Admin login Payments User login Administrator Scripts Wordpress login Drupal Private console Email automation SQL command prompt
Matkapojat logo Kuljetukset Lahjakortit Uutiskirje
Aktiivista lomaa

Patikkaristeily Kroatiassa

Patikointia upeissa maisemissa Kroatiassa risteillen

Lähtöpäivät:

12.10.2024 Huom! Enää yksi 2-hengen hytti jäljellä!

Matkan kesto:

8 päivää

HUIKEA UUTUUS

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Patikointia Kroatian saarilla 

Lähde mukaan tutustumaan Kroatian upeaan saaristoon. Antonela aluksella siirrymme vaivatta saarelta toiselle ja saamme nauttia erilaisista patikkareiteistä päivittäin. Ohjelmassa mukana myös Mljetin kansallispuisto. Aikataulun salliessa voimme tehdä uintipysähdyksiä laivan ankkuroituessa syrjäisissä lahdissa rannan tuntumaan.


Matkan hintaan sisältyy puolihoito, ateriat kerrottu tarkemmin matkaohjelmassa. Matka soveltuu kaikenikäisille hyvän peruskunnon omaaville tervejalkaisille matkalaisille. Ei sovellu liikuntarajoitteisille. Reitit eivät sovi liikuntarajoitteisille tai  henkilöille, joilla on vaikeuksia tulla rinnettä alas päin. Osalla rinteistä on pientä kiveä, joka voi vaikeuttaa alastuloa. 


Tälle matkalle ei ole myynnissä yhden hengen hyttejä.  Varmista paikkasi tälle upealle maisemamatkalle ja ilmoittaudu pian mukaan! Luontoon suuntautuville matkoille keräämme maksimissaan noin 30 hlön ryhmiä.

 

Patikointiloma tekee hyvää!

Hyvinvoinnin ja yhdessäolon täyteiset patikkalomat vievät nauttimaan Keski-Euroopan upeisiin maisemiin. Näillä matkoilla taivalletaan rennosti oman vauhdin mukaan ja siirretään arjen kiireet sivuun. Matkakohteet on valikoitu huolella ja niissä tehtävät patikat soveltuvat hyvin kaikenikäisille tervejalkaisille ja hyvän peruskunnon omaaville ihmisille. Matkapäivien lomassa on monesti tarjolla myös rentoa oheisohjelmaa.

Matkaan yksin, kaksin tai osana seuruetta

Näille patikkalomille olet tervetullut yksin, kaksin tai osana seuruetta. Jokainen matkalainen huomioidaan ja kukaan ei jää yksin. Matkaan ovat tervetulleita myös ei-liikunnalliset matkaseuralaiset - kun sinä patikoit, seuralaisesi pääsee nauttimaan alueen muista nähtävyyksistä - molemmat nauttivat!

Patikat ja fyysinen kunto

Jokaisella patikkamatkalla löytyy eri kuntotasoisille patikoijille soveltuvia reittejä. Patikat tehdään yhdessä oppaiden kanssa ja apu on aina lähellä. Päiväpatikat ovat kestoltaan noin 3-6 tunnin mittaisia, joista aktiivista kävelyä noin 2,5-5 tuntia. Jos huoli omasta jaksamisesta yllättää, on aina mahdollista pitää huilipäivä ja nauttia kohteen muista nähtävyyksistä. 

Varusteet ja hotellipalvelut

Saat ennen matkaa kattavan varusteluettelon, jossa kerrotaan miten varustautua matkaan. Isossa roolissa ovat oikeanlaiset patikointiin soveltuvat kengät ja vaatetus. Oppaat ohjeistavat myös mikäli matkakohteessa on saatavilla lisävarusteita, kuten patikointisauvoja. Nämä patikat alkavat aina laivan rantauduttua, ellei ohjelmassa ole toisin mainittu. Päivän patikoiden päätteeksi onkin mukava palata laivalle virkistäytymään ja illastamaan. Kaikkiin patikkalomiin sisältyy puolihoito ja hintaan sisältyvät ruokailut ovat hyvätasoisia. Mahdollisen erikoisruokavalion saatavuus on kuitenkin tärkeää varmistaa etukäteen ennen matkaa.

Patikkamatkoille on turvallista lähteä!

Matkapoikien patikkamatkat toteutetaan yhteistyössä Liikuntamatkojen kanssa. Liikuntamatkoilla on vuosikymmenten rautainen kokemus onnistuneiden patikkamatkojen järjestämisestä. Näillä patikkamatkoilla vaalitaan luottoreseptiä, johon kuuluu patikoinnista nautiskelu, vauhdin mitoitus oman kunnon mukaan, suomenkieliset kokeneet patikkaoppaat ja koko ryhmän majoittuminen samaan hotelliin. Nämä ovat asioita, jotka keräävät kiitosta vielä pitkään matkan jälkeenkin. Patikkamatkoilla syntyvä yhteisöllinen ilmapiiri on myös hurmannut jo tuhansia suomalaisia ja useat heistä palaavat uskollisesti uusille patikoille ja ainutlaatuisten hetkien äärelle.  

Tule mukaan patikkaperheeseen!

Anna sinäkin hyvinvointilupaus itsellesi ja lähde nautiskelemaan patikoinnista mukavassa porukassa ja kokeneiden oppaiden seurassa. Upeat maisemat kruunaavat loman!


Lisätietoja ohjelmasisällöstä ja vaelluksista

Jouni Parkkali, puh. 0400 409 837, jouni.parkkali@liikuntamatkat.fi


Tutustu risteilyreittiin tästä >>


Lennämme Finnairilla

Tämäkin matka lennetään Finnairin suorilla reittilennoilla, joten saat matkastasi Finnair Plus -pisteitä.
Muista ilmoittaa Finnair Plus -korttinumerosi matkavarauksesi yhteydessä.KATSO KAIKKI PATIKKAMATKAT >>

-------Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323200

Haluaisitko lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua? Soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.

Oman ryhmän kanssa matkaan!

Onko sinulla oma ryhmä - pieni tai iso - jonka kanssa haluaisit lähteä matkaan? Tiesithän, että Matkapojat palvelee kaiken kokoisia ryhmiä ja räätälöi sinulle ja ryhmällesi sopivat matkapaketit. Ammattitaitoiset myyntivirkailijamme tavoitat numerosta 010 2323 440 tai ryhmat@matkapojat.fi. Voit halutessasi pyytää myös suoraan tarjouksen tai jättää soittopyynnön.

Hintaan sisältyy

  • Lentomatka Helsinki-Split-Helsinki Finnairin reittilennoilla
  • Matkatavarat lennoilla
  • Yöpymiset 2 hengen hyteissä
  • Suomeksi opastetut patikat matkaohjelman mukaan (7 kpl)
  • Ateriat: puolihoito (7 aamiaista, 4 lounasta ja 4 illallista)
  • Matkaohjelman mukaiset retket ja kuljetukset
  • Paikallisopas mukana retkillä ja patikoilla
  • Kokeneiden suomenkielisten vaellusoppaiden palvelut kohteessa (2 opasta)
  • Kuljetukset Splitissä lentoasema-satama-lentoasema
  • Satamamaksut

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Ajat ovat paikallista aikaa. Kroatiassa kello on 1h vähemmän kuin Suomessa. Lennot Finnairilla.
Helsinki - Split 09:05 - 11:05

Split - Helsinki 11:50 - 15:40

Matkaohjelma

1. matkapäivä Helsinki – Split – Supetar (L)

Finnairin aamulento Splitiin, opas lentää ryhmän mukana. Kuljetus lentoasemalta satamaan. Sisäänkirjautuminen laivaan ja lähtö klo 13. Lounas matkan aikana Bračin saarelle, aikaa tutustua matkakumppaneihin ja miehistöön. Saavuttaessa Supetariin, lämmittelevä patikkaretki! Supetar on saaren pääkaupunki ja ainoa kaupunki saarella, joka on kehittynyt nopeasti viime vuosina. Yöpyminen Supetarissa. Kävelyaika: noin 1,5 tuntia. 


L = lounas

2. matkapäivä Supetar – Makarskaja (A,I)

Aamiainen purjehduksen aikana Pučišćasta Makarskaan. Saavuttua siirtyminen vuoristomajalle 'Pod Vošcem', josta alkaa patikkaretki Biokovon korkeimmalle huipulle ja samalla Kroatian toiseksi korkeimmalle huipulle - Sveti Jure (1762 m). Majan läheisyydessä on huippu Vošac (1422 m). Huipulle kiipeäminen on turvattu köydellä. Rentoutumisen ja näkymistä nauttimisen jälkeen paluu samaa reittiä takaisin vuoristomajalle ja sieltä kuljetus Makarskaan. Kävelyaika: noin 3,5 tuntia.


A = aamiainen, I = illallinen

3. matkapäivä Makarskaja – Mljet (A, L, KI)

Aamupäivällä purjehdimme Mljetin saarelle nauttien samalla aamiaisesta. Saavuttuamme Pomenaan syömme lounaan aluksella ja teemme iltapäivällä kävelyretken Mljetin kansallispuistoon. Pääsymaksu suoritetaan paikan päällä. Mljetin kansallispuiston pääasiallinen vetonaula ovat ehdottomasti sen kaksi yhdistettyä suolajärveä, rikas kasvillisuus ja rannikon ainutlaatuinen ilme, kalliot sekä lukuisat saaret. Patikkaretki vie meidät Montokucin huipulle (235 m). Paluumatkalla voimme virkistäytyä suolajärvissä. Illallisvaihtoehtona on mahdollisuus nauttia kapteenin illallisesta aluksella. Yövymme Pomenassa. Kävelyaika: noin 3,5 tuntia.


A = aamiainen, L = lounas, KI = Kapteenin illallinen

4. matkapäivä Mljet - Pelješac – Korčula (A, I)

Ennen aamiaista risteillään kohti Pelješacin niemimaata, jossa hallitsee Sveti Iljan (960 m) huippu. Patikkaretki alkaa Orebićistä. Helppo nousu Ruskovićiin ja sieltä edelleen polkua pitkin. Noin 3 tunnin patikoinnin jälkeen saavutaan huipulle, joka on yksi Kroatian laajimmista ja kauneimmista näköalapaikoista. Paluu Orebićiin, seuraillen hieman loivempia polkuja upealla näköalalla Korčulan kaupungin saaristoon. Saapuminen Orebićiin ja laivalle, lyhyen merimatkan jälkeen saavutaan Korčulan kaupunkiin. Illallinen aluksella ja yöpyminen. Kävelyaika: noin 6 tuntia.


A = aamiainen, I = illallinen

 

5. matkapäivä Korčula – Vela Luka (A, L)

Aamupäivän risteily saaren toiselle puolelle - Vela Lukaan. Kävelyretki sisämaahan ensin Hum-tunturille (376 m). Polkua kiivetessä avautuu vähitellen näkymä Vela Lukan lahdelle, avomerelle ja naapurisaarille. Humilta paluu Vela Lukan kautta Vela Špilja-luolalle - yhdelle Euroopan tärkeimmistä arkeologisista esihistoriallisista kohteista. Paluu satamaan ja yöpyminen Vela Lukassa. Kävelyaika: noin 3,5 tuntia.


A = aamiainen, L = lounas

6. matkapäivä Vela Luka – Stari Grad (Hvar) (A, I)

Aamiaista nautitaan risteillen Kroatian pisimmälle saarelle - Hvarille. Saapuminen Sveta Nedijan kylään, maihinnousu ja patikkaretki Pyhän Nikolaoksen (628 m) huipulle, saaren korkeimmalle kohdalle. Laskeutuminen saaren toiselle puolelle loivempaa polkua kohti Stari Gradia. Käynti Stari Grad -kentällä - hyvin säilynyt antiikin maanjakojärjestelmä, joka on peräisin kreikkalaisilta ajoilta. Illallinen aluksella ja yöpyminen Stari Gradissa. Kävelyaika: noin 6 tuntia.


A = aamiainen, I = illallinen

7. matkapäivä Stari Grad – Split (A, L)

Purjehdus Stari Gradista Boliin tavoitteena valloittaa kaikkien Adrianmeren saarten korkein huippu - Vidova gora (780 m). Aamiainen purjehduksen aikana. Patikkaretki alkaa Bolista. Huipulle noustessa upeat näkymät naapurisaarille ja maailmankuululle Golden Horn -rannalle. Lepotauon jälkeen paluu samaa reittiä takaisin Boliin, alukseen nousu ja paluu Splitiin lounaan aikana. Vapaa iltapäivä Diocletianuksen kaupungin tutkimiseen. Yöpyminen Splitissä. Kävelyaika: noin 3,5 tuntia.


A = aamiainen, L = lounas

8. matkapäivä Split – Helsinki (A)

Aamiainen, uloskirjautuminen klo 9. Kuljetus satamasta lentoasemalle, Finnairin päivälento takaisin Helsinkiin.

A = aamiainen

 

 

Pidätämme oikeuden muuttaa patikka- ja purjehdusreittejä johtuen sääolosuhteista.

Laivan esittely

M/s Antonela

Katarina Linen m/s Antonela risteilee tilauksesta Splitin saaristossa. Koko alus on varattu Matkapoikien asiakkaille. Suomalaiset patikkaoppaat matkustavat ryhmän kanssa. 


Yleiset tilat

180 neliön aurinkokannella yhteiset wc/suihkutilat 2 kpl:tta. 

Ravintola/baari.  

Laivatiedot

Rakennusvuosi 2007Matkustajia 36 +opas Matkustajakansia 3 + aurinkokansi
Pituus 33 m Leveys 7,5 m

Hytit

Hyttien koko keskimäärin 7m2 + kylpyhuone, Wi-Fi, ilmastointi, tallelokero, hiustenkuivaaja. Osassa hyteistä parivuode, osassa erilliset vuoteet. Saatavilla yksi kolmen hengen hytti. 


Ylempien kansien hyteissä aukeavat ikkunat, alemmalla kannella hyteissä pieni laivaikkuna, jota ei saa auki.

Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva

Hytit

Kuva hytistä

ULKOHYTTI, YLEMPI KANSI 2:LLE

Hyttien koko keskimäärin 7m2 + kylpyhuone, Wi-Fi, ilmastointi, tallelokero, hiustenkuivaaja. Osassa hyteistä parivuode, osassa erilliset vuoteet. Avattava ikkuna.

Kuva hytistä

ULKOHYTTI, ALEMPI KANSI 2:LLE

Hyttien koko keskimäärin 7m2 + kylpyhuone, Wi-Fi, ilmastointi, tallelokero, hiustenkuivaaja. Osassa hyteistä parivuode, osassa erilliset vuoteet. Hyteissä pieni laivaikkuna, jota ei saa auki.

Tärkeää tietää

Kuva

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.
Login Payments User login Administrator Scripts Wordpress login Drupal Private console Email automation SQL command prompt