Admin login Payments User login Administrator Scripts Wordpress login Drupal Private console Email automation SQL command prompt
Matkapojat logo Kuljetukset Lahjakortit Uutiskirje
Hurmaavat Klassikot

Wien ja Bratislava

Wien ja Bratislava

Lähtöpäivät:

11.7. (täynnä), 12.9.2024 ja 20.3., 17.4. ja 22.5.2025

Matkan kesto:

4 päivää

Hinta:

Hinta alkaen 858€

Wien ja Bratislava

alk. 858 € /hlö
Varaa

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Wien ja Bratislava

Wien ja Bratislava ovat molemmat kauniita Tonavan tyttäriä ja sijaitsevat mukavan matkan päässä toisistaan. Tällä matkalla näet ja koet ne, sekä upean Schönbrunnin linnan suomeksi opastettuna.

Wien

Suurten säveltäjien, wienervalssin ja suklaisen Sacherkakun Wien huokuu keisarillista loistoa, jota on vaikea uskoa todeksi. Historia näkyy kauniisti katukuvassa vehreinä bulevardeina, upeina puutarhoina ja palatseina. Musiikin suurista nimistä mm. Mozart, Beethoven ja Strauss ovat asuneet kaupungissa. Habsburgien suvun keisarilliset palatsit Belvedere, Hofburg ja Schönbrunn sekä Stephansdomin katedraali ovat maailmankuuluja nähtävyyksiä. Wienin viehätys johtuu suurelta osin myös sen elävistä perinteistä, jotka ovat osa asukkaiden elämää. Osa Euroopan vanhimmista museoista ja myöskin maailman vanhin toimiva eläintarha löytyy täältä. Kaupunki tunnetaan tietenkin myös perinteisitä kahviloistaan. Café Sacher on monen sacherkakun ystävien pyhiinvaelluspaikka, ja Café Centralia sanotaan Wienin kauneimmaksi kahvilaksi. Tunnettuja ostoskatuja ovat vanhassa kaupungissa sijaitsevat Kärtner Strasse, Graben sekä Kohmarkt ja kaupungin pisin ostoskatu Mariahilfer Strasse.


Schönbrunnin linna

Vierailemme 1700-luvulla valmistununeessa keisarinlinnassa, joka on Wienin tunnetuin nähtävyys, ja toimi Habsburgin suvun kesäpalatsina. Linnassa on huoneita yhteensä 1411, joista pääsemme tutustumaan noin kahteenkymmeneen. Mozart esiintyi täällä ensi kerran kuninkaallisille ja monet muistavat varmasti Sissi-elokuvat kulissinaan tämä upea linna.


Bratislava

Slovakian pääkaupunki Bratislava on Euroopan nuorimpia pääkaupunkeja ja kohonnut itäisen Euroopan trendikkäimpien kaupunkien joukkoon viime vuosina. Bratislava tunnettiin pitkään saksankielisellä nimellä Pressburg. Sen historiaan ovat vaikuttaneet  saksalaiset, tšekit, unkarilaiset sekä juutalaiset ja tämä näkyy tänä päivänäkin kaupunkikuvassa. Idyllisen vanhankaupungin sydän on keskusaukio, jota reunustavat upeasti entisöidyt rakennukset Aukiolta lähteviä pieniä kapeita kujia reunustavat kahvilat, ravintolat, terassit ja pienet putiikit. Kaupungin tunnetuimpia nähtävyyksiä ovat 1200-luvulta peräisin oleva kolmilaivainen Pyhän Martinuksen katedraali ja myöhäisklassista tyyliä edustava Arkkipiispan palatsi.  

Matka ei sovellu liikuntaesteisille


Lennämme Finnairilla

Tämäkin matka lennetään Finnairin suorilla reittilennoilla, joten saat matkastasi Finnair Plus -pisteitä.
Muista ilmoittaa Finnair Plus -korttinumerosi matkavarauksesi yhteydessä.


Pidätämme oikeudet muutoksiin.


Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323200

Haluaisitko lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua? Soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.

Oman ryhmän kanssa matkaan

Onko sinulla oma ryhmä, jonka kanssa haluaisit lähteä matkaan? Tiesithän, että Matkapojat palvelee kaiken kokoisia ryhmiä ja räätälöi sinulle ja ryhmällesi sopivat matkapaketit. Ammattitaitoiset myyntivirkailijamme tavoitat numerosta 010 2323 440 tai ryhmat@matkapojat.fi. Voit halutessasi pyytää myös suoraan tarjouksen tai jättää soittopyynnön.


PYYDÄ RYHMÄTARJOUS >


JÄTÄ SOITTOPYYNTÖ >


Hintaan sisältyy

  • lentomatkat Helsinki-Wien-Helsinki Finnairin reittilennoilla
  • Matkatavarat lennoilla
  • Hotelliyöpymiset kahden hengen huoneessa aamiaisin
  • Kaupunkikierrokset Wienissä ja Bratislavassa
  • Suomenkielisen oppaan palvelut
  • Opastettu kierros Schönbrunnin linnassa
  • Bussikuljetukset kohteessa matkaohjelman mukaan

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Ajat ovat paikallista aikaa. Itävallassa ja Slovakiassa kello on 1 h vähemmän kuin Suomessa. Lennot Finnairilla.

Helsinki - Wien 09:25 - 10:55

Wien - Helsinki 19:15 - 22:40

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone alk. 180€

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki - Wien

Finnairin aamulento Helsingistä Wieniin. Suomenkielinen opas ja bussi ovat vastassa lentokentällä. Tutustumme kaupunkiin kiertoajelun aikana ja näemme bussista käsin monet kaupungin tärkeimmistä nähtävyyksistä mm. uusgoottilaisen raatihuoneen, Itävallan kansallisteatterin, antiikin Kreikan ja uusklassiseen tyyliin tehdyn parlamenttitalon sekä oopperatalon. Kiertoajelun jälkeen majoittuminen hotelliin iltapäivällä, jonka jälkeen ohjelma on vapaa. Monet Wienin upeista nähtävyyksistä sijaitsevat Ringstrassen eli kehätien sisään jäävässä vanhassa kaupungissa, joka on myös vilkas ostos- ja illanviettopaikka. Täällä sijaitsee mm. goottilainen Stephansdomin katedraali, jonka rakennustyöt alkoivat jo 1100-luvulla, mutta valmiiksi se saatiin vasta neljäsataa vuotta myöhemmin.

2. matkapäivä, Wien - Schönbrunnin linna

Aamiainen hotellissa. Aamupäivällä vierailemme oppaan johdolla upeassa Schönbrunnin linnassa, joka on yksi parhaiten säilyneistä barokkiarkkitehtuurin helmistä Euroopassa ja osa Unescon maailmanperintöluetteloa. Tämä 1700-luvulla valmistunut keisarinlinna on Wienin tunnetuin nähtävyys ja toimi Habsburgin suvun kesäpalatsina. Linnassa on huoneita yhteensä 1411, joista pääsemme tutustumaan noin kahteenkymmeneen. Mozart esiintyi täällä ensi kerran kuninkaallisille ja monet muistavat linnan varmasti myös Sissi-elokuvista. Paluu hotelliin päivällä, jonka jälkeen on hyvin aikaa tututustua kaupunkiin omatoimisesti.3. matkapäivä, Wien

Aamiainen hotellissa. Koko päivä aikaa omalle ohjelmalle. Tunnettuja ostoskatuja ovat vanhassa kaupungissa sijaitsevat Kärtner Strasse, Graben sekä Kohmarkt. Kaupungin pisin ostoskatu Mariahilfer Strasse alkaa vanhan kaupungin laidalta. Wienin museokokoelma, palatsit ja taidegalleriat hakevat vertaistaan koko maailmassa ja niissä on mahdollista tutusta varsinkin kaupungin suuruuden aikoihin. Wieniläiset kahvilat ovat maailmankuuluja ja suklainen Sacherkakku sen kotikaupungissa on ehdottomasti  maistamisen arvoinen. Wienin puistoista kenties komein on vuonna 1862 avattu Kaupunginpuisto eli Stadtpark, joka on tunnettu patsaista ja monumenteista, joista tunnetuin on Johan Straussin kultainen muistomerkki. 

4. matkapäivä, Wien - Bratislava - Helsinki

Aamiaisen ja huoneiden luovutuksen jälkeen ajamme Slovakian pääkaupunkiin Bratislavaan. Kaupunki tunnettiin pitkään saksankielisellä nimellä Pressburg. Idyllisen vanhankaupungin sydän on keskusaukio, jota reunustavat upeasti entisöidyt rakennukset. Aukiolta lähteviä pieniä kapeita kujia reunustavat kahvilat, ravintolat, terassit ja pienet putiikit. Kaupungin tunnetuimpia nähtävyyksiä ovat 1200-luvulta peräisin oleva kolmilaivainen Pyhän Martinuksen katedraali ja myöhäisklassista tyyliä edustava Arkkipiispan palatsi. Tutustumme kävelykierroksen aikana vanhankaupungin nähtävyyksiin ja aikaa jää mukavasti myös omalle ohjelmalle. Kuljetus iltapäivällä Wienin lentokentälle, mistä Finnairin iltalento Helsinkiin.
Hotellit

Kartta

Tärkeää tietää

Kuva

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.
Login Payments User login Administrator Scripts Wordpress login Drupal Private console Email automation SQL command prompt