Admin login Payments User login Administrator Scripts Wordpress login Drupal Private console Email automation SQL command prompt
Matkapojat logo Kuljetukset Lahjakortit Uutiskirje
Maisemien aarteita

Kiertomatka Toscana ja Liguria

Toscana ja Liguria

Lähtöpäivät:

14.9., 28.9.2024 ja 31.3., 28.4.2025

Matkan kesto:

6 päivää

Hinta:

Hinta alkaen 1598€

Toscana ja Liguria

alk. 1598 € /hlö
Varaa

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Toscana

Kauniin Toscanan vehreillä kukkuloilla kasvaa upeita viinitarhoja, oliivilehtoja ja kauniita sypressipensaita. Alue kiehtoo niin taiteilijoita, kulinaristeja kuin kulttuurinnälkäisiäkin. Toscana tunnetaan maittavasta ruoasta, viiniviljelyksistä, vehreistä maisemista ja taideaarteistaan. Tällä matkalla majoitumme kolme yötä San Gimignanon keskustassa ja vierailemme myös Firenzessä, Sienassa sekä Luccassa.

Liguria

Ligurian rannikkoa kutsutaan Riviera dei Fiori´ksi, Kukkarannikoksi, siellä viljeltävien värikkäiden kukkalajien vuoksi. Ihanasti kiemurteleva rantatie kulkee Ligurian rannikon läpi pikkukylästä toiseen läpi upeiden maisemien, ja rinnalla kimmeltää upean sininen Välimeri. Matkan aikana majoitumme kaksi yötä viehättävässä Santa Margheritan kaupungissa ja vierailemme myös Cinque Terren alueella, Portofinossa, Rapallossa sekä Genovassa.


San Gimignano

San Gimignano on pieni keskiaikanen kaupunki Italiassa Firenzen ja Sienan kupeessa Toscanassa. San Gimignanoa kutsutaan "Sadan tornin kaupungiksi", koska kaupunkia perustettaessa siellä oli liki sata tornia. Sotien ja luonnonmullistuksien seurauksena torneja on jäljellä enää 14. San Gimignanossa on useita kirkkoja, ja niiden freskot ovat maailmankuuluja.

Firenze

Toscanan alueen pääkaupunki Firenze on historiallinen ja miellyttävän kokoinen kaupunki, joka tarjoaa paljon niin ruoan- kuin taiteenystäville. Kaupunkiin on helppo tutustua kävellen pienen keskustan vuoksi. Jo pelkät aukiot eli piazzat tarjoavat paljon nähtävää. Kaupungin silhuetissa kohoaa lähes pakollinen nähtävyys, Santa Maria dei Fiorin katedraali, jonka kupoli on sisältäpäin ehdottomasti näkemisen arvoinen.


Siena

Siena on eräs Italian parhaiten säilyneistä keskiaisista kaupungeista. Vuosisatoja vanha tunnelma huokuu kaupungin kapeilla kujilla ja piazzoilla. Sienan ytimessä on kaupungin kuuluisin nähtävyys, simpukan muotoinen pääaukio, Piazza del Campo. Aukiota hallitsee kaupungintalo sekä nelikulmainen kellotorni. Aukio on listattu Unescon maailmanperintöluetteloon. Aukio muuttuu kahdesti kesässä kilpa-areenaksi, kun kaupunginosat kilpailevat keskiaikaisia perinteitä kunnioittavassa "Il Palio" -laukkakilpailussa.


Lucca

Lucca on kaupunki Toscanan pohjoisosassa Serchiojoen rannalla. Luccan muurien ympäröimä kaupunki on yksi Italian parhaiten pidetyistä salaisuuksista, joka henkii sekä keskiajan että renesanssin tunnelmaa. Kaupungin amfiteatterin aukiolla kokoontuivat aikoinaan Caesar, Pompeus ja Crassus keskustelemaan ja päättämään valtakunnan asioista.


Cinque Terre, Portofino, Rapallo, Santa Margherita

Nämä Ligurian rannikolla, Välimeren rannalla, sijaitsevat kohteet ovat varmasti Ligurian alueen  tunnetuimmat nähtävyydet. Cinque Terre on viiden kylän rypäs, jota ympröivät vuorenrinteet muodostavat kansallispuiston, joka on Unescon maailmanperintökohde luonnonkauneutensa ja alkuperäisyytensä ansiosta.  Portofinon kaunis satamakylä on jetsetin lomakohde, joka sijaitsee pienessä lahdenpoukamassa. Rannan värikkäät talot, meressä kelluvat huvipurret ja kylän suojaisa sijainti luovat Portofinoon aivan omanlaisensa tunnelman. Rapallon ja Santa Margheritan viehättävät pikkukaupungit ovat viehättäviä esimerkki alueen hurmaavista rantakylistä.

Matka ei sovellu liikuntaesteisille


Lennämme Finnairilla

Tämäkin matka lennetään Finnairin suorilla reittilennoilla, joten saat matkastasi Finnair Plus -pisteitä.
Muista ilmoittaa Finnair Plus -korttinumerosi matkavarauksesi yhteydessä.


Pidätämme oikeudet muutoksiin.


KATSO KAIKKI KIERTOMATKAT >>

Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323200

Haluaisitko lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua? Soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.

Oman ryhmän kanssa matkaan

Onko sinulla oma ryhmä, jonka kanssa haluaisit lähteä matkaan? Tiesithän, että Matkapojat palvelee kaiken kokoisia ryhmiä ja räätälöi sinulle ja ryhmällesi sopivat matkapaketit. Ammattitaitoiset myyntivirkailijamme tavoitat numerosta 010 2323 200 tai ryhmat@matkapojat.fi. Voit halutessasi pyytää myös suoraan tarjouksen tai jättää soittopyynnön.


PYYDÄ RYHMÄTARJOUS >


JÄTÄ SOITTOPYYNTÖ >

Hintaan sisältyy

  • Lentomatkat Helsinki – Milano– Helsinki Finnairin reittivuorolla
  • Matkatavarat lennoilla
  • Bussikuljetukset kohteessa
  • Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa aamiaisin
  • Ateriat: (1 lounas, 2 illallista)
  • Retket: Firenze, Siena, San Gimignano, Lucca
  • Retket: Cinque Terre, Portofino, Rapallo, Genova
  • Suomenkielisen paikallisoppaan palvelut
  • Italian turistivero
  • Venekuljetukset/junakuljetukset ohjelman mukaan (säävaraus)

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Ajat ovat paikallista aikaa. Italiassa kello on 1h vähemmän kuin Suomessa. Lennot Finnairilla.
Helsinki - Milano 08:00 - 10:05

Milano - Helsinki 19:05 - 23:05

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone alk. 180€

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki- Milano- San Gimignano

Finnairin aamulento Helsingistä Milanoon. Bussi sekä suomenkielinen paikallisopas ovat ryhmää vastassa kentällä. Matkaamme Po-joen tasankoalueelta vehreiden rinteiden läpi kohti viehättävää Toscanaa, ja opas kertoo sekä Italian historiasta että nykypäivästä. Majoitumme hotelliin San Gimignanoon, Unescon maailmanperintölistalla olevaan keskiaikaiseen kaupunkiin. Hotellimme sijaitsee mukavati kaupungin keskustassa. San Gimignanon idyllinen kukkulakaupunki hankki varautensa sahramikaupalla ja rakennutti kaupunkiin 76 tornia ja komean muurin koristuksekseen. Tunnelmaltaan kiireettömän kaupungin kujien varsilla sijaitsee lukuisia pikkuliikkeitä ja ihastuttavia trattorioita, jotka suorastaan kutsuvat pistäytymään peremmälle. Illalla nautimme yhteisen tervetuloillallisen ruokajuomineen. (Päivän ajomatka noin 390 km)

2. matkapäivä, Firenze

Aamiainen hotellissa. Tänään teemme kokopäiväretken Firenzeen, jota kutsutaan yhdeksi Italian kauneimmista kaupungeista. Firenzen kaupunkia aikoinaan hallinneen Medicin suvun perintö näkyy edelleen, ja Firenze on kuin suuri ulkoilmamuseo ympäri kaupunkia kohoavine historiallisine rakennuksineen, patsaineen ja taideteoksineen. Teemme kävelykierroksen Firenzen historiallisessa keskustassa ja näemme  mm. upeat Piazza della Signorian ja San Lorenzon aukiot. Firenzen 1400-luvulla valmistunutta tuomiokirkkoa, Duomoa, pidetään yhtenä maailman kauneimmista ja se on Euroopan viidenneksi suurin kirkko. Firenzen tunnetuimpiin nähtävyyksiin kuuluu Arno –joen ylittävä 1300-luvulla rakennettu Ponte Vecchion silta, jonka päälle on rakennettu taloja, ja missä kauppaa tekevät jalokivi- ja kultakauppiaat. Nautimme yhteisen lounaan ruokajuomineen Firenzen keskustassa. Iltapäivällä on mahdollisuus tutustua omatoimisesti Firenzen nähtävyyksiin. Paluu takaisin San Gimignanoon illansuussa. (Päivän ajomatka noin 98 km).

3. matkapäivä, Siena

Aamiaisen jälkeen lähdemme retkelle Sienaan, kukkuloille rakennettuun keskaikaisen taiteen, kulttuurin ja viinien kaupunkiin. Sienan kaupunki muovautui nykyiselleen 1100-luvulla ja sitä pidetään mm. Donatellon ja Michelangelon teosten kautta Italian toiseksi tärkeimpänä taidekaupunkina. Kävelykierroksen aikana näemme Sienan historialliset nähtävyydet, joista  kuuluisin lienee simpukan muotoinen pääaukio Piazza de Campolla, joka kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Sitä hallitsee 1200-luvulla rakennettu kaupungintalo Palazza Pubblico ja 1300-luvulta peräisin oleva nelikulmainen Torre de Mangian kellotorni. Sienan ylpeys on myös keskiaikainen tuomiokirkko, jonka rakennustyöt kestivät aikanaan yli kaksisataa vuotta. Nykyinen julkisivu valmistui vuonna 1380. Kierroksen jälkeen on vapaa-aikaa Sienassa. Paluumatkalla San Gimignanoon pysähdymme vielä Monteriggionin linnoituskukkulalla, jonka teki tunnetuksi itse Dante Jumalaisessa näytelmässään. Paluu hotelliin iltapäivällä. (Päivän ajomatka noin 80 km)

4. matkapäivä, Lucca - Santa Margherita (Liguria)

Aamiainen hotellissa ja huoneiden luovutus. Jatkamme matkaa Toscanan pohjoisosiin jo etruskien aikoinaan perustamaan Luccan kaupunkiin, joka Rooman valtakunnan aikana oli tärkeä kauttakulkupaikka. Serchiojoen rannalla sijaitseva muurien ympäröimä Lucca on yksi Italian parhaiten pidetyistä salaisuuksista, joka henkii sekä keskiajan että renesanssin tunnelmaa. Kaupungin amfiteatterin aukiolla kokoontuivat aikoinaan Caesar, Pompeus ja Crassus keskustelemaan ja päättämään valtakunnan asioista. Lucca tuli tunnetuksi varsinkin vaateteollisuuden keskuksena jo 1300-luvulla, jolloin villa- ja silkkivaatteita toimitettiin aina Lontooseen saakka. Vapaa-aikaa Luccassa, ennen kuin jatkamme edelleen Ligurian rannikolle viehättävään Santa Margheritan kaupunkiin ja majoitumme hotelliin Iltapäivällä. Ilta on vapaata aikaa tutustua kaupunkiin omien mieltymysten mukaan. (Päivän ajomatka noin 210 km)

5. matkapäivä, Cinque Terre - Portofino - Rapallo

Aamiainen hotellissa. Tänään teemme kokopäiväretken ihastuttavalle Ligurian rannikkoseudulle, jonka helminä ovat jetset-kaupunki Portofino, Sibeliuksen tunnetuksi tekemä Rapallo sekä kalastajatkylät Cinque Terre eli "Viisi Maata". Cinque Terren viiden kylän rypäs ja niitä ympröivät vuorenrinteet muodostavat kansallispuiston, joka on Unescon maailmanperintökohde luonnonkauneutensa ja alkuperäisyytensä ansiosta. Jyrkkä vuoristo eristää kylät niin, että ennen ne olivat vain meriliikenteen kautta yhteydessä muuhun maailmaan -ja sekin oli talvikuukausina vaikeaa myrskyjen takia. Maitse niitä yhdisti vain kapea polku ja tästä selittyykiin alueen viittä maata tarkoittava nimi. Maayhteys muodostui vasta 1800-luvulla, kun rannikkoa pitkin rakennettiin rautatie, jolloin säännöllinen yhteydenpito ulkomaailmaan tuli mahdolliseksi. Vierailemme kahdessa Cinque Terren kylässä käyttäen juna- ja laivayhteyksiä. Iltapäivällä vierailemme kuvauksellisessa Portofinon satamakylässä, jonne johtaa vain yksi rantaviivaa kiemurteleva tie jyrkkien kallioiden alla. Tämä vaikeakulkuinen lahdenpoukama on  kuuluisuuksien ja rikkaiden suosima jetset-kohde, ja täällä ovat aikaansa viettäneet mm. Frank Sinatra, Ava Gardner ja Madonna. Täällä paparazzit ja leveälieristen hattujen taakse piiloutuvat julkkikset leikkivät lähes viikoittan kissaa ja hiirtä toistensa kanssa. Palaamme hotellin illansuussa ja nautimme jäähyväisillallisen ruokajuomineen. (Päivän ajomatka noin 45 km)

6. matkapäivä, Santa Margherita - Genova - Milano - Helsinki

Aamiainen hotellissa ja huoneiden luovutus.  Aamupäivän vietämme Ligurian maakunnan pääkaupungissa Genovassa, joka on myös Italian suurin satamakaupunki. Genovalaiset ovat aina olleet sekä merenkulku- että  kauppiaskansaa ja kaupunki onkin tunnettu Kristoffer Kolumbuksen synnyinkaupunkina. Genovasta löytyy myös Euroopan laajin säilynyt ja edelleen asuttu keskiainen keskusta, ja Unesco onkin valinnut kulttuuriperintökohteeksi aatelisten palatsit myöhäisrenesanssi- ja barokkikaudelta. Näemme Genovan historiallisisia nähtävyyksiä ja aikaa jää myös omiin tutkimusretkiin ja ostoksille. Genovasta matka jatkuu edelleen Milanon lentokentälle, josta Finnairin iltalento Helsinkiin. (Päivän ajomatka noin 198 km)

Hotellit

Kartta

Tärkeää tietää

Lataa (pdf-esite)

Kuva

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.
Login Payments User login Administrator Scripts Wordpress login Drupal Private console Email automation SQL command prompt