Admin login Payments User login Administrator Scripts Wordpress login Drupal Private console Email automation SQL command prompt
Matkapojat logo Kuljetukset Lahjakortit Uutiskirje
Maisemien aarteita

Lumoava Bodensee ja Alpit

Bodensee ja Alpit kiertomatka

Lähtöpäivät:

9.10.2024 ja 8.6., 9.7. ja 8.10.2025

Matkan kesto:

5 päivää

Hinta:

Hinta alkaen 1498€

Bodenjärven kiertomatka

alk. 1498 € /hlö
Varaa

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Tällä matkalla näemme upeiden järvimaisemien lisäksi historiallisia kaupunkeja, kukkaloistoa, satukirjojen ristikkotaloja ja huikeita alppimaisemia. Turkoosinsininen Bodensee on lumoavan kaunis järvi Sveitsin, Saksan ja Itävallan rajalla, jolle leimaa antavat Alpit, mutta jonka ilmasto on kesällä lähes välimerellinen. Majoitumme mukavasti hotelliin Itävallan puolelle ja teemme päiväretkiä, sekä laivalla että bussilla, Saksaan, Sveitsiin ja Liechtensteiniin

St. Gallen

Sveitisissä sijaitseva Sankt.Gallen kaupunki houkuttelee vierailijoita historiallisella vanhankaupungin arkkitehtuurillaan. Unescon maailmanperintökohteisiin lukeutuva vuonna 720 perustettu St. Gallenin luostari on kaupungin kruunu ja suosituin nähtävyys.


Friedrichshafen

Zeppelinin ilmalaivamuseosta löytyy jäljennös Hindenburgin ilmalaivasta, joka tuhoutui tulipalossa vuonna 1937. Se oli maailman suurin koskaan rakennettu ilmalaiva ja tarkoitettu yli kaksi vuorokautta kestävään Atlantin ylittävään liikenteeseen.

Lindau

Saksassa sijaitseva Lindaun saarikaupunki tarjoaa kapeita keskiaikaisia kujia, kauppoja, erilaisia ravintoloita ja omaleimaisia kahviloita. Lindaun satamassa komeilee majakka ja Leijona-patsas, jotka ovat muistoja kaupungin kiehtovasta historiasta, joka alkaa jo 800-luvulta.


Konstanz

Saksassa sijaitseva Konstanz on Bodenseen rannan suurin kaupunki.Tämä vanha roomalainen kaupunki sijaitsee maantieteellisesti kiinni Sveitsissä ja Saksan puolelle pääsee vain siltaa pitkin. Tämän vuoksi kaupunkia ei pommitettu toisessa maailmansodassa, joten paljon historiallisia rakennuksia alkuperäisessä kunnossaan on säilynyt.


Mainaun kukkaissaari

Mainaun saari oli aikanaan ränsistynyt linnan puisto, mutta Ruotsin kreivi Bernadotte kunnosti sen lumoavaksi puutarhaksi, jolle vastinetta tuskin maan päältä löytyy. Keväsin saaren täyttää tuhannet narsissit ja juuri puhjenneet tulppaanit. Kesällä ruusujen tuoksu täyttää saaren. Upean kokonaisuuden kruunaa Mainaun saaren sijainti. Kun kukkamerestä nostaa katseensa horisonttiin, voi ihastella Itävallan ja Sveitsin lumihuippuisia vuoria, jotka siintävät sinisinä Bodenjärven itäpäässä.

Meersburg

Meersburgin keskiaikainen kaupunki kuuluu Saksan käsityöläiskaupunkeihin. Meersburg on tunnettu kauniista historiallisista ja erittäin hyvin säilyneistä keskiaikaisista rakennuksistaan. Meersburg kohoaa jyrkästi rannasta ylöspäin ja kaupungin kruunaa kukkulan päällä sijaitseva Meersburgin linna.


Silvretta Hochalpenstrasse ja Liechtenstein

Silvretta Hochalpenstrassen upea alppitie nousee yli kahteen kilometriin kulisseinaan lumihuippuisia vuoria ja kristallin kirkas vuoristojärvi. Liechtensteinin ruhtinaskunta sijaitsee ainutlaatuisella paikalla Reinin varrella, keskellä Alppeja, ja ensimmäinen valtiomuodostelma perustettiin tänne jo vuonna 814.


Zürich

Sveitsin pääkaupunki Zürich on yksi rahamaailman keskuksista ja nimetty Euroopan rikkaimmaksi kaupungiksi. Limmatjoen molemmille puolille levittäytyvä vanha kaupunki antaa kapeine kujineen ja katukahviloineen kaupungille kuitenkin varsin idyllisen leiman. Kaupungin maamerkkinä pidetään 1200-luvulla valmistuneen romaanisen Grossmünster kirkon kaksoistorneja.

Matka ei sovellu liikuntaesteisille


Lennämme Finnairilla

Tämäkin matka lennetään Finnairin suorilla reittilennoilla, joten saat matkastasi Finnair Plus -pisteitä.
Muista ilmoittaa Finnair Plus -korttinumerosi matkavarauksesi yhteydessä.


Pidätämme oikeudet muutoksiin.


KATSO KAIKKI KIERTOMATKAT >>

Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323200

Haluaisitko lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua? Soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.

Oman ryhmän kanssa matkaan

Onko sinulla oma ryhmä, jonka kanssa haluaisit lähteä matkaan? Tiesithän, että Matkapojat palvelee kaiken kokoisia ryhmiä ja räätälöi sinulle ja ryhmällesi sopivat matkapaketit. Ammattitaitoiset myyntivirkailijamme tavoitat numerosta 010 2323 440 tai ryhmat@matkapojat.fi. Voit halutessasi pyytää myös suoraan tarjouksen tai jättää soittopyynnön.


PYYDÄ RYHMÄTARJOUS >


JÄTÄ SOITTOPYYNTÖ >

 

 

 

Hintaan sisältyy

 • Lentomatkat Helsinki-Zürich-Helsinki Finnairin reittilennoilla
 • Matkatavarat lennoilla
 • Bussikuljetukset kohteessa matkaohjelman mukaisesti
 • Hotelliyöpymiset kahden hengen huoneessa aamiaisin
 • Ateriat: kaksi illallista
 • Kaupunkikierrokset Konstanzissa ja Zürichissä
 • Laivamatkat Bregenz-Friedrichshafen ja Mainau-Meersburg
 • Sisäänpääsy ja opastettu kierros Mainaun kukkaissaarella
 • Sisäänpääsy ja opastettu kierros Sankt Gallenin luostarissa
 • Sisäänpääsy ja opastettu kierros Zeppelin ilmalaivamuseossa
 • Sisäänpääsymaksu Silveretta Hochalpenstrasse alppitielle
 • Suomenkielisen matkanjohtajan palvelut kohteessa

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Ajat ovat paikallista aikaa. Sveitsissä ja Saksassa kello on 1 h vähemmän kuin Suomessa. Lennot Finnairilla.
Helsinki - Zürich 07:55 - 09:45

Zürich - Helsinki 19:05 - 22:50

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone alk. 200€

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki - Zürich - Sankt Gallen - Bregenz

Finnairin aamulento Helsingistä Sveitsin Zürichiin. Suomenkielinen opas ja bussi ovat vastassa lentokentällä. Jatkamme matkaa Sveitsissä sijaitsevaan Sankt Gallenin kaupunkiin, jonka luostari oli vuosisatojen ajan yksi tärkeimmistä benediktiiniluostareista Euroopassa. Vuonna 720 perustettu luostari kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin ja suurin osa nykyisistä rakennuksista on barokkia 1700-luvulta. Tutustumme luostarin kirjastoon, joka on yksi maailman parhaiten säilyneistä keskiaikaisista kirjastoista ja siellä on 160 000 teosta, joista vanhimmat käsinkirjoitettuja yli tuhannen vuoden takaa. Aikaa jää myös hieman omalle ohjelmalle. Seuraavaksi pysähdymme hetkeksi pienessä ja maalauksellisessa Appenzellin kaupungissa, joka on tunnettu juustoistaan ja toinen toistaan värikkämmistä taloistaan.

Ajamme edelleen Itävallan puolelle Bodenseen rantamaisemiin Bregenzin kaupunkiin, jonne majoitumme illansuussa matkamme ajaksi. Yhteinen illallinen hotellissa. (Päivän ajomatka noin 160 km)

2. matkapäivä, Zeppelin - Lindau

Aamiainen hotellissa. Bodensee on lumoavan kaunis järvi Sveitsin, Saksan ja Itävallan rajalla, jolle leimaa antavat Alpit, mutta jonka ilmasto on kesällä lähes välimerellinen. Otamme heti tuntumaa järven maisemiin ja teemme noin kahden tunnin risteilyn Saksan puolelle Friedrichshafenin kaupunkiin. Vierailemme täällä Zeppelinin ilmalaivamuseossa, missä on mm. 33-metrinen jäljennös Hindenburgin ilmalaivasta., joka tuhoutui tulipalossa vuonna 1937. Se oli maailman suurin koskaan rakennettu ilmalaiva ja tarkoitettu Atlantin ylittävään liikenteeseen, joka kesti tällä 245 metriä pitkällä aluksella yli kaksi päivää. Seuraava kohteemme on Lindaun kaupunki, jonka historiallinen vanha kaupunki sijaitsee saarella ja ensimmäiset maininnat siitä ovat jo 800-luvulta. Iltapäivällä palaamme takaisin Itävallan puolelle Bregenziin, jonka jälkeen päivän ohjelma on vapaa. (Päivän ajomatka noin 50 km)

3. matkapäivä, Konstanz -Mainau - Meersburg

Aamiainen hotellissa. Päivän ensimmäinen kohteemme on Saksan puolella sijaitseva Konstanz, joka on Bodenseen rannan suurin kaupunki.Tämä vanha roomalainen kaupunki sijaitsee maantieteellisesti kiinni Sveitsissä ja Saksan puolelle pääsee vain siltaa pitkin. Tämän vuoksi kaupunkia ei pommitettu toisessa maailmansodassa, joten paljon historiallisia rakennuksia alkuperäisessä kunnossaan on säilynyt. Teemme vanhassa kaupungissa kävelykierroksen ja aikaa jää myös hieman omatoimiseen tutustumiseen. Iltapäivällä tutustumme maailmankuulun Mainaun saaren kukkaloistoon, joka muuttuu vuodenaikojen myötä. Saari oli aikanaan ränsistynyt linnan puisto, mutta Ruotsin kreivi Bernadotte kunnosti sen lumoavaksi puutarhaksi, jolle vastinetta tuskin maan päältä löytyy. Saaren pitää kukkivana noin 800 puutarhuria.

Mainausta jatkamme laivalla edelleen Saksan puolella sijaitsevaan pieneen ja viehättävään keskiaikaiseen Meersburgin kaupunkiin. Sen kävelykatu on kuin satukirjasta ja rannan viihtyisiltä terasseilta aukeaa hienot maisemat järvelle. Paluu hotelliin illansuussa, jonka jälkeen ohjelma on vapaa. (Päivän ajomatka noin 150 km)

4. matkapäivä, Silvretta Hochalpenstrasse - Liechtenstein

Aamiainen hotellissa. Tämä päivä on upeiden alppimaisemien juhlaa. Reittimme varrelle jää Lechin alppikylä 1400 metrin korkeudessa, missä monet kuuluisuudet ja kuninkaalliset lomailevat. Näemme myös talviurheilukeskuksina tunnetut Ischglin ja Galtürin alppikylät 1600 metrin korkeudessa. Päivän kohokohta on varmasti Silvretta Hochalpenstrasse alppitie, joka nousee kahteen kilometriin kulisseinaan lumihuippuisia vuoria ja kristallin kirkas vuoristojärvi. Seuraava kohteemme on matkamme neljäs maa ja Euroopan neljänneksi pienin valtio Liechtensteinin ruhtinaskunta. Se sijaitsee ainutlaatuisella paikalla Reinin varrella keskellä Alppeja ja ensimmäinen valtiomuodostelma perustettiin tänne jo vuonna 814. Palaamme illansuussa hotelliin ja nautimme yhteisen illallisen. (Päivän ajomatka noin 290 km)  

5. matkapäivä, Bregenz - Zürich - Helsinki

Aamiainen hotellissa ja huoneiden luovutus. Aamulla ajamme Sveitsin pääkaupunkiin Zürichiin. Kaupunki on Sveitsin rahamaailman keskus ja se on nimetty Euroopan rikkaimmaksi ja elämänlaadulla mitattuna parhaimmaksi kaupungiksi. Limmatjoen molemmille puolille levittäytyvä Vanhakaupunki antaa kapeine kujineen ja katukahviloineen kaupungille varsin idyllisen leiman. Kaupungin maamerkkinä pidetään 1200-luvulla valmistuneen romaanisen Grossmünster kirkon kaksoistorneja. Näemme vanhan kaupungin nähtävyydet kävelykierroksella ja aikaa jää myös omatoimiseen tutustumiseen. Iltapäivällä ajamme Zürichin lentokentälle, mistä Finnairin iltalento Helsinkiin. (Päivän ajomatka noin 150 km)

Hotellit

Kartta

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.
Login Payments User login Administrator Scripts Wordpress login Drupal Private console Email automation SQL command prompt