Admin login Payments User login Administrator Scripts Wordpress login Drupal Private console Email automation SQL command prompt
Matkapojat logo Kuljetukset Lahjakortit Uutiskirje
Unescon Maailmanperintökohteita

Böömin Helmet ja Bratislava

Böömin Helmet ja Bratislava

Lähtöpäivät:

11.9.2024 ja 23.4., 21.5.2025

Matkan kesto:

5 päivää

Hinta:

Hinta alkaen 1198€

Böömin helmet ja Bratislava

alk. 1198 € /hlö
Varaa

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Matkapoikien opastettu kiertomatka Tsekkeihin, Itävaltaan ja Slovakiaan vie suoraan keskiajalle tutustumaan Unescon maailmanperintökohteisiin sekä upeisiin maisemiin.

České Budějovice

Ceske Budejovice perustettiin jo vuonna 1265 kuningas Otakar II aikana ja hänen mukaansa on nimetty myös upea vanhankaupungin aukio, joka on yksi Euroopan suurimmista. Kaupungin historiallinen keskusta on täynnä keskiaikaista ja barokkilaista arkkitehtuuria, joista tunnetuimmat ovat dominikaaninen luostari 1300-luvulta sekä goottilainen Musta Torni 1500-luvulta. Ceske Budejovice on myös maailmankuulu panimokaupunki ja täällä tehdään se ainoa ja oikea, alkuperäinen Budweiser olut.


Český Krumlov

Unescon maailmanperintökohte Český Krumlovin kaupunki on uskomattoman hyvin säilynyt helmi suoraan keskiajalta ja kuin satukirjan sivuilta. Vltava -joen rannassa sijaitsevan vanhankaupungin pastellisävyiset rakennukset ovat huolella entisöity, ja kuvankauniin kaupungin kruunaa sitä ylhäältä vartioiva linna 1200-luvulta, joka on yksi Keski-Euroopan suurimmista.


Kutna Hora

Kutná Horan kaupungin historiallinen keskusta on Unescon maailmanperintökohde, joka perustettiin hopeakaivosten ympärille. Keskiajalla siitä kehittyi Böömin kuninkaallinen kaupunki ja sen vaurautta ilmentämään rakennettiin upeita rakennuksia, joista hämmästyttävin on ehdottomasti Luukirkko.


Vyšší Brod

Upea Vyšší Brodin luostari Vltava -joen varrella on yksi Tsekin kauneimmista ja aidoimmin säilyneistä luostareista, jota rakennettiin sadan vuoden ajan.  Se on ollut Etelä-Böömin henkinen keskus jo 1200-luvun puolivälistä lähtien, jolloin sinne saapuivat ensimmäiset munkit.


Holašovice

Holašovicen kylän valintaa Unescon maailmanperintöluetteloon on perusteltu sen hyvin säilyneellä eteläböömiläisellä maalaisbarokkityylillä. Valtaosa rakennuksista on 1700- ja 1800-luvuilta ja ensimmäinen maninta kylästä on jo 1200-luvulta.


Krems

Tonavan rannalla sijaitseva Krems an der Donau on osa Unescon maailmanperintöluetteloa.

Viinitarhojen keskellä sijaitsevan pikkukaupungin hyvin säilynyt historiallinen keskusta on yksi Euroopan kauneimmista.


Bratislava

Slovakian pääkaupunki Bratislava tunnettiin pitkään saksankielisellä nimellä Pressburg. Sen historiaan ovat vaikuttaneet  saksalaiset, tšekit, unkarilaiset sekä juutalaiset ja tämä näkyy tänä päivänäkin kaupunkikuvassa. Idyllisen vanhankaupungin sydän on keskusaukio, jota reunustavat upeasti entisöidyt rakennukset. Kaupungin tunnetuimpia nähtävyyksiä ovat 1200-luvulta peräisin oleva kolmilaivainen Pyhän Martinuksen katedraali ja myöhäisklassista tyyliä edustava Arkkipiispan palatsi.


Matka ei sovellu liikuntaesteisille


Lennämme Finnairilla

Tämäkin matka lennetään Finnairin suorilla reittilennoilla, joten saat matkastasi Finnair Plus -pisteitä.
Muista ilmoittaa Finnair Plus -korttinumerosi matkavarauksesi yhteydessä.


Pidätämme oikeudet muutoksiin.


KATSO KAIKKI KIERTOMATKAT >>

Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323200

Haluaisitko lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua? Soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.

Oman ryhmän kanssa matkaan

Onko sinulla oma ryhmä, jonka kanssa haluaisit lähteä matkaan? Tiesithän, että Matkapojat palvelee kaiken kokoisia ryhmiä ja räätälöi sinulle ja ryhmällesi sopivat matkapaketit. Ammattitaitoiset myyntivirkailijamme tavoitat numerosta 010 2323 440 tai ryhmat@matkapojat.fi. Voit halutessasi pyytää myös suoraan tarjouksen tai jättää soittopyynnön.


PYYDÄ RYHMÄTARJOUS >


JÄTÄ SOITTOPYYNTÖ >

Hintaan sisältyy

  • Lennot Helsinki - Praha ja Wien - Helsinki Finnairin reittilennoilla
  • Matkatavarat lennoilla
  • Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa aamiaisin
  • Ateriat: 4 lounasta
  • Kaupunkikierrokset Kutna Horassa, Ceske Budejovicessa, Ceský Krumlovissa ja Holašovicessa
  • Kaupunkikierros Bratislavassa
  • Sisäänpääsymaksut matkaohjelman mukaisesti
  • Panimovierailu Ceske Budejovicessa
  • Suomenkielisen oppaan palvelut kohteessa
  • Tilausajokuljetukset matkaohjelman mukaisesti

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu: 11.9.2024

Ajat ovat paikallista aikaa. Tsekeissä, Itävallassa ja Slovakiassa kello on 1h vähemmän kuin Suomessa. Lennot Finnairilla.
Helsinki - Praha 09:40 - 10:50

Wien - Helsinki 19:15 - 22:35

Lentoaikataulu: 23.4.2025

Ajat ovat paikallista aikaa. Tsekeissä, Itävallassa ja Slovakiassa kello on 1h vähemmän kuin Suomessa. Lennot Finnairilla.
Helsinki - Praha 10:00 - 11:10

Wien - Helsinki 19:15 - 22:40

Lentoaikataulu: 21.5.2025

Ajat ovat paikallista aikaa. Tsekeissä, Itävallassa ja Slovakiassa kello on 1h vähemmän kuin Suomessa. Lennot Finnairilla.
Helsinki - Praha 06:20 - 07:30

Wien - Helsinki 19:15 - 22:40

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone alk. 180€

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki- Praha-Kutna Hora-Ceske Budejovice

Finnairin aamulento Helsingistä Prahaan. Suomenkielinen opas ja bussi ovat vastassa lentokentällä. Matkan ensimmäinen kohteemme on Kutná Horan kaupunki, jonka historiallinen keskusta on Unescon maailmanperintökohde. Kaupunki perustettiin hopeakaivosten ympärille ja keskiajalla siitä kehittyi Böömin kuninkaallinen kaupunki. Sen vaurautta ilmentämään rakennettiin upeita rakennuksia mm. viisilaivainen goottilainen Pyhän Barbaran katedraali 1300-luvulta, sekä barokkityylinen Neitsyt Marian kirkko. Tutustumme kaupungin nähtävyyksiin ja vierailemme Luukirkossa 1500-luvulta, joka on koko Tsekin hämmästyttävimpiä nähtävyyksiä. Se on nimensä mukaisesti sisustettu ainakin 40 000 ihmisen maallisilla jäännöksillä. Pääkalloista ja reisiluista tehdyt seppeleet roikkuvat holvatuista katoista, ja niistä on tehty myös pyramideja, alttarikoristeita, ristejä, maljoja sekä vaakuna. Päivän aikana nautimme myös yhteisen lounaan. Iltapäivällä jatkamme matkaa Ceske Budejovicen kaupunkiin, missä majoitumme hotelliin illansuussa. Päivän ajomatka noin 280 km.

2. matkapäivä, Vyšší Brod-Holašovice-Ceské Budejovice

Aamiainen hotellissa. Päivän ensimmäinen kohteemme on Vltava joen varrella sijaitseva Vyšší Brodin luostari, joka on yksi Tsekin kauneimmista. Se on ollut Etelä-Böömin henkinen keskus jo 1200-luvun puolivälistä lähtien, jolloin sinne saapuivat ensimmäiset munkit. Tutustumme luostarin mielenkiintoiseen historiaan, arkkitehtuuriin ja kirjastoon. Seuraavaksi ajamme Holašovicen kylään, joka on osa Unescon maailmanperintöluetteloa. Se edustaa aitoa eteläböömiläistä maalaisbarokkityyliä ja valtaosa rakennuksista on 1700- ja 1800-luvuilta. Yhteisen lounaan jälkeen palaamme Ceskê Budejovicen kaupunkiin. Tutustumme kävelykierroksen aikana historialliseen keskustaan, joka on täynnä keskiaikaista ja barokkilaista arkkitehtuuria. Tunnetuimmat nähtävyydet ovat dominikaaninen luostari 1300-luvulta sekä goottilainen Musta Torni 1500-luvulta. Vierailemme myös vuonna 1895 perustetussa Budweiserin alkuperäisessä ja edelleen toiminnassa olevassa olutpanimossa, sekä maistamme tätä maineikasta olutta. Päivän päätteeksi myös aikaa omalle ohjelmalle. Päivän ajomatka noin 130 km.


3. matkapäivä, Ceský Krumlov

Aamiainen hotellissa. Tämän päivän vietämme Cesky Krumlovin kaupungissa, joka on uskomattoman hyvin säilynyt helmi suoraan keskiajalta, ja osa Unescon maailmanperintöluetteloa. Tunnelma jyrkkien kukkuloiden ympäröimässä kaupungissa on kuin satukirjan sivuilta, ja joen rannassa sijaitsevan vanhankaupungin pastellisävyiset rakennukset ovat huolella entisöity. Kaiken kruunaa kaupunkia ylhäältä vartioiva linna 1200-luvulta, joka on yksi Keski-Euroopan suurimmista. Vierailemme linnassa, joka koostuu neljästäkymmenestä eri rakennuksesta ja niitä yhdistävistä viidestä puutarhasta. Näemme mm. upean puutarha-alueen, kuuluisan naamiaissalin sekä linnan taidekokoelman. Teemme myös kaupungissa kävelykierroksen ja yhteisen lounaan jälkeen on aikaa omalle ohjelmalle. Tunnelmallisilta kävelykaduilta löytyy pieniä putiikkeja, viihtyisiä kahviloita, ravintoloita ja terasseja. Palaamme hotelliin  illansuussa, jonka jälkeen on illan ohjelma vapaa. 
4. matkapäivä, Ceské Budejovice-Krems-Bratislava

Aamiainen hotellissa ja huoneiden luovutus. Jatkamme matkaa Itävallan puolelle kauniiseen Wachaun laaksoon ja Tonavan rannalla sijaitsevaan Krems an der Donau -kaupunkiin. Tämän viinitarhojen keskellä sijaitsevan pikkukaupungin hyvin säilynyt historiallinen keskusta on yksi Euroopan kauneimmista ja osa Unescon maailmanperintöluetteloa. Jo roomalaiset viljelivät täällä viiniä, ja keskiajalla kaupunki oli tärkeä liikenteen solmukohta. Kaupunki on valittu myös historiallisen säilyttämisen mallikaupungiksi. Tutustumme kaupunkiin kävelykierroksella sekä nautimme yhteisen lounaan. Aikaa jää myös hieman omalle ohjelmalle ja vaikkapa lasilliselle laadukasta viiniä mukavalla terassilla. Iltapäivällä jatkamme matkaa kohti Slovakian pääkaupunkia Bratislavaa. Majoittuminen hotelliin illansuussa, jonkä jälkeen on illan ohjelma vapaa.


5. matkapäivä, Bratislava-Helsinki

Kaupunki tunnettiin pitkään saksankielisellä nimellä Pressburg. Sen historiaan ovat vaikuttaneet  saksalaiset, tšekit, unkarilaiset sekä juutalaiset ja tämä näkyy tänä päivänäkin kaupunkikuvassa. Idyllisen vanhankaupungin sydän on keskusaukio, jota reunustavat upeasti entisöidyt rakennukset Aukiolta lähteviä pieniä kapeita kujia reunustavat kahvilat, ravintolat, terassit ja pienet putiikit. Kaupungin tunnetuimpia nähtävyyksiä ovat 1200-luvulta peräisin oleva kolmilaivainen Pyhän Martinuksen katedraali ja myöhäisklassista tyyliä edustava Arkkipiispan palatsi. Näemme kävelykierroksen aikana vanhankaupungin tärkeimmät nähtävyydet, jonka jälkeen on aikaa omalla ohjelmalle ja vaikkapa tuliaisostoksille. Iltapäivällä kuljetus Wienin lentokentälle, mistä Finnairin iltalento Helsinkiin.Hotellit

Kartta

Tärkeää tietää

Kuva

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.
Login Payments User login Administrator Scripts Wordpress login Drupal Private console Email automation SQL command prompt