Admin login Payments User login Administrator Scripts Wordpress login Drupal Private console Email automation SQL command prompt
Matkapojat logo Kuljetukset Lahjakortit Uutiskirje
Toscana ja Rooma

Italian hurmaavat joulutorit

Italian hurmaavat joulutorit - Toscana

Lähtöpäivät:

12.12.2024

Matkan kesto:

4 päivää

Hinta:

Hinta alkaen 1298€

Uutuus 2024

Italian hurmaavat joulutorit-Toscana

alk. 1298 € /hlö
Varaa

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Italian hurmaavat joulutorit - Toscana ja Rooma

Jouluinen Italia on parhaimmillaan keskiaikaisessa Etelä-Toscanassa! Arezzo on alueen tärkein joulukaupunki, joka koristellaan upeilla jouluvaloilla ja koristeilla. Montepulcianon keskiaikainen kukkulakaupunki huokuu jouluromantiikkaa. Näemme myös Cortonan kaupungin, joka tuli tunnetuksi ’Talo Toscanassa’ – elokuvasta. Etruskien Orvietossa koristellaan jouluvaloin jopa kaupungin syvä kaivo! Kaikkialla kujat ja aukiot koristellaan jouluvaloin ja –kuusin, puiset myyntikojut täyttyvät jouluherkuista ja –koristeista, ja ilmassa tuoksuu mausteinen hehkuviini sekä makeat joululeivonnaiset. Paikallisasukkaat perheineen saapuvat nauttimaan joulunalustunnelmasta ja tekemään viimeisiä lahjaostoksia. Majoitumme koko matkan ajan pienessä ja viehättävässä Pienzan kaupingissa. Vierailemme myös Rooman ikuisessa kaupungissa tutustuen jouluiseen Piazza Navonaan.


Orvieto

Keskiaikaiseen Orvieton kaupunki kohoaa ylväänä jyrkkärinteisten kallioiden päällä. Kaupungin katedraalin upea mosaiikkinen julkisivu on yksi Italian kauneimpia. Jouluvalot ja -kojut koristavat kaupungin keskustaa tuomiokirkon sekä pikkukujien ympäristössä.

Pienza

Pienzan kaupunki on oikeutetusti yksi Unescon maailmanperintökohteista. Pienza on paavi Pius II.n synnynkaupunki ja 1400-luvulla hän päätti tehdä siitä ihanteellisen renessanssikaupungin. Kaupunki tunnetaan kauniista arkkitehtuuristaan ja upeista näkymistä Val d`Orcian laaksson. 

Arezzo

Etelä-Toscanan kuuluisimmat ja jouluisimmat markkinat löytyvät kukkulamaisemien Arezzosta. Keskiaikaisten ja vinojen rakennusten reunustamalta aukiolta löytyy tirolilaistyylinen joulutori, jossa  on tarjolla on mm. laadukkaita käsitöitä ja paikallisia herkkuja.

Montepulciano

Montepulcianon keskiaikainen keskusta on kuin luotu joulutunnelmaan. Pääkadun keskiaikaiset rakennukset valaistaan jouluvaloin ja kaupungin keskusta täytyy markkinakojuista. Etruskit perustivat kaupungin jo neljä sataa vuotta ennen ajanlaskun alkua.

Rooma

Ikuinen seitsemän kukkulan kaupunki on aina vierailun arvoinen, ja historiallinen keskusta on Unescon maailmanperintökohde. Piazza Navonan aukio tunnetaan roomalaisten olohuoneena, jota reunustavat upeat palatsit ja Fontana di Trevin suihkulähde on kaupungin ikoninen maamerkki. 


Lennämme Finnairilla 

Tämäkin matka lennetään Finnairin suorilla reittilennoilla, joten saat matkastasi Finnair Plus -pisteitä.
Muista ilmoittaa Finnair Plus -korttinumerosi matkavarauksesi yhteydessä.


Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323 200

Haluaisitko lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua? Soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Ammattitaitoinen henkilökuntamme auttaa sinua löytämään nopeasti sopivan laivamatkan ja hoitamaan matkaan liittyvät varaukset kuntoon.


JÄTÄ SOITTOPYYNTÖ >KATSO KAIKKI JOULUMATKAT >


Hintaan sisältyy

  • Lentomatkat Helsinki-Rooma-Helsinki Finnairin reittilennoilla
  • Matkatavarat lennoilla
  • Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa aamiaisin
  • Kaksi illallista ruokajuomineen
  • Arezzon kaupunkikierros ja vierailu joulutorilla
  • Montepulcianon kaupunkikierros ja vierailu joulutorilla
  • Orvieton kaupunkikierros ja vierailu joulutorilla
  • Rooman kaupunkikierros ja vierailu joulutorilla
  • Suomenkielisen paikallisoppaan palvelut kohteessa
  • Tilausajokuljetukset matkaohjelman mukaisesti

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Lennot Finnairilla.
Ajat ovat paikallista aikaa. Italiassa kello on 1 h vähemmän kuin Suomessa.
Helsinki - Rooma 07:25 - 09:55

Rooma - Helsinki 18:40 - 23:05

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone alk. 165€

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki - Rooma - Orvieto - Pienza

Finnairin aamulento Helsingistä Roomaan. Jatkamme matkaa keskiaikaiseen Orvieton kaupunkiin, joka kohoaa ylväänä jyrkkärinteisten kallioiden päällä. Kaupungin katedraalin upea mosaiikkinen julkisivu on yksi Italian kauneimpia, ja viehättäviltä aukioilta löytyy viihtyisiä kahviloita ja ravintoloita. Jouluvalot ja -kojut koristavat kaupungin keskustaa tuomiokirkon sekä pikkukujien ympäristössä. Saapuminen Pienzan kaupunkiin myöhään iltapäivällä, jonka historiallinen keskusta kohoaa ylhäällä rinteen päällä. Sitä pidetään renessanssiajan kaupunkisuunnittelun kehtona, ja se onkin yksi Unescon maailmanperintökohteista.  Majoittumisen jälkeen tutustumme kaupunkiin kävelykierroksella ja nautimme yhteisen illallisen ruokajuomineen. Päivän ajomatka noin 260 km.

2. matkapäivä, Arezzo - Cortona

Aamiainen hotellissa. Etelä-Toscanan kuuluisimmat ja jouluisimmat markkinat löytyvät kukkulamaisemien Arezzosta. Keskiaikaisten ja vinojen rakennusten reunustamalta aukiolta löytyy tirolilaistyylinen joulutori, jossa tarjolla on mm. laadukkaita käsitöitä ja paikallisia herkkuja. Tarjolla on mm. paahdettuja kastanjoita, panettone-leivonnaisia, paikallisia juustoja ja salameja sekä kuumia juomia, kuten glögiä ja kuumaa suklaata. Arezzolla on rikas historia, joka ulottuu aina etruskien aikaan, ja kaupunki on tunnettu monista arkeologisista ja taiteellisista aarteistaan. Pysähdymme myös historiallisessa Cortonassa, joka on yksi Toscanan vanhimmista kaupungeista. Paluu hotelliin illansuussa, jonka jälkeen ohjelma on vapaa. Päivän ajomatka noin 170 km.
3. matkapäivä, Montepulciano

Aamiainen hotellissa. Montepulcianon keskiaikainen keskusta on kuin luotu joulutunnelmaan. Pääkadun keskiaikaiset rakennukset valaistaan jouluvaloin ja kaupungin keskusta täyttyy markkinakojuista, jotka suorastaan pursuvat ihania jouluherkkuja. Etruskit perustivat kaupungin jo neljäsataa vuotta ennen ajanlaskun alkua. Kultaikaansa se eli renessanssin aikaan, jolloin rakennettiin useita upeita rakennuksia, joita suunnittelivat merkittävät arkkitehdit, kuten Michelozzo. Keskiaikainen ja linnoitusmainen kaupungintalo 1300-luvulta on edelleen käytössä hallinnollisena rakennuksena. Kaupunki on tunnettu laadukkaista viineistä, joihin tutustumme viinimaistajaisten merkeissä ja nautimme päivällisen ruokajuomineen. Paluu Pienzaan päivällisen jälkeen iltapäivällä, jonka jälkeen ohjelma on vapaa. Päivän ajomatka noin 70 km.

4. matkapäivä, Pienza - Rooma - Helsinki

Aamiaisen ja huoneiden luovutuksen jälkeen matka jatkuu Roomaan. Ikuinen seitsemän kukkulan kaupunki, jonka perustivat naarassuden kasvattamat veljekset Romulus ja Remus. Ei ihme, että Rooma on yksi maailman suosituimmista matkakohteista, jonka historiallinen keskusta on Unescon maailmanperintökohde. Näemme kävelykierroksen aikana kaupungin tunnettuja nähtävyyksiä ja aikaa jää myös hieman omalle ohjelmalle. Piazza Navonan aukio tunnetaan roomalaisten olohuoneena, jota reunustavat upeat palatsit. Fontana di Trevin vuonna 1762 valmistunut suihkulähde on kaupungin ikoninen maamerkki, ja Piazza Spagnalla sijaitsevat espanjalaiset portaat ovat tuttu monista elokuvista. Iltapäivällä kuljetus Rooman lentokentälle, mistä Finnairin iltalento Helsinkiin. Päivän ajomatka noin 200 km.Hotellit

Kartta

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.
Login Payments User login Administrator Scripts Wordpress login Drupal Private console Email automation SQL command prompt