Admin login Payments User login Administrator Scripts Wordpress login Drupal Private console Email automation SQL command prompt
Matkapojat logo Kuljetukset Lahjakortit Uutiskirje
Hurtigruten elämysristeily

Hurtigruten -risteily Huippuvuorille

Hurtigruten -risteilyt Huippuvuorille

Lähtöpäivät:

Tulossa myyntiin v. 2025

Matkan kesto:

16 päivää

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Hurtigruten -risteily Huippuvuorille

Hurtigrutenin Huippuvuoret-risteily lähtee Norjan mantereelta Bergenistä ja matkaa kohti Huippuvuoria, joka on Norjan pohjoisin osa. Risteily on tunnettu panostuksesta aitoon arktiseen tunnelmaan. Matkan varrella voi ihailla upeita vuonomaisemia, lumihuippuisia vuoria ja ainutlaatuista arktista eläimistöä. Laivalla on usein varustamon omia kokeneita oppaita, jotka antavat tietoa alueen historiasta, kulttuurista ja luonnosta.

Hurtigrutenin alukset ovat tunnettuja mukavuudesta ja laadukkaasta palvelusta. Matkustajilla on mahdollisuus nauttia herkullisia paikallisia ruokia, sisältyyhän matkan hintaan täysihoito. Huippuvuorille suuntautuvat risteilyt tarjoavat myös ainutlaatuisen tilaisuuden kokea keskiyön aurinko, joka paistaa kesäaikaan ympäri vuorokauden.


Suomalainen matkanjohtaja

Näillä matkoilla on mukana kokenut suomalainen matkanjohtaja koko matkan ajan!

Hintaan sisältyy all inclusive risteilyllä

All inclusive Hurtigruten risteilyllä (aamiainen, lounas ja illallinen sekä juomat)


Risteilyreitti

Tutustu tarkemmin risteilyreittiin tästä >>


Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323200

Haluaisitko lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua? Soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.Hintaan sisältyy

 • Lentomatka Bergen-Helsinki -Bergen Finnairin reittilennolla
 • Matkatavarat lennoilla
 • Bussikuljetukset Bergenissä matkaohjelman mukaan
 • Hotelliyöpyminen Bergenissä 2 hengen huoneessa aamiaisin
 • Illallinen Bergenin hotellissa
 • 14 yön Hurtigruten-risteily 2 hengen hytissä
 • All inclusive Hurtigruten risteilyllä (aamiainen,lounas ja llallinen, juomat)
 • Matkapoikien suomalaisen matkanjohtajan palvelut koko matkan ajan

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Lentoaikataulu / meno ja paluu Finnair
Ajat ovat paikallista aikaa. Norjassa kello 1 tunti vähemmäin kuin Suomessa.
Helsinki - Bergen 08:20 - 10:15

Bergen - Helsinki 10:50 - 15:30

Lisämaksulliset palvelut

1 hengen hytti/huone

Retket vierailukohteissa

Juomat hotellissa

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki - Bergen

Finnairin aamulento Helsingistä Bergeniin. Kuljetus lentokentältä hotelliin Bergenissä, majoittuminen ja vapaata aikaa tutustua Bergeniin. Yhteinen kevyt illallinen hotellissa.

 


2. matkapäivä, Bergen

Hotelliaamiaisen jälkeen vielä aamupäivä vapaata aikaa tutustua Bergeniin. Puolen päivän aikaan kuljetus hotellilta satamaan, josta M/S Trollfjord lähtee risteilylle klo 14.30 (laivassa tulee olla klo 13.00 mennessä). Laivan lähdettyä Bergenistä nautitaan laivalla ensimmäinen ateria ja samalla voi katsoa kuinka laiva lipuu kohti Norjanmerta.

3. matkapäivä, Åndalsnes

Ensimmäinen käyntisatama on Isfjordin varrella Romsdalsfjordin päässä sijaitseva Åndalsnes. Åndalsnesin kylä toimi vuosina 1838-1964 vanhan Gryttenin kunnan hallintokeskuksena. Kylä jouduttiin rakentamaan kokonaan uudelleen toisen maailmansodan aikaisen hyökkäyksen jälkeen. Nykyään Åndalsnes on moderni kaupunki, joka sijaitsee yhdellä Norjan upeimmista luonnonpaikoista. Kaupunkiin voi tutustua erilaisilla laivan järjestämillä lisämaksullisilla aktiviteeteilla, kuten vaellus Rampestreken-näköalapaikalle. Jos haluaa rauhallisemman tavan ihailla nähtävyyksiä, voi osallistua rentouttavalle ajelulle Romsdalin gondolilla tai matkustaa bussilla pitkin mutkaista Trollstigen-solaa.

 

4. matkapäivä, Træna

Aamulla purjehdimme pohjoiseen pitkin Helgelandin alueen rannikkoa. Træna on saaristo, joka sijaitsee napapiirin reunalla ja se koostuu noin 500 saaresta ja luodosta. Näistä vain neljässä on asutusta ympäri vuoden. Saaristolla on pitkä historia. Arkeologiset löydöt osoittavat, että saaret ovat olleet asuttuja kivikaudelta lähtien. Osa muinaisista jäännöksistä on löydetty Sannan saaren luolasta, jota käytetään nykyään vuosittaisen musiikkifestivaalin tapahtumapaikkana. Iltapäivän voi viettää yhdessä Norjan vanhimmista kalastusyhteisöistä. Sään salliessa voi osallistua lisämaksullisiin aktiviteetteihin kuten vaellus, pyöräily tai saarihyppely.

5. matkapäivä, Stokmarknes

Vesterålen käsittää saariston Lofoottien koillispuolella. Tämä saariketju on kaima ensimmäiselle Coastal Express -aluksellemme, joka purjehti Norjan karulla rannikolla vuonna 1893.

Pysähdymme historiallisessa Stokmarknesin kaupungissa, joka on Hurtigruten Norwegian Coastal Expressin syntymäpaikka. Vuonna 1893 juuri tässä kaupungissa laivaliikenteen edelläkävijä Richard With perusti Original Coastal Expressin, joka mullisti rannikkomatkustuksen sekä Norjan merenkulun. Ennen pitkää Hurtigrutenista oli tullut elinehto Huippuvuorille ja muille Norjan syrjäisille paikkakunnille. Päivän aikana voi vierailla Hurtigrutemuseetissa, jossa on interaktiivisessa näyttelyssä esillä arkistoja, valokuvia ja esineitä. Museossa on lasirakennuksen sisällä eläkkeellä oleva v. 1956 laiva, MS Finnmarken. Opastetun kierroksen aikana voi uppoutua eri aikakauden tunnelmaan kun tutkii tätä eläkkeellä olevaa alusta.

6. matkapäivä, Tromsø

Tromssa on Pohjois-Norjan kaupunkien arktinen pääpaikka, jossa on vaikuttavaa arkkitehtuuria, trendikkäitä ravintoloita ja maailman pohjoisin yliopisto. Tällä modernilla kaupungilla on pitkä historia. Lähistöltä löytyy esineitä, jotka ovat peräisin jääkaudelta. Kaupungin merkitys kasvoi sen jälkeen, kun se julistettiin kjøpstadiksi eli "kauppakaupungiksi" vuonna 1794. Tromssasta tuli arktisen metsästyksen keskus 1800-luvun puolivälissä ja 1800-luvun loppuun mennessä se oli vakiintunut arktinen kauppakeskus. Pyrimme saapumaan Tromssaan aamulla, jolloin on koko päivä aikaa tutustua tähän historialliseen arktiseen kaupunkiin ja sen ympäristöön. Voit valita useista laivan järjestämistä lisämaksullisista retkistä, esim. lähteä kävelykierrokselle tai katsomaan hylkeitä Polaria-keskukseen, joka on yksi maailman pohjoisimmista akvaarioista ja  jossa voi nähdä läheltä erilaisia ​​arktisia merieläimiä. Voit vierailla myös näyttävässä arktisessa katedraalissa, jossa on vaikuttavan suuri monivärinen lasimaalaus tai lähteä retkelle Tromssan ylle kohoavalle Storsteinen-vuorelle, jonne pääsee Fjellheisenin köysiradalla. Vuorelta on poikkeuksellisen kauniit näkymät kaupunkiin, vuorille ja vuonoille.

7. matkapäivä, Honningsvåg

Aamupäivän aikana saavumme Honningsvågiin, Manner-Norjan pohjoisimpaan kaupunkiin. Honningsvåg on nuori ja yksi Norjan pienimmistä kaupungeista ja  se on myös portti Nordkappiin, kuuluisaan "Euroopan pohjoisimpaan pisteeseen". Tasanko on 307 metriä merenpinnan yläpuolella ja hieman yli 1000 mailia etelään maantieteellisestä pohjoisnavasta. Yhden kallion päällä seisoo ikoninen maapallomonumentti. Voit valita täältä useista laivan järjestämistä lisämaksullisista retkistä, esim. kuningasrapujen kalastus, saamelaisperheen tapaaminen, lintujen tarkkailu tai opastettu kierros jossa tutustutaan elämään pohjoisessa.Honningsvågista pois purjehdittaessa voi nauttia dramaattisista näkymistä mereltä tasangolle. Täältä suuntaamme Barentsinmerelle ja jätämme Manner-Norjan rannikon kauas taaksemme. 

8. matkapäivä, meripäivä

Huippuvuorten saariston eteläisin saari, Bjørnøya (Karhusaari), sijaitsee hieman jälkeen puolen välin matkalla Manner-Norjasta Huippuvuorille. Näemme tämän vaikeapääsyisen saaren laivasta käsin ja tästä alkaa seikkailu Huippuvuorilla. Saarta katsottaessa huomaa puiden ja jopa pensaiden puutteen, maata peittää osittain vain sammal- ja jäkäläkerros. Saaren kallioilla pesii runsas linnusto kuten pikku aukseja, puffineja ja mustajalkaisia ​​kittiwakeja sekä monia muita merilintulajeja. Ainoat kotoperäiset nisäkkäät ovat naaleja eli napakettuja vaikka saaren nimi on Karhusaari. Nimi on tullut siitä että jääkarhu havaittiin uimassa saaren lähistöllä, mikä on epätodennäköinen näky näin kaukana etelässä. Laivalla voi oppia Bjørnøyan historiasta napahistorian luennoilla, joilla saa tietoa myös historiallisista tutkimusmatkoista jotka johtivat saaren löytämiseen. Luennoilla tutustuu myös Bjørnøyan strategiseen merkitykseen sekä rooliin toisessa maailmansodassa. 

9. matkapäivä, Longyearbyen

Saavumme saaristoon ja jatkamme matkaa Huippuvuorille, joka on suurin kolmesta pääsaaresta. Täällä upeat ruskean- ja vihreänsävyiset vuoret kohoavat arktiselta tundralta. Huippuvuoret sijaitsevat alle 1500 km päässä pohjoisnavalta. Tämän arktisen aavikon ilma on raikas ja puhdas. Kesän lämpötilat ovat keskimäärin nollasta kahdeksaan celsiusastetta Golf-virran lämpimän pohjoisen haaran ansiosta. 

Longyearbyen sijaitsee laajan, suuren vuonon rannalla ja se on Huippuvuorten suurin sekä maailman pohjoisin asutus, jonka väkiluku on yli 1000 henkeä. Longyearbyen syntyi alun perin hiilikaivossiirtomaaksi vuonna 1906. Nykyään se on seikkailumatkailijoiden suosiossa sekä paikallisiin tutkimusprojekteihin, kuten kuuluisa Global Seed Vault, osallistuvien tiedemiesten ja insinöörien keskus.  Täällä voit viettää aikaa kävellen ja tutustuen gallerioihin, pubeihin ja  ravintoloihin sekä panimoihin. Voit myös vierailla merkittävässä North Pole Expedition -museossa tai kokeilla koiravaljakkoajelua ilman lunta.

10. matkapäivä, Ny-Ålesund

Longyearbyenistä lähdettäessä kannattaa herätä aikaisin jotta voi nauttia vaikuttavista näkymistä Kongsfjordille, joka on yksi alueen suurimmista vuonoista. Sen sisäänkäyntiä vartioi kaksi valtavaa narisevaa jäätikköä.Tämä alue on myös hyvä paikka tarkkailla rannoilla makoilevia mursuja ja monia erilaisia ​​muuttolintulajeja, kuten lunnit, haahkat, vaaleanpunaiset jalkahanhet ja kikkarit. Maalla voi joskus havaita naaleja ja Huippuvuorten poroja, merellä tiedetään maitovalaiden nousevan joskus pintaan myös täällä. Ny-Ålesund sijaitsee Brøggerin niemimaan kärjessä, yhdellä Kongsfjordin rannoista. Kuten Longyearbyen, myös Ny-Ålesund aloitti hiilikaivoksena. Siitä tuli tieteellisten asemien sijaintipaikka 1900-luvun puolivälistä lähtien. Kaupungissa työskentelee kesäaikaan yli sata tutkijaa, jotka edustavat 20 glasiologia- ja ilmastoinstituuttia yli 10 maasta. Voit osallistua laivan järjestämälle lisämaksulliselle opastetulle kierrokselle Amundsen-monumentille, joka on pystytetty tänne suuren norjalaisen tutkimusmatkailijan ennätyslennon kunniaksi. Amundsen lensi ilmalaivalla Ny-Ålesundista Pohjoisnavan kautta Alaskaan ja lento kesti 3 päivää.

 

11. matkapäivä, meripäivä

Meidän on aika jättää hyvästit Huippuvuorille ja suunnata matka takaisin Manner-Norjaan. Merellä vietettävän päivän voi käyttää rentoutumiseen ja nauttia hyvästä ruoasta ja juomasta laivalla. Jos taivas on selkeä, voi nauttia kesäauringosta ulkona kannella. Jos onni on myötä niin merellä voi nähdä valaita, delfiinejä ja pyöriäisiä. Jos ulkona on huono sää, voi suunata saunan rauhoittaviin löylyihin.

12. matkapäivä, Tromsø

Saavumme takaisin Manner-Norjaan ja päivän ensimmäinen pysähdyspaikkamme on Tromssa. Laiva jättää Huippuvuorilta kukaan otetun rahdin satamaan ja noutaa eteläisiin satamiin suuntautuvan rahdin. Laiva jatkaa Tromssasta etelään kohti Senjaa, joka on yksi maan suurimmista saarista. Se on Pohjois-Norjan nopeasti nouseva tähtikohde. Tähän satusaareen tutustuu parhaiten, kun poistuu laivasta Tromssassa ja liittyy johonkin laivan järjestämistä lisämaksullisista retkistä. Takaisin laivaan noustaan Senjassa.

13. matkapäivä, Svolvær

Tänään tutustumme Lofoottien saaristoon. Täällä rosoiset vihreät kalliot nousevat dramaattisesti merestä ja kohoavat korkealle kuin jättimäiset hampaat. Kauniit punakattoiset kalastajakylät erottuvat viehättävästi vuoristoisten saarten reunoista. Elämä Lofooteilla on äärimmäisen rauhallista, aika tuntuu pysähtyvän täällä. Saariston sykkivä sydän on Svolværin kaupunki, jossa laiva seisoo suurimman osan päivästä. Päivän voi viettää kaupunkiin tutustuen tai osallistumalla laivan järjestämille lisämaksullisille retkille vuoristoon tai valkohiekkaiselle rannalle.

14. matkapäivä, Brønnøysund

Jatkamme matkaa etelään ja saavutamme Norjan rannikon puolivälin, Helgelandin rannikon. Alue täynnä ainutlaatuisia vuoria, jotka ovat inspiroineet monia myyttejä ja paikallista kansanperinnettä. Vegan saaristo koostuu noin 6 500 saaresta ja luodosta. Pysähdymme Brønnøysundin kaupungissa, jossa on kaunis venesatama ja uusgoottilainen kivikirkko vuodelta 1870. Päivän voi viettää tutustuen kaupunkiin tai osallistumalla laivan järjestämille lisämaksullisille retkille kuten melontaan, pyöräilyyn tai RIB-risteilyyn. 

15. matkapäivä, Ålesund / The Hjørundfjord

Laiva pysähtyy lyhyen aikaa Ålesundin kaupungissa, joka tunnetaan jugend-arkkitehtuuristaan ​​ja viehättävästä sijainnistaan ​​Aksla-vuoren alapuolella sijaitsevalla niemimaalla. Laivasta puretaan rahtia ja maihin jäävät retkille osallistuvat matkustajat. Ålesundin lähellä, noin 1700 m korkeiden Sunnmøren Alppien välissä, on upea Hjørundfjord. Vuono on alueen salainen helmi ja sen syvänsiniset vedet ja vehreät vuorenrinteet ovat luonnon taideteos. Yhden Hjørundfjordin haaran rannalla on idyllinen Sæbøn kylä, josta laiva hakee Ålesundista retkelle lähteneet matkustajat. Lähestymme matkan viimeistä päivää. Mikä olisikaan parempi tapa juhlia Svalbard Express -kokemusta kuin jäähyväisillallinen laivalla.

16. matkapäivä, Bergen - Helsinki

Saavumme takaisin Bergeniin aamulla ja on aika poistua laivasta. Satamasta on bussikuljetus Bergenin lentokentälle josta lento Helsinkiin lähtee klo 10:50 ja Helsinkiin saavutaan klo 15:30 

Saavumme takaisin Bergeniin aamulla ja on aika poistua laivasta. Satamasta on bussikuljetus Bergenin lentokentälle josta lento Helsinkiin lähtee klo 19:25 ja Helsinkiin saavutaan klo 22:55

Hotellit

Laivan esittely

Hurtigruten

M/S Trollfjord

Laiva on rakennettu vuonna 2002 ja remontoitu vuonna 2023. Laivassa on 500 matkustajapaikkaa. Laivalta löytyy mm. kahvila-, baari- ja ravintolapalvelut, pieni kauppa, hissi, sauna ja kuntosali. Hyteissä on suihku, wc, pöytä, ikkunattomissa hyteissä on erilliset vuoteet, osassa ikkunallisista hyteistä parivuode ja osassa erilliset sängyt. Ylempien kansien ikkuna-hytit ovat Arctic Superior -hyttejä, joissa on parivuode.


MS Trollfjord on The Svalbard Expressin ja The North Cape Expressin lippulaiva, joka on saanut nimensä Vesterålenin saaristossa sijaitsevan pienen mutta upean vuonon mukaan. Laivalla painottuu rentoutuminen, eikä siellä ole samanlaista kaupallista viihdetarjontaa kuin useimmilla tavallisilla risteilylaivoilla. Pyrkimyksenä on päästä lähelle ainutlaatuista luontoa ja jakaa kokemukset matkakumppaneiden kanssa. Päivittäistä ohjelmaa on eri teemoilla laivan reitillä olevien kohteiden mukaan. Risteilyn aikana on luentoja esim. Norjan merenkulun historiasta ja Norjan rannikon luonnosta ja runsaasta linnustosta. Satamien välissä on laivalla erilaisia aktiviteetteja, esim. ruoanmaistajaisia, valokuvaustyöpajoja ​​ja Coastal Experience -tiimin erilaisia esityksiä. Jos haluaa mieluummin vain katsella upeita maisemia niin voi rentoutua panoraamasaunassa tai istua lasillisen ääressä baarin lattiasta kattoon ulottuvien ikkunoiden ääressä.


Laivalla voi varata lisämaksullisia retkiä esim. Huippuvuorten koiravaljakkoajelusta Vesterålenin merikotkasafariin. Valittavana on noin 50 eri retkivaihtoehtoa (kussakin satamassa on keskimäärin kolme retkeä), joten valikoima on monipuolinen.

 

Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva

Hytit

Kuva hytistä

Polar Inside sisähytti

Ikkunaton kahden hengen hytti kansilla 4,6-7

 • Erilliset vuoteeet
 • Wc/suihku, tv, peilipöytä ja tuoli sekä hiustenkuivain
Kuva hytistä

Polar Outside ikkunallinen hytti

Ikkunallinen kahden hengen hytti kansilla 4,6-7

 • Kaksi erillistä vuodetta (muutamassa hytissä parivuode)
 • Wc/suihku, tv, peilipöytä ja tuoli sekä hiustenkuivain
Kuva hytistä

Arctic Superior ikkunallinen hytti

Ikkunallinen kahden hengen hytti kansilla 4,6-8

 • Parivuode (muutamassa hytissä erilliset vuoteet)
 • Wc/suihku, hiustenkuivain, tv, peilipöytä ja tuoli, minibaari

Huom!

Lisämaksusta tilattavissa myös minisviitti tai sviitti.
Ota yhteys myyntipalveluumme p. 010 2323200.

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.
Login Payments User login Administrator Scripts Wordpress login Drupal Private console Email automation SQL command prompt