20.5. ja 17.6.2025
16 päivää
Hinta alkaen 4218€
HUOM! Ennakkovaraajan etu – 100 € / hlö 31.12. mennessä tehtyihin varauksiin.
Varausta tehdessäsi merkitse kampanjakoodi -kohtaan ENNA.
Hurtigrutenin Huippuvuoret-risteily lähtee Norjan mantereelta Bergenistä ja
matkaa kohti Huippuvuoria, joka on Norjan pohjoisin osa. Risteily on tunnettu
panostuksesta aitoon arktiseen tunnelmaan. Matkan varrella voi ihailla upeita vuonomaisemia, lumihuippuisia vuoria ja
ainutlaatuista arktista eläimistöä. Laivalla on
usein varustamon omia kokeneita oppaita, jotka antavat tietoa alueen
historiasta, kulttuurista ja luonnosta.
Hurtigrutenin alukset ovat tunnettuja mukavuudesta ja laadukkaasta palvelusta. Matkustajilla on mahdollisuus nauttia herkullisia paikallisia ruokia, sisältyyhän matkan hintaan täysihoito. Huippuvuorille suuntautuvat risteilyt tarjoavat myös ainutlaatuisen tilaisuuden kokea keskiyön aurinko, joka paistaa kesäaikaan ympäri vuorokauden.
All inclusive Hurtigruten risteilyllä (aamiainen, lounas ja illallinen sekä juomat)
Tutustu tarkemmin risteilyreittiin tästä >>
Haluaisitko lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua? Soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.
Helsinki - Bergen | 08:10 - 10:05 |
Bergen - Helsinki | 10:50 - 14:40 |
1 hengen hytti/huone
Retket vierailukohteissa
Juomat tulopäivän lounaalla
Finnairin aamulento Helsingistä Bergeniin. Kuljetus lentokentältä hotelliin Bergenissä ja majoittuminen. Kävelykierros matkanjohtajan opastuksella kaupungin keskustassa, jonka jälkeen yhteinen lounas. Loppupäivä vapaata aikaa.
Hotelliaamiaisen jälkeen
vielä aamupäivä vapaata aikaa tutustua Bergeniin. Puolen päivän aikaan kuljetus hotellilta satamaan, josta M/S Trollfjord lähtee risteilylle klo 14.30 (laivassa tulee olla klo 13.00 mennessä). Laivan lähdettyä Bergenistä nautitaan laivalla ensimmäinen ateria ja samalla voi katsoa kuinka laiva lipuu kohti Norjanmerta.
Ensimmäinen käyntisatama on Isfjordin varrella Romsdalsfjordin päässä sijaitseva Åndalsnes. Åndalsnesin kylä toimi vuosina 1838-1964 vanhan Gryttenin kunnan hallintokeskuksena. Kylä jouduttiin rakentamaan kokonaan uudelleen toisen maailmansodan aikaisen hyökkäyksen jälkeen. Nykyään Åndalsnes on moderni kaupunki, joka sijaitsee yhdellä Norjan upeimmista luonnonpaikoista. Kaupunkiin voi tutustua erilaisilla laivan järjestämillä lisämaksullisilla aktiviteeteilla, kuten vaellus Rampestreken-näköalapaikalle. Jos haluaa rauhallisemman tavan ihailla nähtävyyksiä, voi osallistua rentouttavalle ajelulle Romsdalin gondolilla tai matkustaa bussilla pitkin mutkaista Trollstigen-solaa.
Aamulla purjehdimme pohjoiseen pitkin Helgelandin alueen rannikkoa. Træna on saaristo, joka sijaitsee napapiirin reunalla ja se koostuu noin 500 saaresta ja luodosta. Näistä vain neljässä on asutusta ympäri vuoden. Saaristolla on pitkä historia. Arkeologiset löydöt osoittavat, että saaret ovat olleet asuttuja kivikaudelta lähtien. Osa muinaisista jäännöksistä on löydetty Sannan saaren luolasta, jota käytetään nykyään vuosittaisen musiikkifestivaalin tapahtumapaikkana. Iltapäivän voi viettää yhdessä Norjan vanhimmista kalastusyhteisöistä. Sään salliessa voi osallistua lisämaksullisiin aktiviteetteihin kuten vaellus, pyöräily tai saarihyppely.
Vesterålen käsittää saariston Lofoottien koillispuolella. Tämä saariketju on kaima ensimmäiselle Coastal Express -aluksellemme, joka purjehti Norjan karulla rannikolla vuonna 1893.
Pysähdymme historiallisessa Stokmarknesin kaupungissa, joka on Hurtigruten Norwegian Coastal Expressin syntymäpaikka. Vuonna 1893 juuri tässä kaupungissa laivaliikenteen edelläkävijä Richard With perusti Original Coastal Expressin, joka mullisti rannikkomatkustuksen sekä Norjan merenkulun. Ennen pitkää Hurtigrutenista oli tullut elinehto Huippuvuorille ja muille Norjan syrjäisille paikkakunnille. Päivän aikana voi vierailla Hurtigrutemuseetissa, jossa on interaktiivisessa näyttelyssä esillä arkistoja, valokuvia ja esineitä. Museossa on lasirakennuksen sisällä eläkkeellä oleva v. 1956 laiva, MS Finnmarken. Opastetun kierroksen aikana voi uppoutua eri aikakauden tunnelmaan kun tutkii tätä eläkkeellä olevaa alusta.
Aamupäivän aikana saavumme Honningsvågiin, Manner-Norjan pohjoisimpaan kaupunkiin. Honningsvåg on nuori ja yksi Norjan pienimmistä kaupungeista ja se on myös portti Nordkappiin, kuuluisaan "Euroopan pohjoisimpaan pisteeseen". Tasanko on 307 metriä merenpinnan yläpuolella ja hieman yli 1000 mailia etelään maantieteellisestä pohjoisnavasta. Yhden kallion päällä seisoo ikoninen maapallomonumentti. Voit valita täältä useista laivan järjestämistä lisämaksullisista retkistä, esim. kuningasrapujen kalastus, saamelaisperheen tapaaminen, lintujen tarkkailu tai opastettu kierros jossa tutustutaan elämään pohjoisessa.Honningsvågista pois purjehdittaessa voi nauttia dramaattisista näkymistä mereltä tasangolle. Täältä suuntaamme Barentsinmerelle ja jätämme Manner-Norjan rannikon kauas taaksemme.
Huippuvuorten saariston eteläisin saari, Bjørnøya (Karhusaari), sijaitsee hieman jälkeen puolen välin matkalla Manner-Norjasta Huippuvuorille. Näemme tämän vaikeapääsyisen saaren laivasta käsin ja tästä alkaa seikkailu Huippuvuorilla. Saarta katsottaessa huomaa puiden ja jopa pensaiden puutteen, maata peittää osittain vain sammal- ja jäkäläkerros. Saaren kallioilla pesii runsas linnusto kuten pikku aukseja, puffineja ja mustajalkaisia kittiwakeja sekä monia muita merilintulajeja. Ainoat kotoperäiset nisäkkäät ovat naaleja eli napakettuja vaikka saaren nimi on Karhusaari. Nimi on tullut siitä että jääkarhu havaittiin uimassa saaren lähistöllä, mikä on epätodennäköinen näky näin kaukana etelässä. Laivalla voi oppia Bjørnøyan historiasta napahistorian luennoilla, joilla saa tietoa myös historiallisista tutkimusmatkoista jotka johtivat saaren löytämiseen. Luennoilla tutustuu myös Bjørnøyan strategiseen merkitykseen sekä rooliin toisessa maailmansodassa.
Clarion Hotel Havnekontoret sijaitsee Bergenin historiallisella alueella Unescon suojeleman Bryggenin vieressä. Monet kaupungin nähtävyyksistä sijaitsevat kävelymatkan päässä.
Hotellissa on 6 kerrosta, 113 huonetta, ravintola, baari, Kahvi-/teetarjoilu yleisissä tiloissa, kirjasto, kuntosali, sauna ja höyrysauna. Kattoterassilta on näkymä satamaan.
Laiva on rakennettu vuonna 2002 ja remontoitu vuonna 2023. Laivassa on 500 matkustajapaikkaa. Laivalta löytyy mm. kahvila-, baari- ja ravintolapalvelut, pieni kauppa, hissi, sauna ja kuntosali. Hyteissä on suihku, wc, pöytä, ikkunattomissa hyteissä on erilliset vuoteet, osassa ikkunallisista hyteistä parivuode ja osassa erilliset sängyt. Ylempien kansien ikkuna-hytit ovat Arctic Superior -hyttejä, joissa on parivuode.
Matkapojat Oy on sitoutunut kehittämään toimintaansa entistäkin vastuullisemmaksi. Vastuullisen toiminnan kehittämisessä otamme mahdollisuuksien mukaan huomioon sekä ilmaston, ihmisten ja eläinten hyvinvoinnin, luonnon monimuotoisuuden vaalimisen, ihmisoikeudet sekä matkakohteiden kulttuuritekijät.
Matkapojat Oy:llä on matkanjärjestäjille myönnettävä globaali Travelife vastuullisuussertifikaatti sekä Business Finlandin myöntämä Sustainable Travel Finland (STF) merkin käyttöoikeus. Teemme nyt työtä askel askeleelta yhteistyökumppaniemme kanssa, jotta asiakkaamme saavat nauttia matkoistaan mahdollisimman vastuullisesti.
Kaikista päästöjen vähennystoimista huolimatta liikkuminen ja matkustaminen aiheuttaa aina jonkun verran kasvihuonekaasupäästöjä ympäristöön. Asiakkaillamme on nyt mahdollisuus hyvittää omasta matkastaan koituvat päästöt vapaaehtoisella päästöhyvitysmaksulla, jonka voi valita osaksi matkan lisäpalveluita. Matkapojat Oy tilittää lunastetut päästöhyvitysmaksut lyhentämättöminä nuorisojärjestö 4H:n Taimitekoon, jonka avulla mahdollistetaan nuorille kesätyötä ja lisätään Suomen metsien hiilinieluja sekä tuetaan Suomen kansallisen hiilineutraaliustavoitteen saavuttamista.
Lisätietoa Matkapojat Oy:n vastuullisuustyöstä saat: www.matkapojat.fi/vastuullisuus