Admin login Payments User login Administrator Scripts Wordpress login Drupal Private console Email automation SQL command prompt
Matkapojat logo Kuljetukset Lahjakortit Uutiskirje
Puolan kiertomatka

Puolan helmet - Krakova ja Zakopane

Puolan helmet - Krakova ja Zakopane

Lähtöpäivät:

14.7. (täynnä), 8.9., 6.10.2024 ja 6.4., 4.5.2025

Matkan kesto:

5 päivää

Hinta:

Hinta alkaen 968€

Puolan kiertomatka

alk. 968 € /hlö
Varaa

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Krakova on kulttuurin ja arkkitehtuurin aarreaitta, jonka vanhankaupungin kujilla ja kellareissa sykkii iloinen iltaelämä. Keskustori Rynek Głównyn verkahallissa käytiin kauppaa jo 1200-luvulla ja Krakova oli Puolan pääkaupunki 1500-luvun lopulle. Keskiajalta peräisin oleva vanhakaupunki kuuluukin Unescon maailmanperintökohteisiin ja on yksi Euroopan parhaiten säilyneistä. Boheemi Kazimierz, vanha juutalaiskaupunginosa, kilpailee vanhankaupungin kanssa Krakovan viehättävimmän alueen tittelistä ja sinne aukeaa jatkuvasti uusia kauppoja, ravintoloita, baareja ja kahviloita. Vierailemme lisäksi  ainutlaatuisessa Wieliczkan suolakaivoksessa sekä kuolemantehtaaksikin kutsutussa Auschwitzin keskitysleirissä. Tatra vuoriston upeat maisemat näemme varsinkin talviurheilukeskuksesa tunnetussa Zakopanen kaupungissa.  

 

Krakova

Historiaa, kulttuuria ja lukemattomia nähtävyyksiä. Krakovan sympaattinen kaupunki hurmaa kävijänsä kauneudellaan ja monipuolisuudellaan. Krakova on kulttuurin ja arkkitehtuurin aarreaitta, jonka vanhankaupungin kujilla ja kellareissa sykkii iloinen iltaelämä. Keskustori Rynek Głównyn verkahallissa käytiin kauppaa jo 1200-luvulla ja Krakova oli Puolan pääkaupunki 1500-luvun lopulle. Keskiajalta peräisin oleva vanhakaupunki kuuluukin Unescon maailmanperintökohteisiin ja on yksi Euroopan parhaiten säilyneistä. Tunnelmaltaan tämä keskiaikainen kaupunki on vertaansa vailla ja kymmenet kirkot, kahvilat, pienet putiikit ja hämärät kellariravintolat ovat olennainen osa kaupunkikuvaa. Nähtävyyksien lisäksi Krakovassa on paljon hyviä ostosmahdollisuuksia, ja hinnat ovat hieman Suomen tasoa edullisemmat. Myös hyviä ravintoloita löytyy runsaasti ja lihapainotteisista ruokalistoista huolimatta vaihtoehtoja löytyy myös kasvissyöjille.

 

Wieliczkan suolakaivos

Vierailemme Krakovan kupeessa sijaitsevassa Wieliczkan suolakaivoksessa, jonka vertaista kohdetta et löydä muualta. Sukellamme taianomaiseen maanalaiseen maailmaan, joka syvimmillään ulottuu yli 300 metriä maanpinnan alapuolelle. Kuljemme käytäväverkostossa ja näemme suolasta tehtyjä taidokkaita patsaita ja saleja. Käymme myös Pyhän Kingan kappelissa, suuressa maanalaisessa kirkossa, jonka kristallikruunut ja alttaritaulut on tehty suolasta.

 

Zakopane ja Tatra-vuoristo

Tatra-vuoristo on Puolan vastine Alpeille ja korkeimmat huiput kohoavatkin yli kahteen kilometriin. Vierailemme näissä upeissa maisemissa varsinkin talviurheilukeskuksena tunnettussa Zakopanessa, joka on maineikas myös alppimaisesta arkkitehtuuristaan. Nousemme funikulaarilla ylös kukkulan huipulle ihailemaan upeita maisemia Tatra-vuoristoon. 


Auschwitz

Noin tunnin ajomatkan päässä Krakovasta sijaitsee Oświęcimin kylä, missä Auschwitzin keskitysleirimuseo puhuu omaa korutonta kieltään yhdestä historiamme synkimmästä ajanjaksosta. Opastetun kierroksen aikana saamme kattavan kuvauksen tämän kuolemantehtaaksikin kutsutun leirin toiminnasta. Sen tiiliparakkeihin koottu näyttely kertoo leirin tapahtumista ja vankien karusta elämästä. Käymme myös Auschwitz II eli Birkenaun tuhoamisleirillä läheisessä Brzezinkan kylässä.


Matka ei sovellu liikuntaesteisille


Lennämme Finnairilla

Tämäkin matka lennetään Finnairin suorilla reittilennoilla, joten saat matkastasi Finnair Plus -pisteitä.
Muista ilmoittaa Finnair Plus -korttinumerosi matkavarauksesi yhteydessä.


Pidätämme oikeudet muutoksiin.


KATSO KAIKKI KIERTOMATKAT >>

Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323200

Haluaisitko lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua? Soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.

Oman ryhmän kanssa matkaan

Onko sinulla oma ryhmä, jonka kanssa haluaisit lähteä matkaan? Tiesithän, että Matkapojat palvelee kaiken kokoisia ryhmiä ja räätälöi sinulle ja ryhmällesi sopivat matkapaketit. Ammattitaitoiset myyntivirkailijamme tavoitat numerosta 010 2323 200 tai ryhmat@matkapojat.fi. Voit halutessasi pyytää myös suoraan tarjouksen tai jättää soittopyynnön.


PYYDÄ RYHMÄTARJOUS >


JÄTÄ SOITTOPYYNTÖ >

Hintaan sisältyy

  • Lentomatkat Helsinki-Krakova-Helsinki Finnairin reittilennoilla
  • Matkatavarat lennoilla
  • Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa aamiaisin
  • Suomenkielisen oppaan palvelut
  • Kolme lounasta
  • Krakovan kävelykierros
  • Retket Tatralle Zakopanen kaupunkiin, Auschwitziin ja Wieliczkan suolakaivokseen
  • Bussikuljetukset matkaohjelman mukaisesti
  • Kiskoköysirata (funikulaari) Zakopanessa ylös vuoristoon

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Lennot Finnairilla.
Ajat ovat paikallista aikaa. Puolassa kello on 1 tunnin vähemmän kuin Suomessa.
Helsinki - Krakova 10:40 - 11:40

Krakova - Helsinki 18:55 - 21:50

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone 200 €

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki – Krakova

Finnairin iltapäivälento Helsingistä Krakovaan. Suomenkielinen opas ja bussi ovat vastassa lentokentällä. Tutustumme vanhankaupungin tärkeimpiin nähtävyyksiin kiertokävelyn aikana, joka on myös Unescon maailmanperintökohde. Krakova oli Puolan pääkaupunki 1500-luvun lopulle ja tuon ajan upeat rakennukset loistavat edelleen kaupungin maamerkkeinä. Vanhankaupungin sydän on keskiaikainen Rynek Glowny –tori, jota hallitsee kaariholvinen verkahalli ja sitä reunustavat kymmenien kahviloiden ja ravintoloiden terassit. Tunnettuja nähtävyyksiä ovat mm. Wawelin kukkulan renessanssityylinen kuninkaanlinna, Kaupungintalon torni 1200-luvulta ja vuonna 1387 valmistunut punatiilinen Mariankirkko, jonka kaksi tornia ovat täysin eri paria. Nautimme päivän aikana myös yhteisen lounaan. Majoittuminen hotelliin iltapäivällä, jonka jälkeen päivän ohjelma on vapaa.

2. matkapäivä, Zakopane ja Tatra-vuoristo

Aamiainen hotellissa. Teemme suomenkielisen oppaan johdolla päiväretken Tatra-vuoriston upeisiin maisemiin, jotka ovat Puolan vastine Alpeille. Ajamme maineikkaaseen Zakopanen kaupunkiin, jonka perinteinen arkkitehtuuri, valtavista hirsistä ilman metallinauloja rakennettuine vuoristolaistaloineen, luo taianomaisen ilmapiirin. Nousemme ylös kiskoköysiradalla (funikulaari) Gubalowka Hill -kukkalalle, josta aukeaa upet näkymät Tatra-vuoristoon.  Nautimme päivällä yhteisen lounaan, jonka jälkeen jää hieman aikaa omalle ohjelmalle. Krupówki on Zakopanen ja ehkä koko Puolan suosituin kävelykatu, jonka varrelle levittäytyvät lukuisat kaupat, kahvilat ja ravintolat. Paluu myöhään iltapäivällä Krakovaan, jonka jälkeen illan ohjelma on vapaa. Päivän ajomatka noin 230 km.

3. matkapäivä, Krakova

Aamiainen hotellissa. Koko päivä aikaa omalle ohjelmalle ja vaikkapa edullisille tuliaisostoksille. Lähellä hotelliamme sijaitse shoppaajan unelma, suuri Galeria Krakowskan ostoskeskus, josta löytyy noin 250 liikettä sekä kymmenittäin kahviloita ja ravintoloita. Tutustumisen arvoinen on vaikkapa Kazimierz, joka tuli tunnetuksi juutalaisten asuinalueena, jonka asukkaat karkotettiin toisen maailmansodan aikana. Sodan jälkeen autioituneet talot jäivät pääosin huono-osaisille mutta viimeisen parin vuosikymmenen aikana Kazimierz on käynyt läpi totaalisen muodonmuutoksen. Nyt kaupunginosa on yksi Krakovan trendikkäimmistä ja suosituimmista asuinalueista, jolla etenkin opiskelijat ja taiteilijat viihtyvät. Iltaa voi viettää vaikkapa tunnelmallisessa vanhassa kaupungissa, jonka satojen ravintoloiden joukosta löytyy niin perinteisiä puolalaisia, kuin kansainvälisiäkin ravintoloita.

4. matkapäivä, Wieliczkan suolakaivos

Aamiainen hotellissa. Lähdemme suomenkielisen oppaan johdolla retkelle Krakovan kupeessa sijaitsevaan Wieliczkan suolakaivokseen, joka on vetänyt puoleensa matkailijoita ja kuuluisia vierailijoita kautta vuosisatojen. Kaivoksen vertaista käyntikohdetta et löydä muualta. Sukellamme taianomaiseen maanalaiseen maailmaan, joka syvimmillään ulottuu yli 300 metriä maanpinnan alapuolelle. Kuljemme käytäväverkostossa ja näemme suolasta tehtyjä taidokkaita patsaita ja saleja. Käymme myös Pyhän Kingan kappelissa, suuressa maanalaisessa kirkossa, jonka kristallikruunut ja alttaritaulut on tehty suolasta. Huom! Kierrokseen sisältyy paljon portaita. Paluu iltapäivällä Krakovaan, jonka jälkeen ohjelma on vapaa. Päivän ajomatka noin 40 km.

5. matkapäivä, Krakova-Auschwitz-Birkenau-Helsinki

Aamiainen hotellissa ja huoneiden luovutus. Ajamme suomenkielisen oppaan johdolla noin tunnin ajomatkan päässä sijaitsevaan Oświęcimin kylään, missä Auschwitzin keskitysleirimuseo puhuu omaa korutonta kieltään yhdestä historiamme synkimmästä ajanjaksosta. Opastetun kierroksen aikana saamme kattavan kuvauksen tämän kuolemantehtaaksikin kutsutun leirin toiminnasta. Sen tiiliparakkeihin koottu näyttely kertoo leirin tapahtumista ja vankien karusta elämästä. Käymme myös Auschwitz II eli Birkenaun tuhoamisleirillä läheisessä Brzezinkan kylässä. Kierroksen päätteeksi nautimme yhteisen lounaan. Iltapäivällä kuljetus Krakovan lentokentälle, mistä Finnairin iltalento Helsinkiin. Päivän ajomatka noin 130 km.

Hotellit

Kartta

Tärkeää tietää

Kuva

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.
Login Payments User login Administrator Scripts Wordpress login Drupal Private console Email automation SQL command prompt