Admin login Payments User login Administrator Scripts Wordpress login Drupal Private console Email automation SQL command prompt
Matkapojat logo Kuljetukset Lahjakortit Uutiskirje
Aktiivista lomaa

Patikkamatka Samnaun Sveitsi

Patikkamatka Sveitsiin

Lähtöpäivät:

28.8.2024 ja 28.9.2024 (täynnä)

Matkan kesto:

7 päivää

Hinta:

Hinta alkaen 1469€

Patikkamatka Sveitsiin

alk. 1469 € /hlö
Varaa

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Patikkamatka Sveitsiin

Lähde mukaan Sveitsin kiehtoviin maisemiin. Matkan hintaan sisältyy puolihoito ja kokeneet oppaamme ovat mukana koko matkan ajan. Hintaan sisältyvät kabiinimaksut mahdollistavat jopa piipahduksen Itävallan puolella. Kaikki suunnitellut patikkareitit lähtevät hotellin lähialueelta. Matka soveltuu kaikenikäisille hyvän peruskunnon omaaville, tervejalkaisille henkilölle. Osalla patikkareiteistä on kivikkoisia lyhyitä nousuja ja laskuja. Patikoidessa suosittelemme 

kovapohjaisia vaelluskenkiä. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille. Varmista paikkasi tälle upealle vaellusmatkalle ja ilmoittaudu pian mukaan!


Luontoon suuntautuville matkoille keräämme maksimissaan noin 30 hlön ryhmiä.

Samnaun, Sveitsi

Kohteemme on Samnaun kylä aivan Itävallan rajan tuntumassa. Samnaun laakso on Sveitsin ns. verovapaa alue, jossa mm. elektroniikka ja alkoholi ovat edullisempia kuin muualla Sveitsissä. Alueelta löytyy useita helppoja ja vaativiakin vaellusreittejä. Oppaittemme johdolla ja merkityillä reiteillä jokainen voi edetä omaa tahtiaan, jolloin sydämen syke säilyy terveysliikunnan kannalta ihanteellisena.
SAMNAUN SPA KESKUS, jonne pääsemme veloituksetta. Matkaa hotellilta n. 2km ja sinne ilmainen bussikuljetus: https://www.panorama-samnaun.ch/en/winter/alpenquell-adventure-pool.html

 

500M hotellilta ( 1832m) lähtee iso kabiini ylös ja sillä pääsee kahdella muulla hissilla sitten aina Itävallan puolelle: https://www.ischgl.com/en/More/Silvrettaseilbahn-AG-the-company/Cable-cars-and-lifts/Twinliner-Samnaun-L1 Patikointiloma tekee hyvää!

Hyvinvoinnin ja yhdessäolon täyteiset patikkalomat vievät nauttimaan Keski-Euroopan upeisiin maisemiin. Näillä matkoilla taivalletaan rennosti oman vauhdin mukaan ja siirretään arjen kiireet sivuun. Matkakohteet on valikoitu huolella ja niissä tehtävät patikat soveltuvat hyvin kaikenikäisille tervejalkaisille ja hyvän peruskunnon omaaville ihmisille. Matkapäivien lomassa on monesti tarjolla myös rentoa oheisohjelmaa.

Matkaan yksin, kaksin tai osana seuruetta

Näille patikkalomille olet tervetullut yksin, kaksin tai osana seuruetta. Jokainen matkalainen huomioidaan ja kukaan ei jää yksin. Matkaan ovat tervetulleita myös ei-liikunnalliset matkaseuralaiset - kun sinä patikoit, seuralaisesi pääsee nauttimaan alueen muista nähtävyyksistä - molemmat nauttivat!

Patikat ja fyysinen kunto

Jokaisella patikkamatkalla löytyy eri kuntotasoisille patikoijille soveltuvia reittejä. Patikat tehdään yhdessä oppaiden kanssa ja apu on aina lähellä. Päiväpatikat ovat kestoltaan noin 3-6 tunnin mittaisia, joista aktiivista kävelyä noin 2,5-5 tuntia. Jos huoli omasta jaksamisesta yllättää, on aina mahdollista pitää huilipäivä ja nauttia kohteen muista nähtävyyksistä. 

Varusteet ja hotellipalvelut

Saat ennen matkaa kattavan varusteluettelon, jossa kerrotaan miten varustautua matkaan. Isossa roolissa ovat oikeanlaiset patikointiin soveltuvat kengät ja vaatetus. Oppaat ohjeistavat myös mikäli matkakohteessa on saatavilla lisävarusteita, kuten patikointisauvoja. Patikat alkavat pääsääntöisesti hotellialueen lähistöltä, jolloin pitkiä bussimatkoja ei ole. Päivän patikkativaellusten päätteeksi onkin mukava palata hotellille virkistäytymään ja illastamaan. Kaikkiin patikkalomiin sisältyy puolihoito ja hintaan sisältyvät ruokailut ovat hyvätasoisia. Mahdollisen erikoisruokavalion saatavuus on kuitenkin tärkeää varmistaa etukäteen ennen matkaa.

Patikkamatkoille on turvallista lähteä!

Matkapoikien patikkamatkat toteutetaan yhteistyössä Liikuntamatkojen kanssa. Liikuntamatkoilla on vuosikymmenten rautainen kokemus onnistuneiden patikkamatkojen järjestämisestä. Näillä patikkamatkoilla vaalitaan luottoreseptiä, johon kuuluu patikoinnista nautiskelu, vauhdin mitoitus oman kunnon mukaan, suomenkieliset kokeneet patikkaoppaat ja koko ryhmän majoittuminen samaan hotelliin. Nämä ovat asioita, jotka keräävät kiitosta vielä pitkään matkan jälkeenkin. Patikkamatkoilla syntyvä yhteisöllinen ilmapiiri on myös hurmannut jo tuhansia suomalaisia ja useat heistä palaavat uskollisesti uusille patikoille ja ainutlaatuisten hetkien äärelle.

Tule mukaan patikkaperheeseen!

Anna sinäkin hyvinvointilupaus itsellesi ja lähde nautiskelemaan patikoinnista mukavassa porukassa ja kokeneiden oppaiden seurassa. Upeat maisemat kruunaavat loman!

Lisätietoja ohjelmasisällöstä ja vaelluksista

Jouni Parkkali, puh. 0400 409 837, jouni.parkkali@liikuntamatkat.fi


Lennämme Finnairilla

Tämäkin matka lennetään Finnairin suorilla reittilennoilla, joten saat matkastasi Finnair Plus -pisteitä.
Muista ilmoittaa Finnair Plus -korttinumerosi matkavarauksesi yhteydessä.
KATSO KAIKKI PATIKKAMATKAT >>

--------------------------------------------------Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323200

Haluaisitko lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua? Soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.


Oman ryhmän kanssa matkaan!

Onko sinulla oma ryhmä - pieni tai iso - jonka kanssa haluaisit lähteä matkaan? Tiesithän, että Matkapojat palvelee kaiken kokoisia ryhmiä ja räätälöi sinulle ja ryhmällesi sopivat matkapaketit. Ammattitaitoiset myyntivirkailijamme tavoitat numerosta 010 2323 440 tai ryhmat@matkapojat.fi. Voit halutessasi pyytää myös suoraan tarjouksen tai jättää soittopyynnön.Hintaan sisältyy

 • Lentomatka Helsinki-Zürich-Helsinki Finnairin reittilennoilla
 • Matkatavarat lennoilla
 • Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa aamiaisin
 • Suomeksi opastetut patikat matkaohjelman mukaan (5 kpl)
 • Ateriat: puolihoito (6 aamiaista ja 6 illallista)
 • Aamiaispöydästä saa tehdä eväät päivän patikkaosuudelle
 • Kokeneiden suomenkielisten vaellusoppaiden palvelut kohteessa (2 opasta)
 • Kabiinimaksut
 • Iltasauna hotellissa
 • Vapaa pääsy Alpenquell Spa uimalaan (n. 2,7 km hotellilta)
 • Matkaohjelman mukaiset retket ja kuljetukset

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Ajat ovat paikallista aikaa. Saksassa ja Sveitsissä kello on 1h vähemmän kuin Suomessa. Lennot Finnairilla.
Helsinki - Zürich 07:55 - 09:45

Zürich - Helsinki 10:50 - 14:35

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone alk. 189 €

Retki Altfinstermünziin 20€

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki - Zürich - Samnaun

Finnairin aamulento Zürichiin, opas ja bussi ovat vastassa Zürichin lentoasemalla. Lentoasemalta lähdemme suoraan kohti Samnaun kylää, jonne ajomatkaa on noin 3 tuntia. Majoittuminen ja hetki vapaata aikaa. Iltapäivällä lähdemme  yhdessä tutustumaan lähialueeseen mm. Spa-kylpylän sijaintiin ja lähialueeseen kävellen. Samalla kuulemme tarkemmin viikon ohjelmasta. Yhteinen illallinen ja viikon ohjelman läpikäyminen.

2. matkapäivä, Dorf Ravaisch - Chè d‘Mot

Aamiaisen jälkeen lähdemme ensimmäiselle patikalle. 

Lähtö klo 09.00 hotellilta nousten loivasti koko ajan aina Ché d`Mot asti, jossa nautimme eväät uskomattoman hienossa maisemissa.  Kesto n. 3h suhteellisen helppo reitti. Nousukorkeutta reitillä on 300 m.

HUOM! Mahdollisuus lyhentää reittiä, kävelemällä suoraan Ché d´Motista hotelliin menemättä Samnaun keskustaan, tällöin kesto n. 2,5 h. 


Sauna ja illallinen sekä iltaohjelmaa hotellissa.

3. matkapäivä, Alptrider

Aamiainen hotellissa. 

Lähtö klo 9.30 kabiinilla yläasemalle Alptrider. Sieltä 1,5 h patikointi leveää hiekkatietä Viderjochiin Itävallan ja Sveitsin rajalle. Patikointia voi jatkaa vielä helpohkoa reittiä pitkin 2872m korkeuteen Greitspitziin. Paluu joko patikoiden helppoa reittiä Alptrideriin (lähtöpaikalle) tai kahdella hissillä Alptrideriin. Halutessaan voi jatkaa hissillä Itävallan puolelle nauttimaan kahvit ja Apfelstrudelin (omenaleivos).  

Sauna ja illallinen hotellissa. 

4. matkapäivä, Bei den Seen järvivaellus

Aamiainen hotellissa tai sään salliessa ulkoilma-aamiainen vuoren rinteellä hotellin yläpuolella (lähellä hotellia).

Lähtö klo 12.00 kabiinilla ylös Alptrideriin.

Patikointi Alp Trida Sattel – Bei den Seen kolmen järven ympäri. Paluu aluksi kävellen kivikkoista polkua Alpbellaa ravintolaa kohti. Mahdollisuus palata pääasemalle kävellen tai jatkaa hiukan matkaa ja laskeutua hisseillä Alpriderin kabiiniasemalle (40 min). Reittiä voidaan lyhentää . Paluu hissillä Samnaun.

Nousukorkeus 350 - 500 m, kesto 2.5-3,5h. Reitti on keskivaikea ja osittain kivikkoinen

Sauna ja illallinen hotellissa.

5. matkapäivä, historiaa tai lepoa

Aamiainen hotellissa.

Mahdollisuus lisämaksulliseen retkeen (20€/hlö) Altfinstermünziin.

Klo 09.00 bussimatka Altfinstermünzin linnakkeelle (45 min). Paikallinen opas kertoo alueen historiasta aina Rooman vallan ajoista alkaen, vierailu kestää 1,5 h. Sen jälkeen palaamme takaisin hotellille, jossa on mahdollisuus lounastaa omakustanteisesti. Mahdollisuus mennä myös Samnaun keskustaan ostoksille tai nousta kabiinilla  nauttimaan lounasta 2400 m korkeudella sijaitsevaan ravintolaan.   http://www.altfinstermuenz.com

Sauna ja Fondue-illallinen hotellilla. 

 6. matkapäivä, Samnaun-Courchiglias-Ravais -patikka

Aamiainen hotellilla.

Lähtö hotellilta kävellen (20min) Samnauhun Dorfiin. Sieltä patikoimme n. 1,5 h leveää loivasti nousevaa hiekkatietä Val Maisas asti (nousukorkeus 300 m). Siitä jatkamme parin tunnin suhteellisen tasaisen patikoinnin vuoren harjanteella 2100-2250 metrin korkeudessa. Reitillä voi ihailla koko Samnaun alueen upeita maisemia. Patikointi päättyy pitkään laskeutumiseen hiekkatietä pitkin kylän ainoalle ruokakaupalle.  

Reitti on keskivaikea ja nousukorkeus n 500 m.

Pituutta reitillä on 12 km, kesto 4,5 h. 

Illallinen hotellissa.

7. matkapäivä, Samnaun - Zürich - Helsinki

Aamuyöllä huoneiden luovutus ja lähtö paluumatkalle kohti Zürichiä. Aamiaisen saamme hotellista eväspaketteina mukaan bussiin. Finnairin aamulento, Helsinkiin 

saavutaan iltapäivällä. HUOM! Pidätämme oikeuden patikkareitti muutoksiin mm. sääolosuhteiden vuoksi.

Hotellit

Kartta

Tärkeää tietää

Kuva

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.
Login Payments User login Administrator Scripts Wordpress login Drupal Private console Email automation SQL command prompt