Admin login Payments User login Administrator Scripts Wordpress login Drupal Private console Email automation SQL command prompt
Matkapojat logo Kuljetukset Lahjakortit Uutiskirje
Joulun viettoon Saksaan!

Joulumatka Berliiniin

Joulumatka Berliiniin

Lähtöpäivät:

23.12.2024

Matkan kesto:

5 päivää

Hinta:

Hinta alkaen 1188€

Joulumatka Berliiniin

alk. 1188 € /hlö
Varaa

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Joulumatka Berliiniin

Berliinissä on ainutlaatuinen mahdollisuus kokea aito saksalainen joulu. Kaupungin upea valaistus sekä tunnelmalliset markkinat virittävät jouluiseen tunnelmaan. Vierailemme suomenkielisen oppaan johdolla joulumarkkinoilla, tutustumme kaupunkiin sekä upeaan Charlottenburgin palatsiin. Tutuksi tulee myös Potsadmissa sijaitseva Sanssoucin palatsi, joka on osa Unescon maailmanperintöluetteloa. Berliini on yksi Euroopan trendikkäimmistä kaupungeista, jossa nähtävää ja koettavaa riittää myös joulun aikaan. Kaupungin ostostarjonnasta löytää lähes kaikkea, mistä unelmoida saattaa.

 

Berliinin joulutorit

Joulunalusaikaan yhdistyy Saksassa tuhat vuotinen juhlan ja karnevaalin perinne, mikä tuo oman lisänsä myös markkinoille. Toreilla myydään kaikenlaista aina herkuista käsitöihin ja leluihin ja alueella saattaa olla myös perinteisiä joululauluja esittäviä kuoroja tai vaikkapa karuselli. Ihana joulun tuoksu syntyy myyntikojujen paahdetuista kastanjoista, manteleista, marsipaaniukoista, suklaasta, pipareista... ja tietenkin paikallisesta hehkuviinistä Glühweinista, joka on olennainen osa berliiniläistorien joulutunnelmaa. Kaupungin kenties parhaat ja hienoimmat joulumarkkinat näemme Gendarmenmarkt-aukion kauniissa kulisseissa. Jouluiseen tunnelmaan pääsemme myös Charlottenburgin linnan tunnelmallisilla joulumarkkinoilla.

 

Charlottenburgin  palatsi

Palatsin rakennutti Preussin ensimmäinen kuningas Friedrich 1. vuonna 1695 toiselle vaimolleen Sophie Charlottelle. Näemme linnan vanhimman osan alkuperäiseen tyyliin entisöidyt barokkityyliset huoneet, joiden kohokohtia mm. ovat Posliinikabinetti sekä kuninkaan makuuhuone.


Potsdam ja Sanssoucin palatsi

Potsdam on tunnettu Preussin kuninkaista ja Saksan keisareista, joiden loistokkaasta ajasta muistuttavat yhä upeat palatsit ja mahtavat puistot. Vierailemme niistä tunnetuimmassa, Sanssoucin palatsissa, joka puistoineen on listattu Unescon maailmanperintöluetteloon. Palatsin perusti Preussin kuuluisin kuningas Friedrich II 1700-luvulla ja siitä käytetään myös nimitystä "Preussin Versailles"


Lennämme Finnairilla

Tämäkin matka lennetään Finnairin suorilla reittilennoilla, joten saat matkastasi Finnair Plus -pisteitä. Muista ilmoittaa Finnair Plus -korttinumerosi matkavarauksesi yhteydessä.Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323200

Haluaisitko lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua? Soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.


Hintaan sisältyy

 • Lennot Helsinki-Berliini-Helsinki Finnairin reittilennoilla
 • Matkatavarat lennoilla
 • Bussikuljetukset kohteessa matkaohjelman mukaisesti
 • Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa aamiaisin
 • Vierailu Charlottenburgin palatsissa
 • Vierailu Sanccoucin palatsissa
 • Vierailut joulutoreilla
 • Kaksi illallista
 • Yksi lounas ja yksi brunssi
 • Berliinin kaupunkikierros
 • Suomenkielisen paikallisoppaan palvelut kohteessa

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Lentoaikataulu / Finnair
Ajat ovat paikallista aikaa. Saksassa kello on 1 tunnin vähemmän kuin Suomessa.
Helsinki - Berliini 07:05 - 08:00

Berliini - Helsinki 19:10 - 22:05

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone 150€

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsink -Berliini-Charlorttenburgin palatsi

Finnairin päivälento Helsingistä Berliiniin. Suomenkielinen opas ja bussi ovat vastassa lentokentällä. Nautimme päivän aluksi yhteisen brunssin paikallisessa ravintolassa. Aamupäivällä vierailemme upeassa Charlottenburgin palatsissa. Sen rakennutti Preussin ensimmäinen kuningas Friedrich 1. vuonna 1695 toiselle vaimolleen Sophie Charlottelle. Näemme linnan vanhimman osan alkuperäiseen tyyliin entisöidyt barokkityyliset huoneet, joiden kohokohtia ovat posliinikabinetti sekä kuninkaan makuuhuone. Jouluiseen tunnelmaan pääsemme palatsin tunnelmallisilla joulumarkkinoilla. Majoittuminen hoteliin  iltapäivällä, jonka jälkeen ohjelma on vapaa. Illalla voi vielä tutustua vaikkapa  hotellimme edustalla levittäytyviin Alexanderplatz -aukion joulumarkkinoihin.

2. matkapäivä, Berliini-Gendarmenmarktin joulumarkkinat

Aamiainen hotellissa ja aamupäivä aikaa omalle ohjelmalle. Tustumisen arvoinen kohde on vaikkapa kävelymatkan päässä sijaitsevat Roten Rathaus joulumarkkinat historiallisella Neptunbrunnenilla  Iltapäivällä vierailemme bussilla oppaan johdolla Berliinin ehkä hienoimmalla joulutorilla Gendarmenmarktilla. Koristelluissa kojuissa kauppiaat myyvät taidekäsitöitä ja makuhermot iloitsevat joululeivonnaisista, maistuvista makkaroista, kanelipiparkakuista, paahdetuista manteleista, marsipaanimakeisista ja tietysti hehkuviinistä. Saksalaiset tulevat joulumarkkinoille ennen kaikkea viihtymään ja herkuttelemaan. Lämmintä Glühweinia voi nauttia vaikkapa Schillerin patsaan juurella esiintymislavan musiikista nauttien. Paluukuljetus hotelliin illansuussa jouluvalojen syttyessä ympäri kaupunkia. Jouluaaton kruunaa yhteinen illallinen hotellissa. 

3. matkapäivä, Berliini-kaupunkikierros

Aamiainen hotellissa ja aamupäivä aikaa omalle ohjelmalle. Aamulla voi osallistua omatoimisesti vaikkapa joulupäivän jumalanpalvelukseen läheisessä Berliner Dom -tuomiokirkossa. Päivällä näemme kiertoajelun aikana Berliinin tunnetuimmat nähtävyydet, sekä kuulemme sen historiasta ja nykypäivästä. Branderburgin portti on ehkä kaupungin tunnetuin symboli, ja sitä pidetään myös Saksojen yhdistymisen tunnuskuvana. Reichstag on Saksan parlamentin eli liittopäivien kokoontumispaikka ja vaurioitui pahasti toisen maailmansodan pommituksissa. Vanhaan loistoon kunnostettu valtiopäivätalo on nykyään yksi kaupungin näyttävimmistä rakennuksista. Näemme myös mm. kuuluisan Checkpoint Charlien -rajanylityspaikan, Unter den Linden -bulevardin sekä itäisen ja läntisen Berliinin keskusta-alueet. Paluu hotelliin iltapäivällä, jonka jälkeen voi viettää joulupäivää oman ohjelman mukaan. Illalla nautimme yhteisen illallisen hotellissa. 

4. matkapäivä, Berliini-Sanssoucin palatsi-Potsdam

Aamiaisen jälkeen ajamme oppaan johdolla historialliseen Potsdamin kaupunkiin. Saavumme sinne Clienicker Brücke siltaa pitkin, joka kylmän sodan aikana tuli kuuluisaksi vakoilijoiden vaihtopaikkana. Potsdam on tunnettu Preussin kuninkaista ja Saksan keisareista, joiden loistokkaasta ajasta muistuttavat yhä upeat palatsit ja mahtavat puistot. Vierailemme niistä tunnetuimmassa, Sanssoucin palatsissa, joka puistoineen on listattu Unescon maailmanperintöluetteloon. Palatsin perusti Preussin kuuluisin kuningas Friedrich II 1700-luvulla ja siitä käytetään myös nimitystä "Preussin Versailles". Audio-opastus on englanniksi, mutta matkalla Potsdamiin oppaamme kertoo kattavasti palatsista ja sen historiasta.  Nautimme yhteisern lounaan paikallisessa ravintolassa, jonka jälkeen on hieman aikaa tutustua omatoimisesti kaupunkiin. Paluu hotelliin iltapäivällä, jonka jälkeen on aikaa omalle ohjelmalle. 


5. matkapäivä, Berliini-Helsinki

Aamiainen hotellissa ja huoneiden luovutus. Matkatavarat voi jättää hotellin säilytykseen päivän ajaksi. Vielä on hyvin aikaa tutustua kaupungin nähtävyyksiin ja vaikkapa ostoksille, sillä kaupat aukeavat jälleen joulupyhien jälkeen. Unescon maailmanperintökohde Museosaari ja vilkas Hackescher Marktin alue ovat vain noin kymmenen minuutin kävelymatkan päässä. Joulumarkkinoista on auki Roten Rathaus, joka sijaitsee lyhyen kävelymatkan päässä historiallisella Neptunbrunnenilla, raatihuoneen ja Marienkirchen välissä. Iltapäivällä kuljetus oppaan johdolla lentokentälle, mistä Finnairin iltalento takaisin Helsinkiin.

Hotellit

Kartta

Tärkeää tietää

Kuva

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.
Login Payments User login Administrator Scripts Wordpress login Drupal Private console Email automation SQL command prompt