Admin login Payments User login Administrator Scripts Wordpress login Drupal Private console Email automation SQL command prompt
Matkapojat logo Kuljetukset Lahjakortit Uutiskirje
Hehkuvat suosikit

Keski-Espanja Madrid-Segovia-Toledo

Elämänmakuinen Madrid - Segovia - Toledo

Lähtöpäivät:

16.10.2024

Matkan kesto:

7 päivää

Hinta:

Hinta alkaen 1778€

Elämänmakuinen Madrid-Segovia-Toledo

alk. 1778 € /hlö
Varaa

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Madrid

Madrid on täydellinen kaupunkilomakohde; histroriallisia nähtävyyksiä, kauniita puistoja ja aukioita, vilkasta elämänmenoa ja erinomaiset ostos- ja ruokailumahdollisuudet. Kaupungin sydän on Puerta del Solin pääaukio, jonka ympärille ovat sijoittuneet niin suuret tavaratalot kuin kaupungintalokin. Madridilainen keittiö tarjoaa kulinaristille parastaan. Kaupungista löytyy jokaiselle jotakin; pienistä tapasbaareista Michelin-tähden ravintoloihin. Madridin vierailijan kannattaa myös käydä San Miguelin kauppahallissa, jonka tarjonta häikäisee monipuolisuudellaan.

Segovia

Segovia on Kastilia ja Leonin itsehallintoalueella sijaitseva kaupunki, jonka upea laivamainen vanhakaupunki on aseteltu kukkulan päälle. Kaupunki sijaitsee Sierra de Guadarraman vuoriston juurella ja sen kiehtova vanhakaupunki kuuluu Unescon maailmanperintöluetteloon. Nykyisin nähtävyytenä oleva, roomalaisten rakentama akvedukti, oli käyttökelpoinen vielä muutama vuosikymmen sitten. Muita tärkeitä nähtävyyksiä ovat historiallinen Alcázar-linnoitus sekä Santa Marian 1500-luvulla rakennettu katedraali.


Ávila

Ávila on Espanjan korkeimmalla sijaitsevamaakuntapääkaupunki. Se on oikeastaan 88 tornia ja 9 porttia käsittävän, 2,5 km pitkän ympärysmuurinmuodostama 1000-luvun linnoitus.Kaupungin keskiaikainen, 2500 metrin pituisen muurin ympäröimä historiallinen keskusta kuuluu Unescon maailmanperintöluetteloon.


Toledo

Keskisessä Espanjassa sijaitseva Toledon kaupunki on rakennettu Tajojoen laakson jyrkille rinteille. Kaupungin tunnetuin nähtävyys on Alcázarin linna ja viisilaivainen goottilainen katedraali. Tämä varsinkin keväisin ja alkukesäisin kukoistava kaupunki on yksi UNESCOn maailmanperintökohteista. Kaupungin sokkeloiset ja kapeat keskiaikaiset kujat luovat jo itsestään historiallisen tunnelman.


Lennämme Finnairilla

Tämäkin matka lennetään Finnairin suorilla reittilennoilla, joten saat matkastasi Finnair Plus -pisteitä.
Muista ilmoittaa Finnair Plus -korttinumerosi matkavarauksesi yhteydessä.


Pidätämme oikeudet muutoksiin.


KATSO KAIKKI KIERTOMATKAT >>

Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323200

Haluaisitko lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua? Soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.

Oman ryhmän kanssa matkaan

Onko sinulla oma ryhmä, jonka kanssa haluaisit lähteä matkaan? Tiesithän, että Matkapojat palvelee kaiken kokoisia ryhmiä ja räätälöi sinulle ja ryhmällesi sopivat matkapaketit. Ammattitaitoiset myyntivirkailijamme tavoitat numerosta 010 2323 200 tai ryhmat@matkapojat.fi. Voit halutessasi pyytää myös suoraan tarjouksen tai jättää soittopyynnön.


PYYDÄ RYHMÄTARJOUS >


JÄTÄ SOITTOPYYNTÖ >

Hintaan sisältyy

  • Lentomatkat Helsinki-Madrid-Helsinki Finnanirin reittilennoilla
  • Matkatavarat lennoilla
  • Bussikuljetukset kohteessa matkaohjelman mukaan
  • Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa aamiaisin (paluun lähtöaamuna take away-aamiainen)
  • Ateriat: 6 illallista (ei sisällä ruokajuomia)
  • Kaupunkikierros Madridissa **)
  • Virallinen opastus Unescon maailmanperintökohteissa: Segovia, Avila ja Toledo **)
  • Vierailut: La Granja, Segovian Alcazar, Salamancan yliopisto, Toledon katedraali
  • Kaupunkiverot
  • Suomenkielisen matkanjohtajan palvelut kohteessa

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Lentoaikataulu/Finnair
Ajat ovat paikallista aikaa. Espanjassa kello on 1h vähemmän kuin Suomessa.
Helsinki - Madrid 16:40 - 20:05

Madrid - Helsinki 10:15 - 15:25

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone alk. 250€

Prado-museon retki 50€

Lisämaksulliset retket

Hinta 50€ /hlö

Kuva retkestä

Prado-museon retki

Prado-museo on yksi maailman kuuluisimmista taidemuseoista. Itse museorakennus edustaa uusklassista tyyliä, jonka arkkitehti Juan de Villanueva suunnitteli v. 1785 alunperin Luonnontieteen museoksi. Museossa on nähtävillä yhteensä n. 6000 taideteosta sisältäen mm maailman merkittävimmän espanjalaisen maalaustaiteen kokoelman 1800-luvulle asti. Lisäksi esillä loistava kokoelma flaamilaista ja italialaista taidetta.
Retken aikana tutustumme suomenkielisen matkanjohtajan johdolla Prado-museon valtavasta taidetarjonnasta tarkemmin Velazquezin, El Grecon ja Goyan töihin, unohtamatta hollantilaisneron Hieronymos Boschin Himojen puutarha –triptyykkia ja Rubensin Kolmea sulotarta. Museoon menemme kävellen matkanjohtajan opastamana, paluu omatoimisesti. Retken toteutuminen edellyyttää vähintään 10 osallistujaa.

Matkaohjelma

1. matkapäivä Helsinki - Madrid

Finnairin lento lähtee Helsingistä klo 16:40 kohti Madridia, jonne saavumme klo 20:05 paikallista aikaa. Matkapoikien suomenkielinen matkanjohtaja on ryhmää vastassa Madridin lentokentällä. Matkanjohtaja kertoo käytännön asioista sekä yleistä tietoa Madridista. Majoittuminen hotelliin ja yhteinen illallinen. 

2. matkapäivä Madrid

Aamiainen hotellissa, jonka jälkeen teemme kattavan kaupunkikiertoajelun Matkapoikien matkanjohtajan sekä englanninkielisen paikallisen oppaan johdolla. Espanjan pääkaupunki tarjoaa kaikkea; vanhasta arabialaisesta kaupungin muurista moderneihin avant-garde -rakennuksiin. Kierroksen aikana näemme mm. Plaza España ja Puerta del Sol -aukiot, Templo de Debod -egyptiläisen temppelin, kuninkaan palatsin, jalkapallostadionin sekä kauniita katedraaleja. Kierroksen jälkeen loppupäivä vapaata aikaa. 

3. matkapäivä Madrid - Segovia

Tänään on aamupäivä aikaa nauttia Madridin tarjonnasta omatoimisesti. Madrid tarjoaa matkailijalle upeita käyntikohteita, ihania aukioita ja puistoja sekä museoita ja taidegallerioita, kulttuuria, ruokaa ja ostosmahdollisuuksia. Nauti vaikkapa Retiron puistosta, vieraile maailmanluokan museoissa tai tee ostoksia pienissä putiikeissa tai suuremmissa ketjuliikkeissä.

Voit myös osallistua lisämaksulliselle Prado-museon retkelle. Prado-museo on yksi maailman kuuluisimmista taidemuseoista. Retken aikana tutustumme suomenkielisen oppaan johdolla Prado-museon valtavasta taidetarjonnasta tarkemmin Velazquezin, El Grecon ja Goyan töihin unohtamatta hollantilaisneron Hieronymos Boschin Himojen puutarha –triptyykkia ja Rubensin Kolmea sulotarta. Museoon menemme kävellen matkanjohtajan johdolla, paluu hotellille omatoimisesti. Museoretken toteutuminen edellyttää 10 osallistujaa.

Iltapäivällä siirrymme tilausajobussilla Madridista Segoviaan. Matkalla pysähdymme kaupungin itäpuolella sijaitsevassa La Granjassa ja vierailemme Palacio La Granja de San Ildefonson kauniissa puutarhassa. Tutustumme La Granjaan paikallisen englanninkielisen oppaan ja Matkapoikien oman matkanjohtajan johdolla. Vaikka paikan historian juuret ulottuvat jo 1400-luvulle, vasta 1700-luvulla Filip V, Bourbon sukuinen hallitsija, rakennutti palatsin ja sen puutarhan suihku-lähteineen Versaillesin puisto mallinnaan. Hänen tarkoituksenaan oli luopua kruunusta poikansa hyväksi ja vetäytyä asumaan La Granjan palatsiin. Majoittuminen hotelliin ja  yhteinen illallinen. Päivän ajomatka n. 120 km.

4. matkapäivä Segovia

Aamiaisen jälkeen lähdemme tutustumaan paikallisen englanninkielisen oppaan ja Matkapoikien oman matkanjohtajan johdolla Castilla y Leonin itsehallintoalueen kaakkoisnurkassa sijaitsevaan Segovian kaupunkiin, jonka laivamainen vanhakaupunki on aseteltu kukkulan päälle. Ensimmäinen - ja tärkein- nähtävyys Segoviaan saavuttaessa on roomalaisten rakentama kilometrin pituinen akvedukti, joka oli tarpeen modernien vesiputkien puuttuessa ajanlaskun alun tienoilla. Vanhan kaupungin tärkeimmät nähtävyydet ovat 1500-luvun katedraali ja Alcázar-linnake, jonka muodot ovat melkein satumaisia; sanotaankin Segovian Alcázarin olleen inspiraatio itselleen Walt Disneylle. Alcázarin tornista avautuu komea näköala paitsi koko Segovian kaupunkiin, myös lähiseudulle, aina Guadarraman vuoristoon. Päivän aikana omakustanteinen lounas. Päivän päätteeksi nautitaan hotellissa yhteinen illallinen. 

5. matkapäivä Segovia-Avila-Toledo

Aamulla jatkamme matkaa tilausajobussilla kohti Ávilaa, johon tutustumme paikallisen englanninkielisen oppaan ja Matkapoikien oman matkanjohtajan johdolla. Ávila on Espanjan korkeimmalla sijaitsevamaakuntapääkaupunki. Se on oikeastaan 88 tornia ja 9 porttia käsittävän, 2,5 km pitkän ympärysmuurinmuodostama 1000-luvun linnoitus.Kaupungin keskiaikainen, 2500 metrin pituisen muurin ympäröimä historiallinen keskusta kuuluu Unescon maailmanperintöluetteloon. Kävelykierroksella historiallisessa keskustassa tututumme sen kirkkoihin, renessanssipalatseihin ja kauniisiin aukioihin. Vierailemme legendaarisella Ávilan muurilla (La Muralla de Ávila), jonka rakennustyöt aloitettiin 1000-luvun loppupuolella. Nautimme lounaan yhdessä kaupungin vanhimmista ravintoloista, joka sijaitsee 1100-luvulta peräisin olevassa rakennuksessa. Lounaan jälkeen jatkamme matkaa Toledoon, jossa majoittuminen keskustahotelliin. Päivän ajomatka n. 200 km.

6. matkapäivä Toledo

Tämä Espanjan vanha pääkaupunki sijaitsee 70 kilometrin päässä Madridista graniittikalliolla, Tajo-joen ympäröimänä, nousten upeasti keskelle tasankoa. Kaupunki on äärimmäisen rikas historialtaan, taiteiltaan ja arkkitehtuuriltaan. Jokaisella kadunkulmalla on tarina kerrottavanaan Espanjan historiasta, jolloin idän ja lännen kulttuurit sekoittuivat. Muurien suojaama Toledo kapeine katuineen kuuluu nykyisin Unescon maailmanperintökohteisiin. Tutustumme kaupunkiin paikallisen englanninkielisen oppaan ja Matkapoikien oman matkanjohtajan johdolla. Toledoon kannattaa tutustua rauhallisesti kävellen. Kukkulalle rakennettu kaunis pieni kaupunki vanhoine taloineen ja kujineen hurmaa kävijänsä. Kokonaiskuvan Toledon historiallisesta osasta saa parhaiten vastapäisen vuoren rinteellä olevalta näköalapaikalta. Tärkeitä tutustumiskohteita ovat mm. goottilainen katedraali, joka on yksi koko katolisen maailman merkittävimmistä, El Grecon kotimuseo ja Santo Tomén kappeli, jossa on esillä El Grecon tärkein työ: Herra Orgazin hautajaiset. Päivän aikana nautitaan yhteinen lounas. Loppupäivä vapaata aikaa tutustua kaupunkiin.  

7. matkapäivä Madrid-Helsinki

Huoneiden luovutus ja lähdemme aikaisin aamulla kohti lentokenttää. Hotellista saamme mukaan kevyen take away- aamiaisen. Finnairin lento lähtee klo 10:15 kohti Helsinkiä, jonne saavumme klo 15:25.

Hotellit

Kartta

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.
Login Payments User login Administrator Scripts Wordpress login Drupal Private console Email automation SQL command prompt