Admin login Payments User login Administrator Scripts Wordpress login Drupal Private console Email automation SQL command prompt
Matkapojat logo Kuljetukset Lahjakortit Uutiskirje
Baltian joulumatkat

Riian joulumatka

Riian joulumatka

Lähtöpäivät:

23.12.2023

Matkan kesto:

4 päivää

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Riian joulumatka

Lähde jouluksi ihastuttavaan Riikaan! Riian upeat joulutorit sekä lukuisat ravintolat ja kahvilat kutsuvat nauttimaan valmiista ja kiireettömästä joulumatkasta. Kun kaipaat tunnelmallisia hetkiä ja vilkasta kaupunkielämää, suosittelemme sinulle matkaa Riikaan. Laivamatkat kansipaikoin Viking XPRS:llä, meno-paluukuljetukset suomalaisella bussilla Tallinna – Riika – Tallinna ja neljä yötä valitsemassasi hotellissa Riiassa. Voit osallistua myös lisämaksulliselle Riian kaupunkikierrokselle joka toteutetaan bussilla (lue lisää sivun alalaidasta). Vieraile museoissa, ihastele arkkitehtuuria ja fiilistele Riian upean Vanhankaupungin tunnelmaa. Helposti matkaan kuljetuksin tai satamasta - joulun matkalle myös laajat kotimaan tilausajokuljetukset!


Joulumatka Riikaan bussilla

Upeat joulutorit, keskiaikaiset rakennukset, museot ja kirkot tarjoavat paljon mielenkiintoista nähtävää. Riian lukuisat ravintolat ja kahvilat kutsuvat nauttimaan valmiista ja kiireettömästä joulusta. Pidempää joululomaa kaipaavalle Riian joulumatka on edullinen vaihtoehto, jolloin pääset nauttimaan risteilytunnelmasta ja joulupöydän antimista jo laivalla. Joulun pieneksi ohjelmanumeroksi suosittelemme kaupunkikiertoajelua ja opastettua kävelyretkeä Riian vanhassa kaupungissa.

🚌  Laajat kotimaan tilausajokuljetukset

Riian kaupunkilomalle laajat kotimaan tilausajokuljetukset seuraavilta reiteiltä:

Imatra- Lappeenranta-Hamina-Kotka- Porvoo
Kouvola-Kuusankoski
Ähtäri- Jyväskylä- Heinola-Lahti - Orimattila-Mäntsälä
Vaasa- Seinäjoki - Tampere-HämeenlinnaPori- ForssaRauma- Turku

Hinnat alk./ suunta

Tampere, Lahti, Kotka 24€
Sastamala, Heinola, Kouvola, Lappeenranta 30€
Pori, Rauma 32e
Jyväskylä 34e
Imatra 40€
Vaasa, Seinäjoki 44€

Riian joulutorit ja joulumarkkinat 

Perinteiset Riian Vanhankaupungin joulumarkkinat ovat avoinna 3.12.2023-7.1.2024. Joulumarkkinat löydät aivan Riian vanhasta kaupungista, Dome Squarelta. Joulumarkkinat ovat avoinna ma-to klo 11-21, pe-la klo 10-22 ja sunnuntaisin klo 10-20. Jouluaattona klo 10-18 ja joulupäivänä kiinni. Uudenvuodenaattona joulutori on auki vuodenvaihteen yli. Lisätietoa tulee myöhemmin virallisille sivuille.


Lyheyn matkan päästä vanhankaupungin joulumarkkinoista löytyy toinen, hieman pienempi joulutori. Joulutori löytyy osoitteesta Līvu Square (Līvu laukums).  Myös Esplanade parkista löytyy pieni ja idyllinen joulutori. 


Jouluinen Riika

Riian joulu lumoaa tunnelmallaan! Matka on omatoiminen, mutta halutessanne voitte ostaa lisämaksusta kaupunkikierroksen 24.12. suomalaisen tilausajobussin kyydissä ja suomea puhuvan paikallisoppaan johdolla.

Riika

Riika on Latvian vilkas ja trendikäs pääkaupunki, joka on ainutlaatuinen yhdistelmä uutta ja vanhaa. Se sijaitsee Itämeren rannalla Väinäjoen suulla. Kaupunki on tärkeä alueellinen satamakaupunki ja Baltian maiden väkiluvultaan suurin kaupunki. Riian historiallinen keskusta julistettiin vuonna 1997 Unescon maailmanperintökohteeksi. Kaupunki on erittäin merkittävä sen laajan jugend-arkkitehtuurin takia, jota Unesco pitää vertaansa vailla koko maailmassa.Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323 200

Kun haluat lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua, soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.


KATSO KAIKKI JOULUMATKAT >>

Hintaan sisältyy

 • Laivamatkat kansipaikoin Viking XPRS Helsinki – Tallinna – Helsinki
 • Meno- paluukuljetukset suomalaisella bussilla Tallinna – Riika – Tallinna
 • Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa aamiaisin

Aikataulu (lento/laiva)

Laiva-aikataulut

Helsinki, Katajanokka
Tallinna, A-terminaali
Helsinki Tallinna Laiva joulu
10:30 13:00 Viking XPRS La
18:00 15:30 Viking XPRS Ti

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone

Kaupunkikierros Riiassa

Kotimaan liityntäkuljetus

Hytit ja ateriat laivalla

24.12. illallinen (tulossa)

Lisämaksulliset retket

Hinta 25 € /hlö

Kuva retkestä

Riian kaupunkikierros

Riian retki toteutetaan suomea puhuvan oppaan johdolla ja sen kesto on noin 3 tuntia. Kaupunkikierros sisältää bussikiertoajelun keskustassa sekä kävelyosuuden vanhassa kaupungissa.

Retken hinta 25 € / aikuinen ja 15 € / lapsi 3-11-v. Retki tulee varata ja maksaa etukäteen. Retken toteutuminen edellyttää vähintään 15 osallistujaa.

Asiakkaat suosittelevat

Riikassa on ihana vanhakaupunki sekä välitön tunnelma. Suosittelen hotellia läheltä vanhaa kaupunkia ”Matkailija”

Vanhan kaupungin lähellä sijaitsevan Radisson Latvija hotellin skybarista näkee lähes koko kaupungin yli, joten siellä kannattaa ehdottomasti käydä. Suosittelen lämpimästi:) ”Kaisla"

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki – Tallinna – Riika

Tallinnaan saapumisen jälkeen siirtyminen terminaalin edustalla odottavaan Matkapoikien bussiin ja matka jatkuu kohti Riikaa. Perille saavutaan illalla. Majoittuminen hotelliin. Hotellihuoneen saa esittämällä Matkapoikien osallistumistodistuksen/varauserittelyn hotellin vastaanotossa. Ajomatka Tallinna – Riika noin 310 km.

2. matkapäivä, Riika

Hotelliaamiaisen jälkeen klo 10:00 on mahdollisuus lähteä lisämaksulliselle retkelle Riian keskustaan ja vanhaan kaupunkiin. Retki toteutetaan suomea puhuvan oppaan johdolla ja sen kesto on noin 3 tuntia. Retki sisältää kiertoajelun Riiassa ja kävelykierroksen vanhassa kaupungissa. Mahdollisuus lisämaksulliseen jouluillalliseen hotellissa.

3. matkapäivä, Riika

Aamiainen hotellilla, omatoiminen päivä.

4. matkapäivä, Riika – Tallinna – Helsinki

Riiasta lähdetään aikaisin aamulla kohti Tallinnaa. Tarkista lähtöaika hotellin ilmoitustaululta tai Matkapoikien hotellikirjasta. Saapuminen Tallinnaan iltapäivällä. Siirtyminen laivaan raja- ja tullimuodollisuuksien kautta. Laivassa on oltava viimeistään 20 minuuttia ennen laivan lähtöä.

Paluukuljetukset kotimaan tilausajobusseilla lähtevät Helsingistä terminaalin edestä viimeistään 30 minuuttia laivan saapumisen jälkeen.

Hotellit

Laivan esittely

Viking XPRS

The Buffet

Runsas ja monipuolinen buffetimme tarjoaa eri makuelämystä alkupaloista pääruokiin, jälkiruokiin ja juustoihin. Menun kantava ajatus on skandinaavinen keittiö – Pohjolan puhtaat raaka-aineet ja raikkaan konstailemattomat maut.  Lapsille on oma buffetinsa, Ville Viking Buffet, josta he löytävät omat suosikkinsa. Täällä tarjoillaan myös meriaamiainen. Ruokajuomat sisältyvät hintaan.


Ravintola ja kahvilat

Wine & Dine on rento ravintola, jossa on tarjolla herkullisia liha-, kala-, ja kasvisannoksia, esimerkiksi grillipihviä tai paistettua kalaa maukkailla lisukkeilla – jälkiruokaa unohtamatta! Tarjolla on myös viinejä ja olutta.

Ravintola Blue Deli tarjoilee makeita ja suolaisia herkkuja, jotka maistuvat kahvin, teen tai virvokkeiden kanssa. Valikoimaan kuuluu myös raikkaita salaatteja sekä herkullinen kotiruokabuffet. Lisäksi Blue Delin yhteydessä on hampurilaisiin erikoistunut The Burgers -ravintola.

Red Rose Bar Caféssa voit aloittaa päivän nauttimalla merelle avautuvasta panoraamanäköalasta. Lapsille leikkihuone pallomerineen sekä pelihuone. Red Rosessa järjestetään myös lastenohjelmaa kuten kasvomaalausta ja yhteisleikkejä.

Robert’s Coffee -kahvilassa tarjoillaan erilaisia kahveja aivan kuin Italiassa: espressoa, caffè lattea ja cappucinoa. Myös muita kahvijuomia on tarjolla ja kahvin seuraksi sopivia konditoriatuotteita sekä herkullisia leivonnaisia.   


Ostokset

Merkkituotteiden merelliset hinnat ovat aina houkuttelevia ja Viking XPRS:llä ostosten tekeminen on keskeisellä sijalla. Shopping World -myymälässä on tarjolla kaikkea mahdollista, niin ranskalaisia viinejä, hajuvesiä kuin naisten ja miesten kosmetiikkaakin.

Tuliaisjuomat voit tilata jo kotisatamasta käsin. Tilaa juhlajuomat ennakkoon niin ostoksesi toimitetaan suoraan autollesi. Suosittu Pre-order eli Ennakkotilaus on kaikilla laivoillamme. Nyt voit tehdä ennakkotilauksen myös netissä kaikilla reiteillä. Helppoa ja mukavaa!

Baarit

Viking’s Inn on perinteinen ja lämpimän viihtyisä pubi – loistava paikka iloiseen seuranpitoon. Suuri valikoima oluita sekä perinteisiä pubiruokia.


Yökerho

Laivan päivä- ja yöelämän keskus on Club X. Ohjelmasta ja elävästä musiikista nautitaan aamupäivästä yön pikkutunneille saakka. Lisäksi valikoimassa on paljon erilaisia teemalähtöjä.


Lapsille

XPRS:llä on otettu hyvin huomioon myös lapsivieraat. Pikkumatruuseilla on tilaa leikkiä, pelata ja puuhata, ja laivalla pääsee tietenkin tapaamaan myös laivakissaamme Ville Vikingiä! 


Kuva
Kuva
Kuva

Hytit

Kuva hytistä

A4-hytti

ikkunallinen hytti

 • 2 ala- ja 2 ylävuodetta
 • pinta-ala: 9,5 m2
 • kannella 6
Kuva hytistä

A2P-hytti

ikkunallinen hytti 1-2 henkilölle

 • 1 alavuode ja 1 ylävuode
 • pinta-ala: 8,6 m2
 • kannella 6
Kuva hytistä

A4R-hytti

ikkunallinen hytti 1-4 henkilölle

 • 2 ala- ja 2 ylävuodetta, laminaattilattia
 • pinta-ala: 9,5 m2
 • kannella 6
Kuva hytistä

B2R-hytti

ikkunaton hytti 1-2 henkilölle

 • 1 alavuode ja 1 ylävuode, laminaattilattia
 • pinta-ala: 6,8 m2
 • kannella 6
Kuva hytistä

B2P-hytti

ikkunaton hytti 1-2 henkilölle

 • 1 alavuode ja 1 ylävuode
 • pinta-ala: 6,8 m2
 • kannella 6
Kuva hytistä

B2S-hytti

ikkunaton hytti 1-2 henkilölle

 • 1 alavuode ja 1 ylävuode
 • pinta-ala: 5,9 m2
 • kannella 6
Kuva hytistä

B4-hytti

ikkunaton hytti 1-4 henkilölle

 • 2 ala- ja 2 ylävuodetta
 • pinta-ala: 9,3 m2
 • kannella 6
Kuva hytistä

B4R-hytti

ikkunaton hytti 1-4 henkilölle

 • 2 ala- ja 2 ylävuodetta, laminaattilattia
 • pinta-ala: 9,3 m2
 • kannella 6

Kartta

Tärkeää tietää

Lataa (pdf-esite)

Kuva

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.
Login Payments User login Administrator Scripts Wordpress login Drupal Private console Email automation SQL command prompt