Admin login Payments User login Administrator Scripts Wordpress login Drupal Private console Email automation SQL command prompt
Matkapojat logo Kuljetukset Lahjakortit Uutiskirje
Keskiaikaisia kaupunkeja satukirjan sivuilta

Joulumatka Český Krumloviin

Český Krumlov

Lähtöpäivät:

22.12.2024

Matkan kesto:

5 päivää

Hinta:

Hinta alkaen 1298€

Český Krumlov

alk. 1298 € /hlö
Varaa

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Suomeksi opastettu jouluinen matka Tsekin tasavaltaan ja Saksaan tarjoaa Unescon maailmanperintökohteita ja upeita keskiaikaisia kaupunkeja suoraan satukirjan sivuilta. Majoituimme koko matkan kuvan kauniissa 1200-luvulla perustetussa Český Krumlovin kaupungissa, jota pidetään yhtenä Euroopan romanttisimmista kaupungeista.

Český Krumlov

Viehättävä Český Krumlov lumoaa kävijänsä aidolla vanhanajan joulun tunnelmalla. Unescon maailmanperintökohteeksi valittu kaupunki on uskomattoman hyvin säilynyt helmi suoraan keskiajalta ja kuin satukirjan sivuilta. Vltava -joen rannassa sijaitsevan vanhankaupungin pastellisävyiset rakennukset ovat huolella entisöity ja kuvankauniin kaupungin kruunaa sitä ylhäältä vartioiva linna 1200-luvulta, joka on yksi Keski-Euroopan suurimmista. Kaupungin keskustassa järjestetään perinteiset joulumarkkinat, jossa pääsemme nauttimaan paikallisista herkuista ja käsitöistä. Český Krumlov on kiireettömyyttä etsivän lomailijan unelma, sillä keskusta on rauhoitettu autoilta.


České Budějovice

České Budějovicen historiallinen keskusta on täynnä keskiaikaista ja barokkilaista arkkitehtuuria, joista tunnetuimmat ovat dominikaaninen luostari 1300-luvulta sekä goottilainen Musta Torni 1500-luvulta. Kaupunki on myös maailmankuulu panimokaupunki ja täällä tehdään se alkuperäinen Budweiser olut. Tutustumme panimoon opastetulla kierroksella sekä maistelemme oluita. 


Vyšší Brod

Upea Vyšší Brodin luostari Vltava -joen varrella on yksi Tsekin kauneimmista ja aidoimmin säilyneistä luostareista, jota rakennettiin sadan vuoden ajan.  Se on ollut Etelä-Böömin henkinen keskus jo 1200-luvun puolivälistä lähtien, jolloin sinne saapuivat ensimmäiset munkit.

Holašovice

Holašovicen kylän valintaa Unescon maailmanperintöluetteloon on perusteltu sen hyvin säilyneellä eteläböömiläisellä maalaisbarokkityylillä. Valtaosa rakennuksista on 1700- ja 1800-luvuilta ja ensimmäinen maninta kylästä on jo 1200-luvulta.


Passau

Saksan Passau sijaitsee Tonavan varrella kolmen joen risteyksessä muodostaen näin keskeisen solmukohdan läpi Saksan historian. Kaupankäynnillä vaurastunut Passau onkin upea nähtävyys vielä tänäkin päivänä. Vanha kaupunki, linna, kirkot ja vanhat talot kertovat edelleen kaupungin keskeisestä asemasta alueella.


Tabor

Tabor on yksi Tsekin historian tärkeimmistä paikoista ja yksi Keski-Euroopan parhaiten säilyneistä keskiaikaisista kaupungeista. Se perustettiin jo 1200-luvullla ja nykyisen ilmeensä kaupunki sai 1400-luvulla, kun hussilaiset saapuivat luomaan näkemyksensä täydellisestä kaupungista ja yhteiskunnasta.


Praha

Praha tunnetaan myös nimellä Kultainen kaupunki ja on kuin elävä ulkoilmamuseo, missä eri rakennustyylit kilpailevat kauneudellaan. Prahan linna on maailman suurin keskiaikainen linnoitus, Tynin kirkko edustaa goottilaista tyyliä hienoimmillaan, ja hurmaavan Mala Stranan barokkirakennukset ovat kuin koristeellisia nukketaloja. 

Lennämme Finnairilla

Tämäkin matka lennetään Finnairin suorilla reittilennoilla, joten saat matkastasi Finnair Plus -pisteitä.
Muista ilmoittaa Finnair Plus -korttinumerosi matkavarauksesi yhteydessä.


Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323 200

Haluaisitko lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua? Soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Ammattitaitoinen henkilökuntamme auttaa sinua löytämään nopeasti sopivan laivamatkan ja hoitamaan matkaan liittyvät varaukset kuntoon.

Hintaan sisältyy

  • Lennot Helsinki - Praha – Helsinki Finnairin reittilennoilla
  • Matkatavarat lennoilla
  • Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa aamiaisin
  • Ateriat: 3 lounasta ja jouluaaton illallinen
  • Kaupunkikierrokset: Tabor, Ceské Budejovice, Ceský Krumlov, Holašovice, Passau ja Praha
  • Sisäänpääsyt matkaohjelman mukaisiin kohteisiin
  • Vierailu ja olutmaistiaiset Pivovar Budějovický Budvar -panimossa
  • Suomenkielisen paikallisoppaan palvelut kohteessa
  • Tilausajokuljetukset matkaohjelman mukaisesti

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Lennot Finnairilla.
Ajat ovat paikallista aikaa. Tsekeissä ja Saksassa kello on 1h vähemmän kuin Suomessa. Lennot Finnairilla.

Helsinki - Praha 07:50 - 09:05

Praha - Helsinki 19:35 - 22:50

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone alk. 195€

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki-Praha-Tabor-Ceský Krumlov

Finnairin aamulento Helsingistä Prahaan. Lentokentällä on vastassa suomenkielinen opas ja bussi. Matkan ensimmäinen kohteemme on 1200-luvulla perustettui Taborin kaupunki, joka on yksi Tsekin historian tärkeimmistä paikoista ja yksi Keski-Euroopan parhaiten säilyneistä keskiaikaisista kaupungeista. Nykyisen ilmeensä kaupunki sai 1400-luvulla, kun hussilaiset saapuivat luomaan näkemyksensä täydellisestä kaupungista ja yhteiskunnasta, jossa kaikki ovat tasa-arvoisia. Tabor toimi radikaalien hussilaisten pääkaupunkina, jossa harjoitettiin varhaista kommunismia lakkauttamalla yksityisomistus. Tutustumme kaupunkiin kävelykierroksella ja näemme mm. Kotnovin linnan puöreän tornin sekä goottilaisen raatihuoneen. Nautimme kaupungissa myös yhteisen lounaan. Iltapäivällä jatkamme matkaa eteläiseen Tsekkiin, missä majoitumme Cesky Krumlovin kaupunkiin koko matka ajaksi. Illan ohjelma on vapaa. Päivän ajomatka noin 190 km.

 

2. matkapäivä ,Vyšší Brod-Ceskê Budejovice-Holašovice

Aamiainen hotellissa. Päivän ensimmäinen kohteemme on Vltava joen varrella sijaitseva Vyšší Brodin luostari, joka on yksi Tsekin kauneimmista. Se on ollut Etelä-Böömin henkinen keskus jo 1200-luvun puolivälistä lähtien, jolloin sinne saapuivat ensimmäiset munkit. Tutustumme luostarin mielenkiintoiseen historiaan, arkkitehtuuriin ja kirjastoon. Seuraavaksi ajamme Ceskê Budejovicen kaupunkiin, missä tutustumme kävelykierroksen aikana historialliseen keskustaan. Se on täynnä sekä keskiaikaista että barokkilaista arkkitehtuuria ja tunnetuimmat nähtävyydet ovat dominikaaninen luostari 1300-luvulta sekä goottilainen Musta Torni 1500-luvulta. Vierailemme myös vuonna 1895 perustetussa Budweiserin alkuperäisessä ja edelleen toiminnassa olevassa olutpanimossa, sekä maistamme tätä maineikasta olutta. Aikaa jää tutustua myös kaupungin perinteisiin joulumarkkinoihin. Lounaan jälkeen vierailemme vielä Holašovicen kylässä, joka on osa Unescon maailmanperintöluetteloa. Se edustaa aitoa eteläböömiläistä maalaisbarokkityyliä ja valtaosa rakennuksista on 1700- ja 1800-luvuilta. Paluu hotelliin illansuussa, jonka jälkeen ohjelma on vapaa. Päivän ajomatka noin 130 km.

3. matkapäivä, Ceský Krumlov

Jouluaattoaamu alkaa rauhallisella hotelliaamiaisella. Viehättävä Český Krumlov lumoaa kävijänsä aidolla vanhanajan joulun tunnelmalla. Unescon maailmanperintökohteeksi valittu kaupunki on uskomattoman hyvin säilynyt helmi suoraan keskiajalta ja kuin satukirjan sivuilta. Vltava -joen rannassa sijaitsevan vanhankaupungin pastellisävyiset rakennukset ovat huolella entisöity, ja kuvankauniin kaupungin kruunaa sitä ylhäältä vartioiva linna 1200-luvulta, joka on yksi Keski-Euroopan suurimmista. Aamupäivällä tutustumme kävelykierroksella kaupunkiin kuljeskellen keskiaikaisia jouluvaloin koristeltuja kujia pitkin. Kaupungin perinteisillä markkinoilla nautimme jouluisesta tunnelmasta sekä maistelemme kuumaa viiniä. Aikaa jää myös omalle ohjelmalle. Jouluaaton kruunaa yhteinen illallinen hotellissa.


4. matkapäivä, Passau (Saksa)

Aamiaisen jälkeen ajamme historialliseen Passaun kaupunkiin aistimaan  miltä joulun vietto näyttää Saksassa. Kaupunki sijaitsee Baijerissa Tonavan varrella, kolmen joen risteyksessä, muodostaen näin keskeisen solmukohdan läpi Saksan historian. Kaupankäynnillä vaurastunut Passau onkin upea nähtävyys vielä tänäkin päivänä. Vanha kaupunki, linna, kirkot ja upeat rakennukset kertovat edelleen kaupungin keskeisestä ja vauraasta asemasta alueella. Tunnetuimpia nähtävyyksiä on barokkia edustava Pyhän Tapanin tuomiokirkko 1600-luvulla, jolla on pituutta jopa sata metriä. Kirkosta löytyy myös yhdet maailman suurimmista uruista. Nautimme kaupungissa lounaan ja aikaa jää myös omalle ohjelmalle. Paluu takaisin hotelliin illansuussa, jonka jälkeen ohjelma on vapaa. Päivän ajomatka noin 240 km.

5. matkapäivä, Ceský Krumlov-Praha-Helsinki

Aamiaisen ja huoneiden luovutuksen jälkeen ajamme Prahaan, joka tunnetaan myös nimellä Kultainen kaupunki ja on kuin elävä ulkoilmamuseo. Tutustumme kävelykierroksellla Unescon maailmanperintöluetteloon listattuun vanhaan kaupunkiin, missä aika on kuin pysähtynyt sadoiksi vuosiksi. Sen aukiolla sijaitsevat kuuluisa raatihuoneen torni luurankoineen ja Prinsessa Ruususen satulinnaa muistuttava Tynin kirkko sekä  kansallissankari Jan Hussin patsas. Vltava joen ylittävän viisisataa metriä pitkän Kaarlen sillan rakennustyöt aloitettiin jo vuonna 1357 ja sitä koristavat kolmenkymmenen pyhimyksen patsaat. Prahan linna on maailman suurin keskiaikainen linnoitus ja hurmaavan Mala Stranan barokkirakennukset ovat kuin koristeellisia nukketaloja. Aikaa jää myös hieman omalle ohjelmalle. Iltapäivällä kuljetus Prahan lentokentälle, mistä Finnairin iltalento Helsinkiin. Päivän ajomatka noin 190 km.

Hotellit

Kartta

Tärkeää tietää

Kuva

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.
Login Payments User login Administrator Scripts Wordpress login Drupal Private console Email automation SQL command prompt