Admin login Payments User login Administrator Scripts Wordpress login Drupal Private console Email automation SQL command prompt
Matkapojat logo Kuljetukset Lahjakortit Uutiskirje

Ajankohtaista

Ajankohtaista tietoa

SAK:n lakot


Tallink Silja Linen laivat ja Viking Linen laivat liikennöivät tämän hetkisen tiedon mukaan normaalin aikataulun mukaisesti 11.-24.3.2024 lakoista huolimatta.


Lakot eivät vaikuta Matkapoikien tilausajokuljetuksiin, kotimaan kuljetukset ajetaan tämän hetken tiedon mukaan normaalisti. (päivitetty to 7.3.2024)------------Luottavaisin mielin matkaan

Turvallisuus on Matkapojille ykkösasia ja yhdessä yhteistyökumppaneidemme kanssa pyrimme tekemään matkustamisen puitteet mahdollisimman turvallisiksi. Niin laivoilla, hotelleissa kuin kotimaan liityntäkuljetuksissakin on tehty lukuisia toimenpiteitä entistä turvallisemman matkustamisen mahdollistamiseksi.
Pyydämme ystävällisesti jokaista matkustajaa muistamaan myös oman vastuun arjen tärkeiden turvaohjeden noudattamisessa. Näitä ovat mm. jatkuva hyvä käsihygienia, turvavälit muihin ihmisiin, kulloinkin voimassaolevien maskisuositusten noudattaminen ja vain terveenä kotoa poistuminen. Jokaisen tahon toimiessa vastuullisesti, luomme turvallisuutta matkustamiseen, olipa määränpää sitten lähellä tai kaukana. Tervetuloa Matkapoikien matkaan!

Ohjeita matkustukseen

Matkailuun liittyvät viranomaisohjeistukset herättävät paljon kysymyksiä. Olemme koonneet yhdelle sivulle tärkeimpiä ohjeita, jotka on hyvä huomioida ennen matkalle lähtöä. Lue lisää alla olevasta linkistä.


OHJEITA MATKUSTUKSEEN >>


Matkustusasiakirjat ja matkavakuutus

Matkustajan on itsenäisesti huolehdittava kunkin matkakohteen vaatimusten mukaisista todistuksista, joita matkustaja tarvitsee matkaansa varten. Näitä voivat olla myös esim. todistus negatiivisesta Covid-19 testistä, tai saadusta Covid-19 rokotussuojasta. Tarkemmat maakohtaiset tiedot ovat saatavilla ensisijaisesti kohdemaan viranomaisilta. Linkit maakohtaisten viranomaisten sivuille EU:n alueella RE-Open EU -sivustolta.

 

Matkustajan on hyvä varmistaa matkavakuutuksensa kattavuus. Mahdollisen sairastumisen vuoksi aiheutuneet ylimääräiset kustannukset (esim. majoitus ja kotiin paluu matkaohjelmasta poiketen) ovat matkustajan vastuulla.

 

HUOM! Joissain matkavakuutuksissa on rajoituksia mm. pandemiatilanteisiin liittyvissä korvauksissa. Varmista vakuutusyhtiöltäsi etukäteen, että matkavakuutussuojasi kattaa myös mahdollisen koronahoidon matkan aikana ja kotiuttamisen sekä näiden johdosta syntyvän matkankeskeytyksen tai koronaoireiden aiheuttaman matkan peruuntumisen ennen lähtöä Suomesta. Korona-epäilyiden ja -tartuntojen yhteydessä on tavallista olla karanteenissa eli eristyksessä, kunnes koronaepäily voidaan purkaa tai potilas on parantunut. Sairaana tai altistuneena et voi osallistua ryhmämme ohjelmaan tai matkustaa eteenpäin. Mahdollisen altistumisen vuoksi aiheutuneet ylimääräiset kustannukset (esim. majoitus ja kotiin paluu matkaohjelmasta poiketen) ovat matkustajan vastuulla. Varmista kattaako matkavakuutuksesi myös nämä kustannukset.


Matkustusrajoitusten sattuessa

Asiakkaittemme terveys ja turvallisuus on Matkapojat Oy:lle ensiarvoisen tärkeää. Seuraamme aktiivisesti Ulkoministeriön sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tiedotteita mahdollisista matkustusrajoituksista ja toimimme annettujen ohjeistusten mukaisesti.


Ohjeita matkustukseen sivulta löytyvät hyödylliset linkit viranomaisten julkaisemiin matkustussuosituksiin ja mahdollisiin maahantulorajoituksiin.


Matkan peruuntuessa

Matkapojat Oy huolehtii jokaisesta asiakkaastaan siten, että kontaktoimme henkilökohtaisesti kaikki ne asiakkaamme, jotka ovat tehneet matkavarauksen peruutettaville lähdöille.


Mikäli varaamasi matka peruuntuu, olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian. Jos matkavarauksesi on osa räätälöityä ryhmävarausta, olemme siinä tapauksessa yhteydessä ryhmän yhteyshenkilöön / ryhmänkerääjään, joka tiedottaa sinua ja muita ryhmän jäseniä varaukseen liittyvistä muutoksista. Yhteydenotoissa toimimme ruuhkatilanteessa aikajärjestyksessä.    

 

Mikäli matka peruuntuu matkustusrajoitusten vuoksi

Mikäli varaamasi matka peruuntuu matkustusrajoitusten vuoksi (esim. Covid-19 pandemia), voit valita seuraavista vaihtoehdoista sinulle sopivimman vaihtoehdon:


* varauksen arvoinen lahjakortti jolloin voit lähteä matkaan myöhemmin
* matkustusajankohdan siirto myöhempään lähtöpäivään, jos kyseiselle matkalle on tarjolla lisälähtöjä
* vaihto peruuntuneen matkan arvosta toiseen matkaan

* rahapalautus (huom! pandemiatilanteissa asiakaspalautuksissa mahdollisesti käsittelyruuhkaa)

Mikäli peruutat matkan itse ilman, että matkan ajankohtana on voimassa viranomaisten asettamia matkustusrajoituksia

Jos matkan peruuntuminen tapahtuu asiakkaan omasta toimesta ja ajankohtana, jolloin ei ole  matkustusrajoituksia tai ulkoministeriön asettamia matkustusta välttämään ohjaavia suosituksia kyseiselle matkakohteelle, noudatamme kulloinkin kyseisen matkan voimassa olevia peruutusehtoja. Varatun matkan peruutusehdot löytyvät matkan varausvahvistuksesta.


Matkapoikien palvelukanavat

Matkapoikien myyntipalvelu palvelee puhelimitse numerossa 010 2323 200 (ma-pe 10-16) ja verkkopalvelu osoitteessa  www.matkapojat.fi.  Mikäli sinulla on matkaasi koskevaa akuuttia asiaa myyntipalveluaikojen ulkopuolella, voit olla yhteydessä Matkapojat Oy:n päivystysnumeroon, jonka löydät matkavarauksesi liitteestä.
Päivitetty 11.1.2023 klo 13:51

Login Payments User login Administrator Scripts Wordpress login Drupal Private console Email automation SQL command prompt