Admin login Payments User login Administrator Scripts Wordpress login Drupal Private console Email automation SQL command prompt
Matkapojat logo Kuljetukset Lahjakortit Uutiskirje
Verona-Venetsia-Cremona-Lucca-Busseto

Veronan oopperajuhlat ja Puccini festival

Veronan Oopperajuhlat ja Puccini festival

Lähtöpäivät:

20.8.2024

Matkan kesto:

6 päivää

Hinta:

Hinta alkaen 1688€

Uutuus 2024

Veronan Oopperajuhlat ja Puccini festival

alk. 1688 € /hlö
Varaa

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Veronan maailmankuulut oopperajuhlat ja Puccini- festivaali Toscanassa

Fantastinen matka Italian oopperamaailmaan! Tutustumme kansallissäveltäjä Giuseppi Verdin vaiheisiin hänen kotonaan Roncolessa ja kuuntelemme mestariteos Aidan Veronan oopperajuhlilla. Toisena mestarina matkalla esittäytyy Giacomo Puccini, jonka ooppera kuullaan Toscanassa Torre del Lagon Puccini-festivaaleilla. Vierailemme myös tuhansien kanaalien Venetsiassa ja tutustumme viulunvalmistukseen Cremonan kaupungissa. Majoitukset hotelleissa Veronan ja Montecatini Termen historiallisissa keskustoissa.


Oopperat

Veronan Oopperajuhlat

1.8.2024   Aidan 100-vuotisnäytös

22.8.2024 Aidan vuoden 1913-näytös


Puccini-festivaali

3.8.2024   Turandot

24.8.2024 Tosca


Verona

Verona tunnetaan Romeon ja Julian kotikaupunkina, sillä Shakespeare sijoitti tuon rakkaustarinan tapahtumat juuri tänne. Rooman valtakunnan ajasta muistuttavat mm. Arena-amfiteatteri ja Adige-joen yli kulkeva silta, Ponte Pietra. Veronassa on monia historiallisesti mielenkiintoisia nähtävyyksiä, kuten Piazza Signorian laidalla olevat Scaligeri-suvun hallintorakennukset sekä Piazza delle Erbeä ympäröivät kauppiaiden palatsit. Ostosten ystävät suuntaavat Arenalta lähtevälle Via Mazzini -ostoskadulle.

 

Venetsia

Tuhansien kanaalien Venetsia! Kirjailijat, runoilijat ja säveltäjät ovat kautta aikain saaneet innoitusta Venetsian maagisesta, veden päälle paalutetusta kaupungista, jota monet pitävät maailman kauneimpana. Kaupunki on siroteltu sadalle saarelle, joita erottaa noin 150 kanaalia, ja joiden yli kulkee noin 400 siltaa.

Cremona

Cremonan kapeilla kujilla on yli 150 viuluja ja muita kielisoittimia valmistavaa ateljeeta. Ikivanhojen tekniikoiden mukaisesti tämä soitinvalmistus on yksi Unescon aineettomista maailmanperintökohteista.

Kaupunki onkin tunnettu monista kuuluisista viulunrakentajista, kuten Antonio Stradivari ja Giuseppe Guarneri.


Lucca

Lucca on kuuluisan italialaisen säveltäjän Giacomo Puccinin syntymäkaupunki. Hänen synnyinkotinsa on nykyään museona ja hänen muistopatsaansa on Piazza della Cittadella -aukiolla. Muurien ympäröimä vanhakaupunki on yksi Italian parhaiten säilyneistä ja henkii sekä keskiajan, että renesanssin tunnelmaa.


Busseto

Busseto on oopperasäveltäjä Giuseppe Verdin koti, jonne hän muutti vuonna 1824. Monet kaupungin nähtävyyksistä liittyvät häneen ja kaupunki on säilynyt pitkälti samana kuin se oli Verdin aikaan.
Palazzo Orlandin palatsissa hän sävelsi useita tunnettuja mestariteoksia, kuten Rigoletto ja Stifelio. 

Hintaan sisältyvät oopperaliput

Hintaan sisältyy lippu kahteen oopperanäytökseen. Liput ovat numeroiduille peruspaikoille: Veronan oopperajuhlat 6. sektori (numeroidut rappuspaikat) ja Puccini-festival 4. sektori (selkänojalliset istuimet).

Liput maksetaan varaushetkellä, eikä niille ole peruutusmahdollisuutta.


Lisämaksulliset oopperaliput

Lisämaksulliset oopperaliput (selkänojalliset istuimet) molempiin näytöksiin ovat hieman alempana ja lähempänä. Verona 2. sektori ja Puccini 2. sektori. Liput maksetaan varaushetkellä, eikä niille ole peruutusmahdollisuutta.

Matka ei sovellu liikuntaesteisille


Lennämme Finnairilla 

Tämäkin matka lennetään Finnairin suorilla reittilennoilla, joten saat matkastasi Finnair Plus -pisteitä.
Muista ilmoittaa Finnair Plus -korttinumerosi matkavarauksesi yhteydessä.


Myyntipalvelumme auttaa! 

Soita 010 2323 200Haluaisitko lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua? Soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Ammattitaitoinen henkilökuntamme auttaa sinua löytämään nopeasti sopivan laivamatkan ja hoitamaan matkaan liittyvät varaukset kuntoon.

Hintaan sisältyy

 • Lentomatkat Helsinki-Milano-Helsinki Finnairin reittilennoilla
 • Matkatavarat lennoilla
 • Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa aamiaisin
 • Kuljetukset matkaohjelman mukaisesti
 • Veronan kävelykierros
 • Oopperaliput kahteen näytäntöön
 • Päiväretki Venetsiaan sisältäen venematkat ja kirkkokonsertin
 • Cremonassa tutustuminen viulun valmistamiseen
 • Luccassa yhteinen päivällinen viinitilalla
 • La Roncolessa vierailu Verdin synnyinkodissa
 • Suomenkielisen oppaan palvelut kohteessa

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Lennot Finnairilla.
Ajat ovat paikallista aikaa. Italiassa kello on 1 tunti vähemmän kuin Suomessa. 
Helsinki - Milano 08:00 - 10:05

Milano - Helsinki 19:05 - 23:05

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone 285€

Lisämaksulliset opperaliput 180€

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki - Milano - Verona

Finnairin aamulento Helsingistä Milanoon. Suomenkielinen opas ja bussi ovat vastassa lentokentällä, mistä ajamme Veronaan. Monet pitävät kaupunkia yhtenä Italian kauneimmista ja sen historiallinen keskusta kuuluukin Unescon maailmanperintökohteisiin. Verona oli tärkeä kaupunki jo kaksituhatta vuotta sitten, jolloin itse Julius Caesar lomaili täällä. Tuolta ajalta on peräisin edelleen koskemattomana säilynyt roomalainen areena, jossa oli tilaa yli 20 000 katsojalle ja sen sanotaan olevan maailman parhaiten säilynyt amfiteatteri. Kaupunki tunnetaan myös Shakespearen kuolemattomasta Romeon ja Julian rakkaustarinasta ja Julian talon parveke onkin yksi suosituimmista vierailukohteista. Tutustumme kaupungin nähtävyyksiin kävelykierroksen aikana ja näemme sen kauneimmat aukiot sekä Veronaa keskiajalla hallinneen Scaligeri –suvun palatsit. Päivän ajomatka noin 195 km.


2. matkapäivä, Venetsia

Aamiainen hotellissa ja aamu vapaata aikaa. Aamupäivällä lähdemme kohti tuhansien kanaalien Venetsiaa ja loppumatkan taitamme mukavasti yksityisveneellä. Kirjailijat, runoilijat ja säveltäjät ovat kautta aikain saaneet innoitusta Venetsian maagisesta, veden päälle paalutetusta kaupungista, ja monet pitävätkin sitä maailman kauneimpana. Se on siroteltu sadalle saarelle, joita erottaa noin 150 kanaalia ja joiden yli kulkee noin 400 siltaa. Kaupungin upeista silloista kuukuisin on pääkanava Grande Rialton ylittävä Rialton silta. Tutustumme Piazza San Marcon aukioon, jota hallitsee Pyhän Markuksen basilika sekä sen vieressä oleva kellotorni. Aikaa jää hyvin myös omalle ohjelmalle. Illalla yhteinen kirkkokonsertti ja paluu Veronaan puolen yön jälkeen. Päivän ajomatka noin 240 km.3. matkapäivä, Verona ja ooppera

Aamiainen hotellissa. Päivän voit viettää oman ohjelman mukaan ja nauttia Veronan ihanasta kaupunkitunnelmasta, museoista, ostoskaduista ja viihtyisistä ravintoloista. Tapaamme oppaamme hotellissa illansuussa ja siirrymme seuraamaan oopperaa areenalle. Illan ooppera alkaa noin klo 21:00 ja päättyy puoliltaöin.


1.8.   Aidan 100-vuotisnäytös

22.8. Aidan vuoden 1913-näytös

               

 

4. matkapäivä, Verona - Cremona - Montecatini Terme

Aamiainen hotellissa. Huoneiden luovutuksen jälkeen ajamme Pojoen varrella sijaitsevaan

Cremonan kaupunkiin, jonka kapeilla kujilla on yli 150 viuluja ja muita kielisoittimia valmistavaa ateljeeta. Ikivanhojen tekniikoiden mukaisesti tämä soitinvalmistus on yksi Unescon aineettomista maailmanperintökohteista. Cremona onkin tunnettu monista kuuluisista viulunrakentajista, kuten Antonio Stradivari ja Giuseppe Guarneri. Kaupungin symboli ja Euroopan korkein tiilirakennus on keskusaukiolla sijaitseva Torrazzon kellotorni, jota rakennettiin vaiheittain 1200-luvulta alkaen. Tutustumme viulun valmistukseen ja kuulemme soittimen valmiustuksen saloja. Aikaa jää myös omalle ohjelmalle. Jatkamme matkaa Toscanassa sijaitsevaan Montecatini Termen kaupunkiin, joka tunnetaan upeista jugendtyylisistä kylpylärakennuksista. Majoittuminen hotelliin myöhään iltapäivällä, jonka jälkeen illan ohjelma on vapaa. Päivän ajomatka noin 360 km.5. matkapäivä, Montecatini Terme - Lucca - Puccini festival

Aamiaisen hotellissa. Aamupäivällä on aikaa tutustua omatoimisesti tähän Italian kuuluisimpaan kylpyläkaupunkiin. Päivällä ajamme Serchiojoen rannalla sijaitsevaan muurien ympäröimään Luccan keskiaikaiseen kaupunkiin. Luccan amfiteatterin aukiolla kokoontuivat aikoinaan Caesar, Pompeus ja Crassus keskustelemaan ja päättämään valtakunnan asioista. Kaupunki on myös kuuluisan italialaisen säveltäjän Giacomo Puccinin syntymäkaupunki. Hänen synnyinkotinsa on nykyään museona ja muistopatsas löytyy Piazza della Cittadella -aukiolta. Aikaa omalle ohjelmalle ja mahdollisuus tutustua vaikkapa Puccini-museoon. Illansuussa nautimme yhteisen päivällisen viinitilalle. Päivän kruunaa ikimuistoinen ooppera Puccini festivaaleilla Torre del Lagossa. Paluu hotelliin yöllä. Päivän ajomatka noin 120 km.

3.8   Turandot

24.8 Tosca

                      

6. matkapäivä, Montecatini Terme-Busseto-Milano-Helsinki

Myöhäisen aamiaisen ja huoneiden luovutuksen jälkeen matka jatkuu kohti pohjoista ja pientä Le Roncolen kylää. Erityisen merkittävän siitä tekee sen, että täällä köyhään taloon syntyi Italian kansallissäveltäjä Giuseppe Verdi. Talo on säilytetty museona, joka esittelee säveltäjän elämää ja uraa. Tutustumme museoon ja näemme alkuperäisiä esineitä, dokumentteja ja muita muistoja Verdin elämästä. Vierailemme myös läheisessä Busseton kaupungissa missä säveltäjä asui suurimman osan elämästään. Tänne Verdi rakensi edelleen käytössä olevan oopperatalon Teatro Giuseppe Verdi, joka on yksi kaupungin keskeisistä nähtävyyksistä. Kaupunki on tunnettu myös historiallisista nähtävyyksistä, kuten San Bartolomeo kirkko ja Rocca Viscontistan linna. Iltapäivällä ajamme Milanon lentokentälle, mistä on Finnairin iltalento Helsinkiin. Päivän ajomatka n. 350 km.

Hotellit

Kartta

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.
Login Payments User login Administrator Scripts Wordpress login Drupal Private console Email automation SQL command prompt