Admin login Payments User login Administrator Scripts Wordpress login Drupal Private console Email automation SQL command prompt
Matkapojat logo Kuljetukset Lahjakortit Uutiskirje
Helsinki-Visby risteilyt Viking Cinderella

Patina/Senioriliiton Joulumarkkinat-risteily

Senioriliiton Joulumarkkinat Visbyn-risteily

Lähtöpäivät:

30.11.2024

Matkan kesto:

3 pv

Hinta:

Hinta alkaen 225€

Senioriliiton Joulumarkkinat Visbyn-risteily

alk. 225 € /hlö
Varaa

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely


Tervetuloa mukaan Patina / Kansallisen Senioriliiton ikimuistoiselle Joulumarkkinat Visby-risteilylle Viking Cinerellalla 30.11.-2.12.24!


Kiehtova Gotlanti on vuosisatojen varrella houkutellut niin hansakauppiaita, valloittajia kuin taiteilijoita. Koe saari risteilyllä suoraan Helsingistä Viking Cinderella laivalla. Perillä vietetään yksi kokonainen päivä, jolloin voit tutustua ihastuttavaan jouluiseen Visbyn kaupunkiin ja Gotlannin saareen joko omin päin tai osallistua erilaisille opastetuille retkille. Visby on noin 20 000 asukkaan hansakaupunki ja Gotlannin saaren keskus keskellä Itämerta. Saaren historia ulottuu tuhansien vuosien taakse, ja menneen maailman voi edelleen aistia Visbyn nupukivisillä kaduilla. Osaa kaupungista ympäröi kehämuuri, jonka sisään jäävä osa on nimetty Unescon maailmanperintökohteeksi. Lähde mukaan tutustumaan tähän ruusujen kaupunkiin Visbyhyn joulumarkkinoiden aikaan !

Risteilyn hintaan sisältyy 

* Visbyn risteily Helsingistä valitussa hyttiluokassa 1-4 henkilölle
* Ateriapaketti: yksi buffet illallinen menomatkalla, meriaamainen sekä brunssi paluumatkalla, polttoaine- ja EU ilmastomaksu.

Retket

Lisämaksullisten retkien tarkemmat sisällöt ja hinnat löytyvät alempana tältä sivulta.

* Gotland Panorama* Kuljetus satama-keskusta-satama* Kiertoajelu Gotlanti


Visby

Visby on pieni, vehreä kaupunki, jossa riittää nähtävää kaiken ikäisille. Kaupungissa on paljon piskuisia putiikkeja, joista voit tehdä löytöjä tuliaisiksi tai itselle.
Visby infolehtinen matkustajille >>
Visbyn kartta löytyy mm tästä

Maps - Gotland's official inspiration page


Joulukuva Visbystä: Olof Segerberg/Destination Gotland


Visby infolehtinen matkustajille >>

Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323 200

Jos haluat lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua, soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.JÄTÄ SOITTOPYYNTÖ >
KATSO KAIKKI RISTEILYT >Tietoa Ruotsiin matkustaville

Matkustusasiakirjat: Ruotsiin matkustettaessa edellytetään kaikkien 18 v. täyttäneiden matkustajien osoittavan todistavan henkilöllisyytensä sekä kansalaisuutensa. Tarkistus tehdään sataman lähtöselvityksessä matkustajan lähtiessä Suomesta ja tämän lisäksi on syytä varautua siihen, että myös Ruotsin rajaviranomaiset tarkistavat kaikkien maahan pyrkivien matkustusasiakirjat. Huomioi myös, että tänä aikana Ruotsi suosittelee kaikille passia tai EU-henkilökorttia matkustusasiakirjaksi. Pohjoismaissa myönnetty ajokortti saattaa riittää kansalaisuuden osoittamiseen Ruotsiin saavuttaessa. Matkustajan velvollisuutena on huolehtia itse siitä, että hän pystyy todistamaan kansalaisuutensa.Kuvat: osa kuvista Visit Sweden, Gotland (eri kuvaajia).

Hintaan sisältyy

  • Risteily Helsinki-Visby-Helsinki valitussa hyttiluokassa
  • Buffet-illallinen menoiltana
  • Meriaamiainen
  • Brunssi paluupäivänä
  • Senioriliiiton edustaja matkassa mukana

Aikataulu (lento/laiva)

Laiva-aikataulut

Helsinki, Katajanokka

Visby

Helsinki Visby
16:00 09:00
13:45 17:00

Lisämaksulliset palvelut

Buffet-illallinen paluupäivänä

Retket Visbyssä

Lisämaksulliset retket

Hinta 50 /hlö

Kuva retkestä

Gotland Panorama, 3,5h

Opastettu bussiretki vie Visbyn länsirannikolle ja keskiaikaisen Visbyn keskustan kiinnostaville nähtävyyksille. Kierroksella käydään mm. Gotlannin rannikon ja viikinkiajan nähtävyyksillä, kuten Gnisvärdin kalastajakylässä ja Gotlannin parhaiten säilyneellä laivalatomuksella eli pronssikauden haudalla. Palaamme Visbyhyn ja pysähdymme Galgberget-luonnonsuojelualueelle- Sieltä on laaja näkymä merelle ja rannikolle, ja näet Visbyn keskustan etelässä tuomionkirkon kanssa. Tämän jälkeen siirrytään Visbyn keskiaikaiseen hansakaupunkiin. Bussi pysähtyy Dalmansportenin edustalle, mistä jatketaan retkeä kävellen. Kantakaupungissa pysähdytään mm. Kyrkbergetin näköalapaikalla, vieraillaan kaupunkilaisten kauppa- ja kohtaamispaikalla Stora Torgetilla, päästään ihailemaan Pyhän Karinin kirkon raunioiden arkkitehtuuria ja lopuksi kävellään viehättäviä kujia pitkin Almedaleniin, mihin retki päättyy. Suosittelemme retkelle mukavia kävelykenkiä. Kiertoajelun aikana mahdollisuus WC:ssä käyntiin.

Bussi lähtee satamasta klo 9.30 ja palaa sinne retken päätteeksi. Jos haluaa nauttia vielä hetken Visbyn maisemista, laivalle voi palata myös kävellen tai transferbussin kyydissä Östercentrumista (viimeinen lähtö klo 16.00). Retken lippu on esitettävä kuljettajalle.

Hinta: 50 €/aikuinen, 39 €/3 -12 -vuotiaat. 0–2-vuotiaat lapset veloituksetta ilman omaa istumapaikkaa bussissa. Retken varaus myyntipalvelustamme 010 2323 200.

Hinta 48 /hlö

Kuva retkestä

Kiertoajelu Gotlanti

Lähdemme tutustumaan Luoteis-Gotlannin luonnonkauniisiin maisemiin bussilla. Matkan aikana näet mistä Gotlanti tunnetaan parhaiten; kallioisesta rannikosta kiehtovine meren rannikkoineen, keskiaikaisia kirkkoja, maalaismaisemaa sekä hansakaupunki Visbyn.


Aloitamme retken ajamalla kohti karua rannikkoa, jolle ominaista on kiviset kalkkikivikalliot ja pitkät pikkukivirannikot. Lickershamn sijaitsee kaupungin luoteisosassa saarta ja siellä on viehättävä kalastajakylä, jossa kalastajien mökit sijaitsevat rivissä lahden reunalla. Täällä näet Gotlannin korkeimman raukin Jungfrun. Nämä kivimuodostelmat ns raukit ovat muodostuneet tuhansien vuosien saatossa  meren ja tuulen muodostamina. Ajamme maalaismaisemassa jossa lampaat laiduntavat ympäri vuoden ja palaamme takaisin Visbyyn, joka oli kerran kukoistava kaupunki Hansaliitossa, monine kauppataloineen, kirkkoineen ja luostareineen, jotka tuhoituivat kun Visby menetti vähitellen merkityksensä myöhäiskeskiajan aikana. Nykyään Visby on tunnettu hyvin säilyneestä vanhasta kaupungistaan ja lähes kolme ja puoli kilometriä pitkästä kaupunginmuurista, joka on Unescon maailmanperintökohde..

Visbyn kaupunkiin tutustuu parhaiten kävelemällä ja me kuljemmekin ulkokautta kehämuurilla näköalapaikalle, kohti Pyhän Marian katedraalia kohden. Katedraali on ainoa Visbyssä ehjänä säilynyt keskiaikainen kirkko. Täältä kuljemme 75 askelmaa alas ja kirkon raunioiden ohitse pienten kujien läpi Almedalenin , joka oli aikoinaan Visbyn pääsisäänkäynti. Täällä aivan meren rannalla sijaitsee muurin vanhin torni, noin vuodelta 1160 peräisin oleva Ruutitorni.


Kävelykierroksen jälkeen siirrymme takaisin bussiin, joka vie meidät takaisin satamaan.


Kierros kestää noin 4h.


Retken hinta on 50e / henkilö.


Retki toteutetaan, jos sille ilmoittautuu vähintään 30 osallistujaa.


Retkelle suositellaan mukaan vesipulloa ja hyviä kävelykenkiä. Ei sovellu liikuntaesteisille.


Pidätämme oikeuden muutoksiin.


Bussi lähtee satamasta klo 9.30 ja palaa sinne retken päätteeksi.

Retken varaus myyntipalvelustamme 010 2323 200.

Hinta 10 /hlö

Kuva retkestä

Transfer satama-keskusta-satama

Bussikuljetus nonstop. Transferbussi liikennöi Visbyn sataman (laituri 7) ja keskustan (Östercentrum) välillä klo 9.15–12.30 ja keskustan (Östercentrum) ja sataman väliä klo 12.30–16.00. Viimeinen lähtö Östercentrumista klo 16.00.

HUOM. Lippu on esitettävä kuljettajalle bussiin noustessa.
Transferlippuja ei ole mahdollista ostaa enää bussista, eli joko etukäteen tai viimeistään laivalta.

 

Hinta 10 eur / meno-paluu (0-3v ilmaiseksi ilman omaa istumapaikkaa).

 


Matkaohjelma

1. Matkapäivä, Helsinki - Visby

Matkalippujen jako Helsinki / Katajanokan terminaali 1, kerros Matkapoikien tiskiltä klo 14:30 - 15:30. Laivaannousu. Tervetulotilaisuus alkaa klo 15:30 laivan  kokousosastolla.. Tervetulostilaisuuden jälkeen hytteihin majoittautuminen. Viking Cinderella lähtee Helsingistä Katajanokalta klo 16:00. The Buffet ravaintolassa Buffet-illallinen klo 19:00.2. Matkapäivä, Visby

Aamiainen laivalla klo 07:30 (Suomen aikaa) Laiva saapuu Visbyn satamaan klo 09:00 (ruotsin aikaa). Omatoimista aikaa Visbyssä, Gabriella lähtee takaisin kohti Helsinkiä klo 17:00.


3. Matkapäivä, Visby - Helsinki

Brunssi klo 10:00 (Ruotsin aikaa) Takaisin Helsingissä klo 13:45.

 

Laivan esittely

Viking Cinderella

The Buffet

Runsas ja monipuolinen buffetimme tarjoaa eri makuelämystä alkupaloista pääruokiin, jälkiruokiin ja juustoihin. Ruokajuomat sisältyvät hintaan.

Ravintolat ja kahvila

Cinderellan rennon Grill-ravintolan avokeittiössä valmistetaan maukkaita grilliherkkuja. Tarjolla on pihvien ja hampurilaisten lisäksi aina myös kala- ja kasvisvaihtoehto. Ravintola No Namessa tarjotaan maistelumenuita, joiden avainsanoja ovat puhtaat perusmaut ja laadukkaat raaka-aineet – yksinkertaista mutta maukasta. A la carte -ravintolassa voi tilata listalta kala-, liha- ja kasvisruokia pöytään tarjoiltuna. Menu sisältää sekä klassikoita että poimintoja muista ruokakulttuureista.

Viihtyisässä Coffee & Joy -kahvilassa nautit kiireettömästi kupin kahvia. Kahvilalla on oma kondiittori, joten tarjolla on takuulla tuoretta.

Ostokset

Tax-free-myymälän laajoista valikoimista löydät tunnettuja merkkituotteita edulliseen hintaan. Myymälöitä on myös ravintoloiden ja kokousosaston yhteydessä.

Baarit

Living Roomissa voit nauttia aperitiivit ennen ruokailua tai jatkaa iltaa rauhallisemmissa merkeissä. Wine Bar -viinibaari tarjoaa laajan valikoiman viinejä, kuohuviinejä ja samppanjoita. Upstairs Pubin juomavalikoimaan kuuluu muun muassa laaja valikoima pienpanimoiden oluita.

Yökerho

Yökerho Club Marissa on laadukas äänentoisto, isot LED-näytöt, paljon mukavia istumapaikkoja ja suuri tanssilattia. Tähtihetkiä niin shown kuin artistien ja laadukkaiden orkestereiden seurassa. Olet sitten nauttimassa esityksistä tai pyörähtelemässä parketilla, täällä viihdytään ja nautitaan!

Lapsille

Cinderellalla on otettu hyvin huomioon myös lapsivieraat. Pikkumatruuseilla on tilaa leikkiä, pelata ja puuhata, ja laivalla pääsee tietenkin tapaamaan myös laivakissaamme Ville Vikingiä! Nuorille on oma ohjelma ja pelihuone. Kesäisin laivan kokouskansi muutetaan Adventure Islandiksi, jossa järjestetään erilaista ohjelmaa perheen pienimmille.
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.
Login Payments User login Administrator Scripts Wordpress login Drupal Private console Email automation SQL command prompt