Admin login Payments User login Administrator Scripts Wordpress login Drupal Private console Email automation SQL command prompt
Matkapojat logo Kuljetukset Lahjakortit Uutiskirje
Henkeäsalpaavia maisemia

Kiertomatka vuonojen Norjaan

Vuonojen ja vuorien Norja

Lähtöpäivät:

13.8.2024

Matkan kesto:

8 päivää

Hinta:

Hinta alkaen 1616,5€

Uusi kohde!

Vuonojen ja vuorien Norja

alk. 1616,5 € /hlö
Varaa

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Matkapoikien opastettu kiertomatka vuonojen ja vuorien Norjaan

Lähde tutustumaan ihastuttavaan Norjaan, jossa vuonojen ja vuorien majesteettinen kauneus odottaa sinua. Tällä opastetulla kiertomatkalla koet Norjan upeimmat maisemat. Matkan aikana pääset kokemaan muun muassa henkeäsalpaavat vuonot, kuten Hardangerin vuonon ja Sognevuonon, sekä dramaattiset vuoristomaisemat. Retken kohokohtiin kuuluvat myös viehättävä Bergen, Naerøyfjordenin vuonoristeily ja junamatka Flåmin maisemajunalla sekä vierailut Norjan historiallisissa kohteissa Oslossa ja Holmenkollenilla. 

Matkan hintaan sisältyy viisi illallista sekä majoitus hyvätasoisissa hotelleissa!


Oslo

Pitkän vuonon uumenissa sijaitseva Oslo on Pohjoismaiden vanhin pääkaupunki. Opastetun kaupunkikierroksen aikana päästään tutustumaan kaupungin tunnetuimpiin maamerkkeihin. Kaupungin ulkopuolella kohoaa Holmenkollenin urheilukeskus, joka on Oslon suosituin nähtävyys.

Hardangervidda ja Hardangenin vuono

Matkalla ajetaan talviurheilukeskuksina tunnettujen Golin ja Geilon kautta upeaa Bergen-Oslo matkailutietä pitkin. Tie kulkee aivan Norjan suurimman kansallispuiston, Hardangerviddan tuntumassa. Hardangervidda kuuluu Pohjois-Euroopan suurimpiin ylänköalueisiin. Matka jatkuu Hardangerin vuonoa seuraillen Bergeniin.


Bergen

Bergen on Norjan toiseksi suurin kaupunki ja silläkin on Oslon tapaan lähes 1000-vuotinen historia. Kaupunki perustettiin vuonna 1070 ja se oli jonkin aikaa myös Norjan pääkaupunkina. Merkittävä käyntikohde Bergenissä on Bryggeniksi kutsuttu satama-alue. Bryggen oli pitkään tärkeä markkinapaikka ja on tänään mukana Unescon maailmanperintöluettelossa. Bryggen tuhoutui tulipalossa vuonna 1702, mutta se rakennettiin alkuperäisen kaltaiseksi heti tuhon jälkeen. 


Säveltäjä Edvard Grieg

Edvard Grieg on yksi tunnetuimmista norjalaisista maailmalla, joka on tehnyt lumoavan Vuorenpeikkojen luolalla-melodian. Matkan aikana päästään tutustumaan Griegin Troldhaugenin kotimuseoon. Käynti sisältää myös puolen tunnin konsertin.

Voss ja Sogne-vuono

Bergenistä ajetaan Vagnvatn -järven rannalla sijaitsevan suositun talviurheilukeskus Vossin kautta ja matkan jatkuessa, Hardangerin vuonon jäädessä taakse, nautitaan yhden maailman pisimpien vuonojen, Sognefjordenin maisemista. Matkalla päästään ajamaan myös Stalheimskleivaa, 1,5 kilometrin pituista huikeaa serpentiinitietä, joka nousee Stalheimin huipulle ja johtaa Nærøyn vuonon kärkeen. 


Nærøyfjordenin vuonoristeily

Matkalla seilaamme parin tunnin ajan Sognevuonoon kuuluvaa kapeaa Nærøyfjordenin vuonoa, joka löytyy myös Unescon maailman perintölistalta. Risteilyn aikana pääsemme ihastelemaan unohtumattomia maisemia myös mereltä käsin.


Flåmin maisemajuna 

Flåmin maisemajuna on yksi Norjan ehdottomasti suosituimmista nähtävyyksistä. Korkeuseroa tällä 16 kilometrin rautatiepätkällä on 866 metriä.  Noin kahden tunnin edestakainen junamatka tarjoaa huikeita maisemia ja jylhiä vesiputouksia.   


Holmenkollen

Oslossa oltaessa Holmenkollenia ei voi sivuuttaa. Kohteeseen on suunnattava jo pelkästään upeiden maisemien takia. Holmenkollen on yksi Oslon tunnetuimmista nähtävyyksistä.  


🚌  Matkaan suomalaisella bussilla!

Tälle matkalle lähdetään suomalaisella tilausajobussilla. Voit nousta kyytiin bussireitin varrelta tai aloittaa matkan satamasta. Bussireitti kulkee Jyväskylästä Tampereen kautta satamaan. Liityntäkuljetus lisämaksusta alk. 32€-50€. 


KATSO KAIKKI KIERTOMATKAT >>

Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323 200

Haluaisitko lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua? Soita myyntipalveluumme 010 2323 200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.

Oman ryhmän kanssa matkaan

Onko sinulla oma ryhmä, jonka kanssa haluaisit lähteä matkaan? Tiesithän, että Matkapojat palvelee kaiken kokoisia ryhmiä ja räätälöi sinulle ja ryhmällesi sopivat matkapaketit. Ammattitaitoiset myyntivirkailijamme tavoitat numerosta 010 2323 440 tai ryhmat@matkapojat.fi. Voit halutessasi pyytää myös suoraan tarjouksen tai jättää soittopyynnön.


PYYDÄ RYHMÄTARJOUS >


JÄTÄ SOITTOPYYNTÖ >


Hintaan sisältyy

 • Laivamatkat sekä hyttimajoitus Suomesta Ruotsiin ja takaisin
 • Bussimatkat suomalaisella Pekkalan bussilla
 • Hotelliyöpymiset kahden hengen huoneessa aamiaisineen
 • Ateriat: 5 illallista
 • Kaupunkikierros Oslossa
 • Kaupunkikierros Bergenissä
 • Sisäänpääsy Edvard Griegin kotimuseoon ja 30 min konsertti
 • Flåmin maisemajuna
 • Naerøyfjordenin vuonoristeily
 • Sisäänpääsy Holmenkollenin hiihtomuseoon sekä mäkihyppytorniin
 • Suomenkielisen oppaan palvelut matkapäivien aikana

Aikataulu (lento/laiva)

Laiva-aikataulut

Kaikki aikataulut ovat paikallaisia aikoja. Ruotisissa ja Norjassa kello on tunnin vähemmän kuin Suomessa.

Laiva-aikataulut 13.8.-20.8.2024
Turku Tukholma klo 20.55 klo 06.30
Tukholma Turku klo 20.00 klo 07.35

Lisämaksulliset palvelut

Illalliset laivamatkoilla

Meriaamiaiset laivamatkoilla

Paikat bussin 1. tai 2. rivillä

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Turku-Tukholma

Viking Grace lähtee Turusta kohti Tukholmaa klo 20.55. Laivamatkalle on mahdollisuus ostaa illallinen etukäteen lisämaksusta.
 

2. matkapäivä, Tukholma-Oslo

Laiva saapuu Tukholmaan klo 6.30. Buffet-ravintolassa on mahdollisuus nauttia aamiainen lisämaksusta. Aamiaisravintola avautuu klo 5.30. Tukholmaan saavuttaessa lähdetään bussilla kohti Osloa. Oslossa on ohjelmassa kaupunkikierros, jonka aikana tulevat tutuiksi niin kuninkaanlinna, raatihuone kuin Akershusin linnoituskin. Myös Vigelandin puistossa tehdään kävelykierros. Puistossa on esillä satoja kuvanveistäjä Gustav Vigelandin veistoksia.

 

Majoittuminen Comfort Hotel Karl Johanissa, jossa nautitaan myös illallinen. 


Päivän ajomatka noin 520 km.

3. matkapäivä, Gol-Geilo-Hardanger-Bergen

Hotelliaamiaisen jälkeen lähdetään talviurheilukeskuksina tunnettujen Golin ja Geilon kautta ja ajetaan upeaa Bergen-Oslo matkailutietä pitkin. Tie kulkee aivan Norjan suurimman kansallispuiston, Hardangerviddan tuntumassa. Hardangervidda kuuluu Pohjois-Euroopan suurimpiin ylänköalueisiin. Matka jatkuu Hardangerin vuonoa seuraillen Bergeniin.


Bergenissä majoitutaan kaksi yötä, heinäkuun matkalla Clarion Hotel Bergenissä ja elokuun matkalla Radisson Blu Royal Hotel, Bergenissä. Hotellissa on tarjolla illallinen.


Päivän ajomatka noin 465 km.

4. matkapäivä, Bergen ja Edvard Griegin kotimuseo

Aamiainen nautitaan hotellissa, jonka jälkeen tehdään kävelykierros Bergenin Bryggeniksi kutsutulla satama-alueella. Bryggen oli pitkään tärkeä markkinapaikka ja on nykyään mukana Unescon maailmanperintöluettelossa. 


Kävelykierroksen jälkeen ajetaan Troldhaugeniin, säveltäjä Edvard Griegin kotimuseoon. Grieg on yksi tunnetuimmista norjalaisista maailmalla, joka on luonut Vuorenpeikkojen luolalla-melodian. Tutustuminen Griegin kotimuseoon sisältää 30 min konsertin. Konsertin jälkeen on opastus englanniksi matkanjohtajan tulkatessa.

 

Paluu Bergeniin, jossa iltapäivä on vapaa ja kaupunkiin on mahdollisuus tutustua omatoimisesti. Majoitutaan toinen yö Bergenissä ja hotellissa on yhteinen illallinen.


Päivän ajomatka noin 20 km.

5. matkapäivä, Voss - Sogne-vuono - Sogndal

Bergenistä ajetaan aamiaisen jälkeen Vossiin, joka on suosittu talviurheilukeskus Vagnvatn -järven rannalla. Hardangerin vuono jää taakse ja seuraavaksi pääsemme ihastelemaan yhden maailman pisimpien vuonojen, Sognefjordenin maisemia.


Stalheimskleiva on 1,5 kilometrin pituinen huikea serpentiinitie, joka rakennettiin miesvoimin 1800-luvun puolivälissä postin kulun nopeuttamiseksi Bergenin ja Oslon välillä. Tie nousee Stalheimin huipulle 20% nousukulmalla ja johtaa edelleen Unescon maailmanperintölistaltakin löytyvän Nærøyn vuonon kärkeen.


Nousemme Gudvangenissa laivaan ja seilaamme parin tunnin ajan kapeaa Nærøyn vuonoa Flåmiin saakka. Flåmin maisemajuna on yksi Norjan ehdottomasti suosituimmista nähtävyyksistä. Noin kahden tunnin edestakainen junamatka tarjoaa huikeita maisemia ja jylhiä vesiputouksia. 


Kokemusta rikkaampana suuntaamme edelleen kohti Sognedalia. Matkan varrelle osuu myös maailman pisin, lähes 25 km pituinen, Lærdalin maantietunneli. Matkalla kuljetaan lyhyt lauttamatka välillä Fodnes-Mannheller . 


Yöpyminen Sognedalissa Quality Hotel Sogndalissa, jossa tarjolla yhteinen illallinen.                                                                                                                            

Päivän ajomatka noin 250 km.

6. matkapäivä, Songdal-Fagernes-Oslo

Aamiainen hotellissa, jonka jälkeen ajetaan takaisin Osloon. Matkalla on 15 minuutin lauttamatka välillä Mannheller-Fodnes. Iltapäivällä käydään Holmenkollenilla. Käyntiin sisältyy pääsy hiihtomuseoon sekä mäkihyppytorniin. 


Majoitus Oslon keskustan ulkopuolella Quality Hotel Entryssä. Hotellissa nautitaan illallinen.


Päivän ajomatka noin 360 km.

7. matkapäivä, Oslo-Tukholma

Hotelliaamiaisen jälkeen suunnataan bussilla kohti Tukholmaa. Tukholmasta lähdetään seilaamaan heinäkuun matkalla kohti Helsinkiä ja elokuun matkalla kohti Turkua. Laivamatkalle on mahdollisuus ostaa etukäteen illallinen lisämaksusta.

Päivän ajomatka noin 520 km.

8. matkapäivä, saapuminen Suomeen

Turkuun saavutaan aamulla klo 7.35. Laivalle on mahdollisuus ostaa etukäteen meriaamiainen lisämaksusta.

Hotellit

Kartta

Tärkeää tietää

Kuva

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.
Login Payments User login Administrator Scripts Wordpress login Drupal Private console Email automation SQL command prompt