Admin login Payments User login Administrator Scripts Wordpress login Drupal Private console Email automation SQL command prompt
Matkapojat logo Kuljetukset Lahjakortit Uutiskirje
MSC Cruises

Islannin risteily Hampurista

Islannin risteily Hampurista

Lähtöpäivät:

1.7.2024. HUOM! Loppuunmyyty.

Matkan kesto:

12 päivää

UUTUUS 2024

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Elämysristeily Islantiin!

Kesän uutuusristeilyllämme pääset seilaamaan MSC Preziosa -risteilyaluksen kyydissä. Matkalle lähdetään Helsingistä, mistä lennämme Finnairin suoralla lennolla Hampuriin. Risteilymme kulkee kiehtovan reitin Hampurista Skotlannin kautta Islantiin ja sen ympäri. Meripäivien aikana voit nauttia monipuolisista laivan palveluista, herkutella ravintoloiden makuelämyksillä ja hengittää virkistävää meri-ilmaa niin Pohjanmerellä kuin Atlantilla. Matkalla on mukana suosittu suomenkielinen matkanjohtaja Tuuli Sariola. Lähde Matkapoikien matkapaketin turvin luotettavasti Islannin risteilylle!


Suomenkielinen matkanjohtaja

Suomenkielinen matkanjohtaja Tuuli Sariola on teitä vastassa Hampurissa ja on mukana koko risteilyn ajan. Suomenkielinen matkanjohtaja huolehtii laivalla kaikista järjestelyistä ja tarvittaessa avustaa asiakkaitamme suomeksi myös mahdollisissa kieliongelmissa. Matkanjohtajalta saat tietoa ja vinkkejä myös risteilyn satamakohteisiin ja nähtävyyksiin. Laivalla palvelukielenä on englanti. 


Tyylikkäästi Islannin maisemiin

Hampurista lähtevällä risteilyllä pääset ihailemaan upeaa Skotlannin pohjoisrannikkoa ja vierailemaan Orkneysaarten pääkaupungissa, Kirkwallissa. Islannissa vietämme jopa neljä päivää, jolloin voit tutustua paitsi pääkaupunkiin, Reykjavikiin, myös käydä Länsivuonoilla Isafjordurissa ja Islannin toiseksi suurimmassa kaupungissa, Akureyrissa. Matkalla sinua opastaa suomenkielinen matkanjohtaja koko matkan ajan, ja jos kaipaat lisää seikkailuja, voit myös osallistua varustamon järjestämille englanninkielisille retkille.


Vierailukohteet

Hampuri • Invergordon (Skotlanti) • Reykjavik • Isafjordur • Akureyri • Kirkwall (Orkneysaaret) •  Hampuri. Islannin kohteissa viivytään usean tunnin ajan ja laiva yöpyy Reykjavikissa. Katso isompi kuva heinäkuun risteilyn reittikartasta tästä >> 


Hampuri

Hampuri on Saksan toiseksi suurin kaupunki, joka tunnetaan vaikuttavasta satamastaan, kulttuuristaan ja historiallisista nähtävyyksistään. Kaupungissa voit nauttia merellisestä tunnelmasta ja vierailla upeissa museoissa.


Invergordon

Invergordon on Skotlannin pohjoisosassa sijaitseva satamakaupunki, joka tarjoaa upeita maisemia ja historiallisia nähtävyyksiä.


Reykjavik

Reykjavik on Islannin pääkaupunki, joka hurmaa vierailijat upeilla luonnonkauneuksillaan. Kaupunki tarjoaa myös vilkkaan kulttuurin, herkullista ruokaa sekä mahdollisuuden kokea Islannin ainutlaatuisen luonnon, kuten geysirit, jäätiköt ja kuumat lähteet, lyhyen ajomatkan päässä.


Isafjordur

Isafjordur on viehättävä kaupunki Islannin länsiosassa.


Akureyri

Akureyri on viehättävä kaupunki Islannin pohjoisosassa. Se on tunnettu kauniista luonnostaan, vilkkaasta kulttuuristaan ja ystävällisistä asukkaistaan.


Kirkwall

Kirkwall on viehättävä Orkneysaarten pääkaupunki Skotlannissa.


Retket

Laivalla on myynnissä monipuolinen valikoima lisämaksullisia retkiä.

Täysihoito laivalla

Täysihoito laivalla: aamiainen, lounas, välipalat, illallinen. Juomapaketit lisämaksusta.


Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323200

Haluaisitko lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua? Soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.


Lennämme Finnairilla 

Tämäkin matka lennetään Finnairin suorilla reittilennoilla, joten saat matkastasi Finnair Plus -pisteitä. Muista ilmoittaa Finnair Plus -korttinumerosi matkavarauksesi yhteydessä.


Hintaan sisältyy

 • Finnairin suorat lennot Helsinki-Hampuri-Helsinki
 • Kuljetukset Hampurissa tulo- ja lähtöpäivinä (lentokenttä-satama-lentokenttä)
 • 11 yön risteily MSC Preziosalla valitussa hyttiluokassa 2 hengen hytissä
 • Täysihoito laivalla (aamiaiset, lounaat, illalliset ja kaikki välipalat)
 • Satamamaksut ja verot
 • Laivan monipuolinen viihdeohjelma
 • Kuntosalin ja liikuntatilojen käyttö
 • Uima- ja porealtaiden käyttö
 • Lastenohjelma ja klubit lapsille
 • Henkilökunnan palvelupalkkiot laivalla
 • Suomenkielisen matkanjohtajan palvelut

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Ajat ovat paikallista aikaa. Saksassa kello on 1 h vähemmän kuin Suomessa. Lennot Finnairilla.
Helsinki - Hampuri 10:40 - 11:40

Hampuri - Helsinki 12:25 - 15:20

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen hytti

Juomapaketit

Varustamon retket

Internetyhteys risteilyllä

3 tai 4 hengen hytti

Matkaohjelma

1. päivä Hampuri

Finnairin suora aamulento Helsingistä Hampuriin, missä suomenkielinen matkanjohtaja on sinua vastassa. Lentokentältä bussikuljetus risteilyterminaaliin, mistä MSC Preziosa lähtee klo 19:00 kohti Islantia.

2. päivä Meripäivä

Torstaina, ensimmäisenä risteilypäivänä on meripäivä. Tämä päivä tarjoaa loistavan tilaisuuden tutustua MSC Preziosan monipuolisiin palveluihin ja nauttia merellisistä maisemista. Laivalla on paljon tekemistä, olitpa sitten kiinnostunut ihailemaan merinäkymiä, herkuttelemaan erilaisissa ravintoloissa, tekemään ostoksia kauppakadulla tai rentoutumaan aurinkokannella raikkaassa meri-ilmassa.


Illan saapuessa voit suunnata laivan ravintoloihin kuuntelemaan livemusiikkia, tanssimaan yökerhossa tai testaamaan onneasi kasinolla.

3. päivä Invergordon

Perjantaiaamuna kello 07:00 laiva saapuu Invergordonin satamaan, joka sijaitsee Skotlannin pohjoisosassa. Kaupungin historia liittyy vahvasti Iso-Britannian laivastoon ja se palvelikin tärkeänä kuninkaallisten merivoimien telakkana Maailmansotien välisenä aikana. Voit viettää päivää kiertelemällä viehättävässä kylässä, jossa lukuisat talot on koristeltu erilaisilla kaupungin elämään liittyvillä muraaleilla. Halutessasi voit lähteä laivayhtiön järjestämälle lisämaksulliselle retkellä vaikkapa läheiseen Invernessin kaupunkiin. Laivamme jatkaa matkaa kello 17:00.

4. päivä Meripäivä

Lauantai on jälleen meripäivä. Lähdemme Skotlannista ja suuntaamme Atlantin aavoille kohti Islantia, jonne saavumme sunnuntaiaamuna. Mikäli sää suosii, suosittelemme viettämään päivää kannella, nauttien merituulesta tai vaihtoehtoisesti varaamaan ajan ylellisiin spa-hoitoihin. Risteilyjen meripäivät tarjoavat ainutlaatuisen tunnelman, jota on vaikea kokea maissa. Ne tarjoavat mahdollisuuden rauhoittua, rentoutua ja nauttia ylellisestä hemmottelusta keskellä valtamerten ääretöntä kauneutta.

5. päivä Reykjavik

Sunnuntaiaamuna kello 10:00 laiva saapuu Islantiin, jota kutsutaan usein satujen saareksi. Reykjavík on Islannin hurmaava pääkaupunki, joka yhdistää upean luonnonkauneuden ja modernin elämäntyylin. Kaupunki tarjoaa kuumien lähteiden ja geotermisten ihmeiden rentouttavat kylvyt sekä monia kulttuurisia nähtävyyksiä. Keskustassa voit nauttia ostoksista, ravintoloista ja elävästä yöelämästä. Hallgrims-kirkon tornista avautuu henkeäsalpaava panoraamanäkymä kaupunkiin ja ympäristöön. Lisäksi Reykjavík tarjoaa monia mahdollisuuksia luontoelämyksiin, kuten retkeilyyn ja valaiden tarkkailuun. 

6. päivä Reykjavik

Nimensä Reykjavik (suomeksi savujen lahti) on saanut Islannin ensimmäiseltä vakituiselta asukkaalta Ingólfur Arnarsonilta, joka tarujen mukaan asettui seudulle vuonna 874. Reykjavík  onkin tunnettu kuumista lähteistään (=tarujen savut). Voit rentoutua maailmanluokan kylpylöissä, kuten Blue Lagoonissa ja Laugarvatnin uimahallissa, joissa voit nauttia rentouttavasta kylvyistä ja ihastella ympäröivää upeaa maisemaa. Blue Lagooniin voit tutustua mm. laivayhtiön järjestämällä retkellä. Laiva lähtee Reykjavikista klo 18:00.

7. päivä Isafjordur

Isafjordur on viehättävä pikkukaupunki, joka sijaitsee upeassa ympäristössä Islannin luonnon keskellä. Kaupunki tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden nauttia vuoristoista, vuonoista ja luonnonkauneudesta. Voit kokea paikallista kulttuuria, herkullista ruokaa ja monia ulkoilma-aktiviteetteja, kuten patikointia ja kalastusta. MSC Preziosa saapuu kaupunkiin klo 7:00 ja lähtee seuraavaan kohteeseen illalla klo 19:00.

8. päivä Akureyri

Akureyri on Islannin toiseksi suurin kaupunki, mikä sijaitsee Pohjois-Islannissa upeiden vuonojen ja vuorien ympäröimänä. Kaupunki tarjoaa paikallista kulttuuria, herkullista ruokaa ja kiinnostavia nähtävyyksiä, kuten Akureyrin kirkon. Ympäröivä luonto tarjoaa mahdollisuuksia retkeilyyn, valaiden tarkkailuun ja lähellä sijaitsevat Godafossin vesiputoukset. Laiva lähtee kaupungista kohti Skotlantia klo 18:00.

9. päivä Meripäivä

Torstaipäivä merkitsee jälleen seikkailua Pohjois-Atlantin ja Norjanmeren syvillä vesillä. Laivan kurssi kulkee Färsaarten itäpuolelta kohti Skotlantia ja Orkneynsaaria. Tämä matka seuraa samoja reittejä, joita muinaiset viikingit kulkivat legendaarisilla ryöstöretkillään.

10. päivä Kirkwall

Kirkwall on Skotlantiin kuuluvien Orkney-saarten pääkaupunki ja tarjoaa vierailijoilleen ainutlaatuisen mahdollisuuden sukeltaa syvälle paikalliseen historiaan ja kulttuuriin. Kaupunki yhdistää upeasti perinteen ja modernin elämäntyylin. Voit tutustua historiallisiin nähtävyyksiin, kuten Pyhän Magnusin katedraaliin ja Skara Braen esihistorialliseen kylään, sekä nauttia paikallisista herkuista, kuten tuoreesta kalasta ja merenelävistä. Paluumatka kohti Hampuria alkaa klo 20:00.

11. päivä Meripäivä

Tänään on meripäivä ja viimeinen kokonainen risteilypäivä ennen laivan saapumista Hampuriin. Tänään ehtii vielä nauttia laivan tarjoamista palveluista ja merimaisemista. Voit vierailla suosikkiravintolassasi, tehdä viime hetken tuliaisostoksia tai nauttia risteilyfiiliksestä porealtaassa.  

12. päivä Hampuri

MSC Preziosa saapuu Hampuriin aamulla klo 06:00. Aamiaisen jälkeen bussikuljetus lentokentälle, mistä Finnairin suora paluulento lähtee puolen päivän jälkeen. Saapuminen Helsinkiin aikataulun mukaan klo 15:20.

Laivan esittely

MSC Preziosa

MSC

Italialainen MSC on maailman suurin yksityisomisteinen risteilyvarustamo ja tunnettu Välimeren risteilyistään. MSC:llä on moderni ja ympäristöystävällinen 21 aluksen laivasto. Varustamo kompensoi kaikkien matkustajien risteilystä aiheutuneet hiilidioksipäästöt. Lisätietoa risteilystä löytyy täältä.

MSC Preziosa

2013 valmistunut MSC-varustamon upea risteilijä Preziosa tarjoaa matkustusmukavuutta parhaimmillaan. Moderni laiva, italialainen eleganssi, ympäristöystävällistä huipputeknologiaa! Laivalla on useita ravintoloita, joista à la carte- ja buffetravintola sisältyvät risteilyn hintaan. Viihtyisällä allasosastolla on useita uima- ja porealtaita. Aikaa voi myös viettää täyden palvelun kylpyläosastolla, kuntosalilla tai kasinolla ja ostosnälkään saa helpotusta laivan monissa myymälöissä. Meripäivinäkään eivät aktiviteetit lopu kesken, siitä pitävät huolen mm. koripallokenttä, vauhdin hurmaa tarjoava Formula 1 -simulaattori, 4D -elokuvateatteri, internetkahvila ja kirjasto. Iltaisin tarjolla on elävää musiikkia ja laivan teatterissa järjestetään päivittäin korkeatasoisia show-esityksiä.


Laivatiedot

Rakennusvuosi 2013
Matkustajaa 4345
Henkilökuntaa 1390
Hyttejä 1750
Kansia 14

Leveys 38m
Pituus 333m
Koko 139 000 BT
Nopeus 24 solmua

Ravintolat

Laivan ravintolat tarjoavat korkealaatuisia ruokaelämyksiä ja herkullisia annoksia. Laivalla on useita ravintoloita, joista suurin osa sisältyy risteilypaketin hintaan. Buffet-ravintolassa voit herkutella aamiaisella, lounaalla ja illallisella. Laivayhtiö on italialainen ja voit odottaa mm. raikkaita salaatteja, maistuvaa pastaa ja tietysti herkullisia pizzoja. Erikoisuutena voidaan mainita kuuluisan Eataly-ketjun ravintola.

Viihde ja hyvinvointi

Laivalla on laaja valikoima viihteen ja hyvinvoinnin mahdollisuuksia, mukaan lukien suuri kuntosali sekä koripallo- ja tenniskentät. MSC Aurea Span avulla voit hemmotella itseäsi hierontojen ja muiden hyvinvointi- ja kauneuspalveluiden parissa. Aurea-asiakkaat voivat myös nauttia yksityisellä aurinkokannella rentoutumisesta. Pelaamisen ystäville tarjolla on myös risteilypelien klassikko shuffleboard-kansipeli.

Laivalla on myös kasino, useita baareja ja valtava teatteri, jossa voit nauttia monipuolisista päivittäisistä show-esityksistä. Muita ajanvietemahdollisuuksia laivalla ovat 4D-elokuvateatteri, Formula 1-simulaattori, Internet-kahvila ja kirjasto.

Pukeutuminen risteilyllä

MSC -risteilyille voi pukeutua rennosti, myös illallisille. Risteilyllä on muutama juhlavampi illallinen, jolloin t-paidassa ja farkuissa ei ole suositeltavaa mennä a la carte -ravintolaan. Myös buffetissa voi syödä vaikka kaikki illalliset ja buffetiin rennompi pukeutuminen kelpaa. Mukaan kannattaa pakata juhlavammat vaatteet, mikäli haluaa illallistaa hienommin a la carte ravintolassa.

Hytit

MSC Preziosan hytit ovat kuin pieniä hotellihuoneita. Valoisasti ja modernisti sisustetuissa hyteissä on parisänky, jonka voi tarvittaessa jakaa kahdeksi erillissängyksi. Kaikkiin hytteihin sisältyy henkilökohtainen hyttisiivooja, joka huolehtii hytin siisteydestä ja varustelusta. Lue lisää hyteistä sivun alareunasta.


* Perushytit eli ikkunattomat hytit
* Ulkohytissä nautit maisemista myös hytissäsi

* Parvekehytissä nautit omasta yksityisestä parvekkeestasi. HUOM! Hytin parvekkeelta saattaa olla rajoitettu merinäköala.


Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva

Hytit

Kuva hytistä

Sisähytti Bella

Sisähytti Bella on kooltaan n. 13 m² ja hytin tarkka sijainti selviää lähempänä lähtöä. Hyteissä on parivuode, jonka saa pyydettäessä kahdeksi erilliseksi vuoteeksi. Hytin kylpyhuoneessa on suihku ja hiustenkuivaaja. Hytin varusteluun kuuluu lisäksi taulu-tv, puhelin, tallelokero, minibaari, vaatekaappi ja ilmastointi.

Kuva hytistä

Premium ulkohytti

Ulkohyteissä on parivuode, jonka saa pyydettäessä kahdeksi erilliseksi vuoteeksi. Hytin kylpyhuoneessa on suihku ja hiustenkuivaaja. Hytin varusteluun kuuluu lisäksi taulu-tv, puhelin, tallelokero, minibaari, vaatekaappi ja ilmastointi. Hyteissä on pyöreä ikkuna merelle. Koko noin 12-20 m².

Kuva hytistä

Junior ja Bella parvekehytti

Junior parvekehytit ovat kooltaan n. 17 m². Hyteissä on parivuode, jonka saa pyydettäessä kahdeksi erilliseksi vuoteeksi. Hytin kylpyhuoneessa on suihku ja hiustenkuivaaja. Hytin varusteluun kuuluu lisäksi taulu-tv, puhelin, tallelokero, minibaari, vaatekaappi ja ilmastointi. Hyteissä on kalustettu parveke, josta on näkymä merelle.

 • HUOM! Bella parvekehytin sijainti selviää vasta lähempänä lähtöä ja hytin parvekkeelta saattaa olla rajoitettu merinäköala.
Kuva hytistä

Deluxe sisähytti

Deluxe sisähytit ovat kooltaan 15 m². Hyteissä on parivuode, jonka saa pyydettäessä kahdeksi erilliseksi vuoteeksi. Hytin kylpyhuoneessa on suihku ja hiustenkuivaaja. Hytin varusteluun kuuluu lisäksi taulu-tv, puhelin, tallelokero, minibaari, vaatekaappi ja ilmastointi.

Kuva hytistä

Aurea parvekehytti

Aurea parvekehytit ovat kooltaan n. 22 m². Hyteissä on parivuode, jonka saa pyydettäessä kahdeksi erilliseksi vuoteeksi. Hytin kylpyhuoneessa on suihku ja hiustenkuivaaja. Hytin varusteluun kuuluu lisäksi taulu-tv, puhelin, tallelokero, minibaari, vaatekaappi ja ilmastointi. Hyteissä on kalustettu parveke, josta on näkymä merelle. Aurea hytit sijaitsevat laivan parhailla sijainneilla ja hyttihintaan sisältyy mm. pääsy laivan Thermal-alueelle (vain yli 18-vuotiaille) ja Top Exclusive Solarium aurinkokannelle.

Kuva hytistä

Premium parvekehytti

Premium parvekehytit ovat kooltaan n. 22 m². Hyteissä on parivuode, jonka saa pyydettäessä kahdeksi erilliseksi vuoteeksi. Hytin kylpyhuoneessa on suihku ja hiustenkuivaaja. Hytin varusteluun kuuluu lisäksi taulu-tv, puhelin, tallelokero, minibaari, vaatekaappi ja ilmastointi. Hyteissä on kalustettu parveke, josta on näkymä merelle.

Huom!

Matkustusasiakirjat ja passi

MATKUSTUSASIAKIRJAT (PASSI)

* Laivayhtiöiden sääntöjen mukaan risteilyillä kaikilla matkustajilla tulee olla passi, jonka on oltava voimassa vähintään 6 kuukautta paluupäivän jälkeen. Tarkistathan, että passi on ehjä ja voimassa! Muiden maiden kansalaisten on tarkistettava oman maansa määräykset.


* Laivayhtiöiden sääntöjen mukaan risteilyillä, myös Euroopassa, tarvitsemme kaikilta matkalaisilta selkeät valokopiot passeista sekä seuraavat tiedot: kotiosoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite sekä Suomeen jäävän yhteyshenkilön (lähiomaisen/ystävän) nimi ja puhelinnumero (hätätilanteiden varalta).


Toimitattehan nämä tiedot toimistoomme heti ennakkomaksun maksamisen jälkeen, dokumentit tulostuvat yhdessä varausvahvistusten kanssa!


* Matkadokumentit (matkaohjelma, lentomatkoilla lentoliput ja risteilyliput) lähetetään noin 1 - 2 viikkoa ennen lähtöä sähköpostitse.


MATKAVAKUUTUS

*Suosittelemme, että kaikilla matkustajilla on voimassa oleva, kattava matkavakuutus, joka kattaa myös koronataudista johtuvan karanteenin, hoitokulut sekä kotiinpaluun.

 

Ohessa tämänhetkiset varustamon koronasäännöt:

* Suosittelemme, että kaikki matkustajat ovat ottaneet vähintään 2 koronarokotetta, mutta laivayhtiö ei enää edellytä sitä. Laivayhtiö ei myöskään enää vaadi etukäteen tehtävää koronatestiä.


* Koska lähtöön on vielä aikaa, ohjeistukset voivat muuttua ja ne tulee tarkistaa lähempänä lähtöä uudelleen. 

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.
Login Payments User login Administrator Scripts Wordpress login Drupal Private console Email automation SQL command prompt