Admin login Payments User login Administrator Scripts Wordpress login Drupal Private console Email automation SQL command prompt
Matkapojat logo Kuljetukset Lahjakortit Uutiskirje
Satumainen joulumatka

Schwarzwald ja Alsace

Schwarzwald ja Alsace

Lähtöpäivät:

22.12.2024

Matkan kesto:

5 päivää

Hinta:

Hinta alkaen 1488€

Joulumatka Alsaceen

alk. 1488 € /hlö
Varaa

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Satumainen joulumatka

Suomeksi opastettu jouluinen matkamme Saksaan ja Ranskaan on täynnä satukirjamaisia maisemia. Majoitumme viehättävässä Freiburgin kaupungissa Schwarzwaldin eli "Mustametsän" vuoriston kainalossa. Freiburgista käsin teemme retkiä lähialueille, kuten vuoriston sydämessä sijaitsevaan Tribergin idylliseen kaupunkiin, missä miljoona jouluvaloa muuttaa Saksan korkeimmat vesiputoukset talvisaduksi. Vierailemme Ranskan puolella upeassa Colmarin kaupungissa, joka sijaitsee maan vanhimman viinitien varrella. Tutuksi tulevat myös Saksan romantiikan kaupunki Heidelberg sekä maineikas kylpyläkaupunki Baden-Baden. Vierailut eri kaupunkien joulumarkkinoilla kruunaavat matkamme.


Schwarzwald

Schwarzwald, eli “Mustametsä”, on upea metsäinen vuoristoalue Saksassa, josta Tonava saa alkunsa, ja jonka korkein vuori kohoaa 1500 metrin korkeuteen. Nimensä se sai jo roomalaisilta, joiden mukaan tiheä havupuusto esti enimmän auringonvalon pääsyn metsän sisään. Tämä on myös se paikka, johon Punahilkka eksyi ja missä paha noita vietteli Hannun ja Kertun. Schwarzwaldissa vanhat perinteet ovat edelleen osa nykypäivää, ja täältä ovat kotoisin myös taidokkaasti koristellut käkikellot liikkuvine hahmoineen. 

Alsace, Colmar

Alsace on historiansa aikana kuulunut sekä Ranskalle että Saksalle ja ottanut parhaat palat molempien maiden kulttuureista. Joulun vietolla on täällä vahvat perinteet ja joulumarkkinoita onkin vietetty jo 1500-luvulta lähtien. Ranskan viiniteistä vanhimman, Route des Vins d`Alsace, varrella sijaitseva Colmar on kuin suoraan satukirjan sivuilta, ja lukuisten kanavien ansiosta sitä kutsutaan myös nimellä Pikku Venetsia. Kaupunki on kuuluisa varsinkin maalauksellisesta vanhastakaupungista, jossa on lukuisia erinomaisesti säilyneitä ristikkotaloja sekä keskiajalta, että renessanssin ajalta.

Freiburg im Breisgau

Freiburg im Breisgau on Saksan eteläisin suurkaupunki, jonka Zähringenin herttuat perustivat jo vuonna 1120 vapaakauppakaupungiksi. Se sijaitsee viehättävällä paikalla Schwarzwaldin länsirinteiden reunalla ja sen kaunista vanhaa kaupunkia hallitsee 116 metriä korkea tuomiokirkon goottilainen torni. Kadut ovat lähes yksinomaan kävelykatuja, joiden varrelta löytyy runsaasti ravintoloita, kahviloita ja kauppoja, aina pienistä putiikeista suuriin tavarataloihin asti. Badenin alueen keittiö on tunnettu hyvästä ruoasta ja Kaiserstuhlin laakson viinialue on aivan kaupungin vieressä, joten paikalliset viinit ovat maistamisen arvoisia.


Triberg

Triberg on idyllinen kaupunki Schwarzwaldin sydämessä, missä rakennukset suorastaan kilpailevat kauneudellaan ja käkikelloilla, joista suurimmat ovat pienen talon kokoisia. Miljoonalla jouluvalolla koristeltu "Triberg Christmas Magic" tapahtuma, Saksan korkeimmilla vesiputouksilla, muuttaa alueen ainutlaatuiseksi talvisaduksi.

Heidelberg

Heidelbergin historia ulottuu aina roomalaisten ja kelttien ajoille. Se on tunnettu Saksan romantiikan kaupunkina, jonka maisemallinen kauneus jokilaaksoineen ja vuorenrinteineen, historiallinen vanhakaupunki sekä maalauksellinen linnanraunio, antavat tälle varsin uskottavan vaikutelman.


Baden-Baden

Baden-Baden on Euroopan klassisimpia kylpylä- ja kasinokaupunkeja, jossa ovat kylpeneet ja pelanneet kuuluisuudet kuninkaallisista kirjailijoihin. Kaupunki kukoisti erityisesti 1500-luvulla, kun sitä hallitsivat Badenin markiisit. He rakennuttivat monia upeita rakennuksia ja kehittivät kaupungin kylpyläelämää entisestään.


Lennämme Finnairilla

Tämäkin matka lennetään Finnairin suorilla reittilennoilla, joten saat matkastasi Finnair Plus -pisteitä.
Muista ilmoittaa Finnair Plus -korttinumerosi matkavarauksesi yhteydessä.


Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323 200

Jos haluat lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua, soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.
KATSO KAIKKI JOULUMATKAT >

Hintaan sisältyy

  • Lentomatkat Helsinki-Frankfurt-Helsinki Finnairin reittilennoilla
  • Matkatavarat lennoilla
  • Hotelliyöpymiset kahden hengen huoneessa aamiaisin
  • Ateriat: kolme lounasta ja kaksi illallista
  • Bussikuljetukset ja retket matkaohjelman mukaisesti
  • Vierailut joulumarkkinoilla matkaohjelman mukaisesti
  • Kävelykierros Freiburgissa
  • Sisäänpääsy Tribergin Christmas Magic -tapahtumaan
  • Suomenkielisen matkanjohtajan palvelut

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Lennot Finnairilla

Ajat ovat paikallista aikaa. Saksassa, Ranskassa ja Sveitsissä kello on 1h vähemmän kuin Suomessa.

Helsinki - Frankfurt 07:45 - 09:25

Frankfurt - Helsinki 19:20 - 22:50

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone 180€

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki - Frankfurt - Heidelberg - Freiburg

Finnairin aamulento Helsingistä Frankfurtiin. Suomenkielinen opas ja bussi ovat vastassa lentokentällä. Jatkamme matkaa Heidelbergiin, jonka historia ulottuu aina roomalaisten ja kelttien ajoille. Se on tunnettu Saksan romantiikan kaupunkina, jonka maisemallinen kauneus jokilaaksoineen ja vuorenrinteineen, historiallinen vanhakaupunki sekä maalauksellinen linnanraunio, antavat tälle varsin uskottavan vaikutelman. Kaupungin tunnetuin nähtävyys on aivan keskustan vieressä korkealle kohoava Heidelbergin linna, jonka ensimmäiset rakenteet ovat peräisin jo 1200-luvulta. Vuonna 1386 perustettu Heidelbergin yliopisto on Saksan vanhin, sillä kaupunki ei kärsinyt pahemmin tuhoja toisessa maailmansodassa. Nautimme yhteisen lounaan panimoravintolassa ja tutustumme tunnelmallisiin joulumarkkinoihin kaupungin historiallisilla aukioilla. Iltapäivällä ajamme Freiburgiin ja majoitumme hotelliin. Illan ohjelma on vapaa. (Päivän ajomatka noin 270 km)

2. matkapäivä, Freiburg im Breisgau

Aamiainen hotellissa. Freiburg im Breisgau on Saksan eteläisin suurkaupunki, jonka Zähringenin herttuat perustivat jo vuonna 1120 vapaakauppakaupungiksi. Se sijaitsee viehättävällä paikalla Schwarzwaldin länsirinteiden reunalla ja sen kaunista vanhaa kaupunkia hallitsee 116 metriä korkea tuomiokirkon goottilainen torni. Sen kadut ovat lähes yksinomaan kävelykatuja, joiden varrelta löytyy runsaasti ravintoloita, kahviloita ja kauppoja, aina pienistä putiikeista suuriin tavarataloihin asti. Badenin alueen keittiö on tunnettu hyvästä ruoasta ja Kaiserstuhlin laakson viinialue on aivan kaupungin vieressä, joten paikalliset viinit ovat maistamisen arvoisia. Näemme kävelykierroksella vanhan kaupungin nähtävyyksiä mm. 1200-luvulta peräisin olevan kaupungin portin sekä tuomikirkon, joka paikallisten mukaan on maailman kaunein. Kierroksen jälkeen on hyvin aikaa omalle ohjelmalle. Markkinat muuttavat vanhan kaupungin jouluiseksi satumaaksi, jota illan pimetessä juhlistaa upea valaistus. Illalla nautimme yhteisen illallisen paikallisessa ravintolassa.3. matkapäivä, Freiburg - Colmar

Aamiaisen jälkeen ajamme Ranskan puolella sijaitsevaan Colmarin kaupunkiin, joka sijaitsee viiniteistä vanhimman, Route des Vins d`Alsace varrella. Alsacen alue on historiansa aikana kuulunut sekä Ranskalle että Saksalle ja ottanut parhaat palat molempien maiden kulttuureista. Colmar on kuuluisa varsinkin maalauksellisesta vanhastakaupungista, jossa on lukuisia erinomaisesti säilyneitä ristikkotaloja keskiajalta ja renessanssin ajalta. Entisissä työläiskortteleissa risteilevien kanaalien aluetta kutsutaan Pikku Venetsiaksi, missä pastellinsävyiset talot heijastuvat vedestä, ja alue onkin kaupungin kuvatuimpia. Kaupunki on taiturimainen joulun rakentaja ja markkinoilla herkkukojut houkuttavat antimillaan. Tarjolla on alueen omia, maukkaita piparkakkuversioita, pretseleitä, konvehteja, suklaata ja karamelloituja omenia. Menneiden aikojen tunnelma on täällä avainsana. Paluu iltapäivällä Freiburgiin. Jouluaaton kruunaa yhteinen illallinen paikallisessa ravintolassa. (Päivän ajomatka noin 150 km)


4. matkapäivä, Freiburg - Triberg Christmas Magic

Aamiainen hotellissa. Rauhaisaa joulupäivän aamupäivää voi viettää oman ohjelman mukaan. Nautimme yhteisen lounaan Tonavan alkulähteillä ja iltapäivällä ajamme Schwarzwaldin sydämessä sijaitsevaan pieneen ja idylliseen Tribergin kaupunkiin. Täällä rakennukset suorastaan kilpailevat kauneudellaan ja käkikelloilla, joista suurimmat ovat pienen talon kokoisia. Nämme myös maailman suurimman käkikellon, jossa on kauniita kaiverruksia ja koristeellisia puutöitä. Illansuussa vierailemme miljoonalla jouluvalolla koristellussa "Triberg Christmas Magic" tapahtumassa, joka muuttaa alueen taianomaiseksi talvisaduksi. Tarjolla on ainutlaatuisen joulutunnelman lisäksi mm. paikallisia herkkuja, elävää musiikkia, elävä seimi ja perinteisten käsitöiden esittelyjä. Illan kohokohta on jättimäinen tulishow Saksan korkeimpien vesiputousten pääpudotuksessa. Paluu illalla hotelliin, jonka jälkeen ohjelma on vapaa. (Päivän ajomatka noin 120 km)

5. matkapäivä, Freiburg - Baden Baden - Frankfurt - Helsinki

Aamiainen hotellissa. Huoneiden luovutuksen jälkeen ajamme Schwarzwaldin pohjoisreunalla sijaitsevaan Baden Badenin kaupunkiin. Se on maailmankuulu kylpyläkaupunki, missä hienostuneesta ilmapiiristä on nautittu jo roomalaisten ajoista lähtien. Kaupunki kukoisti erityisesti 1500-luvulla, kun sitä hallitsivat Badenin markiisit. He rakennuttivat monia upeita rakennuksia ja kehittivät kaupungin kylpyläelämää entisestään. Kaupungin joulumarkkinat levittäytyvät historiallisen kylpylän sekä vanhankaupungin alueelle. Mausteisen glögin, piparkakkujen ja paahdettujen mantelien tuoksussa useat juhlavasti koristellut kojut tarjoavat ainutlaatuisia käsityötuotteita, joulukoristeita ja herkkuja. Nautimme päivän aikana myös yhteisen lounaan. Iltapäivällä ajamme Frankfurtin lentokentälle, mistä Finnairin iltalento Helsinkiin. (Päivän ajomatka noin 300 km).

Hotellit

Kartta

Tärkeää tietää

Kuva

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.
Login Payments User login Administrator Scripts Wordpress login Drupal Private console Email automation SQL command prompt