Admin login Payments User login Administrator Scripts Wordpress login Drupal Private console Email automation SQL command prompt
Matkapojat logo Kuljetukset Lahjakortit Uutiskirje
Keisarillista loistoa

Joulumatka Wieniin

Joulumatka Wieniin

Lähtöpäivät:

23.12.2024

Matkan kesto:

5 päivää

Hinta:

Hinta alkaen 1398€

Joulumatka Wieniin

alk. 1398 € /hlö
Varaa

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Joulu Wienissä

Suurten säveltäjien, wienervalssin ja suklaisen Sacherkakun kotikaupunki huokuu jouluista loistoa, jota on vaikea uskoa todeksi. Musiikin suurista nimistä mm. Mozart, Beethoven ja Strauss ovat asuneet kaupungissa. Habsburgien suvun keisarilliset palatsit Belvedere, Hofburg ja Schönbrunn sekä Stephansdomin katedraali ovat maailmankuuluja nähtävyyksiä. Kahvilakulttuuri kukoistaa, ostosmahdollisuuksia, museoita ja taidenautintoja on laidasta laitaan. Vierailemme suomenkielisen oppaan johdolla Schönbrunnin ja Hofburgon keisarillisissa palatseissa, tunnelmallisilla joulutoreilla ja Pratenin talvimarkkinoilla, sekä tutustumme kaupungin nähtävyyksiin. Hyvätasoinen hotellimme sijaitsee keskustassa lyhyen kävelymatkan päässä historiallisesta keskuksesta. Joulunaika Wienissä on unohtumaton elämys, joka jokaisen joulunystävän tulisi kokea kerran elämässään.

 

Wienin joulutorit

Joulutoreilla on Wienissä yli 700-vuotta vanhat perinteet ja edelleen ne hurmaavat kauneudellaan. Höyryävä glühwein, punssi, kuumat kastanjat, valaistut puistot, rakkausviestein koristellut piparkakut ja perinteiset seimet virittävät joulun tunnelmaan. Tutustumme joulumarkkinoista suurimpaan ja kuuluisimpaan, joka sijaitsee satulinnan näköisen raatihuoneen edustalla. Koristeltujen puistopuiden reunustamalta torilta voi ostaa lähes kaikkea jouluun liittyvää. Vierailemme myös Schönbrunnin linnan alueella sijaitsevalla tunnelmallisella joulutorilla sekä maailmankuulun Pratenin huvipuiston alueella järjestettävillä perinteisillä talvimarkkinoilla.

 

Schönbrunnin ja Hofburgin linnat

Schönbrunnin upea keisarinlinna on Wienin tunnetuin nähtävyys ja toimi Habsburgin suvun kesäpalatsina. Linnassa on huoneita yhteensä 1411, joista pääsemme tutustumaan noin kahteenkymmeneen. Mozart esiintyi täällä ensi kerran kuninkaallisille ja monet muistavat varmasti Sissi-elokuvat kulissinaan tämä linna. Hofburgin keisarillinen talvipalatsi on varmasti yksi Wienin tunnetuimmista nähtävyyksistä ja täältä käsin Habsburgit hallitsivat Itävaltaa 1200-luvulta aina vuoteen 1917, jolloin Itävallasta tuli tasavalta. Tutustumme palatsissa sijaitsevaan keisarinna Sissin museoon ja näemme myös keisarinna ja keisari Franz Josephin asuinhuoneet

 

Tärkeimmät nähtävyydet

Monet Wienin upeista nähtävyyksistä sijaitsevat Ringstrassen eli kehätien sisään jäävässä historiallisessa keskuksessa, joka on myös vilkas ostos- ja illanviettopaikka. Täällä sijaitsee mm. goottilainen Stephansdomin katedraali, jonka rakennustyöt alkoivat jo 1100-luvulla, muitta valmiiksi se saatiin vastaneljäsataa vuotta myöhemmin. Belvederen palatsia pidetään yhtenä Euroopan kauneimmista barokkilinnoista, ja on oikeutetusti Unescon maailmanperintökohde. Se rakennettiin 1700-luvulla prinssi Eugen Savoijilaisen kesäasunnoksi ja sieltä löytyy maailman paras kokoelma itävaltalaista taidetta.


Ostoksia ja kahviloita

Tunnettuja ostoskatuja ovat vanhassa kaupungissa sijaitsevat Kärtner Strasse, Graben sekä Kohmarkt ja kaupungin pisin ostoskatu Mariahilferstrasse alkaa sen laidalta. Persoonallisimmat putiikit löytyvät nuorekkaasta ja värikkäästä Neubaun kaupunginosasta. Wieniläiset kahvilat ovat käsite ja osa kaupunkilaisten jokapäiväistä elämää. Ravintolatarjontaa löytyy aina perinteisistä itävaltalaisista Heurigen-viinituvista trendikkäisiin gourmet-ravintoloihin. Wienin museokokoelma, palatsit ja taidegalleriat hakevat vertaistaan koko maailmassa ja niissä on mahdollista tutusta varsinkin kaupungin suuruuden aikoihin.


Lennämme Finnairilla 

Tämäkin matka lennetään Finnairin suorilla reittilennoilla, joten saat matkastasi Finnair Plus -pisteitä.
Muista ilmoittaa Finnair Plus -korttinumerosi matkavarauksesi yhteydessä.


Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323 200

Haluaisitko lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua? Soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Ammattitaitoinen henkilökuntamme auttaa sinua löytämään nopeasti sopivan laivamatkan ja hoitamaan matkaan liittyvät varaukset kuntoon.PYYDÄ RYHMÄTARJOUS >

JÄTÄ SOITTOPYYNTÖ >
Hintaan sisältyy

  • Lentomatkat Helsinki-Wien-Helsinki Finnairin reittilennoilla
  • Matkatavarat lennoilla
  • Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa aamiaisin
  • Wienin kiertoajelu ja kävelykierros
  • Vierailut Belvederen palatsissa ja Schönbrunnin linnassa
  • Vierailut joulutoreilla ja Pratenin talvimarkkinoilla
  • Kaksi lounasta ja yksi illallinen
  • Suomenkielisen paikallisoppaan palvelut kohteessa

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Lennot Finnairilla.
Ajat ovat paikallista aikaa. Itävallassa kello on 1h vähemmän kuin Suomessa.
Helsinki - Wien 09:25 - 10:55

Wien - Helsinki 19:15 - 22:40

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone 220€

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki - Wien

Finnairin aamulento Helsingistä Wieniin. Perillä Wenissä on vastassa suomenkielinen opas ja bussi. Lyhyen kiertoajelun aikana näemme kaupungin tärkeimmät nähtävyydet mm. uusgoottilaisen raatihuoneen, Itävallan kansallisteatterin, antiikin Kreikan ja uusklassiseen tyyliin tehdyn parlamenttitalon ja oopperatalon. Vierailemme myös satulinnan näköisen raatihuoneen joulutorilla, joka on Wienin kuuluisin ja suurin. Koristeltujen puistopuiden reunustama tori on täynnä jouluista tunnelmaa ja lukemattomista kojuista voi ostaa lähes kaikkea jouluun liittyvää. Nautimme päivän aikana myös yhteisen lounaan. Majoittuminen hotelliin myöhään iltapäivällä, jonka jälkeen ohjelma on vapaa.

2. matkapäivä, Hofburing linna ja kävelykierros

Aamiainen hotellissa. Aamupäivällä teemme kävelykierroksen Ringstrassen eli kehätien sisään jäävässä historiallisessa keskuksessa. Täällä sijaitsee mm. goottilainen Stephansdomin katedraali, jonka rakennustyöt alkoivat jo 1100-luvulla, mutta valmiiksi se saatiin vasta neljäsataa vuotta myöhemmin.Vierailemme upeassa Hofburgin keisarillisessa palatsissa, mistä Habsburgit hallitsivat Itävaltaa 1200-luvulta alkaen. Tutustumme palatsissa sijaitsevaan keisarinna Sissin museoon ja näemme myös keisarinna ja keisari Franz Josephin asuinhuoneet.  Kierroksen jälkeen on loppupäivä vapaa ja jouluisesta tunnelmasta voi nauttia vaikkapa raatihuoneen joulutorilla. Jouluaaton kruunaa yhteinen illallinen hotellissa.

3. matkapäivä, Schönbrunnin linna ja joulutori

Aamiainen hotellissa. Aamupäivällä vierailemme oppaan johdolla upeassa Schönbrunnin linnassa, joka on yksi parhaiten säilyneistä barokkiarkkitehtuurin helmistä Euroopassa ja osa Unescon maailmanperintöluetteloa. Tämä 1700-luvulla valmistunut keisarinlinna on Wienin tunnetuin nähtävyys ja toimi Habsburgin suvun kesäpalatsina. Linnassa on huoneita yhteensä 1411, joista pääsemme tutustumaan noin kahteenkymmeneen. Mozart esiintyi täällä ensi kerran kuninkaallisille ja monet muistavat linnan varmasti myös Sissi-elokuvista. Kierroksen päätyttyä on aikaa tutustua linnan alueella sijaitsevaan tyylikkääseen ja tunnelmalliseen joulutoriin. Yhteisen lounaan jälkeen on päivän ohjelma vapaa.

4. matkapäivä, Pratenin talvimarkkinat

Aamiainen hotellissa. Aamupäivällä aikaa omalle ohjelmalle. Iltapäivällä vierailemme  oppaan johdolla maailmankuulun Praterin huvipuiston alueella sijaitseviin perinteisiin talvimarkkinoihin. Keisarien metsästysmaasta vähitellen wieniläisten vapaa-ajanviettopaikaksi ja huvipuistoksi kehittyneen Praterin tunnetuin maamerkki on 1800-luvulla rakennettu maailmanpyörä Riesenrad, joka on tuttu myös monista elokuvista. Tarjolla on wieniläisiä klassikkoherkkuja mm. punssia, glögiä, suklaahedelmiä, uuniperunoita ja vohveleita. Kuljetus takaisin hotelliin illansuussa, jonka jälkeen ohjelma on vapaa.

5. matkapäivä, Wien - Helsinki

Aamiainen hotellissa ja huoneiden luovutus. Koko päivä aikaa omalle ohjelmalle ja vaikkapa ostoksille. Tunnettuja ostoskatuja ovat vanhassa kaupungissa sijaitsevat Kärtner Strasse, Graben ja Kohmarkt. Kaupungin pisin ostoskatu Mariahilferstrasse alkaa vanhan kaupungin laidalta.

Persoonallisimmat putiikit löytyvät nuorekkaasta ja värikkäästä Neubaun kaupunginosasta.

Wieniläiset kahvilat ovat käsite sekä osa kaupunkilaisten jokapäiväistä elämää ja herkullinen Sacherkakku ehdottomasti maistamisen arvoinen. Ravintolatarjontaa löytyy aina perinteisistä itävaltalaisista Heurigen-viinituvista trendikkäisiin gourmet-ravintoloihin. Kuljetus iltapäivällä oppaan johdolla lentokentälle, mistä Finnairin iltalento takaisin Helsinkiin.

Hotellit

Kartta

Tärkeää tietää

Kuva

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.
Login Payments User login Administrator Scripts Wordpress login Drupal Private console Email automation SQL command prompt