Admin login Payments User login Administrator Scripts Wordpress login Drupal Private console Email automation SQL command prompt
Matkapojat logo Kuljetukset Lahjakortit Uutiskirje
Unohtumattomia maisemia

Alppien Postikorttimaisemat

Alppien Postikorttimaisemat

Lähtöpäivät:

30.7. (täynnä), 3.9.2024 (täynnä) ja 13.5., 3.6., 1.7., 15.7. ja 26.8.2025

Matkan kesto:

6 päivää

Hinta:

Hinta alkaen 1578€

Alppien Postikorttimaisemat

alk. 1578 € /hlö
Varaa

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Kiertomatka Itävallan ja Saksan Alpeille

Matka on täynnä unohtumattomia ja henkeäsalpaavia maisemia kuin suoraan satukirjasta. Itävallassa matkan kohokohtia ovat mm. 2500 metriin korkeuteen nouseva tie keskellä lumihuippuisia Alppeja, maan korkeimmat vesiputoukset ja Sounds of Music musikaalista tunnettu Salzburg. Saksassa vierailemme Hitlerin kivisessä Kotkanpesässä Kehlesteinvuoren huipulla ja näemme perinteikkään Baijerin pääkaupungin Münchenin. Majoitumme koko matkan ajan samassa hotellissa Zell am Seen hulppeissa alppimaisemissa.

 

 

Kotkanpesä (Berchtesgaden)

Kotkanpesän kuuluisa “kivilinna” sijaitsee lähes kahden kilometrin korkeudessa Kehlsteinvuoren huipulla. Vuorelle vievä tie oli aikanaan vaativa rakennusprojekti, sillä sen oli noustava lähes pystysuoraa vuorenseinämää ja töitä tehtiinkin yötä päivää lähes kaksi vuotta. Viimeinen yli sadan metrin osuus noustaan vuoren sisällä kulkevalla hissillä. Huipulta aukeaa huikeat näkymät ja hyvällä säällä voi nähdä Itävaltaan Salzburgin kaupunkiin asti.

 

Salzburg

Salzburg on ehdottomasti alppikaupunkien aatelia! Kaunis vanha kaupunki barokkityylisine rakennuksineen ja kapeine kujineen saa ajatukset kiireestä pois. Kaupunkia reunustavat upeat Alpit, sen keskusta on ihanan kompakti ja kaikki nähtävyydet lähellä toisiaan. Salzburg tunnetaan myös Mozartin syntymäkaupunkina sekä Sound of Music -musikaalin kuvauspaikkana. Nimensä Salzburg eli ”suolavuori” on saanut korkealla vuorella sijaitsevasta suolalinnakkeesta. Hohensalzburgin linnoitus on yksi Euroopan suurimmista keskiaikaisista linnoista ja Salzburgin symboli.

 

Grossglockner Alppitie

Grossglockner Hochalpenstrasse on yksi maailman tunnetuimmista alppiteistä. Se on saanut nimensä Itävallan korkeimman vuoren Grossglocknerin mukaan, jonka huippu kohoaa lähes neljän kilometrin korkeuteen. Myös tien varrelle jäävät kymmenet vuorenhuiput kohoavat kaikki yli kolmeen kilometriin. Tie kulkee korkeimmillaan 2504 metrin korkeudessa ja maisemat keskellä lumihuippuisia vuoria ovat henkeäsalpaavan upeat.

 

Gerlos Alppitie-Krimmlin vesiputuokset-Kitzbühel

Gerlosin alppitien huikeissa maisemissa on mennyt kullankaivajien käyttämä polku jo kaksituhatta vuotta sitten, ja ensimmäinen kärrytie rakennettiin 1700-luvulla. Krimmlin vesiputoukset ovat Itävallan puoleisten Alppien korkeimmat ja niitä on kaikkiaan kolme, jotka ovat vähintään 100 metriä pitkiä. Kitzbühelin vanha keskusta värikkäine taloineen on yksi kauneimmista alppikaupungeista ja tunnettu myös maailmancupin syöksylaskukilpailusta, jossa jyrkkä ja vaarallinen 1200 metrin pudotus laskee suoraan kaupunkiin.

 

München

Tämä Isarjoen rannassa sijaitseva kaupunki on ollut Baijerin osavaltion pääkaupunki jo monta vuosisataa, ja se onkin täynnä arkkitehtonisia aarteita barokin ja renessanssin ajalta. Kaupungin sydän on Marienplatz ja sitä reunustavat historialliset rakennukset, joista kenties tunnetuin on yli sata metriä pitkä uusgoottilainen raatihuone. Kaupungin symbolina pidetään Frauenkirchen kirkon kaksoistorneja, jotka ovat edelleen keskustan korkeimmat rakennukset. Kaupungin monista palatseista majesteettisin on Hofgarten puiston laidalla sijaitseva Residenz, jota ovat asuttaneet Baijerin hallitsijat.

 

Zell am See

Majoitumme koko matkan idyllisessä Zell am Seen kaupungissa. Itävallan kaunis luonto näyttää täällä parhaat puolensa, sillä kaupunki sijaitsee vihreän Schmittenhöhe vuoren juurella kirkasvetisen Zeller -järven rannassa. Hotellimme sijaitsee aivan kaupungin keskustassa, joten kahvilat, ravintolat, kaupat ja muut palvelut ovat kävelymatkan päässä


Vierailut Kotkanpesällä ja Grossglockner Hochalpenstrassella säävarauksella.


Matka ei sovellu liikuntaesteisille

 

Lennämme Finnairilla

Tämäkin matka lennetään Finnairin suorilla reittilennoilla, joten saat matkastasi Finnair Plus -pisteitä.
Muista ilmoittaa Finnair Plus -korttinumerosi matkavarauksesi yhteydessä.


Pidätämme oikeudet muutoksiin.


KATSO KAIKKI KIERTOMATKAT >>

Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323200

Haluaisitko lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua? Soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.

Oman ryhmän kanssa matkaan

Onko sinulla oma ryhmä, jonka kanssa haluaisit lähteä matkaan? Tiesithän, että Matkapojat palvelee kaiken kokoisia ryhmiä ja räätälöi sinulle ja ryhmällesi sopivat matkapaketit. Ammattitaitoiset myyntivirkailijamme tavoitat numerosta 010 2323 200 tai ryhmat@matkapojat.fi. Voit halutessasi pyytää myös suoraan tarjouksen tai jättää soittopyynnön.


PYYDÄ RYHMÄTARJOUS >


JÄTÄ SOITTOPYYNTÖ >

Hintaan sisältyy

  • Lennot Helsinki-München-Helsinki Finnairin reittilennoilla
  • Matkatavarat lennoilla
  • Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa puolihoidolla
  • Münchenin ja Salzburgin kaupunkikierrokset
  • Vierailut Kotkanpesällä, Salzburgin linnassa ja Krimmlin vesiputouksilla
  • Päääsymaksut Grossglockner Hochalpenstrasse ja Gerlos alppiteille
  • Suomenkielisen oppaan palvelut
  • Bussikuljetukset matkaohjelman mukaisesti
  • Ateriat matkaohjelman mukaisesti (kolme illallista ja yksi lounas)

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Lentoaikataulu / Finnair

Ajat ovat paikallista aikaa. Saksassa ja Itävallassa kello on 1 tunnin vähemmän kuin Suomessa.Helsinki - München 08:00 - 09:35

München - Helsinki 18:35 - 22:00

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone alk. 175 €

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki - München - Zell am See

Finnairin aamulento Helsingistä Müncheniin. Suomenkielinen opas on vastassa lentokentällä, mistä ajamme Baijerin pääkaupunkiin. Näemme Isarjoen rannassa sijaitsevan yli 800-vuotiaan Münchenin tärkeimpiä nähtävyyksiä lyhyen kiertoajelun ja kävelyn aikana. Kaupungin sydän on Marienplatz ja sitä reunustavat historialliset rakennukset, joista kenties tunnetuin on yli sata metriä pitkä uusgoottilainen raatihuone. Vanha kaupungintalo, Altes Rathaus 1400-luvulta, tuhoutui sodassa, mutta se rakennettiin myöhemmin alkuperäiseen muotoonsa. Upeita maamerkkejä ovat myös Pyhän Pietarin kirkko 1300-luvulta sekä Frauenkirche 1400-luvulta, jonka 98-metriset tornit ovat edelleen kaupungin keskustan korkein kohta. Nautimme päivän aikana lounaan maailmankuulussa Hofbräuhaus -ravintolassa ja aikaa jää myös hieman omalle ohjelmalle. Iltapäivällä jatkamme matkaa Itävallan puolelle Zell am Seen kaupunkiin, joka sijaitsee Salzburgerlandin Alppien suojassa, kirkkaan Zellerjärven rannalla. Majoittuminen hotelliin illalla. Päivän ajomatka noin 230 km.


2. matkapäivä, Grossglockner Alppitie

Aamiainen hotellissa. Lyhyen ajomatkan päässä sijaitsee ehkä maailman tunnetuin alppitie, Grossglockner Hochalpenstrasse. Tietä läpi Hohe Tauernin kansallispuiston rakennettiin 1930-luvulla viisi vuotta. Tie on saanut nimensä Itävallan korkeimman vuoren Grossglocknerin mukaan, jonka huippu kohoaa lähes neljän kilometrin korkeuteen. Myös tien varrelle jäävät kymmenet vuorenhuiput kohoavat kaikki yli kolmeen kilometriin. Tie kulkee korkeimmillaan 2504 metrin korkeudessa ja maisemat keskellä lumihuippuisia vuoria ovat henkeäsalpaavan upeat. Reitin varrella on useita näköalapaikkoja, ravintoloita, kahviloita ja matkamuistomyymälöitä. Paluu hotelliin iltapäivällä, jonka jälkeen päivän ohjelma on vapaa. Illalla nautimme yhteisen illallisen hotellissa. Päivän ajomatka noin 100 km.

3. matkapäivä, Salzburg

Aamiainen hotellissa. Päivän kohteemme on Salzburgin kaupunki, joka tunnetaan Mozartin synnyinkaupunkina ja se on antanut kulissit myös rakastetulle The Sound of Music-musikaalille. Alppien juurella Salzach-joen varrella sijaitseva kaupunki on yksi Euroopan suosituimmista turistikohteista ja syystä. Kaupunki on täpötäynnä ihastuttavia nähtävyyksiä. Salzburgin vanhakaupunki on osa Unescon maailmanperintöluetteloa ja se tunnetaan maailmanlaajuisesti hienosta barokkiarkkitehtuurista ja lukemattomista kirkoista. Näemme kävelykierroksen aikana monet kaupungin tunnetuimmista nähtävyyksistä, kuten tuomiokirkon, Festspielhaus-konserttitalon ja arkkipiispan palatsin. Vierailemme myös Hohensalzburgin linnassa, joka on yksi suurimmista keskiaikaisista linnoista Euroopassa. Se sijaitsee kukkulalla Salzburgin päällä ja sieltä aukeaa upeat näköalat kaupunkiin sekä sen ympäristöön. Aikaa jää myös omatoimiseen tutustumiseen. Paluu illansuussa hotelliin ja yhteinen illallinen. Päivän ajomatka noin 200 km.

4. matkapäivä, Zell am See

Aamiainen hotellissa. Koko päivä aikaa viettää kiireetön alppipäivä pienessä ja idyllisessä Zell am Seen kaupungissa. Hotellimme sijaitsee aivan kaupungin keskustassa, joten kaikki on kävelymatkan päässä. Sieltä löytyy useita viihtyisiä kahviloita, ravintoloita sekä kauppoja. Keskusta sijaitsee aivan Schimittenhöhe -vuoren juurella ja sieltä pääseekin näppärästi köysihissillä ylös vuorelle ihailemaan upeita alppimaisemia noin kahden kilometrin korkeuteen (lisämaksusta). Hienot maisemat avautuvat myös toisesta näkökulmasta vaikkapa noin tunnin pituisella Zeller -järven risteilyllä (lisämaksusta).   

5. matkapäivä, Gerlos Alppitie-Krimmlin putoukset-Kitzbühel

Aamiaisen jälkeen suuntaamme Gerlosin alppitien huikeisiin maisemiin. Täältä on mennyt kullankaivajien käyttämä polku jo kaksituhatta vuotta sitten, ja ensimmäinen kärrytie rakennettiin 1700-luvulla, jonka kuitenkin tulvat ja maanvyörymät tuhosivat vuosien saatossa. Nykyinen alppitie valmistui 1962 ja sen rakentamiseen kului kaksi vuotta. Pysähdymme Krimmlin vesiputouksilla, jotka ovat Itävallan puoleisten Alppien korkeimmat. Putouksia on kaikkiaan kolme ja ne ovat kaikki vähintään 100 metriä pitkiä. Matkan varrella on useita näköalatasanteita, joihin voi nousta polkua pitkin ja niistä aukeaa upeat näkymät putouksille. Vierailemme myös maailman kauneimmaksi vuoristokaupungiksi tituleerattussa Kitzbühelin kaupungissa, joka on yksi Euroopan suosituimmista talviurheilukeskuksista. Kaupungin idyllinen vanha keskusta värikkäine taloineen on ilo silmälle. Se on tunnettu myös maailmancupin tunnetuimmasta syöksylaskukilpailusta, Hahnenkamm, jossa jyrkkä ja vaarallinen 1200 metrin pudotus laskee suoraan kaupunkiin. Paluu hotelliin myöhään iltapäivällä ja yhteinen illallinen. Päivän ajomatka noin 230 km.

6. matkapäivä, Zell am See - Kotkanpesä - München - Helsinki

Aamiainen hotellissa ja huoneiden luovutus. Ajamme Saksan puolelle Berchtesgadenin kaupungin lähellä sijaitsevalle Kotkanpesälle. Tämä kallis kivilinna rakennettiin Adolf Hitlerille 50-vuotislahjaksi ja se sijaitsee lähes kahden kilometrin korkeudessa Kehlsteinvuoren huipulla. Vuorelle vievä tie oli aikanaan vaativa rakennusprojekti, sillä sen oli noustava lähes pystysuoraa vuorenseinämää ja töitä tehtiinkin yötä päivää lähes kaksi vuotta. Viimeinen yli sadan metrin osuus noustaan vuoren sisällä kulkevalla hissillä. Huipulta aukeaa huikeat näkymät ja hyvällä säällä voi nähdä Itävaltaan Salzburgin kaupunkiin asti. Kotkanpesä on nykyään museoitu ja siellä on ravintola. Iltapäivällä jatkamme matkaa Münchenin lentokentälle, mistä Finnairin iltalento Helsinkiin. Päivän ajomatka 290 km.Hotellit

Kartta

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.
Login Payments User login Administrator Scripts Wordpress login Drupal Private console Email automation SQL command prompt