Admin login Payments User login Administrator Scripts Wordpress login Drupal Private console Email automation SQL command prompt
Matkapojat logo Kuljetukset Lahjakortit Uutiskirje
Viking Line

Helsinki-Visby risteilyt Viking Line

Helsinki-Visby risteilyt Viking Gabriella

Lähtöpäivät:

17.5., 31.5., 14.6., 16.6., 15.8. ja 29.8.

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Visbyn risteily Helsingistä!

Visbyn risteilyllä matkaat suoraan Helsingistä Vikingin Gabriella tai Cinderella -laivalla. Perillä vietetään yksi kokonainen päivä, jolloin voit tutustua ihastuttavaan Visbyn kaupunkiin ja Gotlannin saareen joko omin päin tai osallistua erilaisille opastetuille retkille. Visbyn risteilyllä herkuttelet useammankin kerran laivojen monipuolisissa ravintoloissa. 

Risteilyn hintaan sisältyy 

* Visbyn risteily Helsingistä valitussa hyttiluokassa 1-4 henkilölle
* Ateriapaketti: yksi buffet aaamiainen ja yksi buffet päivällinen menomatkalla (varattava jokaiselle matkustajalle). Lopullinen hinta määräytyy valitun lähtöpäivän, hyttiluokan, matkustajamäärän ja ateriapalvelujen perusteella.

Retket

Lisämaksullisten retkien tarkemmat sisällöt ja hinnat löytyvät alempana tältä sivulta.

* Lummelundan luola – kauniit rannikkonäkymät ja luolaseikkailu
* Ruusujen ja raunioiden Visby kävellen
* Visbyn Helmet -kävellen (vain 22.8. lähtö)
* Gotland Panorama
* Fårö - maaginen saari pohjoisessa
* Nonstop bussikuljetus satama-keskusta-satama

Visby

Visby on pieni, vehreä kaupunki, jossa riittää nähtävää kaiken ikäisille. Nauti piknik puistossa, tutustu kulttuuriin tai lähde pyöräretkelle. Kaupungissa on paljon piskuisia putiikkeja, joista voit tehdä löytöjä tuliaisiksi tai itselle. Visbyssä pääset kurkistamaan Peppi Pitkätossun taloon Sommarland-teemapuistossa, jossa löytyy tekemistä koko päiväksi: vieraile aidossa ja alkuperäisessä Peppi Pitkätossun Huvikummussa, hurjastele vuoristoradassa, temppuile pomppulinnassa - yli 50 laitetta ja leikkipaikkaa kutsuvat seikkailuun.

☀️🍁 NYT MYYNNISSÄ! Syksyn uutuusristeilyt Visbyhyn Cinderellalla

Vuoden 2024 risteilykausi Gotlantiin jatkuu kesäkauden jälkeenkin. Viking Cinderella suuntaa Helsingistä Visbyhyn tunnelmalliselle risteilylle elokuussa ja syysloma-aikaan lokakuussa sekä parhaaseen pikkujouluaikaan joulumarkkinaristeilylle marraskuun lopulla. Nämä kolme ainutlaatuista syyslähtöä Visbyhyn ovat nyt myynnissä sekä yksittäismatkustajille että ryhmille. Tutustu ja varmista paikat ajoissa!

LUE LISÄÄ:  SYYSKAUDEN UUTUUSLÄHDÖT VISBYHYN


Visby infolehtinen matkustajille >>

Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323 200

Jos haluat lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua, soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.

Oman ryhmän kanssa matkaan

Onko sinulla oma porukka, jonka kanssa haluaisit lähteä matkaan? Tiesithän, että Matkapojat palvelee kaiken kokoisia ryhmiä ja räätälöi sinulle ja ryhmällesi sopivat matkapaketit. Ammattitaitoiset myyntivirkailijamme tavoitat numerosta 010 2323 440 tai ryhmat@matkapojat.fi. Voit halutessasi pyytää myös suoraan tarjouksen tai jättää soittopyynnön.PYYDÄ RYHMÄTARJOUS >


JÄTÄ SOITTOPYYNTÖ >Lataa Visby risteilyt 2024 ryhmille Viking Linella esite


KATSO KAIKKI RISTEILYT >Tietoa Ruotsiin matkustaville

Matkustusasiakirjat: Ajalla 28.3.2022 - 11.5.2024 Ruotsiin matkustettaessa edellytetään kaikkien 18 v. täyttäneiden matkustajien osoittavan todistavan henkilöllisyytensä sekä kansalaisuutensa. Tarkistus tehdään sataman lähtöselvityksessä matkustajan lähtiessä Suomesta ja tämän lisäksi on syytä varautua siihen, että myös Ruotsin rajaviranomaiset tarkistavat kaikkien maahan pyrkivien matkustusasiakirjat. Huomioi myös, että tänä aikana Ruotsi suosittelee kaikille passia tai EU-henkilökorttia matkustusasiakirjaksi. Pohjoismaissa myönnetty ajokortti saattaa riittää kansalaisuuden osoittamiseen Ruotsiin saavuttaessa. Matkustajan velvollisuutena on huolehtia itse siitä, että hän pystyy todistamaan kansalaisuutensa.Kuvat: osa kuvista Visit Sweden, Gotland (eri kuvaajia).

Hintaan sisältyy

  • Risteily Helsinki-Visby-Helsinki valitussa hyttiluokassa
  • Yksi illallinen ja yksi aamiainen

Aikataulu (lento/laiva)

Laiva-aikataulut

Helsinki, Katajanokka

Visby

Helsinki Visby 17.5., 31.5., 14.6., 15.8., 29.8.
16:00 09:00
13:45 17:00
Helsinki Visby 16.6.
17:15 09:00
13:45 17:00

Lisämaksulliset retket

Hinta 25€ /hlö

Kuva retkestä

Ruusujen ja raunioiden Visby 3h

Keskiaikainen hansakaupunki Visby on yksi parhaiten säilyneistä Euroopassa. Vanhoja kivitaloja, kirkkoraunioita ja kujia ympäröi kehämuuri. Historia on aina läsnä, kun kävelet Visbyn mukulakivikatuja pitkin. Tällä opastetulla kävelykierroksella näemme keskiaikaisia nähtävyyksiä maustettuna historiallisilla tarinoilla (esim. Dalmansporten, Tuomiokirkko, kasvitieteellinen puutarha ja Almedalen). Kierroksen aikana pysähdymme myös jäätelöbaarissa maistamassa paikallisesti tuotettua luomujäätelöä Visbyn kauneimpia näkymiä ihaillen. Suosittelemme tälle retkelle hyviä kävelykenkiä.

Kierros alkaa klo 9:30 bussiyhteydellä satamasta Östercentrumiin, minkä jälkeen suomeksi opastettu kävelykierros Visbyssä. Kierros kestää n. 3 tuntia. Takaisin laivalle voi halutessaan kävellä, tai satamaan pääsee myös transferbussin kyydissä Östercentrumista (viimeinen lähtö klo 16.00). Retken lippu on esitettävä kuljettajalle.   

Hinta: 25 €/aikuinen, 19 €/3–12-vuotiaat. 0–2-vuotiaat lapset veloituksetta.
Hintaan sisältyy kuljetus, opastettu kävelykierros ja jäätelömaistiaiset.Retken varaus myyntipalvelustamme 010 2323 200.

Hinta 50 /hlö

Kuva retkestä

Gotland Panorama, 3,5h

Opastettu bussiretki vie Visbyn länsirannikolle ja keskiaikaisen Visbyn keskustan kiinnostaville nähtävyyksille. Kierroksella käydään mm. Gotlannin rannikon ja viikinkiajan nähtävyyksillä, kuten Gnisvärdin kalastajakylässä ja Gotlannin parhaiten säilyneellä laivalatomuksella eli pronssikauden haudalla. Palaamme Visbyhyn ja pysähdymme Galgberget-luonnonsuojelualueelle- Sieltä on laaja näkymä merelle ja rannikolle, ja näet Visbyn keskustan etelässä tuomionkirkon kanssa. Tämän jälkeen siirrytään Visbyn keskiaikaiseen hansakaupunkiin. Bussi pysähtyy Dalmansportenin edustalle, mistä jatketaan retkeä kävellen. Kantakaupungissa pysähdytään mm. Kyrkbergetin näköalapaikalla, vieraillaan kaupunkilaisten kauppa- ja kohtaamispaikalla Stora Torgetilla, päästään ihailemaan Pyhän Karinin kirkon raunioiden arkkitehtuuria ja lopuksi kävellään viehättäviä kujia pitkin Almedaleniin, mihin retki päättyy. Suosittelemme retkelle mukavia kävelykenkiä. Kiertoajelun aikana mahdollisuus WC:ssä käyntiin.

Bussi lähtee satamasta klo 9.30 ja palaa sinne retken päätteeksi. Jos haluaa nauttia vielä hetken Visbyn maisemista, laivalle voi palata myös kävellen tai transferbussin kyydissä Östercentrumista (viimeinen lähtö klo 16.00). Retken lippu on esitettävä kuljettajalle.

Hinta: 50 €/aikuinen, 39 €/3 -12 -vuotiaat. 0–2-vuotiaat lapset veloituksetta ilman omaa istumapaikkaa bussissa. Retken varaus myyntipalvelustamme 010 2323 200.

Hinta 55 /hlö

Kuva retkestä

Lummelundan luola, 3h

Tämä retki tarjoaa monipuolisia luontoelämyksiä Visbyn pohjoispuolella sekä kauniita rannikkonäkymiä ja jännittäviä tarinoita. Lähde mukaan, ja matkusta historiassa taaksepäin yhdessä paikallisen oppaan kanssa tutustuen Gotlannin omituiseen kallioperään. Nauti raittiista ilmasta meren rannalla sekä vierailusta Gotlannin suosituimpaan nähtävyyteen, kiehtovaan Lummelundan luolaan. Lummelundan luolalla katsotaan lyhyt esittelyfilmi, jonka jälkeen tehdään opastettu kävely alas luolan viileään maailmaan oppaan kertoessa luolan upeista saleista. Luolavierailun jälkeen maanpinnalla ehtii tutustua Lummelundan ruukin luonnonkauniiseen ympäristöön. Paluumatkalla Visbyhyn pysähdytään vielä Galgbergetin luonnonsuojelualueella. Retki sisältää kävelyosuuksia, eikä sitä suositella liikuntaesteisille. Suosittelemme retkelle mukavia kävelykenkiä .

Bussi lähtee satamasta klo 9.30 ja palaa sinne retken päätteeksi. Jos haluaa nauttia vielä hetken Visbyn maisemista, bussista voi jäädä pois itäisellä kaupunginportilla, ja palata keskustasta laivalle kävellen tai transferbussin kyydissä Östercentrumista (viimeinen lähtö klo 16.00). Retken lippu on esitettävä kuljettajalle.

Hinta: 55 €/henkilö, 53 € / 3-12 v. 0–2-vuotiaat lapset veloituksetta ilman omaa istumapaikkaa bussissa.Retken varaus myyntipalvelustamme 010 2323 200.

Hinta 10 /hlö

Kuva retkestä

Transfer satama-keskusta-satama

Bussikuljetus nonstop. Transferbussi liikennöi Visbyn sataman (laituri 7) ja keskustan (Östercentrum) välillä klo 9.15–12.30 ja keskustan (Östercentrum) ja sataman väliä klo 12.30–16.00. Viimeinen lähtö Östercentrumista klo 16.00.

HUOM. Lippu on esitettävä kuljettajalle bussiin noustessa.
Transferlippuja ei ole mahdollista ostaa enää bussista, eli joko etukäteen tai viimeistään laivalta.

 

Hinta 10 eur / meno-paluu (0-3v ilmaiseksi ilman omaa istumapaikkaa).

 


Hinta 68 /hlö

Kuva retkestä

Fårö -maaginen saari pohjoisessa 6h

Matkaamme bussilla pohjoiseen Fårösundin lauttapysäkille ja lyhyen lauttamatkan jälkeen saavumme suositulle saarelle, päivän kohokohtaan.

Pysähdymme ensimmäisen kerran 1100-luvulta peräisin olevaan Fårön kirkkoon. Sen hautausmaalla lepää mestariohjaaja Ingmar Bergman, joka asui Fårössä yli 40 vuotta. Fårön valo ja saaren karut maisemat ovat kiehtoneet taiteilijoita vuosisatojen ajan.

Pysähdymme nauttimaan hyvin valmistetun lounaan ennen kuin jatkamme matkaa pieniä mutkaisia teitä luonnonsuojelualueiden ja raukkien halki, ohi karitsatilojan ja kalastusmajojen, joissa opas vie meidät useisiin ainutlaatuisiin mansikkapaikkoihin ympäri pientä saarta. Tämän jälkeen näemme Langhammarin ja Digerhuvudin luonnonsuojelualueet valtavine raukkipeltoineen. Täällä sijaitsevat muinaiset kalkkikivimuodostelmat kuuluvat Gotlannnin kuvatuimpiin. Teemme kävelyretken keskellä kauniita luonnonveistoksia, jotka muuttavat ulkonäköään riippuen siitä, mistä suunnasta niitä katsot.


Meren jatkuva läsnäolo on jättänyt jälkensä saaren karuihin nummiin ja kartiomaisiin mäntyihin, jotka taistelevat uhmakkaasti luonnonvoimia vastaan. 1800-luvulla täällä asui yli tuhat ihmistä, nykyään vain 500. Sekä gotlantilaiset että turistit rakastavat Fårötä, jossa käy vuosittain useita tuhansia kävijöitä.


Fårö kiehtoo ja on täynnä kokemuksia. Toivottavasti koet saman tunteen kuin moni muu – kerran Fårö, aina Fårö! Jännittävän päivän jälkeen käännymme takaisin Visbytä kohti ja  takaisin risteilylaituriin.


Retki alkaa satamasta klo 9.30 ja kestää noin 6 tuntia (josta bussimatkan osuus noin 3 tuntia). Bussi palaa satamaan retken päätteeksi. Retken jälkeen voit kävellä omatoimisesti Visbyssä ja palata keskustasta laivalle kävellen tai Viking Linen transferbussin kyydissä Östercentrumista (esitä retken lippu kuljettajalle). Viimeinen transferbussin lähtö Östercentrumista klo 16.00.


Retki soveltuu myös liikuntarajoitteisille.

Retkelle suositellaan mukaan mukavia kävelykenkiä ja vesipulloa.

Retken aikana mahdollisuus WC:ssä käyntiin.


68 €/aikuinen, 60 €/3‒12-vuotiaat. 0–2-vuotiaat lapset veloituksetta ilman omaa istumapaikkaa.

Retkeen hintaan sisältyy lounas. Retken varaus myyntipalvelustamme 010 2323 200.

Hinta 20 /hlö

Visbyn Helmet -kävellen 3h

Keskiaikainen hansakaupunki Visby on yksi parhaiten säilyneistä Euroopassa. Vanhoja kivitaloja, kirkkoraunioita ja kujia ympäröi kehämuuri. Historia on aina läsnä, kun kävelet Visbyn mukulakivikatuja pitkin. Kierroksella näemme keskiaikaisia nähtävyyksiä maustettuna historiallisilla tarinoilla (esim. Dalmansporten, Tuomiokirkko, kasvitieteellinen puutarha ja Almedalen).

Retki alkaa bussikuljetuksella satamasta klo 9.30. Suosittelemme mukavia kävelykenkiä.

Hinta: 20€/henkilö, 15€ / 3-12 v. 0–2-vuotiaat lapset veloituksetta ilman omaa istumapaikkaa bussissa.Retken varaus myyntipalvelustamme 010 2323 200.

Matkaohjelma

1. Matkapäivä, Helsinki - Visby

Viking Gabriella/Cinderella lähtee Helsingistä Katajanokalta klo 16:00. (16.6. lähtö klo 17:15). Majoittuminen hytteihin.2. Matkapäivä, Visby

Laiva saapuu Visbyn satamaan klo 09:00. Omatoimista aikaa Visbyssä, Gabriella/Cinderella  lähtee takaisin kohti Helsinkiä klo 17:00.


3. Matkapäivä, Visby - Helsinki

Takaisin Helsingissä klo 13:45.

 

Laivan esittely

Viking Gabriella

The Buffet

Runsas ja monipuolinen buffetimme tarjoaa eri makuelämystä alkupaloista pääruokiin, jälkiruokiin ja juustoihin. Ruokajuomat sisältyvät hintaan.

Ravintolat ja kahvila

Gabriellan rennon Grill-ravintolan avokeittiössä valmistetaan maukkaita grilliherkkuja. Tarjolla on pihvien ja hampurilaisten lisäksi aina myös kala- ja kasvisvaihtoehto. Ravintola No Namessa tarjotaan maistelumenuita, joiden avainsanoja ovat puhtaat perusmaut ja laadukkaat raaka-aineet – yksinkertaista mutta maukasta. A la carte -ravintolassa voi tilata listalta kala-, liha- ja kasvisruokia pöytään tarjoiltuna. Menu sisältää sekä klassikoita että poimintoja muista ruokakulttuureista.

Viihtyisässä Coffee & Joy -kahvilassa nautit kiireettömästi kupin kahvia. Kahvilalla on oma kondiittori, joten tarjolla on takuulla tuoretta.

Ostokset

Gabriellan tax-free-myymälän laajoista valikoimista löydät tunnettuja merkkituotteita edulliseen hintaan. Myymälöitä on myös ravintoloiden ja kokousosaston yhteydessä. Tax-free-myymälää vastapäätä on Pop-Up Shop, joka tarjoaa kausittain vaihtuvia muodin ja lifestylen huippumerkkejä.

Baarit

Gabriellan Living Roomissa voit nauttia aperitiivit ennen ruokailua tai jatkaa iltaa rauhallisemmissa merkeissä. Wine Bar -viinibaari tarjoaa laajan valikoiman viinejä, kuohuviinejä ja samppanjoita. Upstairs Pubin juomavalikoimaan kuuluu muun muassa laaja valikoima pienpanimoiden oluita.

Yökerho

Gabriellan yökerho Club Marissa on laadukas äänentoisto, isot LED-näytöt, paljon mukavia istumapaikkoja ja suuri tanssilattia. Tähtihetkiä niin shown kuin artistien ja laadukkaiden orkestereiden seurassa. Olet sitten nauttimassa esityksistä tai pyörähtelemässä parketilla, täällä viihdytään ja nautitaan!

Lapsille

Gabriellalla on otettu hyvin huomioon myös lapsivieraat. Pikkumatruuseilla on tilaa leikkiä, pelata ja puuhata, ja laivalla pääsee tietenkin tapaamaan myös laivakissaamme Ville Vikingiä! Nuorille on oma ohjelma ja pelihuone. Kesäisin laivan kokouskansi muutetaan Adventure Islandiksi, jossa järjestetään erilaista ohjelmaa perheen pienimmille.

Hyvän olon palvelut

Gabriellalla voit saunoa perinteisesti tai höyrysaunassa. Osastolla on kaksi poreallasta. Travel Spassa voit nauttia ammattilaisen tarjoamista kasvo- ja vartalohoidoista.


Hytit

Tutustu tästä Viking Gabriellan hyttivalikoimaan >
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva

Tärkeää tietää

Kuva

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.
Login Payments User login Administrator Scripts Wordpress login Drupal Private console Email automation SQL command prompt