Admin login Payments User login Administrator Scripts Wordpress login Drupal Private console Email automation SQL command prompt
Matkapojat logo Kuljetukset Lahjakortit Uutiskirje
Baltic Princess 30.-31.10.2025

Baltic Gaala

BALTIC GAALA-KLASSISEN MUSIIKIN ELÄMYS ITÄMERELLÄ

Lähtöpäivät:

30.10.2025

Matkan kesto:

22h

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Tapahtumajärjestäjä on tehnyt päätöksen siirtää Baltic Gaala-tapahtuma vuodelle 2025.
Uusi risteilyn ajankohta on 30.-31.10.2025. Laivan aikataulu ja risteilyn hinta pysyy samana.
Matkan varaamo aukeaa 28.6.2024 mennessä kun lopullinen ohjelmisto on vahvistunut.

 

KOE KLASSISEN MUSIIKIN LUMO BALTIC GAALA-RISTEILYLLÄ!

Baltic Gaala on unohtumaton tapahtuma, jossa yhdistyvät meren lumo ja klassisen musiikin ajattomat suurteokset. Tällä risteilyllä nautit maailman kauneimmasta musiikista ja tanssit iki-ihanien sävelmien tahdissa.

Risteilyn artistikattaus on todella monipuolinen. Estradilla nähdään Lohjan kaupunginorkesteri, Ensemble Nylandia -barokkiorkesteri, YL:n jäsenistä koostuva kuororyhmä SEIM Ensemble, Kuunkuiskaajat -etnoduo, tenori Jyrki Anttila, baritoni Sauli Tiilikainen, jazzmuusikko Antti Sarpila ja pianisti Janne Hovi  

Baltic Gaalan ohjelmajohtajana toimii klassisen musiikin asiantuntija, kulttuurivaikuttaja Aarno Cronvall. Tapahtuman juontavat hurmaavat Ira Hammermann ja Peter Nyman – också på Svenska!


Musiikin päänäyttämönä toimii Starlight-sali, jossa illan kruunaa näyttävät tanssijaiset. Matkassa mukana loputon lista tuttuja säveltäjiä: Mozart, Vivaldi, Bach, Puccini, Verdi, Sibelius, Chopin, Merikanto, Strauss. Tässä tapahtumassa klassinen musiikki on läsnä kaikkialla – Piano Barin salongista Iskelmä Baariin, jossa järjestetään ensimmäistä kertaa klassisen musiikin karaoke.

Tällaista kattausta ei ole koskaan ennen Suomessa järjestetty. Varaa lippusi nyt ja ole osa ikimuistoista matkaa, jossa klassisen musiikin ajattomat suurteokset heräävät eloon!

Toivomme kaikilta Baltic Gaala-vierailta juhlavaa pukeutumista. : Risteily on suunnattu täysi-ikäisille. Kaikkien matkustajien on oltava 18 vuotta täyttäneitä matkan alkamisajankohtana.
BALTIC GAALA – ESIINTYJÄT

LOHJAN KAUPUNGINORKESTERI

Vuonna 1964 perustettu Lohjan kaupunginorkesteri on dynaaminen 12 vakituisen muusikon runko-orkesteri, joka täydentyy tarvittaessa freelancervoimin kamari- tai sinfoniaorkesteriksi. Monen huippukuoron ja tähtisolistin luotto-orkesteri on esiintynyt mm. Jose Carreraksen, Placido Domingon, Andrea Boccellin sekä Il Divo -tenoreiden kanssa. Orkesterin taiteellinen johtaja on kapellimestari-viulisti Jukka Untamala.

ENSEMBLE NYLANDIA

Vuonna 2009 perustettu barokkiorkesteri Ensemble Nylandia on vanhan musiikin kollektiivi, joka on tunnettu yllättävistä, laadukkaista ja ravistelevista esityksistään. Perustajajäsenensä, cembalisti Matias Häkkisen johdolla kokoonpano on kasvanut Suomen monipuolisimmaksi vanhan musiikin toimijaksi, jonka tietotaidosta on nautittu niin sen omissa produktioissa, festivaalien vierailijana, sekä useiden kaupunginorkesterien ja oopperayhdistysten esityksissä.

SEIM ENSEMBLE

SEIM Ensemble on vuonna 2020 perustettu helsinkiläinen kuororyhmä vanhoja ystäviä ja muusikoita. Yhtyeen ohjelmisto kattaa kaikki historialliset periodit sisältäen niin miesäänillä laulettua sekakuororepertuaaria, uutta mieskuoromusiikkia kuin laulajien omaa tuotantoa. Vuonna 2021 SEIM Ensemble palkittiin Leevi Madetoja -kuorokilpailun kansainvälisen sarjan toisella palkinnolla. Vuodena 2022 aikana yhtye vahvisti jalansijaansa suomalaisessa kuorokentässä esiintymällä muun muassa Vaasan kuorofestivaaleilla, tehden oopperadebyyttinsä Musiikkitalossa Mozartin Taikahuilun mieskuorona. Kuoron

taiteellisena johtajana toimii jämsäläissyntyinen kuoronjohtaja Riku Miettunen.

KUUNKUISKAAJAT

Kuunkuiskaajat on vuosina 2008–2016 toiminut folkduo, jonka muodostivat Värttinäyhtyeen tutut Johanna Hytti (o.s. Virtanen) ja Susan Aho. Kuunkuiskaajat edusti Suomea vuoden 2010 Eurovision laulukilpailussa kappaleella ”Työlki ellää”. Duo lopetti toimintansa 2016, mutta ovat nyt koonneet voimansa tälle risteilylle esittäen monipuolista osaamistaan etnomusiikista Käärijän Cha cha chan, josta Kuunkuiskaajien toukokuussa 2023 julkaisema omintakeinen ”boomer-versioksi” luonnehdittu esitys on saanut runsaasti huomiota.


JYRKI ANTTILA

Jyrki Anttila on suomalainen oopperalaulaja, äänialaltaan tenori. Anttila aloitti lauluopintonsa Oulun konservatoriossa. Häntä opetti Jaakko Ryhänen ja Anttila opiskeli Sibelius-Akatemian oopperastudiossa saaden vuonna 1998 kiinnityksen Suomen Kansallisoopperaan solistiksi. Hän on vieraillut oopperarooleissa Saksassa, Sveitsissä ja Latviassa sekä konsertoinut muun muassa Yhdysvalloissa, Japanissa, Australiassa ja

Ruotsissa. Suomessa Anttila on vieraillut Savonlinnan Oopperajuhlilla ja esiintynyt useiden orkestereiden vierailevana solistina. Jyrki on toiminut Lohjan tenoripäivien taiteellisena johtajana ja Ilmajoen Musiikkijuhlien taiteellisena johtajana vuodesta 2010.

SAULI TIILIKAINEN

Sauli Tiilikainen on suomalainen oopperalaulaja, äänialaltaan baritoni. Hän on opiskellut Helsingissä, Wienissä ja New Yorkissa mm. Matti Tuloiselan, Eric Werban ja Tom Krausen johdolla. Tiilikainen piti ensikonserttinsa vuonna 1981. Hän on toiminut kanttori-urkurina vuosina 1974–1985, sekä laulun lehtorina. Hän oli kiinnitettynä Suomen Kansallisoopperan solistina vuosina 1992–2008 ja jatkanut sen jälkeen uraansa freelancerina. Tiilikainen on esiintynyt muun muassa kaikissa Pohjoismaissa, useissa Euroopan maissa, sekä Pohjois-Amerikassa, Intiassa, Keniassa ja Japanissa ja esittänyt noin 85 oopperaroolia 16 eri kielellä.


ANTTI SARPILA

Antti Sarpila on jo vuosia ollut kansainvälisesti arvostettu jazzmuusikko. Kotimaa edelleen Suomi, mutta estradi koko maailma. Antti soittaa klarinettia ja saksofoneja ja hän myös erinomainen jazzpianisti. Hän on kotonaan suurilla kansainvälisillä jazzfestivaaleilla ja eri maiden jazzklubeissa. Antti käyttää musiikistaan nimitystä ”Classic Jazz”. Hänellä on oma swing yhtye ja hänen levytystensä määrä on kymmeniä. Antti on myös säveltänyt ja sovittanut suuren määrä musiikkia. Mainittakoon vaikka hänen sovituksensa la levytyksensä oopperoiden suosikkiaarioista sekä balettimusiikin helmistä. Hänen kohdallaan musiikki ei

todellakaan tunne rajoja, kuten risteilyllämme tulemme kuulemaan!

JANNE HOVI

Janne Hovi opiskeli pianonsoittoa Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksessa ja suoritti diplomitutkinnon vuonna 2004. Janne on säestänyt useita maamme eturivin artisteja – joukossa muun muassa Diandra, Helena Juntunen, Angelika Klas, Jouni Kokora, Essi Luttinen, Mari Palo, Taina Piira, Johanna Rusanen, Jaakko Ryhänen, Tarja Turunen. Hän on soittanut useissa yhtyeissä, muun muassa Riku Niemi Orchestrassa ja jazz-virtuoosi Antti Sarpilan eri kokoonpanoissa. Klassisen musiikin solisti- ja säestystehtävien lisäksi hänen

ohjelmistoonsa kuuluu myös viihde-, tanssi- ja jazzmusiikki.

PETRI KRZYWACKI

Petri Krzywacki on suomalainen kitaristi ja säveltäjä, joka erikoistunut jazz-musiikkiin, mutta on samalla avoin kaikille tyyleille ja musiikkilajeille. Hän on soittanut eri orkestereiden kanssa, sekä esiintyy myös yksin estradilla.

AARNO CRONVALL

Aarno Cronvall on suomalainen klassiseen musiikkiin erikoistunut toimittaja, tuottaja ja kulttuurivaikuttaja. Hän on toiminut muun muassa Savonlinnan Oopperajuhlien lehdistöpäällikkönä ja PR-päällikkönä sekä Classic Radion ohjelmapäällikkönä. Ennen näitä hänellä oli lähes 30 vuoden pituinen ura Yleisradiossa TV 1:n musiikkitoimituksessa toimittajana, ohjaajana ja toimituspäällikkönä. Hän toimii myös musiikkimatkojen

asiantuntijana sekä juontajana aina pienimuotoisista tilaisuuksista ja konserteista näyttäviin oopperagaaloihin.


IRA HAMMERMANN

Ira Hammermann on toiminut erilaisissa juontotehtävissä jo yli 30 vuoden ajan. Hän on luotsannut tv:n suoria ja nauhoitettuja viihde- ja keskusteluohjelmia, muun muassa Toivomus- keskusteluohjelmasarjassa Yle Teema& Fem-kanavalla vuodesta 2018 ja Yle Tv 1:ssä vuodesta 2021, sekä moderoinut lukuisia kongresseja, seminaareja ja yritystilaisuuksia. Hyvän kielitaitonsa ansiosta hän on ollut kysytty juontaja, moderoija ja

paneelikeskustelujen vetäjä useissa kansainvälisissä kongresseissa ja tapahtumissa.


PETER NYMAN

Peter Nyman on viestinnän ammattilainen. Miehen ääni ja kasvot ovat tulleet tutuiksi suurelle yleisölle niin uutisankkurina, ikonisen Uutisvuoden ylituomarina, journalistina kuin satojen asiaseminaarien moderaattorina ja yritystapahtumien juontajana. Nyman viestii natiivinomaisesti kolmella kielellä; suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Kyky yhdistää huumori, monipuolinen asiatietämys sekä vakuuttava ammattimaisuus tekevät Peter Nymanista suvereenin kärkiviestijän ja juontajan.


🚌  Matkaan myös tilausajolla

Risteilyyn voit yhdistää kätevän kotimaan liityntäkuljetuksen. Tilausajokuljetukset vievät suoraan satamaan ja takaisin lähtöpaikkakunnalle.

Bussireitit 

• Vaasa-Seinäjoki-Kauhajoki-Kankaanpää-Pori-Rauma-Turku

• Helsinki-Lohja-Salo-Turku

• Jyväskylä-Jämsä-Orivesi-Tampere-Sastamala-Turku

• Heinola-Lahti-Hämeenlinna-Forssa-Turku

Katso kartta tilausajokuljetuksista tästä >>


Hinnat alk. 34€/hlö / meno-paluu


Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323 200

Kun haluat lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua, soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.

Oman ryhmän kanssa matkaan

Onko sinulla oma ryhmä, jonka kanssa haluaisit lähteä matkaan? Tiesithän, että Matkapojat palvelee kaiken kokoisia ryhmiä ja räätälöi sinulle ja ryhmällesi sopivat matkapaketit. Ammattitaitoiset myyntivirkailijamme tavoitat numerosta 010 2323 440 tai ryhmat@matkapojat.fi. Voit halutessasi pyytää myös suoraan tarjouksen tai jättää soittopyynnön.


Tutustu BALTIC GAALA-risteilyyn ryhmille >>


PYYDÄ RYHMÄTARJOUS >


JÄTÄ SOITTOPYYNTÖ >Tietoa Ruotsiin matkustaville

HUOM! Ruotsiin matkustettaessa edellytetään kaikkien 18 v. täyttäneiden matkustajien osoittavan todistavan henkilöllisyytensä sekä kansalaisuutensa. Tarkistus tehdään sataman lähtöselvityksessä matkustajan lähtiessä Suomesta ja tämän lisäksi on syytä varautua siihen, että myös Ruotsin rajaviranomaiset tarkistavat kaikkien maahan pyrkivien matkustusasiakirjat. Huomioi myös, että tänä aikana Ruotsi suosittelee kaikille passia tai EU-henkilökorttia matkustusasiakirjaksi. Pohjoismaissa myönnetty ajokortti saattaa riittää kansalaisuuden osoittamiseen Ruotsiin saavuttaessa. Matkustajan velvollisuutena on huolehtia itse siitä, että hän pystyy todistamaan kansalaisuutensa. 


Esiintyjät sitoumuksetta.

 

Hintaan sisältyy

  • Risteily valitussa hyttiluokassa
  • Ainutlaatuinen Gaala-risteily Itämerellä!

Aikataulu (lento/laiva)

Laiva-aikataulut

Turku, Silja terminaali

Kapellskär

(ajat ovat paikallista aikaa)

Turku Kapellskär
18:30 06:00
16:30 07:15

Lisämaksulliset palvelut

Meriaamiainen

Erikoisaamiainen

Brunssi

Lounas

Illallinen

Ateriapaketti

Ostosraha

Kotimaan liityntäkuljetukset

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Turku - Tukholma

Maihinnousukortit laivaan saa Matkapoikien omasta lähtöselvityksestä satamassa. Kotimaan tilausajokuljetuksillamme saapuvat matkustajat saavat matkaliput kuljettajalta satamassa.

2. matkapäivä, Tukholma – Turku

Laiva on Kapellskärissä klo 06:00-07:15. Laiva saapuu takaisin Turkuun klo 16:30.

Laivan esittely

Silja Baltic Princess

Grande Buffet

Herkuttele sydämesi kyllyydestä ja valitset itse omat suosikkiherkkusi. Grande Buffetissa on useampia ruokapisteitä, esim. antipasto-tori, vihannestori, kalatori jne. Samaan buffet-hintaan nautit myös juomista (olut, puna- ja valkoviini sekä virvoitusjuomat).

Grande Buffetin valikoima uudistui 18.5.2022 ja valikoimassa on tarjolla yli 140 erilaista vaihtoehtoa. Kestosuosikkien lisäksi valikoimassa on paljon uusia makuja ja kesän teemapöydässä pääsee maistamaan ruotsalaisen smörgåsbordin parhaita paloja, kuten lukuisia kalaruokia, jotka on valmistettu kestävästi tuotetuista silakoista ja katkaravuista. Myös Grande Buffet -valikoiman lämpimät ruoat on uudistettu, ja valikoimasta löytyy maistiaisia myös laivan muiden ravintoloiden annoksista. Grande Buffet-valikoimaa kruunaa myös on entistä laajempi valikoima vegaanisia ruokia, jotka on sulavasti sijoiteltu buffet-pöytiin muiden ruokalajien viereen. Lisäksi kesän aikana on tarjolla Silja 65 -erikoismenu, jonka eri laivojen keittiötiimit ovat yhdessä suunnitelleet.


Ravintolat

Baltic Princessillä on Grande Buffetin lisäksi neljä erilaista tasokasta ravintolaa: Grill Housen ruokalistalta löydät lihanystävien herkut, mm. hampurilaiset ja mehevät pihvit. Italialaisessa Tavolàta-ravintolassa maistelet ihania italialaisia herkku-annoksia, listalla mm. maukkaita pizzoja. Nauti Happy Lobsterissa tasokkaista kala- ja äyriäisherkuista merellisessä tunnelmassa kaikessa rauhassa. Fast Lane -ravintolasta saat sekä kahvilatuotteita että lämmintä ruokaa nopeasti ja vaivattomasti.

Ostokset

Baltic Princessillä on viisi erilaista myymälää täynnä hyviä tarjouksia ja kotiinvietävää: Tax Free Shop on suuri täyden valikoiman myymälä, josta saat kotiinviemisiksi niin väkevät alkoholijuomat, viinit, oluet, makeiset kuin elintarvikkeetkin. Savukkeet ja muut tupakkatuotteet myydään Tax Free Shopin vieressä sijaitsevassa Tobacco-myymälässä. Baltic Princessin parfyymimyymälä Cosmetic Boutiquesta löydät tunnetuimmat parfyymi-, kosmetiikka- ja ihonhoitotuotteiden laatumerkit. Gift & Toys -myymälästä löydät lahjatavaroita, lasten leluja, matkamuistoja ja vaikka mitä. Uudistutetussa Fashion Street - myymälässä muodinnälkäiset pääsevät nauttimaan entistä laajemmasta valikoimasta ja tilasta!

Huom! Myymälät ovat avoinna porrastetusti 15.9. lähtien. Kaikki myymälät ovat edelleen joka päivä avoinna porrastetusti. Myymälöiden tarkat aukioloajat kannattaa tarkistaa laivan infotiskiltä, sillä ne saattavat vaihdella mm. matkustajamäärien mukaan. Joka päivä voi kuitenkin edelleen tehdä merihintaisia ostoksia, hinnat ovat aina vähintään 20% maahintoja edullisempia.

Viihde

Baltic Princess on Itämeren menevin lomakohde, joka tarjoaa uutta koettavaa viikon jokaisena päivänä. Huippuesiintyjistä, musiikista, tanssista ja uusista elämyksistä nautitaan laivalla lähes kellon ympäri.


Baarit

Täyteläisten oluiden ja raikkaiden siidereiden olohuoneessa viihdyt varmasti! Laivalta löytyy monta erilaista baaria: Lämminhenkisen Sea Pubin laajasta valikoimasta löydät parhaimmat merkit ja rennon tunnelman. Trubaduuri viihdyttää elävällä musiikilla. Tyylikkäässä Piano Barissa nautit aperitiivit tai kahvi avecit. Piano Bar on myös loistava vaihtoehto viettää iltaa rauhassa pianomusiikkia kuunnellen. Iskelmä Baarissa voit näyttää laulutaitosi karaokessa tai pyörähdellä parketilla. Upeasti sisustettu baari on hyvän iskelmämusiikin tyyssija, jossa tarjoillaan tietenkin myös maistuvia juomia.
HUOM! Laivan baareissa ja yökerhossa ei voi maksaa käteisellä!   

Yökerhot

Klubissa tanssit aamuun saakka parhaimpien hittien tahdissa. Tanssilattian kuumasta sykkeestä on helppo suunnata hetkeksi hengähtämään raikkaaseen meri-ilmaan peräkannen terassille.

Lapsille

Leikkimaailma Silja Landissa voit sukeltaa pallomereen, leikkiä, piirtää tai pelata Playstation videopelejä. Lisäksi interaktiivinen iWall -peliseinä tarjoaa elämyksiä kaiken ikäisille. Hauskaa saa pitää muistaen, että lapset ovat leikkihuoneessakin vanhempiensa vastuulla. Baltic Princessillä seikkailee päivittäin lasten suosikki Harri Hyljemaskottimme ja Muumi-animaatiot näkyvät hytti-TV:stä.

Hyvän olon palvelut

Baltic Princessillä on aikaa rentoutua. Laivan saunaosaston löylyt kutsuvat joka ilta. Baltic Princessin saunaosastolta löytyy uima-allas sekä pieni lastenallas. Sauna lisämaksusta.

Kokoustilat

Baltic Princessin kokousosasto tarjoaa käyttöösi yhdeksän erilaista tilaa ja kaikkiaan 450 kokouspaikkaa aulatiloineen. Suurimpaan tilaan saadaan asianmukaiset tilat peräti 324 kokousvieraalle. Varustetasoltaan kokousosasto pystyy tarjoamaan viimeisintä tekniikkaa, kaikkea sitä, mitä vaaditaan onnistuneelta kokoukselta.
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva

Tärkeää tietää

Kuva

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.
Login Payments User login Administrator Scripts Wordpress login Drupal Private console Email automation SQL command prompt