Admin login Payments User login Administrator Scripts Wordpress login Drupal Private console Email automation SQL command prompt
Matkapojat logo Kuljetukset Lahjakortit Uutiskirje
Aktiivista lomaa

Patikkamatka Itävaltaan

Patikkamatka Kitzbühel, Itävalta

Lähtöpäivät:

9.6.2024 (täynnä) Tulossa myös keväällä 2025!

Matkan kesto:

7 päivää

Rakastettu Klassikko

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Patikkamatka Itävaltaan Kitzbüheliin - upeita maisemia patikoiden

On juuri oikea aika päästä kokemaan Tirolin vuoret kaikilla aisteilla ja rentoutumaan raikkaassa alppi-ilmassa. Kun lehmänkellot soivat hiljaa kaukana, aurinko saa vuoristojärvet kimaltamaan ja vasta avautuneet kukkaset tuoksuvat - silloin on kesä saapunut St. Johann in Tirol -seudulle.

St. Johann in Tirol -alueen patikointialueella odottavat henkeäsalpaavat maisemat Kitzbühelin Alppien keskellä, Kitzbüheler Hornin ja Wilder Kaiserin välissä. Yksi reittimme lähtee kuuluisan syöksylaskun Kitzbühelin ylärinteestä, josta Kalle Palander on tuonut Suomelle kaksi MM-mitalia.

 

Tervetuloa mukaan matkalle kaikki liikunnallisesta matkasta vuorien keskelle kiinnostuneet.  Nyt matkamme suuntautuu Itävaltaan, kuuluisan laskettelukeskuksen Kitzbühelin läheisyyteen. Kaikki neljä ohjattua patikointia ovat helpohkoja ja sopivat perusaktiivisille ihmisille. Käytössämme on joka ilta sauna ja uima-allas. Ohjelmaan on suunniteltu yksi vapaapäivä vaelluksista, mutta ohjaajamme on luvannut viedä halukkaat jollekin hänelle tutulle reitille.


Matkan hintaan sisältyy puolihoito. Matka soveltuu kaikenikäisille hyvän peruskunnon omaaville. Ei sovellu liikuntarajoitteisille. Varmista paikkasi tälle upealle vaellusmatkalle ja ilmoittaudu pian mukaan!


Luontoon suuntautuville matkoille keräämme maksimissaan noin 30 hlön ryhmiä.


Patikointiloma tekee hyvää!

Hyvinvoinnin ja yhdessäolon täyteiset patikkalomat vievät nauttimaan Keski-Euroopan upeisiin maisemiin. Näillä matkoilla taivalletaan rennosti oman vauhdin mukaan ja siirretään arjen kiireet sivuun. Matkakohteet on valikoitu huolella ja niissä tehtävät patikat soveltuvat hyvin kaikenikäisille tervejalkaisille ja hyvän peruskunnon omaaville ihmisille. Matkapäivien lomassa on monesti tarjolla myös rentoa oheisohjelmaa.

Matkaan yksin, kaksin tai osana seuruetta

Näille patikkalomille olet tervetullut yksin, kaksin tai osana seuruetta. Jokainen matkalainen huomioidaan ja kukaan ei jää yksin. Matkaan ovat tervetulleita myös ei-liikunnalliset matkaseuralaiset - kun sinä patikoit, seuralaisesi pääsee nauttimaan alueen muista nähtävyyksistä - molemmat nauttivat!

Patikat ja fyysinen kunto

Jokaisella patikkamatkalla löytyy eri kuntotasoisille patikoijille soveltuvia reittejä. Patikat tehdään yhdessä oppaiden kanssa ja apu on aina lähellä. Päiväpatikat ovat kestoltaan noin 3-6 tunnin mittaisia, joista aktiivista kävelyä noin 2,5-5 tuntia. Jos huoli omasta jaksamisesta yllättää, on aina mahdollista pitää huilipäivä ja nauttia kohteen muista nähtävyyksistä. 

Varusteet ja hotellipalvelut

Saat ennen matkaa kattavan varusteluettelon, jossa kerrotaan miten varustautua matkaan. Isossa roolissa ovat oikeanlaiset patikointiin soveltuvat kengät ja vaatetus. Oppaat ohjeistavat myös mikäli matkakohteessa on saatavilla lisävarusteita, kuten patikointisauvoja. Patikat alkavat pääsääntöisesti hotellialueen lähistöltä, jolloin pitkiä bussimatkoja ei ole. Päivän patikkativaellusten päätteeksi onkin mukava palata hotellille virkistäytymään ja illastamaan. Kaikkiin patikkalomiin sisältyy puolihoito ja hintaan sisältyvät ruokailut ovat hyvätasoisia. Mahdollisen erikoisruokavalion saatavuus on kuitenkin tärkeää varmistaa etukäteen ennen matkaa.

Patikkamatkoille on turvallista lähteä!

Matkapoikien patikkamatkat toteutetaan yhteistyössä Liikuntamatkojen kanssa. Liikuntamatkoilla on vuosikymmenten rautainen kokemus onnistuneiden patikkamatkojen järjestämisestä. Näillä patikkamatkoilla vaalitaan luottoreseptiä, johon kuuluu patikoinnista nautiskelu, vauhdin mitoitus oman kunnon mukaan, suomenkieliset kokeneet patikkaoppaat ja koko ryhmän majoittuminen samaan hotelliin. Nämä ovat asioita, jotka keräävät kiitosta vielä pitkään matkan jälkeenkin. Patikkamatkoilla syntyvä yhteisöllinen ilmapiiri on myös hurmannut jo tuhansia suomalaisia ja useat heistä palaavat uskollisesti uusille patikoille ja ainutlaatuisten hetkien äärelle.

Tule mukaan patikkaperheeseen!

Anna sinäkin hyvinvointilupaus itsellesi ja lähde nautiskelemaan patikoinnista mukavassa porukassa ja kokeneiden oppaiden seurassa. Upeat maisemat kruunaavat loman!KATSO VIDEO >>


Lisätietoja ohjelmasisällöstä ja vaelluksista

Jouni Parkkali, puh. 0400 409 837, jouni.parkkali@liikuntamatkat.fi


Lennämme Finnairilla

Tämäkin matka lennetään Finnairin suorilla reittilennoilla, joten saat matkastasi Finnair Plus -pisteitä.
Muista ilmoittaa Finnair Plus -korttinumerosi matkavarauksesi yhteydessä.


Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323200

Haluaisitko lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua? Soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.
KATSO KAIKKI PATIKKAMATKAT >>

-------Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323200

Haluaisitko lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua? Soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.

Oman ryhmän kanssa matkaan!

Onko sinulla oma ryhmä - pieni tai iso - jonka kanssa haluaisit lähteä matkaan? Tiesithän, että Matkapojat palvelee kaiken kokoisia ryhmiä ja räätälöi sinulle ja ryhmällesi sopivat matkapaketit. Ammattitaitoiset myyntivirkailijamme tavoitat numerosta 010 2323 440 tai ryhmat@matkapojat.fi. Voit halutessasi pyytää myös suoraan tarjouksen tai jättää soittopyynnön.


Hintaan sisältyy

  • Lentomatka Helsinki-München-Helsinki Finnairin reittilennoilla
  • Matkatavarat lennoilla
  • Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa
  • Suomeksi opastetut patikat matkaohjelman mukaan (4 kpl)
  • Ateriat: puolihoito (6 aamiaista ja 6 illallista)
  • Iltasauna hotellissa
  • Matkaohjelman mukaiset retket ja kuljetukset
  • Kokeneiden suomenkielisten vaellusoppaiden palvelut kohteessa (2 opasta)

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu toukokuu

Ajat ovat paikallista aikaa. Itävallassa kello on 1h vähemmän kuin Suomessa. Lennot Finnairilla.
Helsinki - München 08:00 - 09:35

München - Helsinki 12:10 - 15:35

Lentoaikataulu kesäkuu

Ajat ovat paikallista aikaa. Itävallassa kello on 1h vähemmän kuin Suomessa. Lennot Finnairilla.
Helsinki - München 09:15 - 10:50

München - Helsinki 12:00 - 15:25

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huoneen lisä 190€

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki - München - St Johan

Aamulento Helsingistä Müncheniin. Lentokentältä jatkamme yhdellä pysähdyksellä hotellille (ajoaika n. 2.5 h).  Majoittumisen jälkeen kevyt tutustumiskierros St. Johanin kaupunkiin kävellen. Päivän päättää yhteinen illallinen, jonka yhteydessä oppaat kertovat tulevien päivien ohjelmasta.


2. matkapäivä, Schwartsee vaellus

Aamiainen hotellilla.

Lähdemme paikallisjunalla St. Johannista Oberdorfin kylään (10 minuuttia), josta aloitamme patikan Bichlach-suojelualueen kautta ja Kleine Rettenberg-kylän sivuitse Kitzbühelin kyljessä sijaitsevalle Schwartzseelle-järvelle. Matkalla pysähdymme rantaravintolaan pienelle tauolle. Reitillä näemme vaihtelevia vuoristomaisemia sekä järviluontoa. Kokonaisvaellusaika n. 4,5 tuntia, nousukorkeutta 300 m ja vaikeusaste helpohko. Matkan pituus on 14 km ja reittimme korkein kohta 835 m. Matkan päätteeksi on mahdollista vierailla Kitzbühelin keskustassa, jos mielii lisälenkkiä ensimmäiselle päivälle.

Hotellin saunat ja uima-allas käytössä vaellukselta paluun jälkeen. Päivän päättää yhteinen illallinen.  3. matkapäivä, Griessbachaklamm

Aamiaisen jälkeen lähdemme paikallisbussilla St.Johanista Erpfendorfiin (n. 15min) Griessbachaklammin kierroksen lähtöpaikalle. Kuljemme alkuun upeaa kanjonireittiä seuraten joen vartta, ylittäen joen muutaman kerran upeita riippusiltoja pitkin. Kanjonin jälkeen nousemme metsän läpi mutkittelevaa polkua kohti alppiniittyjä, jossa meitä odottaa Huber Amlin ravintola upeine maisemineen Wilder Kaiser vuoristoon. Huber Almilla vietetyn lounastauon jälkeen lähdemme laskeutumaan hiekkatietä kohti lähtöpaikkaa. Kokonaisvaellusaika n. 4 tuntia, matkaa yhteensä 11 km, jossa nousumetrejä kertyy yli 500, reitin korkeimman kohdan ollessa 1135 m.  Reitti on yleisesti helpohko, mutta keskivaiheen tiukahko metsäpolkunousu nostaa vaikeusasteen keskivaativaksi.

Hotellin saunat ja uima-allas käytössä vaellukselta paluun jälkeen. Päivän päättää yhteinen illallinen.  

4. matkapäivä, Fischbachalm

Lähdemme aamiaisen jälkeen paikallisbussilla kohti Griesenaun kylää, josta aloitamme kevyehkön vaelluksen Kaiserbachin laaksossa Fischbachalmin majataloa kohti. Polku kulkee leveää hiekkatietä joen varrella, ja pian maisemaa hallitsevat molemmilla puolilla kohoavat Wilder Kaiserin vuoret. Matkan varrella monia infotauluja paikallisesta florasta, faunasta ja historiasta. Reitin pituus edestakaisin noin 7 km ja nousumetrejä 120 m. Vaikeusasteeltaan reitti on helppo. Paluumatkalle on mahdollista järjestää vierailu kotimatkan varrella olevaan Wilder Käser juustolaan. Luvassa juustolan toiminnan esittely ja juustokattaukset (lisämaksullinen noin 20 euroa)

Hotellin saunat ja uima-allas käytössä vaellukselta paluun jälkeen. Päivän päättää yhteinen illallinen.  


5. matkapäivä, Hahnenkamm-Pengelstein

Aamiaisen jälkeen lähdemme paikallisjunalla Kitzbühel-Hahnenkamm asemaa kohti. Asemalta nousemme hissillä noin 1000 m ylöspäin kuuluisan Hahnenkammin syöksylaskurinteen kylkeen. Kalle Palander on napannut näistä rinteistä voitot 2003 ja 2004. Hissiasemalta matka jatkuu mykistävää panorama-reittiä Pengelsteinin näköalaravintolalle, josta upeat maisemat Itävallan suurimman kansallispuiston, Hohe Tauern, suuntaan. Hyvällä säällä Pengelsteinistä on näkymä aina Itävallan korkeimmalle vuorelle Großglocknerille asti. Matkaa reitillä tulee noin 12 kilometriä ja nousukorkeutta vajaa 400 metriä. Reitti on maastolta helpohko, mutta nousut ja laskut nostavat patikan fyysistä vaativuutta.

 

Hotellin saunat ja uima-allas käytössä vaellukselta paluun jälkeen. Päivän päättää yhteinen illallinen.  

6. matkapäivä, Kitzbühelin sarvi

Aamiaisen jälkeen lähdemme viimeiselle vaellukselle hotellin vierestä kabiinihissillä Kitzbühelhornin pohjoisasemalle Harschbihlille. Huipulla upea Harschbihlin majatalo ja mahtavat näkymät joka suuntaan, etenkin vieressä kohoavalle Kitzbühelhornille. Täältä mahdollisuus keskivaikealle vaellukselle Kitzbühelhornin huipulle viemää panoraamareittiä, matkaa 3,5 km suuntaansa, nousumetrejä n. 400. Kitzbühelhornin huipulta näkymät ovat henkeä salpaavat 360 asteen laajuudella. Paluu kelin huomioiden joko jyrkempää, mutta turvallista Panoraamareitin länsipuolta, tai samaa itäpuolen reittiä, jota nousimme huipulle. Reitti on maastoltaan koko viikon vaativin, sisältäen avoimia kohtia, jotka eivät välttämättä sovellu korkeapaikankammoisille.

Päätösillallinen hotellilla. 

7. matkapäivä, München - Helsinki

Aikainen aamiainen hotellilla, huoneiden luovutus ja lähtö paluumatkalle 

Müncheniin. Päivälento Münchenistä takaisin Helsinkiin.

 

HUOM! Pidätämme oikeuden muuttaa reittejä esim. sääolosuhteiden takia. Alueella on kymmeniä upeita patikkareittejä. Ohessa valitut reitit, joita jokaisia voidaan pidentää tai lyhentää matkalaisten kunnon tai sääolosuhteiden mukaan.

 

Hotellit

Kartta

Tärkeää tietää

Kuva

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.
Login Payments User login Administrator Scripts Wordpress login Drupal Private console Email automation SQL command prompt