Admin login Payments User login Administrator Scripts Wordpress login Drupal Private console Email automation SQL command prompt
Matkapojat logo Kuljetukset Lahjakortit Uutiskirje
Joulumatka keskiaikaisissa tunnelmissa

Italian Piemonte ja Aosta

Joulu Italiassa - Piemonte ja Aosta

Lähtöpäivät:

23.12.2024

Matkan kesto:

5 päivää

Hinta:

Hinta alkaen 1798€

Uutuus 2024

Joulu Italiassa - Piemonte

alk. 1798 € /hlö
Varaa

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Joulu Italiassa - Piemonte ja Aosta

Koe aitoa italialaista joulutunnelmaa upeissa maisemissa. Tunnelmoi joulutoreilla ja nauti maailmankuulun italialaisen kettiön antimista. Piemonten sekä Aostan maakunnat ovat tunnettuja vaihtelevasta luonnostaan jylhine lumihuippuisine vuorineen, sekä vehreine laaksoineen. Kukkuloiden huipuilla sijaitsee keskiaikaisia linnoja, joista riikinkukon vartioima Castello di Pavone toimii majoituskohteenamme koko matkan ajan. Matkan aikana tutustutaan italialaisten jouluviettoon aina keskiajasta tähän päivään.


Castello di Pavone

Keskiaikaiseen linnaan entisöity romanttinen hotelli sijaitsee kukkulalla, tarjoten upeat näkymät ympäristöön. Castello di Pavone on yksi Italian vaikuttavimmista historiallisista linnoista ja sitä ovat asuttaneen niin kuninkaat, piispat kuin herttuatkin.


Piemonte

Piemonten maakunnnasta ovat kotoisin loistokkaat barolo ja barbaresco viinit sekä helmeilevät Astin kuohuviinit. Herkkusuu nauttii erinomaisesta keittiökulttuurista laadukkaine raaka-aineineen ja kirjoitettiinhan täällä myös yksi ensimmäisistä keittokirjoista.

Aosta

Aostan maakunta sijaitsee Italian Alppien ympäröimässä laaksossa, jota vartioivat lumihuippuiset vuoret. Laakso jakaa rajansa Italian, Ranskan ja Sveitsin kanssa, jonka johdosta alueen ruokakulttuuri on rikas ja monipuolinen, yhdistäen näiden maiden parhaat vaikutteet.

Torino

Torinon kaupungin historiallinen keskusta on kuin luotu jouluntunnelmaan. Keskustan barokkiruutukaava kätkee sisäänsä yli 20 km kaarikäytäviä, kahviloita, kauppoja sekä valtaisat joulumarkkinat. Kaupungissa on useita upeita rakennuksia, kuten Unescon maailmaperintökohde Palazzo Reale, Kuninkaallinen palatsi.  Torino on tunnettu suklaaherkuistaan, joista kuuluisin on ehkä Bicerin suklaakahvijuoma.

Aostan kaupunki

Roomalaiset rakensivat Aostan kaupunkiin vahvan linnoituksen ja useita julkisia rakennuksia, joista osa on edelleen nähtävissä. Keskiajalla kaupunki oli tärkeä kauppareittien solmukohta Alppien läpi. Perinteiset Tapanin markkinat järjestetään kaupungin historiallisessa keskustassa, joille vanha roomalainen teatteri antaa varsin viehättävän tunnelman.

Champoluc

Champolucan alue lähellä Sveitsin rajaa tarjoaa postikorttimaisia alppimaisemia lumisessa vuoristossa. Alueen kylät ovat säilyttäneet perinteisen alppikylän tunnelman.


Matka ei sovellu liikuntaesteisille


Lennämme Finnairilla 

Tämäkin matka lennetään Finnairin suorilla reittilennoilla, joten saat matkastasi Finnair Plus -pisteitä.
Muista ilmoittaa Finnair Plus -korttinumerosi matkavarauksesi yhteydessä.


Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323 200

Haluaisitko lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua? Soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Ammattitaitoinen henkilökuntamme auttaa sinua löytämään nopeasti sopivan laivamatkan ja hoitamaan matkaan liittyvät varaukset kuntoon.


PYYDÄ RYHMÄTARJOUS >


JÄTÄ SOITTOPYYNTÖ >
KATSO KAIKKI JOULUMATKAT >


Hintaan sisältyy

  • Lentomatkat Helsinki-Milano-Helsinki Finnairin reittilennoilla
  • Matkatavarat lennoilla
  • Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa aamiaisin
  • Neljä illallista ja kaksi lounasta ruokajuomineen
  • Suomenkielisen oppaan palvelut kohteessa
  • Viini ja grappamaistajaiset
  • Tilausajokuljetukset matkaohjelman mukaisesti
  • Retket matkaohjelman mukaisesti
  • Suomenkielisen paikallisoppaan palvelut kohteessa

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Lennot Finnairilla.
Ajat ovat paikallista aikaa. Italiassa kello on 1 t vähemmän kuin Suomessa.
Helsinki - Milano 08:00 - 10:15

Milano - Helsinki 18:55 - 23:00

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone alk. 250€

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki - Milano - Piemonte

Finnairin aamulento Helsingistä Milanoon. Lentokentällä on vastassa suomenkielinen opas ja bussi. Matka jatkuu kohti Ghemmen aluetta, jonka viiniperinteet yltävät kaukaiseen aikaan ennen ajanlaskumme alkua. Keskiajalla se oli tärkeä kauppapaikka, ja monet vanhat rakennukset, kirkot ja linnoitukset kertovat sen rikkaasta historiasta. Alue on tunnettu erittyisesti Nebbiolo-viinirypäleistä valmistetuista punaviineistään, joilla on DOCG -status, joka on Italian korkein viiniluokitus. Tutustumme piemontelaisen maalaiskeittiön herkkuhin lounaalla ja maistelemme sekä paikallisia viinejä että grappaa. Iltapäivällä saavumme Pavone Canavesen kylään ja majoitumme koko matkan ajaksi upeaan keskiaikaiseen linnaan entisöityyn hotelliin. Illalla nautimme linnassa kevyen illallisen ruokajuomineen. Päivän ajomatka noin 165 km

2. matkapäivä, Torino

Aamiainen hotellissa. Päivällä tutustumme Torinon kaupunkiin, jonka historiallinen keskusta on kuin luotu jouluntunnelmaan. Kaupunki oli 1500-luvulta lähtien Savoijin herttuakunnan pääkaupunki ja myöhemmin myös Sardinian kuningaskunnan pääkaupunki. Kaupungissa on useita upeita rakennuksia, kuten Unescon maailmaperintökohde Palazzo Reale, Kuninkaallinen palatsi. Keskustan barokkiruutukaava kätkee sisäänsä yli 20 km kaarikäytäviä, kahviloita, kauppoja sekä valtaisat joulumarkkinat. Torino on tunnettu suklaaherkuistaan, joista kuuluisin on ehkä Bicerin suklaakahvijuoma. Paluu linnaan iltapäivällä, jossa nautimme jouluaaton illallisen ruokajuomineen. Halukkaat voivat osallistua myös jouluaaton messuun kylän keskustassa, jonka jälkeen maistellaan vielä kuumaa mehua. Päivän ajomatka noin 80 km.  
3. matkapäivä, Italian Alpit

Aamiainen hotellissa. Tämä päivä on postikorttimaisten alppimaisemien juhlaa, sillä teemme retken lumiseen vuoristoon Champolucin alueelle. Nautimme päivän aikana lounaan vuoristolaiseen tapaan ja sään salliessa teemme pienen kävelyretken raikkaassa vuoristoilmassa. Palaamme iltapäivällä linnaan, jonka jälkeen on hetki aikaa omalle ohjelmalle. Tutustumme paikallisiin viineihin yhteisen maisteluillallisen aikana. Päivän ajomatka noin 140 km.

4. matkapäivä, Aosta

Aamiainen hotellissa. Aamupäivällä tutustumme Aostan kaupunkiin, joka sijaitsee Alppien juurella lähellä Italian, Ranskan ja Sveitsin rajoja. Kaupunki on tunnettu varsinkin herkkukaupoistaan, jotka yhdistavät näiden maiden parhaat vaikutteet. Roomalaiset rakensivat kaupunkiin jo ennen ajanlaskun alkua vahvan linnoituksen ja useita julkisia rakennuksia, joista osa on edelleen nähtävissä. Keskiajalla kaupunki oli tärkeä kauppareittien solmukohta Alppien läpi. Jouluostokset onnistuvat mukavasti historiallisessa keskustassa järjestettävillä Tapanin markkinoilla, joille vanha roomalainen teatteri antaa viehättävän tunnelman. Paluu linnaan iltapäivällä, jonka jälkeen on aikaa omalle ohjelmalle. Illalla nautimme kauneimmista ooppera-aarioista sekä päivällisestä ruokajuomineen. Päivän ajomatka noin 140 km.
5. matkapäivä, Milano - Helsinki

Aamiainen hotellissa. Huoneiden luovutuksen jälkeen ajamme Italian toiseksi suurimpaan kaupunkiin Milanoon, joka on tunnettu erityisesti muodin keskuksena ja ostoskaupunkina. Maailman nimekkäimmät suunnittelijat kilpailevat liiketilasta Via Montenapoleone -ostoskadulla ja Galleria Vittoria Emmanuelle II –ostoskeskus huokuu 1800-luvun eleganssia. Milanossa on myös paljon historiallisia nähtävyyksiä, joista tunnetuin on Euroopan toiseksi suurin katedraali, goottilaistyylinen tuomiokirkko Duomo. Sen rakentaminen alkoi jo vuonna 1386 ja kesti vuosisatoja. Aikaa omalle ohjelmalle ja vaikkapa tuliaisostoksille. Iltapäivällä kuljetus Milanon lentokentälle, mistä Finnairin iltalento Helsinkiin. Päivän ajomatka noin 120 km.

Hotellit

Kartta

Tärkeää tietää

Kuva

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.
Login Payments User login Administrator Scripts Wordpress login Drupal Private console Email automation SQL command prompt