Admin login Payments User login Administrator Scripts Wordpress login Drupal Private console Email automation SQL command prompt
Matkapojat logo Kuljetukset Lahjakortit Uutiskirje
Aktiivista lomaa

Patikkamatka Andorraan

Patikkamatka Andorraan

Lähtöpäivät:

22.9.2024

Matkan kesto:

7 päivää

Hinta:

Hinta alkaen 1529€

Patikkamatka Andorraan

alk. 1529 € /hlö
Varaa

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Patikkamatka Andorraan  

Tule kokemaan unohtumattomia elämyksiä kanssamme vaellus- ja patikointimatkoillemme! Ohjelma sopii kaikenikäisille peruskuntoisille ihmisille, jotka haluavat matkustaa mukavan porukan ja kokeneiden ohjaajien kanssa. Ohjaajamme asuu samassa hotellissa yhdessä ryhmän kanssa. Vaellusreittien vetäminen tapahtuu paikallisen ammattiohjaan avustamana.


Matkan hintaan sisältyy puolihoito. Matka soveltuu kaikenikäisille hyvän peruskunnon omaavalla henkilölle. Ei sovellu liikuntarajoitteisille. Varmista paikkasi tälle upealle vaellusmatkalle ja ilmoittaudu pian mukaan! Andorran maasto on kivikoisuutensa vuoksi vaativin patikkakohteistamme. 


Otathan oman täytettävän juomapullon mukaan patikkamatkalle!


Andorra

Andorra on pieni sisämaavaltio Espanjan ja Ranskan välissä Pyreneillä. Maa koostuu käytännössä kahdesta laaksosta ja niiden ympärillä kohoavista korkeista vuorista. Maan keskikorkeus on Euroopan korkein, lähes 2 000 metriä. Matalin kohta on Espanjan rajalla, noin 800 metrin korkeudessa. Korkeimmat vuoret ovat lähes kolmen kilometrin korkuisia, korkeimpana niistä Coma Pedrosa, 2 946 metriä. Andorrassa on asukkaita vain hieman yli 80 000, ja valtion pääkaupunki on Andorra la Vella. Andorra on saanut kulttuurivaikutteita Ranskasta, Espanjasta ja varsinkin Kataloniasta. Maa tunnetaan paitsi upeista vuoristomaisemista, myös verovapaista tuotteistaan, jotka houkuttelevat maahan lukuisia matkailijoita.


Patikointiloma tekee hyvää!

Hyvinvoinnin ja yhdessäolon täyteiset patikkalomat vievät nauttimaan Keski-Euroopan upeisiin maisemiin. Näillä matkoilla taivalletaan rennosti oman vauhdin mukaan ja siirretään arjen kiireet sivuun. Matkakohteet on valikoitu huolella ja niissä tehtävät patikat soveltuvat hyvin kaikenikäisille, hyväkuntoisille ja tervejalkaisille henkilöille. Matkapäivien lomassa on monesti tarjolla myös rentoa oheisohjelmaa. Huom! Voimme jakaa patikoilla asiakkaat maksimissaan kahteen kuntoryhmään.

Matkaan yksin, kaksin tai osana seuruetta

Näille patikkalomille olet tervetullut yksin, kaksin tai osana seuruetta. Jokainen matkalainen huomioidaan ja kukaan ei jää yksin. Matkaan ovat tervetulleita myös ei-liikunnalliset matkaseuralaiset - kun sinä patikoit, seuralaisesi pääsee nauttimaan alueen muista nähtävyyksistä - molemmat nauttivat!

Patikat ja fyysinen kunto

Jokaisella patikkamatkalla löytyy eri kuntotasoisille patikoijille soveltuvia reittejä, joita voi halutessa
kulkea myös ilman opastamme, mutta vaativammat pääreitit tehdään yhdessä oppaiden kanssa ja 
apu on aina lähellä. Päiväpatikat ovat kestoltaan noin 3-6 tunnin mittaisia, joista aktiivista kävelyä noin 2,5-5 tuntia. Jos huoli omasta jaksamisesta yllättää, on aina mahdollista pitää huilipäivä tai kääntyä aikaisemmin takaisin  ja nauttia kohteen muista nähtävyyksistä. Huomioithan myös että korkeuseroista johtuva ohuempi ilma voi aiheuttaa yllättäväkin helposti hengästymisen.


Varusteet ja hotellipalvelut

Saat ennen matkaa kattavan varusteluettelon, jossa kerrotaan miten varustautua matkaan. Isossa roolissa ovat oikeanlaiset patikointiin soveltuvat kengät ja vaatetus. Oppaat ohjeistavat myös mikäli matkakohteessa on saatavilla lisävarusteita, kuten patikointisauvoja. Patikat alkavat pääsääntöisesti hotellialueen lähistöltä, jolloin pitkiä bussimatkoja ei ole. Päivän patikkavaellusten päätteeksi onkin mukava palata hotellille virkistäytymään ja illastamaan. Kaikkiin patikkalomiin sisältyy puolihoito ja hintaan sisältyvät ruokailut ovat hyvätasoisia. Mahdollisen erikoisruokavalion saatavuus on kuitenkin tärkeää varmistaa etukäteen ennen matkaa.

Patikkamatkoille on turvallista lähteä!

Matkapoikien patikkamatkat toteutetaan yhteistyössä Liikuntamatkojen kanssa. Liikuntamatkoilla on vuosikymmenten rautainen kokemus onnistuneiden patikkamatkojen järjestämisestä. Näillä patikkamatkoilla vaalitaan luottoreseptiä, johon kuuluu patikoinneista myös nautiskelu, vauhdin mitoitus oman kunnon mukaan, suomenkieliset kokeneet patikkaoppaat ja koko ryhmän majoittuminen samaan hotelliin. Nämä ovat asioita, jotka keräävät kiitosta vielä pitkään matkan jälkeenkin. Patikkamatkoilla syntyvä yhteisöllinen ilmapiiri on myös hurmannut jo tuhansia suomalaisia ja useat heistä palaavat uskollisesti uusille patikoille ja ainutlaatuisten hetkien äärelle.  

Tule mukaan patikkaperheeseen!

Anna sinäkin hyvinvointilupaus itsellesi ja lähde nautiskelemaan patikoinnista mukavassa porukassa ja kokeneiden oppaiden seurassa. Upeat maisemat kruunaavat loman!


Lisätietoja ohjelmasisällöstä ja vaelluksista

Jouni Parkkali, puh. 0400 409 837, jouni.parkkali@liikuntamatkat.fi


Lennämme Finnairilla

Tämäkin matka lennetään Finnairin suorilla reittilennoilla, joten saat matkastasi Finnair Plus -pisteitä.
Muista ilmoittaa Finnair Plus -korttinumerosi matkavarauksesi yhteydessä.
KATSO KAIKKI PATIKKAMATKAT >>

--------------------------------------------------Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323200

Haluaisitko lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua? Soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.

Oman ryhmän kanssa matkaan!

Onko sinulla oma ryhmä - pieni tai iso - jonka kanssa haluaisit lähteä matkaan? Tiesithän, että Matkapojat palvelee kaiken kokoisia ryhmiä ja räätälöi sinulle ja ryhmällesi sopivat matkapaketit. Ammattitaitoiset myyntivirkailijamme tavoitat numerosta 010 2323 440 tai ryhmat@matkapojat.fi. Voit halutessasi pyytää myös suoraan tarjouksen tai jättää soittopyynnön.

 

Hintaan sisältyy

  • Lentomatka Helsinki-Barcelona-Helsinki Finnairin reittilennoilla
  • Matkatavarat lennoilla
  • Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa
  • Suomeksi opastetut patikat matkaohjelman mukaan (5 kpl)
  • Ateriat: puolihoito (6 aamiaista ja 6 illallista)
  • Iltasauna hotellissa
  • Matkaohjelman mukaiset retket ja kuljetukset
  • Kokeneiden suomenkielisten vaellusoppaiden palvelut kohteessa
  • Eväät hotellista ohjatuille patikoille

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Ajat ovat paikallista aikaa. Espanjassa kello on 1h vähemmän kuin Suomessa. Lennot Finnairilla.
Helsinki - Barcelona 17:05 - 20:05

Barcelona - Helsinki 10:05 - 15:10

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone alk. 150€

Turistivero 1,60 euroa/hlö/yö

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki - Barcelona - Andorra

Finnairin iltalento Barcelonaan, lentoaika nelisen tuntia. 

Laskeuduttuamme lähdemme suoraan kohti Andorraa ja Ordinon kylää ja siellä sijaitsevaa hotelli Comaa. Noin 200 kilometrin matka kulkee läpi vehreiden katalonialaismaisemien ja kestää kolmisen tuntia. Perille saavuttaessa yöpalaa ja majoittuminen hotel Comaan.  

2. matkapäivä, Ordino

Aamiainen hotellissa.

Aamupäivällä lähdemme hotellilta paikallisen oppaan ohjaamana tutustumaan lähiympäristöön.

Teemme ympyrävaelluksen, korkeusero on 250m. Vajaan kolmen tunnin patikan aikana 

tutustutaan Ordinon alueeseen.  

Iltapäivällä mahdollisuus lähteä paikallisbussilla oppaiden ostosretkelle Andorran 

pääkaupungiin Vellaan.

Klo 19 illallinen hotellissa. 


3. matkapäivä, Tristainan järvet

Aamiaisen jälkeen lähdemme valloittamaan Tristainan järviä. Patikan aikana pääset nauttimaan näkymästä kolmelle ainutlaatuiselle järvelle, värikkäistä alppikukista ja luonnonrauhasta. Matkan varrella kohtaamme muutamia jokien risteyksiä, korkeuseroja ja jyrkkyyttä osassa matkaa. Valittavana on kaksi reittiä, joiden korkeuserot ovat 300 m ja 500 m.

Klo 19 illallinen hotellissa ja yhteistä iltaohjelmaa.

4. matkapäivä, Sortenyn luonnonpuisto

Aamiaisen jälkeen lähdemme hotellilta Sortenyn luonnonpuistoon, noin 15 km:n päähän hotelli Comasta. Tässä luonnonpuistossa on poikkeuksellisen monipuolinen kasvisto ja eläimistö. Reittimme sisältää historiallisen vuoristoreitin, joka päättyy Rialb-joen viereiseen laaksoon. Selkeällä säällä saatamme nähdä jopa La Serreran ja L’Estanyón huiput, jotka kohoavat lähes 3000 metrin korkeuteen.

Voit valita joko lyhyemmän tai pidemmän reitin. Suunnitellun reitin pituus on 6 km, kesto 4h, nousu 450m ja korkein kohta 2300m.

Klo 19 illallinen hotellissa.

5. matkapäivä, Coma Pedrosan luonnonpuisto Pla de l'Estanyll

Aamiaisen jälkeen lähdemme vaelluspäivälle Arinsaliin, Coma Pedrosan luonnonpuistoon. Vaellus on mukava ja suhteellisen helppo. Matkan varrella näemme myös pienen vesiputouksen ja pienen järven. Ylhäältä on upeat näkymät Arinsalin laaksoon.

Lähtökorkeus on 1560m ja korkein kohta 2034m (Pla de l’Éstany.) Korkeusero on 530m ja kävelyetäisyys 8 km.

Klo 19 illallinen hotellissa.

6. matkapäivä, Blue Lake

Aamiaisen jälkeen menemme bussilla (15 km) hotellilta Sortenyn parkkipaikalle ja patikoimme laaksossa pohjoiseen. Seuraamme mukavaa reittiä vuoristojoen ja puiden lomitse laakson päässä sijaitsevalle paimenmökille. Tälle alueelle tyypillisiä kivisiä paimenmökkejä voi nähdä myös myöhemmin vaelluksen aikana. Lähtökorkeus koko ryhmälle on 1800m, yhdessä kiivetään 2100m korkeuteen, josta halukkaat voivat palata samaa reittiä takaisin. Halukkaat voivat jatkaa nousten mutkitellen Ranskan rajalle (Port de Siguer), 2395 metrin korkeuteen. Sininen järvi on 15 minuutin kävelymatkan päässä, paluu samaa reittiä

Helpompi reitti: Kiipeä 300 metrin korkeudesta 2100 metriin. Matkan pituus on 6 km.

Pidempi reitti: Sininen järvi sijaitsee 640 metrin korkeudessa 2395 metriin asti. Matkan pituus on 8 km.

Klo 19:00 illallinen hotellissa. 

7. matkapäivä, Kotiinpaluu Andorra - Barcelona - Helsinki

Lähtö Barcelonan lentokentälle heti varhaisen aamiaisen jälkeen. Finnairin aamulento Helsinkiin, joka saavutetaan iltapäivällä. Huom! Pidätämme oikeuden muuttaa reittejä esim. sääolosuhteiden vuoksi.

Osan Finnairin Espanjan lennoista operoi Iberia. Iberian lennoilla ei ole tarjolla virvoke-tai 

välipalamyyntiä. Huomioittehan tämän varautumalla tarvittaessa omiin eväisiin. 

 

Hotellit

Kartta

Tärkeää tietää

Kuva

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.
Login Payments User login Administrator Scripts Wordpress login Drupal Private console Email automation SQL command prompt