Admin login Payments User login Administrator Scripts Wordpress login Drupal Private console Email automation SQL command prompt
Matkapojat logo Kuljetukset Lahjakortit Uutiskirje
Hurtigruten

Hurtigruten-risteilyt

Hurtigruten-risteilyt Norjaan

Lähtöpäivät:

2.8. (täynnä), 6.9.2024 (täynnä), tulossa myyntiin 12.4., 9.5., 13.6., 11.7., 8.8., 5.9., 2.10.2025

Matkan kesto:

8 päivää

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Hurtigruten

Hurtigruten tunnetaan 120-vuotisesta historiastaan, ainutlaatuisesta tunnelmastaan, dramaattisista maisemistaan ja käynneistään lukuisissa pienemmissä tai suuremmissa satamissa. Matka Hurtigrutenilla on paras tapa tutustua Norjan pitkään rannikkoon. Missä tahansa oletkin, tunnet olevasi lähellä luontoa. Mahtavien maisemien ja raikkaan, puhtaan ilman yhdistelmä saa aikaan ihmeitä. Rannikon monet erityispiirteet tulevat selvästi esiin keväällä tai syksyllä – vuodenaikoina, jotka tarjoavat eniten vaihtelua. Retkillä saat lähikontaktin paikalliseen elämänmuotoon, jossa pääosaa näyttelevät perinteet, kulttuuri ja luonto – jättäen matkailijalle unohtumattomia kokemuksia. Maailman kaunein merimatka - näin kuvataan Hurtigrutenia usein. Lähde laivamatkalle Norjan rannikolle ja koe henkeäsalpaavat maisemat!

Vuonojen Norja

Hurtigruten on osa rannikon pikkukaupunkien paikallisliikennettä ja siten arkipäivää ihmisille, jotka asuvat Norjan rannikolla. Laivat eivät näin ollen ole aivan tyypillisiä risteilyaluksia, vaan myös osa julkista liikennettä. Varustamon alukset lähtevät päivittäin merireitilleen Bergenistä pohjoiseen ja Kirkkoniemestä etelään. Mahtavat vuonot, UNESCOn maailmanperintökohteet, upea luonto ja eläimet ovat pääosassa tällä parin tuhannen kilometrin pituisella matkalla pitkin Norjan rannikkolinjaa.

Katso matkan kartta tästä


Suomalainen matkanjohtaja

Näillä matkoilla on mukana kokenut suomalainen matkanjohtaja koko matkan ajan!

Hintaan sisältyy täysihoito risteilyllä

Täysihoito Hurtigruten risteilyllä (aamiainen, lounas ja 3 ruokalajin illallinen, ei sis. juomia)

Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323200

Haluaisitko lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua? Soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.Hintaan sisältyy

  • Lentomatka Helsinki-Ivalo Finnairin reittilennolla
  • Lentomatka Bergen-Helsinki Finnairin reittilennolla
  • Matkatavarat lennoilla
  • Bussikuljetukset Ivalossa ja Bergenissä matkaohjelman mukaan
  • Hotelliyöpyminen Ivalossa 2 hengen huoneessa aamiaisin
  • 5 yön Hurtigruten-risteily 2 hengen sisähytissä
  • Täysihoito Hurtigruten risteilyllä (aamiainen,lounas ja llallinen,ei sis. ruokajuomia)
  • Hotelliyöpyminen Bergenissä 2 hengen huoneessa aamiaisin
  • Illallinen Bergenin hotellissa
  • Matkapoikien suomalaisen matkanjohtajan palvelut koko matkan ajan

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu 5.4.2024

Lentoaikataulu / meno ja paluu Finnair
Ajat ovat paikallista aikaa. Norjassa kello 1 tunti vähemmäin kuin Suomessa.
Helsinki - Ivalo 21:50 - 23:30

Bergen - Helsinki 10:50 - 14:40

Lentoaikataulu 3.5.2024

Lentoaikataulu / meno ja paluu Finnair
Ajat ovat paikallista aikaa. Norjassa kello 1 tunti vähemmäin kuin Suomessa.
Helsinki - Ivalo 20:20 - 21:55

Bergen - Helsinki 10:50 - 14:40

Lentoaikataulu 7.6. ja 6.9.2024

Lentoaikataulu / meno ja paluu Finnair
Ajat ovat paikallista aikaa. Norjassa kello 1 tunti vähemmäin kuin Suomessa.
Helsinki - Ivalo 19:25 - 21:00

Bergen - Helsinki 10:50 - 14:40

Lentoaikataulu 5.7. ja 2.8.2024

Lentoaikataulu / meno ja paluu Finnair
Ajat ovat paikallista aikaa. Norjassa kello 1 tunti vähemmäin kuin Suomessa.
Helsinki - Ivalo 21:45 - 23:15

Bergen - Helsinki 10:50 - 14:40

Lentoaikataulu 4.10.2024

Lentoaikataulu / meno ja paluu Finnair
Ajat ovat paikallista aikaa. Norjassa kello 1 tunti vähemmäin kuin Suomessa.
Helsinki - Ivalo 21:35 - 23:10

Bergen - Helsinki 10:50 - 14:40

Lisämaksulliset palvelut

1 hengen hytti/huone

Retket vierailukohteissa

Juomat risteilyllä

Juomat hotelleissa

Asiakkaat suosittelevat

Haluan kiittää matkanjohtajaamme! Hān oli todella huolehtivainen, otti asioista selvää, vastasi kyselyihin ja oli aina tavattavissa.

Laivalla henkilökunta, siisteys ja ohjelma loistavaa. Ruoka taivaallista! Opas todella asiantunteva ja näki paljon vaivaa vuoksemme. Ihana aurinko ja suotuisat tuulet saattelivat matkaamme.

Aivan huikean hieno unelmien matka! Oppaalla paljon tietoa jaettavana ja kiva kontakti ryhmään.

Opas oli todella hyvä. Hänen tietämyksensä ja innostuksensa Norjasta oli valtava.

Opas otti huomioon kaikki matkustajat ja huolehti hyvin asioista.

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki - Ivalo

Finnairin lento Helsingistä Ivaloon. Kuljetus lentokentältä hotelli Ivaloon, jossa majoittuminen hotelliin. Hotelli Ivalo sijaitsee aivan Ivalojoen varrella ja iltaa voi viettää saunomalla ja uimalla hotellin uima-altaalla, illastamalla hotellin ravintolassa tai tekemällä iltakävelyn Ivalon keskustassa.

 

Vuoden 2024 lähdöillä Finnairin lento Helsingistä Ivaloon on myöhäinen iltavuoro. Lento lähtee Helsingistä klo 21:30 ja saapuu Ivaloon klo 23:10. Kuljetus lentokentältä hotelli Ivaloon, jossa majoittuminen hotelliin.

2. matkapäivä, Ivalo – Kirkkoniemi – Vardø – Båtsfjord – Berlevåg

Hotelliaamiaisen jälkeen lähdemme kohti Kirkkoniemeä. Reittimme kulkee Sevettijärven ja Näätämön kautta pohjoisen Lapin karun kauniita maisemia ihaillen. Barentsinmeren helmi, Kirkkoniemi on tunnettu kalastustroolareistaan, rautakaivoksestaan ja monikulttuurisesta väestöstään rajaseudun kaupunkina.


Hurtigrutenin laiva lähtee risteilylle klo 12:30. Laiva kulkee Varangin niemimaan ympäri ja pysähtyy pikaisesti Vardøssa, Norjan itäisimmässä kaupungissa. Pysähdyksen aikana voi käydä tutustumassa kahdeksankulmaiseen linnakkeeseen, joka on ollut kaupungin turvana jo yli 280 vuotta.  Matka jatkuu yli Kongsøyfjordenin, minkä jälkeen poikkeamme Båtsfjordin ja Berlevågin suojaisissa kalastussatamissa myöhemmin illalla.

3. matkapäivä, Mehamn – Kjøllefjord – Honningsvåg – Havøysund – Hammerfest – Øksfjord – Skjervøy – Tromssa

Historiallisen Ruijan alueella kalastus on aina ollut tärkeä elinkeino ja monet yhdyskunnat saavat elantonsa edelleen meren elävistä ja niiden jalostuksesta. Näitä pieniä kalastajakyliä näemme matkallamme kun laivamme poikkeaa niiden satamissa toimien elintärkeänä tavarantoimittajana näihin kaukaisiin kohteisiin. Aamiaisaikaan ohitamme Nordkappin, josta merimatka jatkuu Euroopan pohjoisimpaan kaupunkiin, Hammerfestiin. Hammerfestin kaupunkielämä on vilkasta kalastuksen, kaupan, matkailun ja läheisten kaasukenttien ansiosta.  Pysähdyksen aikana voi poiketa vaikka museossa tai kirkossa tai hyvällä säällä tehdä vaelluksen läheiselle näköalapaikalle. Myöhään illalla saavumme Tromssaan, jossa voi ihastella arktista katedraalia ja tehdä kävelylenkin kaupungilla.

4. matkapäivä, Finnsnes – Harstad – Risøyhamn – Sortland – Stokmarknes – Svolvær – Stamsund

Lofootit ja Vesterålenin saaret tarjoavat ehdottomasti eräitä matkan upeimpia maisemaelämyksiä. Ihastele Risøyrennan kanavan matalia vesiä, jossa hiekkasärkät näkyvät kirkkaan, vihertävän veden lävitse kanavan molemmilla puolilla. Laiva jatkaa matkaansa kapean Raftsundetin salmen lävitse, joka erottaa toisistaan Vesterålenin ja Lofoottien saaristot. Mikäli sää ja aikataulu sallivat, laiva vierailee myös unohtumattomassa Trollfjordin vuonossa, jossa sileät kalliot miltei koskettavat laivan kylkiä ja kapteeni tekee tarkkaa työtä kääntäessään laivan vuonon pohjukassa.

Illalla saavumme Svolværiin, jossa turskan kuivaustelineet ja viehättävät, kalastajille alun perin tarkoitetut rorbu-tyyppiset majoitustilat näkyvät jo heti satamaan tullessa ja kertovat saarten historiallisesta elinkeinosta kautta vuosisatojen.  Svolværissä on aikaa käydä drinkillä Jääbaarissa tai käydä kävelyllä ja kuvata jylhiä ympäröiviä vuoria, jotka eroavat Norjan muista vuorista teräväpiirteisillä huipuillaan.

5. matkapäivä, Bodø – Ørnes – Sandnessjøen – Brønnøysund

Merimatka jatkuu kapeiden salmien ja saarten välistä kohti tarunhohtoista Helgelandia. Päivän aikana juhlistetaan myös Napapiirin ylitystä. Matkaamme idyllisen Alstenin saaren ohitse, minkä jälkeen näkyvät myyttiset Seitsemän sisaruksen vuoret. Vegan saaristo on UNESCOn maailmanperintökohde ja sijaitsee lähellä Sandnessjøenin satamaa. Brønnøysund on seuraava satamamme ja siellä on aikaa käydä tutustumassa paikalliseen ostoskeskukseen tai tutustua kävellen taajamaan.  Brønnøysundin jälkeen on kauniilla säällä mahdollisuus nähdä erikoinen luonnonmuodostelma, Torghattenin 160 metriä pitkä, veden kuluttama vuorenreikä.

6. matkapäivä, Trondheim – Kristiansund – Molde – Ålesund

Varhain aamulla saavutaan Norjan kolmanneksi suurimpaan kaupunkiin Trondheimiin. Täällä voit tutustua mahtavaan Nidaroksen katedraaliin, joka on Skandinavian suurin keskiaikainen kirkkorakennus.  Katedraali oli eritoten katolisena aikana suosittu pyhiinvaelluskohde Pyhän Olavin pyhäinjäännösten vuoksi. Nykyään Trondheim on vilkas kauppa- ja opiskelukaupunki, jossa on säilynyt vanhoja, puisia rakennuksia sekä Nid-joen varrella että keskustassa.  Matka jatkuu avomerellä Munkholmenin ja Hitran saarien ohitse kohti vaurasta, saarilla sijaitsevaa Kristiansundia, jonka keskusta on heti sataman edustalla.  Illalla saavumme Moldeen, joka tunnetaan ”ruusujen kaupunkina” poikkeuksellisen runsaan ja vehreän kasvillisuutensa vuoksi.

7. matkapäivä, Torvik – Måløy – Florø – Bergen

Päivän aikana ohitetaan useita syviä vuonoja ja taivaalle kurottavia tuntureita. Viimeisellä osuudella voit ihailla kuvankaunista Sognefjordin, Norjan pisimmän ja syvimmän, vuonon suuta. Laiva saapuu Bergeniin klo 14:45. Satamasta kuljetus Radisson Blu Royal Bergeniin ja majoittuminen hotelliin. Iltapäivällä teemme yhteisen kävelykierroksen keskustassa ennen yhteistä illallista hotellilla.

8. matkapäivä, Bergen - Helsinki

Aamiainen hotellissa.  Aamiaisen jälkeen laivayhtiön järjestämä kuljetus hotellilta lentokentälle. Paluulento Bergenistä Helsinkiin lähtee klo 10:50. Saapuminen Helsinkiin klo 14:40. 


Hotellit

Laivan esittely

Hurtigruten

Laivalla painottuu rentoutuminen, eikä siellä ole samanlaista kaupallista viihdetarjontaa kuin useimmilla tavallisilla risteilylaivoilla. Pyrkimyksenä on päästä lähelle ainutlaatuista luontoa ja jakaa kokemukset matkakumppaneiden kanssa. Hurtigrutenin vuodenaikateemoihin liittyen laivalla tarjotaan mielenkiintoisia tapahtumia, työnäytöksiä ja esitelmiä matkan aikana. Kuhunkin vuodenaikaan liittyviä aktiviteetteja järjestetään sekä sisätiloissa että ulkokannella. Niihin osallistuminen on vapaaehtoista ja niistä kerrotaan lisää päiväohjelmissamme ja laivalla. Tarjolla on myös elävää pianomusiikkia iltaisin baarissa.


Kullakin laivalla on oma tyylinsä ja muotoilunsa, joka näkyy niin laivalla olevassa taiteessa kuin sen värityksessä ja sisustuksessakin. Kaikki laivat takaavat kuitenkin viihtyisän matkakokemuksen rennossa Hurtigrutenin ilmapiirissä. Laivoissa on n. 490-600 matkustajapaikkaa. Laivoilta löytyy mm. kahvila-, baari- ja ravintolapalvelut, pieni kauppa ja kuntosali, hissi sekä osasta laivoista myös ulkoilmajacuzzi.


Laivat lähdöillämme:

Lähtö 15.9.2023 / Ms Nordnorge


Lähtö 5.4.2024 / Ms Nordlys

Lähtö 3.5.2024 / Ms Nordnorge

Lähtö 7.6.2024 / Ms Kong Harald

Lähtö 5.7.2024 / Ms Polarlys

Lähtö 3.8.2024 / Ms Vesterålen

Lähtö 6.9.2024 / Ms Nordlys

Lähtö 4.10.2024 / Ms Nordnorge


Kuva
Kuva

Huom!

Lisämaksusta tilattavissa myös minisviitti tai sviitti.
Ota yhteys myyntipalveluumme p. 010 2323200.

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.
Login Payments User login Administrator Scripts Wordpress login Drupal Private console Email automation SQL command prompt