Admin login Payments User login Administrator Scripts Wordpress login Drupal Private console Email automation SQL command prompt
Matkapojat logo Kuljetukset Lahjakortit Uutiskirje
Ihastuttava Italia

Etelä-Italia

Etelä-Italia

Lähtöpäivät:

4.10.2024 (täynnä) ja 22.3., 27.9. ja 18.10.2025

Matkan kesto:

6 päivää

Hinta:

Hinta alkaen 1598€

Uutuus 2024

Etelä-Italia

alk. 1598 € /hlö
Varaa

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Matkapoikien kiertomatka Etelä-Italiaan

Lähde mukaan Matkapoikien kiertomatkalle Etelä-Italian upeisiin maisemiin. Kulttuuri, luonto, ruoka ja historia tekevät Etelä-Italiasta ainutlaatuisen matkakohteen, joka hurmaa kokeneetkin matkailijat. Olipa intohimosi sitten historia, seikkailu, ruoka tai rentoutuminen, Etelä-Italia tarjoaa jotain jokaiselle matkustajalle. Tervetuloa tutustumaan suomenkielisen oppaan johdolla tähän lumoavaan alueeseen ja sen moniin ihmeisiin! Matkan hintaan sisältyy aterioita matkaohjelman mukaisesti sekä suorat lennot Finnairilla.


Matera

Unescon maailmanperintökohde Matera on Jordanian Petran ohella ihmiskunnan vanhin yhtäjaksoisesti asuttu alue ja ensimmäiset merkit asutuksesta ulottuvat jopa 15 000 vuoden taakse. Kaupunki on tunnettu kallioihin hakatuista yksinkertaisista luola-asumuksista ja Keskusaukion alla sijaitsi aikanaan kokonainen luolastokaupunki toreineen, asuntoineen ja kirkkoineen. Kaupunkikuva on onnistuttu säilyttämään alkuperäisenä ja täällä on kuvattu monia historiallisia elokuvia.

Alberobello

Unescon maailmanperintökohde Alberobellon kaupunki on kuuluista historiallisista trullitaloista, joita muualta ei löydy. Vierivieressä nököttävät pyöreät valkoiset rakennukset kartionmuotoisine kivikattoineen ovat ainutlaatuisia ja sympaattisen oloisia. Trullitalot eivät suinkaan kuulu vain menneisiin aikoihin, vaan niissä asuu edelleen muutamia tuhansia asukkaita.

Ostuni

Ostuni tunnetaan Apulian maakunnan ”valkoisena helmenä”, sillä sen kolmelle kukkulalle rakennetut talot hohtavat puhtaan valkoisina. Kävelykierros keskustan kapeilla kujilla ylös Ostunin maamerkille, Neitsyt Marian katedraalille, palkitaan upeilla maisemilla.

Bari

Barin vanhankaupungin muurin suojissa risteilevät kapeat kujat, pienet piazzat, vanhat palatsit ja temppeleiden rauniot. Täällä elämä soljuu värikkäänä ja äänekkäänä, aivan kuten eteläitalialaiseen tapaan pitääkin. Italian pisimmältä rantakadulta Lungomarelta aukeaa kauniit näkymät Adrianmerelle.

Monopoli

Monopolin kaupungin historia ulottuu antiikin Kreikan aikaan, jolloin se oli merkittävä kauppasatama. Kaupunki on kuuluisa upeista rannoistaan sekä kristallinkirkkaasta vedestään, ja on erityisesti italialaisten suosima lomakohde.

Vietri sul Mare

Vietri sul Mare kimaltelee Tyrhenanmeren rannalla ja on osa Unescon maailmanperintöluetteloon kuuluvaa Amalfin rannikkoa. Vietri sul Mare on tunnettu käsintehtyjen keramiikkatuotteiden valmistuksesta ja täältä löytyykin lukuisia keramiikkapajoja ja kauppoja.

Paestum

Unescon maailmanperintökohde Paestum, alkuperäiseltä nimeltä Poseidonia, oli antiikin aikainen kaupunkivaltio Suur-Kreikassa. Argeologiselta alueelta löytyy kolme hyvin säilynyttä dorilaista temppeliä, jotka ovat merkittäviä antiikin ajan arkkitehtuurin esimerkkejä.

Napoli

Napolin sydän, vanhakaupunki "Centro Storico" on Unescon mailmanperintökohde ja tarjoaa runsaasti nähtävää kauniista kirkoista pieniin putiikkeihin, kahviloihin ja viinibaareihin. Suurkaupungin rouhean pinnan alla sykkii eteläitalialainen rennon riehakas elämänasenne ja huolettoman ystävällinen tunnelma.

Vesuvius

Napolin lähellä sijaitseva Vesiviuksen tulivuori on tullut tunnetuksi erityisestä vuonna 79 jKr tapahtuneesta purkauksesta, joka hautasi naapurikaupungit Pompejin ja Herculaneumin tuhkaan ja laavaan.

Matka ei sovellu liikuntaesteisille

Osa kaupungeista sijaitsee kukkuloilla, joten korkeuserojen vuoksi matka ei sovellu liikuntaesteisille.


Lennämme Finnairilla

Tämäkin matka lennetään Finnairin suorilla reittilennoilla, joten saat matkastasi Finnair Plus -pisteitä.
Muista ilmoittaa Finnair Plus -korttinumerosi matkavarauksesi yhteydessä.


Pidätämme oikeudet muutoksiin.


Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323200

Haluaisitko lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua? Soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.


PYYDÄ RYHMÄTARJOUS >


JÄTÄ SOITTOPYYNTÖ >Hintaan sisältyy

  • Lentomatkat Helsinki – Rooma – Helsinki Finnairin reittivuorolla
  • Matkatavarat lennoilla
  • Bussikuljetukset kohteessa matkaohjelman mukaisesti
  • Hotelliyöpymiset kahden hengen huoneessa aamiaisin
  • Ateriat: kolme illallista ja yksi lounas ruokajuomineen
  • Viininmaistajaiset
  • Matkaohjelman mukaiset kaupunkikierrokset ja retket
  • Suomenkielisen paikallisoppaan palvelut

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Ajat ovat paikallista aikaa. Italiassa kello on 1h vähemmän kuin Suomessa. 
Lennot Finnairilla.
Helsinki - Rooma 07:25 - 09:55

Rooma - Helsinki 18:40 - 23:05

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone, alk. 260€

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki-Rooma-Vesuvius-Matera

Finnairin aamulento Helsingistä Roomaan. Suomenkielinen opas ja bussi ovat vastassa lentokentällä, mistä matka jatkuu kohti Napolinlahtea ja Vesivius tulivuorta. Se on yksi maailman tunnetuimmista tulivuorista ja tullut tunnetuksi erityisestä vuonna 79 jKr tapahtuneesta purkauksesta, joka hautasi naapurikaupungit Pompejin ja Herculaneumin tuhkaan ja laavaan. Vesuvius on tuttu myös Walt Disneyn sarjakuvista  Aku Ankka , jossa Milla Magia-noita asuu vuorella pienessä mökissään. Vierailemme vuoren rinteellä sijaitsevalla viehättävällä viinitilalla, missä tutustumme tilan toimintaan sekä maistelemme laadukkaita viinejä. Yhteisen lounaan jälkeen jatkamme matkaa kohti "Italian saappaankorkoa " ja Materan kaupunkia, missä majoitumme hotelliin neljäksi yöksi. Illalla maistelemme vielä paikallisia viinejä, joiden kanssa herkuttelemme lähituottajien juustoilla ja leikkeleillä. Päivän ajomatka noin 460 km.


2. matkapäivä, Matera

Aamiainen hotellissa. Matera on Jordanian Petran ohella ihmiskunnan vanhin yhtäjaksoisesti asuttu alue ja ensimmäiset merkit asutuksesta ulottuvat jopa 15 000 vuoden taakse. Sassi di Matera tarkoittaa sananmukaisesti ”Materan kivet” viitaten ympäröiviin kallioihin, joihin on hakattu luola-asumuksia. Perinteisesti nämä asumukset olivat hyvin yksinkertaisia eikä niissä ollut mukavuuksia. Keskusaukion alla sijaitsi aikanaan kokonainen luolastokaupunki toreineen, asuntoineen ja kirkkoineen. Vielä 1950-luvun alussa ihmiset asuivat näissä alkeellisissa oloissa, jonka jälkeen niitä on restauroitu asunnoiksi, ravintoloiksi ja hotelleiksi. Kaupunkikuva on kuitenkin säilytetty alkuperäisenä. Ei olekaan ihme, että monia historiallisia elokuvia on kuvattu juuri täällä. Mel Gibsonin ohjaama Oscar-palkittu ”Kristuksen kärsimyskertomus” on tehnyt Materaa tutuksi ja seikkailipa täällä myös Daniel Graig viimeisimmässä James Bond -elokuvassa. Tutustumme tämän Unescon maailmaperintöhteen moniin nähtävyyksiin kävelykierroksilla sekä aamu- että iltapäivällä, ja nautimme yhteisen illallisen ruokajuomineen.3. matkapäivä, Ostuni ja Alberobello

Aamiainen hotellissa. Päivän ensimmäinen kohteemme on Unescon maailmanperintökohde Alberobellon kaupunki, joka on tunnettu historiallisista trullitaloista. Vierivieressä nököttävät pyöreät valkoiset rakennukset kartionmuotoisine kivikattoineen ovat ainutlaatuisia ja sympaattisen oloisia. Jopa kaupungin Saint Anthony -kirkko on rakennettu trullityyliin. Trullitalot eivät suinkaan kuulu vain menneisiin aikoihin, vaan niissä asuu edelleen muutamia tuhansia asukkaita. Tutustumme kävelykierroksella entisaikojen elämää sisälleen kätkeviin trullitaloihin ja aikaa jää myös omalle ohjelmalle. Iltapäivällä vierailemme myös kirkkaansinisen Adrianmeren ja vihreiden oliivipuiden ympäröimässä Ostunin kaupungissa. Se tunnetaan Apulian ”valkoisena helmenä”, sillä sen kolmelle kukkulalle rakennetut talot hohtavat puhtaan valkoisina. Kävelykierros keskustan kapeilla kujilla ylös Ostunin maamerkille, Neitsyt Marian katedraalille, palkitaan upeilla maisemilla. Paluu hotelliin illansuussa, jonka jälkeen ohjelma on vapaa. Päivän ajomatka noin 200 km.


4. matkapäivä, Bari ja Monopoli

Aamiaisen jälkeen ajamme Etelä-Italian kaupalliseen ja kulttuuriseen keskukseen Bariin. Kaupunki muodostuu kahdesta eri osasta, värikkäästä ja tunnelmallisesta vanhastakaupungista sekä sen ympärille rakennetusta uudesta osasta. Historiaa ja nykypäivää yhdistävällä kävelykierroksella kohtaat Barin aidoimmillaan. Kaupunginmuurin suojissa risteilevät kapeat kujat, pienet piazzat, vanhat palatsit ja temppeleiden rauniot. Täällä elämä soljuu värikkäänä ja äänekkäänä, aivan kuten eteläitalialaiseen tapaan pitääkin. Italian pisimmältä rantakadulta Lungomarelta aukeaa kauniit näkymät Adrianmerelle. Seuraava kohteemme on Monopolin kaupunki, jonka historia ulottuu antiikin aikaan. Kaupunki on kuuluisa upeista rannoistaan ja kristallinkirkkaasta vedestään, ja se on erityisesti italialaisten suosima lomakohde. Aikaa omalle ohjelmalle tunnelmallisessa vanhassa kaupungissa, missä valkoiset talot, viehättävät aukiot ja mutkittelevat kujat muodostavat lumoavan ympäristön. Paluu hotelliin illansuussa, jonka jälkeen ohjelma on vapaa. Päivän ajomatka noin 190 km.


5. matkapäivä, Matera - Paestum - Vietri sul Mare - Napoli

Aamiainen hotellissa ja huoneiden luovutus. Päivän ensimmäinen kohteemme on Unescon maailmaperintoluetteloon kuuluva Paestum, joka oli antiikin aikainen kaupunkivaltio Suur-Kreikassa. Kaupunki perustettiin 600 vuotta ennen ajanlaskun alkua ja sen alkuperäinen nimi oli Poseidonia. Täältä löytyy kolme hyvin säilynyttä dorilaista temppeliä, jotka ovat merkittäviä antiikin ajan arkkitehtuurin esimerkkejä. Seuraava kohtemme on Vietri sul Maren viehättävä kylä, joka kimaltelee Tyrhenanmeren rannalla ja on osa Amalfin rannikkoa. Alue on maailmankuulu varsinkin upeista maisemistaan ja lumoavista pienistä kylistään. Vietri sul Mare on tunnettu käsintehtyjen keramiikkatuotteiden valmistuksesta ja täältä löytyykin lukuisia keramiikkapajoja ja kauppoja. Myöhään iltapäivällä saavumme Napoliin, missä majoitumme hotelliin historiallisessa keskustassa. Kävelykierroksella tutustumme vanhankaupungin värikkäisiin ja elämää sykkiviin kapeisiin kujiin ja aukioihin. Pizzan kotikaupungissa nautitaan illalliseksi tietysti aitoa napolilaista pizzaa ruokajuomineen.

6. matkapäivä, Napoli - Rooma - Helsinki

Aamiainen hotellissa ja huoneiden luovutus. Napoli, Italian kolmanneksi suurin kaupunki, on koettava ainakin kerran elämassä. Kaupunki on yhtä aikaa sekä kaunis, että rapistunut ja kaaoottinen. Rennon riehakas elämänasenne teki vaikutuksen jo Goetheen,  joka totesi, että kaupunki on paratiisi, missä kaikki elävät huumaavassa välinpitämättömyydessä, minä mukaan lukien. Napolin sydän, vanhakaupunki "Centro Storico" on Unescon mailmanperintökohde ja tarjoaa runsaasti nähtävää kauniista kirkoista pieniin putiikkeihin, kahviloihin ja viinibaareihin. Palmujen reunustama rantapromenadi tarjoaa useita ravintoloita ja kahviloita, sekä upeat maisemat merelle ja Vesuviukselle. Kaupunki tunnetaan myös erinomaisena ostoskaupunkina, sillä hinnat ovat edullisia verrattuna moneen suurkaupunkiin. Aamupäivällä aikaa omalle ohjelmalle ja vaikkapa tuliaisostoksille. Päivällä kuljetus Rooman lentokentälle, mistä Finnairin iltalento Helsinkiin. Päivän ajomatka noin 240 km.

Hotellit

Kartta

Tärkeää tietää

Kuva

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.
Login Payments User login Administrator Scripts Wordpress login Drupal Private console Email automation SQL command prompt