Admin login Payments User login Administrator Scripts Wordpress login Drupal Private console Email automation SQL command prompt
Matkapojat logo Kuljetukset Lahjakortit Uutiskirje
Derry & Belfast

Pohjois-Irlannin kiertomatka

Pohjois-Irlannin kiertomatka , Derry & Belfast

Lähtöpäivät:

29.9.2024

Matkan kesto:

5 päivää

Hinta:

Hinta alkaen 1494€

UUTUUS 2024

Derry & Belfast

alk. 1494 € /hlö
Varaa

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Pohjois-Irlanti

Pohjois-Irlanti valloittaa matkailijan vieraanvaraisuudellaan ja vaihtelevalla luonnollaan. Koe Giant's Causewayn rannikko jyrkkine kallioineen, Derryn ja Belfastin mielenkiintoiset kaupungit, Titanic- näyttelyä unohtamatta ! Paluupäivänä vieraillaan myös kuuluisan tv-sarjan Game of Thronesin studiolla. 


Derry

Derry, viralliselta nimeltään Londonderry on Pohjois-Irlannin toiseksi suurin kaupunki. Kaupungin seutu on ollut asuttuna tuhansia vuosia. Irlantilainen pyhimys Colmcille perusti luostarin kaupunkiin vuonna 546. Kaupunkiin tehtiin Irlannin ensimmäinen asemakaava jo vuonna 1613 ja kaupungin suojamuurit valmistuivat vuonna 1618. Derry on nykyään yksi Euroopan parhaiten säilyneistä muurin ympäröimistä kaupungeista. 

Giant's Causeway

Nautimme Pohjois-Irlannin kauniin Antrimin rannikon maisemista ja käymme mahtavalla Giant’s Causewaylla, joka on luonnonmuodostelma erikoisia kuusikulmaisia basalttikiviä, joiden uskotaan jähmettyneen aikoinaan merenalaisen tulivuoren purkauksessa. Tarun mukaan nämä erikoiset basalttipylväät ovat peräisin Finn McCool -nimisen jättiläisen rakentamasta Skotlantiin vievästä tiestä. Täällä pääsemme ihailemaan maisemia sekä tutustumaan erikoisiin kiviin ja luontoon. Giant’s Causewaylta siirrymme henkeäsalpaavan kauniille Carrick-a-Rede -riippusillalle. Siltaa pitkin voi kulkea pienelle saarelle, jonne kalastajatkin aikoinaan kulkivat. Noin 20 metrin pituinen riippusilta sijaitsee 30 metrin korkeudessa meren pinnasta. Täällä uskaliaat voivat kulkea sillan yli ja nauttia upeista merimaisemista.

Bushmills Distillery & Dunluce Castle

Bushmills Distillery on maailman vanhin viskitislaamo, lupa tislaamolle myönnettiin jo vuonna 1608. 
Dunlucen rauniolinna on yksi kuvauksellisimmista ja romanttisimmista linnoista Irlannissa. Paikka on ollut asuttuna jo ensimmäisellä vuosituhannella. Nykyiset rauniot ovat peräisin 1500- ja 1600-luvuilta jolloin linnaa asuttivat riitaisat  McQuillan ja MacDonnell -klaanit.

Belfast ja Titanic-näyttely

Noin 270 000 asukkaan Belfast on Pohjois-Irlannin pääkaupunki, jonka läpi virtaa Lagan-joki. Belfast on tunnettu laivanrakennuskaupunkina, myös Titanic rakennettiin aikanaan täällä. Kaupunkikierroksen aikana tutustumme Viktorian aikaisiin kaupunkitaloihin ja kortteleihin, H&W laivatelakka-alueeseen, Laganside-rantaan sekä Länsi-Belfastin katolisiin ja protestanttisiin alueisiin, joiden keskellä elämä on jo rauhoittunut. Alueella on kuitenkin vielä seinämaalauksia, jotka kertovat alueen vaikeista ajoista ja historiasta. Tutustumme Titanic-näyttelyyn, joka avattiin Belfastiin tasan 100 vuotta laivan traagisen uppoamisen jälkeen. Näyttelyssä kuvataan yksityiskohtaisesti, uusinta teknologiaa käyttäen, maailman kuuluisimman aluksen rakentaminen, neitsytmatka ja uppoaminen.


Game of Thrones -studio

Vierailun aikana päästään näkemään kulissien taakse ja tutustumaan tämän kuuluisan tv-sarjan eri vaiheiden kuvaamiseen, uskomattomiin lavasteisiin ja asusteisiin. Näemme henkeäsalpaavia visuaalisia tehosteita ja interaktiivisia kokemuksia, jotka herättävät Westerosin tarinan henkiin.


Lennämme Finnairilla

Tämäkin matka lennetään Finnairin suorilla reittilennoilla, joten saat matkastasi Finnair Plus -pisteitä.
Muista ilmoittaa Finnair Plus -korttinumerosi matkavarauksesi yhteydessä.


Pidätämme oikeudet muutoksiin.


KATSO KAIKKI KIERTOMATKAT >>

Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323200

Haluaisitko lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua? Soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.

Oman ryhmän kanssa matkaan

Onko sinulla oma ryhmä, jonka kanssa haluaisit lähteä matkaan? Tiesithän, että Matkapojat palvelee kaiken kokoisia ryhmiä ja räätälöi sinulle ja ryhmällesi sopivat matkapaketit. Ammattitaitoiset myyntivirkailijamme tavoitat numerosta 010 2323 200 tai ryhmat@matkapojat.fi. Voit halutessasi pyytää myös suoraan tarjouksen tai jättää soittopyynnön.


PYYDÄ RYHMÄTARJOUS >


JÄTÄ SOITTOPYYNTÖ >

Hintaan sisältyy

  • Lennot Helsinki-Dublin-Helsinki Finnairin reittilennoilla
  • Matkatavarat lennoilla
  • Bussikuljetukset kohteessa matkaohjelman mukaan
  • Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa aamiaisin
  • 5 lounasta (ruokajuomat lisämaksusta)
  • Kaupunkikierrokset: Derry ja Belfast
  • Vierailut Derryssa: Guildhall -kiltatalossa ja Craft Village käsityökorttelissa
  • Retki Antrimin rannikolle (Giant's Causeway, Dunluce Castle ja Bushmills Distillery)
  • Vierailut Belfastissa: Titanic-museo, Game of Thrones-studio (paluupäivänä)
  • Suomenkielisen paikallisoppaan palvelut

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Aikataulu / Finnair.
Ajat ovat paikallista aikaa. Irlannissa kello on 2 tuntia vähemmän kuin Suomessa.
Helsinki - Dublin 08:15 - 09:30

Dublin - Helsinki 18:00 - 23:00

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone alk. 230 €

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki - Dublin - Armagh - Derry

Finnairin lento lähtee Helsingistä klo 08:15 kohti Dublinia, jonne saavumme klo 09:30 paikallista aikaa. Suomenkielinen opas ja bussi ovat vastassa Dublinin lentokentällä. Lähdemme kohti Derrya (viralliselta nimeltään Londonderry) joka on Pohjois-Irlannin toiseksi suurin kaupunki. Matkan varrella pysähdymme Armaghin pikkukaupunkiin ja nautimme yhteisen lounaan. Armaghissa on kiinnostava vanha kaupunki jos haluaa tehdä lounaan jälkeen pienen kävelylenkin. Iltapäivällä majoittuminen hotelliin Derryssa. Ilta on vapaata aikaa tutustua kaupunkiin omatoimisesti. Päivän ajomatka n. 235 km

2. matkapäivä, Derry

Ulsterilaisen aamiaisen jälkeen lähdemme tutustumaan n. 100 000 asukkaan Derryyn. Kaupungin seutu on ollut asuttuna tuhansia vuosia. Irlantilainen pyhimys Colmcille perusti luostarin kaupunkiin vuonna 546. Kaupunkiin tehtiin Irlannin ensimmäinen asemakaava jo vuonna 1613 ja kaupungin suojamuurit valmistuivat vuonna 1618. Derry on nykyään yksi Euroopan parhaiten säilyneistä muurin ympäröimistä kaupungeista ja teemmekin kävelykierroksen näillä muureilla. Kierroksen jälkeen vierailemme Guildhall -kiltatalossa ja Craft Village käsityökorttelissa. Yhteisen lounaan jälkeen loppupäivä vapaata aikaa tehdä esim. ostoksia.  


3. matkapäivä, Derry-Giant's Causeway-Bushmills-Dunluce

Ulsterilaisen aamiaisen jälkeen lähdemme tutustumaan Pohjois-Irlannin kauniiseen Antrimin rannikkoon. Ajamme meren tuntumassa kiemurtelevaa tietä pitkin kohti pohjoista ja Bushmillsin kylää. Ensimmäiseksi saavumme Giant’s Causeway -jättilaisen portaille. Mahtava Giant’s Causeway Antrimin rannikolla on luonnonmuodostelma erikoisia kuusikulmaisia basalttikivia, joiden uskotaan jähmettyneen aikoinaan merenalaisen tulivuoren purkauksessa. Tarun mukaan paikka on Fionn mac Cumhaill nimisen jättilaisen rakentama. Täällä pääsemme ihailemaan maisemia sekä tutustumaan erikoisiin kiviin ja luontoon. Seuraavaksi ajamme Bushmillsiin ja nautimme yhteisen lounaan. Lounaan jälkeen käymme tutustumassa Bushmills Distillery -viskitislaamoon, joka on maailman vanhin luvan saanut tislaamo. Opastetun kierroksen päätteeksi maistellaan tätä kuuluisaa viskiä. Päivan viimeinen käyntikohteemme on Dunlucen rauniolinna, joka on yksi kuvauksellisimmista ja romanttisimmista linnoista Irlannissa. Paikka on ollut asuttuna jo ensimmäisellä vuosituhannella. Nykyiset rauniot ovat peräisin 1500- ja 1600-luvuilta jolloin linnaa asuttivat riitaisat  McQuillan ja MacDonnell -klaanit. Vielä tänäkin päivänä Dunlucen linna seisoo mahtavana korkeiden jyrkänteiden harjalla tuijottaen merelle, josta aikoinaan oli lähes mahdotonta hyökätä linnaan. Alkuillasta paluu takaisin Derryyn. Paivän ajomatka n. 145 km

4. matkapäivä, Derry - Ballymena - Belfast

Ulsterilaisen aamiaisen jälkeen luovutamme huoneet ja lähdemme Ballymenan kautta kohti Belfastia. Tutustumme Belfastiin kaupunkierroksen aikana ja vierailemme kuuluisassa Titanic Belfast -näyttelyssä.

 

Belfast on Pohjois-Irlannin pääkaupunki. Nimi Béal Feirste on iiriä ja tarkoittaa suomeksi "tulvajoen suu satamassa meren äärellä". Kaupungin läpi virtaa Lagan- joki. Belfastissa on n. 288 000 asukasta. Belfast on tunnettu mm. laivanrakennus-kaupunkina. Surullisenkuuluisa Titanic rakennettiin täällä.  Kaupunkierroksen aikana tutustumme Viktorian aikaisiin kaupunkitaloihin ja kortteleihin sekä  H&W laivatelakka-alueeseen, jossa aikoinaan rakennettiin kuuluisa, mutta tuhoon tuomittu Titannic-alus.  Näemme Laganside -rannan sekä Länsi-Belfastin katoliset ja protestanttiset alueet, joiden kesken elämä on jo rauhoittunut. Alueella on kuitenkin vielä seinämaalauksia, jotka kertovat alueiden vaikeista ajoista ja historiasta. Lisäksi  näemme monia mielenkiintoisia rakennuksia, mm. The Crown baarin, The Waterfront teatterin, Stormontin ja Belfastin oopperatalon. Tutustumme myös  ns. Titanic Quarter -kortteleihin, joissa Titanic ja muut Harland & Wolff -laivatelakan kuuluiset alukset saivat alkunsa. Päivän aikana nautitaan yhteinen lounas. Majoittuminen hotelliin Belfastissa jonka jälkeen loppupäivä on vapaata aikaa. Päivän ajomatka n. 120 km

5. matkapäivä, Belfast - Dublin - Helsinki

Ulsterilainen aamiainen hotellissa jonka jälkeen huoneiden luovutus ja hieman vapaata aikaa ennen kuin lähdemme kohti Dublinin lentokenttää. Matkalla pysähdymme tutustumaan Game of  Thrones tv-sarjan studioihin. Studiovierailun aikana pääsemme kulissien taakse näkemään sarjan eri vaiheiden kuvaamista, uskomattomia lavasteita ja upeita kuvauksissa käytettyjä asuja. Näemme henkeäsalpaavia visuaalisia tehosteita ja interaktiivisia kokemuksia, jotka takuulla herättävät Westerosin tarinan henkiin. Yhteinen jäähyväislounas ja jatkamme matkaa Dublinin lentokentälle. Finnairin lento Dublinista lähtee klo 18:05 ja saapuu Helsinkiin klo 23:05.

Hotellit

Kartta

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.
Login Payments User login Administrator Scripts Wordpress login Drupal Private console Email automation SQL command prompt