Admin login Payments User login Administrator Scripts Wordpress login Drupal Private console Email automation SQL command prompt
Matkapojat logo Kuljetukset Lahjakortit Uutiskirje
Matka samppanjan syntysijoille !

Reims ja Champagnen viinialue

Reims ja Champagnen viinialue - elämyksiä kaikille aisteille

Lähtöpäivät:

8.9.2024

Matkan kesto:

5 päivää

Hinta:

Hinta alkaen 1748€

Reims ja Champagnen viinialue

alk. 1748 € /hlö
Varaa

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Champagnen maakunta

Champagne on Ranskan historiallinen maakunta, joka tunnettiin roomalaisaikana nimellä Campania (tasankojen maa). Maakunnan on tehnyt kuuluisaksi kuohuviini, joka on nimetty seudun mukaan samppanjaksi. Ainoastaan tällä alueella valmistettua kuohuviiniä saa myydä tällä nimellä. Champagnen ja samppanjan menestystarina alkoi 1600-luvulla Hautvillersin kylän luostarista kun  Dom Pérignon -niminen benediktiiniläismunkki alkoi valmistaa tätä kuuluisaa juhlajuomaa. Samppanjan menestys ei ollut tuohon aikaan taattua, sillä aiemmin juoman kuplista haluttiin päästä eroon. Maailmanmaineeseen samppanja nousi koska se oli suuressa suosiossa Ranskan hovissa. Alueen suuria kaupunkeja ovat Reims, maakunnan suurin kaupunki sekä Troyes ja idyllisempi Épernay, jossa pääsee maistamaan käytännössä kaikkia alueen samppanjoita.


Reims

Reims sijaitsee Ranskassa Champagne-Ardennen alueella jolla on kiehtova historia. Kaupungissa on rauta-aikaisia asumuksia ja sitä ovat miehittäneet roomalaiset.  Reimsilla on ollut merkittävä asema Ranskan entisessä kuningaskunnassa sillä se oli Ranskan kuninkaiden perinteinen kruunajaispaikka. Kaupungin kuuluisin nähtävyys on Reimsin katedraali. Tämä alun perin 500-luvulla rakennettu kirkko on nykyisin Unescon maailmanperintökohde. Kaupungissa on myös 200-luvulta peräisin oleva Marsin portti sekä 500-luvulla rakennettu Taun palatsi. 


Fontainebleau

Ensimmäisen metsästyslinnan Fontainebleauhun rakennutti Capet-sukuinen Robert II vuonna 998. Fontainebleau oli Filip II:n ja Ludvig IX:n suosikkiasuinpaikka. Vuonna 1169 Ludvig VII laajensi linnaa, ja häntä pidetään sen varsinaisena perustajana. Vuonna 1527 Frans I antoi purkaa vanhan linnan ja aloitti nykyisen palatsin rakennuttamisen. Hän palkkasi arkkitehdiksi Gilles le Bretonin. Kuningas kutsui töihin myös arkkitehti Sebastiano Serlion ja Leonardo da Vincin. Henrik IV lisäsi palatsiin useita rakennuksia 1500- ja 1600-luvun taitteessa ja Napoleon I on vastuussa rakennuksen nykyisestä ulkoasusta.  Filip IV, Henrik III ja Ludvig XIII syntyivät palatsissa ja kaksi ensiksi mainittua myös kuolivat siellä. Ruotsin kuningatar Kristiina asui Fontainebleaussa vuosia vuoden 1654 kruunusta luopumisensa jälkeen.


Epernay

Epernay sijaitsee Marnejoen laakson upealla Champagne-Ardennen viininviljelyalueella. Kaupungin salaisuus on piilossa loisteliaiden rakennusten alla: kalkkikivikallioihin on louhittu melkein 100 kilometriä kellareita, joissa säilytetään maailman parhaimpien ja vanhimpien tuottajien valmistamaa hienoa samppanjaa. Kaupungin pääkatu onkin nimeltään Avenue de Champagne. Sen varrella sijaitsevia kuuluisia yrityksiä ovat esim. Moët et Chandon, De Castellane ja Mercier.


Hautvillers

Hautvillers on kylä, jonka luostarissa Abbaye Hautvillersissa sai alkunsa samppanjan tarina 1600-luvulla. Viinikellarin hoitajana työskenteli tuolloin sokea munkki Dom Perignon ja hänen käsissään syntyi vahingossa kupliva juhlaviini. Hänen mukaansa on nimetty yksi alueen hienoimmista ja kalleimmista samppanjoista, Dom Perignon, jota tuottaa Moêt & Chandon -samppanjatila.


Troyes

Troyesin paikalla on sijainnut kaupunki jo roomalaisten aikaan. Nykyään kaupunki on kuuluisa ristikkotaloista, jotka ovat peräisin 1500-luvulta. Vanhan kaupunginosan kadut ovat kapeita ja  talojen seinät on maalattu pastellin sävyillä. Kujat ja kadut ovat täynnä ravintoloita ja pieniä putiikkeja.


Lennämme Finnairilla

Tämäkin matka lennetään Finnairin suorilla reittilennoilla, joten saat matkastasi Finnair Plus -pisteitä.
Muista ilmoittaa Finnair Plus -korttinumerosi matkavarauksesi yhteydessä.


Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323200

Haluaisitko lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua? Soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.


Pidätämme oikeudet muutoksiin.


KATSO KAIKKI KIERTOMATKAT >>

Hintaan sisältyy

 • Edestakaiset lennot Helsinki-Pariisi-Helsinki Finnairin reittilennoilla
 • Matkatavarat lennoilla
 • Bussikuljetukset kohteessa matkaohjelman mukaan
 • Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa aamiaisin
 • Ateriat: 3 x lounas sis. ruokajuomat (vesi, viinilasillinen) / Fontainebleau, Epernay, Troyes
 • Kävelykierrokset: Reims, Epernay, Hautvilliers, Troyes
 • Sisäänpääsy ja osittain oppan opastama kierros Fontainebleaun linnassa
 • Vierailu Reimsin katedraalissa
 • Lounasristeily Champagne Vallee-jokilaivalla (3 ruokalajin lounas sis. viinit)
 • Vierailu Champagne Charles Mignon-viinikellareissa (sis. maistiaiset)
 • Vierailu Champagne Mumm -viinikellareissa (sis. maistiaiset)
 • Ranskan hotellien perimä kaupunkivero
 • Suomenkielisen paikallisoppaan palvelut kohteessa

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Lentoaikataulu / Finnair (ajat ovat paikallista aikaa, Ranskassa kello on tunnin vähemmän kuin Suomessa)
Helsinki - Pariisi 07:35 - 09:40

Pariisi - Helsinki 18:55 - 22:55

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone alk. 230€

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki - Pariisi - Fontainebleau - Epernay

Finnairin lento lähtee klo 7:35 Helsingistä kohti Pariisia, jonne saavumme klo 09:40. Lentoasemalta lähdemme tilausbussilla kohti historiallista Fontainebleauta, joka henkii historiaa. Sen päänähtävyys on Euroopan mittavin renesanssityylinen Château Fontainebleau linna, jossa ovat asuneet Ranskan kuninkaat Frans I:sta lähtien ja jota aurinkokuningas Ludvig XIV suosi metsästysretkillään. Linna oli myös Napoleon I:n kesäsunto ja Leonardo da Vinci on asunut tässä linnassa. Palatsin lukuisissa huoneissa on nähtävänä alkuperäisiä huonekaluja, tauluja, kelloja ja mattoja. Château Fontainebleau poikkeaa näin Versaillesista ja monista muista linnoista, joiden sisustus tuhottiin Ranskan suuren vallankumouksen pyörteissä. Rakennuksen siivet edustavat eri tyylejä, sillä sitä ovat laajentaneet toiveidensa mukaan kuninkaat Frans I:sta aina Henrik V:een. Linna on kuuluisa myös taidehistoriallisesti, alkoihan täältä taidesuuntaus, joka tunnetaan Fontainebleaun kouluna. Opas alustaa linnakierroksen bussissa ja linnan puutarhoissa, linnaan sisään mennessämme saamme mukaamme englanninkieliset ”visioguide”-laitteet, jotka toimivat oppaanamme. Vierailun jälkeen kävelemme linnan lähellä sijaitsevaan ravintolaan, missä nautimme ranskalaisen lounaan. Tämän jälkeen lähdemme ajamaan kohti Champagnea ja Reimsin kaupunkia. Päivän ajomatka noin 260 km

2. matkapäivä, Epernay - shamppanjatila

Aamiaisen jälkeen tutustumme Reimsin keskustaan. Reimsilla, Champagnen virallisella pääkaupungilla, on pitkä historia aina ajanlaskumme alkuun. Kaupungissa on säilynyt 200-luvulla rekenneettu Port de Mars eli Marsin portti, joka on Italian ulkopuolisen Euroopan levein säilynyt roomalaisten aikainen portti. Vierailemme mm. kuuluisassa kauneudestaan tunnetussa Reimsin katedraalissa, jossa on kruunattu lähes kaikki Ranskan kuninkaat v. 496 alkaen. Katedraali tuhoitui pahoin 2. Maailmansodan aikana, mutta on hienosti restauroitu ja osaksi rakennettu uudelleen. Keskustassa sijaitsee myös Palais Tau - 1400-luvulla rakennettu T:n muotoinen palatsi, jossa kruunattavat kuninkaat majoittuvat ollessaan Reims’issä. Keskustassa on myös useita kävelykatuja ja terassivyöhykkeitä. Reims’in alla on pitkä kalkkikiviluolien verkosto, jonka vanhimmat osat ovat Rooman valtakunnan ajalta. Tutustumme Champagne Mumm’in valtaviin kellareihin, jotka kuuluvat tähän verkostoon. Saamme lisää tietoa samppanjan valmistuksesta ja vierailun päätteeksi maistamme Mumm’in kuplivaa samppanjaa. Päivän aikana on mahdollisuus nauttia omakustanteinen lounas.

3. matkapäivä, Reims - Epernay

Aamiaisen jälkeen lähdemme tilausbussilla Epernay’n kaupunkiin ja tutustumme sen kuuluisaan pääkatuun Avenue de Champagneen. Kadun varrella sijaitsevat toinen toistaan varakkaammat samppanjatalot: Perrier, Moêt & Chandon, Castellane, Champagne Charles Mignon ja Mercier. Eperneyn alla risteilee kymmenien kilometrien mittainen ketju kalkkikivikellareita, joissa säilytetään tietenkin samppanjaa. Vierailemme perheomisteisen Champagne Charles Mignonin perinteisissä, holvatuissa viinikellareissa ja maistamme vierailun päätteeksi Mignonin kuplivaa samppanjaa siihen täydellisesti sopivan tumman suklaan kera. Tämän jälkeen nautimme maukkaan lounaan perinteisessä ravintolassa Epernay’n keskustassa. Lounaan jälkeen palaamme Reimsiin ja loppupäivä on omaa aikaa. Päivän ajomatka noin 60 km.

4. matkapäivä, Reims - jokiristeily - Hautvillers

Aamiainen hotellissa. Aamupäivällä lähdemme hotellista tilausbussilla kohti risteilylaituria, josta nousemme Champagne Vallee -jokilaivaan ja lähdemme lounasristeilylle. Risteilyn aikana ihaillemme Marne-joelta avautuvia Champagne alueen vihreitä viiniköynnösten peittäviä kumpuilevia maisemia ja nautitmme kolmen ruokalajin aterian viineineen. Risteilyn jälkeen ajamme Hautvillersin kylään, jonka luostarissa Abbaye Hautvillersissa 1600-luvulla sai alkunsa samppanjan tarina. Viinikellarin hoitajana työskenteli sokea munkki Dom Perignon, jonka käsissä syntyi vahingossa kupliva juhlaviini. Hänen mukaansa on nimetty yksi alueen hienoimmista ja kalliimista samppanjoista, Dom Perignon, jota tuottaa Moêt & Chandon -samppanjatila. Ainoastaan Champagnen alueella tuotettua kuohuviiniä saa kutsua samppanjaksi. Tutustumme kävelykierroksella pittoreskiin ja kuvankauniiseen Hautvillers’iin.
Kierroksen jälkeen paluu Reimsiin ja loppupäivä on vapaa. Päivän ajomatka noin 62 km.

5. matkapäivä, Reims - Troyes - Pariisi - Helsinki

Aamiaisen jälkeen pakkaamme matkalaukut tilausbussiin ja lähdemme kohti Troyesin kaupunkia, joka sijaitsee Seine-joen varrella Champagnen alueella. Kaupungissa on noin 60 000 asukasta ja se on erityisen tunnettu ristikkotaloistaan, joista monet ovat 1500-luvulta. Troyes on Champagnen alueen vanha pääkaupunki. Tutustumme historiallisen keskustaan kävelykierroksella ja näemme mm. Troyesin kuuluisan katedraalin. Troyesissa nautimme yhteisen lounaan, jonka jälkeen lähdemme kohti Roissy CDG lentoasemaa. Paluulento lähtee klo 19.00 paikallista kohti Helsinkiä, jonne saavutaan klo 22.55. Päivän ajomatka noin 315 km

Hotellit

Kartta

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.
Login Payments User login Administrator Scripts Wordpress login Drupal Private console Email automation SQL command prompt