Admin login Payments User login Administrator Scripts Wordpress login Drupal Private console Email automation SQL command prompt
Matkapojat logo Kuljetukset Lahjakortit Uutiskirje
Maisemia satukirjasta

Schwarzwald ja Alsace

Schwarzwald ja Alsace

Lähtöpäivät:

11.9.2024 ja 7.4.,18.5., 20.7. ja 14.9.2025

Matkan kesto:

5 päivää

Hinta:

Hinta alkaen 1368€

Uutuus 2024

Schwarzwald ja Alsace

alk. 1368 € /hlö
Varaa

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Maisemia satukirjasta

Suomeksi opastettu matkamme Saksaan, Ranskaan ja Sveitsiin on täynnä satukirjamaisia maisemia. Majoitumme viehättävässä Freiburgin kaupungissa Schwarzwaldin eli "Mustametsän" vuoriston kainalossa. Freiburgista käsin teemme retkiä lähialueille, kuten vuoriston sydämessä sijaitsevaan Tribergin idylliseen kaupunkiin. Vierailemme Ranskan puolella upeassa Colmarin kaupungissa, joka sijaitsee maan vanhimman viinitien varrella. Tutuksi tulevat myös Saksan romantiikan kaupunki Heidelberg sekä Sveitsin pääkaupunki ja rahamaailman keskus Zürich.


Schwarzwald

Schwarzwald, eli “Mustametsä”, on upea metsäinen vuoristoalue Saksassa, josta Tonava saa alkunsa, ja jonka korkein vuori kohoaa 1500 metrin korkeuteen. Nimensä se sai jo roomalaisilta, joiden mukaan tiheä havupuusto esti enimmän auringonvalon pääsyn metsän sisään. Tämä on myös se paikka, johon Punahilkka eksyi ja missä paha noita vietteli Hannun ja Kertun. Schwarzwaldissa vanhat perinteet ovat edelleen osa nykypäivää, ja täältä ovat kotoisin myös taidokkaasti koristellut käkikellot liikkuvine hahmoineen. 

Alsace, Colmar

Alsace on historiansa aikana kuulunut sekä Ranskalle että Saksalle ja ottanut parhaat palat molempien maiden kulttuureista. Ranskan viiniteistä vanhimman, Route des Vins d`Alsace, varrella sijaitseva Colmar on kuin suoraan satukirjan sivuilta, ja lukuisten kanavien ansiosta sitä kutsutaan myös nimellä Pikku Venetsia. Kaupunki on kuuluisa varsinkin maalauksellisesta vanhastakaupungista, jossa on lukuisia erinomaisesti säilyneitä ristikkotaloja sekä keskiajalta, että renessanssin ajalta.

Freiburg im Breisgau

Freiburg im Breisgau on Saksan eteläisin suurkaupunki, jonka Zähringenin herttuat perustivat jo vuonna 1120 vapaakauppakaupungiksi. Se sijaitsee viehättävällä paikalla Schwarzwaldin länsirinteiden reunalla ja sen kaunista vanhaa kaupunkia hallitsee 116 metriä korkea tuomiokirkon goottilainen torni. Kadut ovat lähes yksinomaan kävelykatuja, joiden varrelta löytyy runsaasti ravintoloita, kahviloita ja kauppoja, aina pienistä putiikeista suuriin tavarataloihin asti. Badenin alueen keittiö on tunnettu hyvästä ruoasta ja Kaiserstuhlin laakson viinialue on aivan kaupungin vieressä, joten paikalliset viinit ovat maistamisen arvoisia.


Triberg ja Schiltach

Schwarzwaldin sydämessä sijaitseva idyllinen Tribergin kaupunki on tunnettu koristelluista käkikelloista, joista suurimmat ovat pienen omakotitalon kokoisia. Schiltachin kaupunki ja sen romanttiset ristikkotalot olivat se kuvitteellinen paikka, jonne suosittu tv-sarja Schwarzwaldin klinikka sijoittui.


Heidelberg

Heidelbergin historia ulottuu aina roomalaisten ja kelttien ajoille. Se on tunnettu Saksan romantiikan kaupunkina, jonka maisemallinen kauneus jokilaaksoineen ja vuorenrinteineen, historiallinen vanhakaupunki sekä maalauksellinen linnanraunio, antavat tälle varsin uskottavan vaikutelman.


Zürich

Sveitsin pääkaupunki Zürich on yksi rahamaailman keskuksista ja nimetty Euroopan rikkaimmaksi kaupungiksi. Limmatjoen molemmille puolille levittäytyvä vanha kaupunki antaa kapeine kujineen ja katukahviloineen kaupungille kuitenkin varsin idyllisen leiman. Kaupungin maamerkkinä pidetään 1200-luvulla valmistuneen romaanisen Grossmünster kirkon kaksoistorneja.

Matka ei sovellu liikuntaesteisille


Lennämme Finnairilla

Tämäkin matka lennetään Finnairin suorilla reittilennoilla, joten saat matkastasi Finnair Plus -pisteitä.
Muista ilmoittaa Finnair Plus -korttinumerosi matkavarauksesi yhteydessä.


Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323 200

Jos haluat lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua, soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.
KATSO KAIKKI JOULUMATKAT >

Hintaan sisältyy

  • Lentomatkat Helsinki-Frankfurt ja Zürich- Helsinki Finnairin reittilennoilla
  • Matkatavarat lennoilla
  • Hotelliyöpymiset kahden hengen huoneessa aamiaisin
  • Ateriat: neljä lounasta (2024 matkoilla) ja kolme lounasta (2025 matkoilla)
  • Bussikuljetukset ja retket matkaohjelman mukaisesti
  • Kävelykierros Freiburgissa ja Colmarissa
  • Kiertoajelu Zürichissä
  • Matkaohjelman mukaiset sisäänpääsymaksut
  • Suomenkielisen matkanjohtajan palvelut

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Lennot Finnairilla

Ajat ovat paikallista aikaa. Saksassa, Ranskassa ja Sveitsissä kello on 1h vähemmän kuin Suomessa.

Helsinki - Frankfurt 07:40 - 09:20

Zürich - Helsinki 19:05 - 22:50

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone 200€

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki - Frankfurt - Heidelberg - Freiburg

Finnairin aamulento Helsingistä Frankfurtiin. Suomenkielinen opas ja bussi ovat vastassa lentokentällä. Jatkamme matkaa Heidelbergiin, jonka historia ulottuu aina roomalaisten ja kelttien ajoille. Se on tunnettu Saksan romantiikan kaupunkina, jonka maisemallinen kauneus jokilaaksoineen ja vuorenrinteineen, historiallinen vanhakaupunki sekä maalauksellinen linnanraunio, antavat tälle varsin uskottavan vaikutelman. Kaupungin tunnetuin nähtävyys on aivan keskustan vieressä korkealle kohoava Heidelbergin linna, jonka ensimmäiset rakenteet ovat peräisin jo 1200-luvulta. Vuonna 1386 perustettu Heidelbergin yliopisto on Saksan vanhin, sillä kaupunki ei kärsinyt pahemmin tuhoja toisessa maailmansodassa. Nautimme yhteisen lounaan panimoravintolassa ja aikaa jää myös hieman omalle ohjelmalle. Iltapäivällä ajamme Freiburgiin ja majoitumme hotelliin. Illan ohjelma on vapaa. (Päivän ajomatka noin 270 km)

2. matkapäivä, Freiburg im Breisgau

Aamiainen hotellissa. Freiburg im Breisgau on Saksan eteläisin suurkaupunki, jonka Zähringenin herttuat perustivat jo vuonna 1120 vapaakauppakaupungiksi. Se sijaitsee viehättävällä paikalla Schwarzwaldin länsirinteiden reunalla ja sen kaunista vanhaa kaupunkia hallitsee 116 metriä korkea tuomiokirkon goottilainen torni. Sen kadut ovat lähes yksinomaan kävelykatuja, joiden varrelta löytyy runsaasti ravintoloita, kahviloita ja kauppoja, aina pienistä putiikeista suuriin tavarataloihin asti. Badenin alueen keittiö on tunnettu hyvästä ruoasta ja Kaiserstuhlin laakson viinialue on aivan kaupungin vieressä, joten paikalliset viinit ovat maistamisen arvoisia. Näemme kävelykierroksella vanhan kaupungin nähtävyyksiä mm. 1200-luvulta peräisin olevan kaupungin portin sekä tuomikirkon, joka paikallisten mukaan on maailman kaunein. Kierroksen jälkeen on hyvin aikaa omalle ohjelmalle.3. matkapäivä, Freiburg - Colmar

Aamiaisen jälkeen ajamme Ranskan puolella sijaitsevaan Colmarin kaupunkiin, joka sijaitsee viiniteistä vanhimman, Route des Vins d`Alsace varrella. Alsacen alue on historiansa aikana kuulunut sekä Ranskalle että Saksalle ja ottanut parhaat palat molempien maiden kulttuureista. Colmar on kuuluisa varsinkin maalauksellisesta vanhastakaupungista, jossa on lukuisia erinomaisesti säilyneitä ristikkotaloja keskiajalta ja renessanssin ajalta. Entisissä työläiskortteleissa risteilevien kanaalien aluetta kutsutaan Pikku Venetsiaksi, missä pastellinsävyiset talot heijastuvat vedestä, ja alue onkin kaupungin kuvatuimpia. Kukoistuksensa kaupunki eli keskiajalla, jolloin se oli tärkeä uskonnon, tieteen ja taiteen keskus. Tutustumme kaupunkiin kävelykierroksella ja yhteisen lounaan jälkeen jää aikaa myös omalle ohjelmalle. Paluu iltapäivällä Freiburgiin, jonka jälkeen ohjelma on vapaa. (Päivän ajomatka noin 110 km)


4. matkapäivä, Freiburg - Triberg - Schiltach

Aamiainen hotellissa. Päivän ensimmäinen kohteemme on Schwarzwaldin sydämessä sijaitseva pieni ja idyllinen Tribergin kaupunki. Kaupunki on tunnettu varsinkin taidokkaasti tehdyistä ja upeasti koristelluista käkikelloista. Nämmekin pienen omakotitalon kokoisen maailman suurimman käkikellon, jossa on kauniita kaiverruksia ja koristeellisia puutöitä. Schwarzwaldmuseossa nämme miten maatiloilla, myllyissä, sahoissa ja navetoissa on täällä aikoinaan työskennelty ja asuttu. Alueella on useita rakennuksia ja niistä vanhin on yli 600 vuotta sitten hiekkakivestä rakennuttu maalaistalo. Yhteisen lounaan jälkeen ajamme pieneen Schiltachin kaupunkiin, jonka romanttiset ristikkotalot ovat kuin satukirjan sivuilta. Kaupunki oli se kuvitteellinen paikka, jonne suosittu tv-sarja Schwarzwaldin klinikka sijoittui. Tunnetuimmat kuvauspaikat olivat tori ja Gerbergasse -katu vanhassa kaupungissa. Paluu illansuussa Freiburgiin, jonka jälkeen illan ohjelma on vapaa. (Päivän ajomatka noin 180 km)


5. matkapäivä, Freiburg - Zürich - Helsinki

Aamiainen hotellissa ja huoneiden luovutus. Aamulla ajamme Sveitsin pääkaupunkiin Zürichiin. Kaupunki on Sveitsin rahamaailman keskus ja se on nimetty Euroopan rikkaimmaksi ja elämänlaadulla mitattuna parhaimmaksi kaupungiksi. Limmatjoen molemmille puolille levittäytyvä Vanhakaupunki antaa kapeine kujineen ja katukahviloineen kaupungille varsin idyllisen leiman. Kaupungin maamerkkinä pidetään 1200-luvulla valmistuneen romaanisen Grossmünster kirkon kaksoistorneja ja Fraumünsterin kirkon lasimaalaukset ovat Marc Chagallin käsialaa. Näemme kaupungin tärkeimmät nähtävyydet lyhyen kiertoajelun aikana, jonka jälkeen on aikaa omalle ohjelmalle vaikka historiallisessa vanhassakaupungissa. Vuoden 2024 matkoilla hintaan sisältyy myös lounas. Iltapäivällä ajamme Zürichin lentokentälle, mistä Finnairin iltalento Helsinkiin. (Päivän ajomatka noin 170 km)

Hotellit

Kartta

Tärkeää tietää

Kuva

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.
Login Payments User login Administrator Scripts Wordpress login Drupal Private console Email automation SQL command prompt