Admin login Payments User login Administrator Scripts Wordpress login Drupal Private console Email automation SQL command prompt
Matkapojat logo Kuljetukset Lahjakortit Uutiskirje
Aktiivista lomaa

Patikkamatka Toscanaan

Patikointia ja paikallisia makuja Toscanassa

Lähtöpäivät:

3.9.2024 TÄYNNÄ! Tulossa myös keväällä 2025!

Matkan kesto:

6 päivää

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

YHDESSÄOLOA, HISTORIAA, RUOKAA, VIINIÄ JA PATIKOINTIA ITALIASSA


Tule kokemaan unohtumattomia elämyksiä kanssamme patikointimatkalla Toscanan ja Umbrian maisemiin! Ohjelma sopii kaikenikäisille peruskuntoisille ihmisille, jotka haluavat matkustaa mukavan porukan ja kokeneiden suomenkielisten oppaiden kanssa. Tutustumme yhdessä oppaan johdolla kävellen St. Agatan kylään, vierailemme San Marinossa, Toscanassa ja Umbrian alueella. Vierailukohteina myös Toscanan apteekkimuseo ja tutustuminen viinitilaan viinejä maistellen. Molemmat patikat tehdään oppaiden johdolla (n. 10km/retki). Myös lyhyet kävelyt kylän lähialueella onnistuvat helposti Tämä on sitä aitoa Italiaa, ei mitään turistialuetta. Matkalla on mukana oppaamme ja perillä odottaa suomenkielinen paikallisopas Virpi, jolta ei jutut lopu kesken.Matkalla mukana suomenkielinen paikallisopas ja hintaan sisältyy puolihoito

Tämä matka on täynnä ilonpitoa, uskomattomia maisemia, italialaisia makuja, viiniä, musiikkia ja tunnelmaa. Matkan hintaan sisältyy puolihoito. Lähde mukaan unelmien matkalle!

Lisätietoja ohjelmasisällöstä ja vaelluksista

Jouni Parkkali, puh. 0400 409 837, jouni.parkkali@liikuntamatkat.fi

Tutustu paikallisoppaamme Virpin blogiin www.italianoppaasi.fiLuontoon suuntautuville matkoille keräämme maksimissaan noin 30 hlön ryhmiä.


Patikointiloma tekee hyvää!

Hyvinvoinnin ja yhdessäolon täyteiset patikkalomat vievät nauttimaan Keski-Euroopan upeisiin maisemiin. Näillä matkoilla taivalletaan rennosti oman vauhdin mukaan ja siirretään arjen kiireet sivuun. Matkakohteet on valikoitu huolella ja niissä tehtävät patikat soveltuvat hyvin kaikenikäisille tervejalkaisille ja hyvän peruskunnon omaaville matkalaisille. Matkapäivien lomassa on monesti tarjolla myös rentoa oheisohjelmaa.

Matkaan yksin, kaksin tai osana seuruetta

Näille patikkalomille olet tervetullut yksin, kaksin tai osana seuruetta. Jokainen matkalainen huomioidaan ja kukaan ei jää yksin. Matkaan ovat tervetulleita myös ei-liikunnalliset matkaseuralaiset - kun sinä patikoit, seuralaisesi pääsee nauttimaan alueen muista nähtävyyksistä - molemmat nauttivat!

Patikat ja fyysinen kunto

Jokaisella patikkamatkalla löytyy eri kuntotasoisille patikoijille soveltuvia reittejä. Patikat tehdään yhdessä oppaiden kanssa ja apu on aina lähellä. Päiväpatikat ovat kestoltaan noin 3-6 tunnin mittaisia, joista aktiivista kävelyä noin 2,5-3 tuntia. Jos huoli omasta jaksamisesta yllättää, on aina mahdollista pitää huilipäivä ja nauttia kohteen muista aktiviteeteista. 

Varusteet ja hotellipalvelut

Saat ennen matkaa varusteluettelon, jossa kerrotaan mitä pakata mukaan matkaan. Isossa roolissa ovat oikeanlaiset patikointiin soveltuvat kengät ja vaatetus.  Patikat alkavat pääsääntöisesti hotellialueen lähistöltä, jolloin pitkiä bussimatkoja ei ole. Päivän patikoinnin päätteeksi onkin mukava palata hotellille virkistäytymään ja illastamaan. Kaikkiin patikkalomiin sisältyy puolihoito ja hintaan sisältyvät ruokailut ovat hyvätasoisia. Mahdollisen erikoisruokavalion saatavuus on kuitenkin tärkeää varmistaa etukäteen ennen matkaa.


Patikkamatkoille on turvallista lähteä!

Matkapoikien patikkamatkat toteutetaan yhteistyössä Liikuntamatkojen kanssa. Liikuntamatkoilla on vuosikymmenten rautainen kokemus onnistuneiden patikkamatkojen järjestämisestä. Näillä patikkamatkoilla vaalitaan luottoreseptiä, johon kuuluu patikoinnista nautiskelu, vauhdin mitoitus oman kunnon mukaan, suomenkieliset kokeneet patikkaoppaat ja koko ryhmän majoittuminen samaan hotelliin. Nämä ovat asioita, jotka keräävät kiitosta vielä pitkään matkan jälkeenkin. Patikkamatkoilla syntyvä yhteisöllinen ilmapiiri on myös hurmannut jo tuhansia suomalaisia ja useat heistä palaavat uskollisesti uusille patikoille ja ainutlaatuisten hetkien äärelle.

Lennämme Finnairilla

Tämäkin matka lennetään Finnairin reittilennoilla, joten saat matkastasi Finnair Plus -pisteitä.
Muista ilmoittaa Finnair Plus -korttinumerosi matkavarauksesi yhteydessä.


Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323200

Haluaisitko lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua? Soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.

KATSO KAIKKI PATIKKAMATKAT >>--------------------------------------------------Hintaan sisältyy

 • Lentomatka Helsinki-Bologna-Helsinki Finnairin reittilennoilla
 • Matkatavarat lennoilla
 • Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa aamiaisin
 • Suomeksi opastetut patikat matkaohjelman mukaan
 • Ateriat: 4 illallista, 1 lounas ja 1 brunssi matkaohjelman mukaisesti
 • Kokeneiden suomenkielisten vaellusoppaiden palvelut kohteessa
 • Italiankielen pikakurssi
 • Kuljetukset kohteessa
 • Viinitilavierailu tarjoiluineen
 • San Marinon retki
 • Ohjelman mukaiset vierailut ja sisäänpääsyt
 • Patikointiretket (reitin pituus n. 10km)
 • Suomenkielisen paikallisoppaan palvelut kohteessa

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Ajat ovat paikallista aikaa. Lennot Finnairilla.
Helsinki - Bologna 06:55 - 09:00

Bologna - Helsinki 19:20 - 23:20

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone alk. 179€

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki - Bologna- Sant´ Agata Feltria

Finnairin aamulento Bolognaan. Bussi ja opas vastassa.  Bussimatkan aikana Opas kertoo seudusta, ohjelmasta sekä vastaa kysymyksiin. Matkan varrella pysähdymme retkelle Cesenaticon rantakaupunkiin. Cesenatico on upea kalastajakylä. Kanavan varrelta löytyy mm. ravintoloita, joissa voi omatoimisesti ruokailla.

Täältä matka jatkuu  perille hotelliin eli majoittuminen Sant Agata Feltrin kauniissa vuoristokylässä ja sen kolmen tähden Hotel Falconissa.

Riemukas tietovisa hotellin yhteistiloissa aperitiivin kera, jonka jälkeen  runsas ja maukas illallinen paikallisesta maalaisruoasta italialaisen jälkiruoan kera.

2. matkapäivä, patikointia Pennabillissä

Aamiainen hotellissa. Lähtö hotellilta tilausbussilla n. klo 9.00 patikoimaan keskivaikeaa reittiä kukkula- ja vuoristomaisemassa, pienille vesiputouksille asti. 

Patikan kokonaiskesto n. 3-4 tuntia. Paluumatkalla pistäydymme kotitekoiselle jäätelölle Cinzia- rouvan jäätelöbaariin, missä ei tehdä jäätelöä jauheista,  vaan aivan aidoista kauden hedelmistä.

Tilausbussikuljetus hotellille, lepohetki ja perinteinen illallinen hotellilla.

3. matkapäivä, kyläkierros - italian kieltä ja tryffeleitä

Aamiainen hotellissa jonka jälkeen Virpi pitää halukkaille hauskan ja rennon tunnin mittaisen italian alkeiden pikakurssin klo 9.30-10.30.

Opastettu parin tunnin kierros St.Agatan keskustaan. Tutustumme torstaiseen kylän pieneen torimeininkiin; hedelmiin, kukkiin ja juustoihin.  Vierailemme mm. Italian vanhimmassa kokonaan puulavasteisessa teatterissa (1600-luvulta) ja Rocca Fregoso 1000-vuotisen linnan juurella. Tapaamme tryffeleiden etsijä- Lorenzon kaupassaan ja maistelemme hänen tryffelituotteitaan seudun puna-ja valkoviinien tai veden kera. Omakustainen lounas.

Iltapäivällä tutustumme hotellin vastapäätä olevaan entiseen munkkiluostariin Paolo-johtajan opastuksella. Vaihtoehtona luostarikäynnille on reippailua lähimaastossa oppaan johdolla.

Illallinen hotellilla, missä kylän parasta pizzaa suoraan Ericin valmistamana pöytäänne! Pizzajauhot ovat lähituotantoa paikallisesta kivimyllystä.

4. päivä,Umbrian viinitila ja Anghiarin kukkulakylä

Aamiainen hotellissa.

Tilausbussikuljetus kauniiseen Umbrian lääniin ja upealle kukkulalle, missä brunssi viineineen viinitilan upealla näköalaterassilla istuen. Korkealaatuisten viinien maistelua viiniekspertin johdolla sekä kevyt tunnin patikointi viinitilan ympäristössä.

Näkymä Tiberjoen laaksoon on henkeäsalpaavan kaunis. Iltapäivällä tilausbussikuljetus läheisen Toscanan pieneen, historialliseen Anghiarin kukkulakylään. Vapaata aikaa tutustua sen pieniin kujiin, kauppoihin, viineihin ja museoihin. Paluu illansuussa hotellille. Omakustanteinen päivällinen hotellissa tai kylä trattoriassa.

5. matkapäivä, patikointia ja Toscanalaista ruokaa

Aamiainen hotellissa. Lähtö hotellilta klo 9.00 tilausbussilla (kesto n. 30 min.) Patikointia oppaan kera keskivaikeaa reittiä Sasso  Simone e Simoncello-luonnonpuistossa. Reitin kokonaiskesto n. 3 tuntia. Patikan jälkeen syömme lounaan kotiravintola Sasso Simonessa. Odotettavissa luomua ja lähiruokaa monine kattauksineen ja tietenkin toscanalaisine viineineen.

Noin klo 17.00 saavumme hotellille. Ilta vapaata aikaa sulatella runsasta lounasta vaikkapa  auringonlaskua ihaillen hotellin suurella ulkoterassilla. Mahdollisuus omakustanteiseen

päivälliseen.

6. matkapäivä , vapaata aikaa ja kevyttä patikointia

Aamiainen hotellissa. Virpin vetämä Italian kielen kurssi 45 min.

Opas lähtee halukkaiden kanssa iltapäivällä noin 2 tunnin patikoinnille lähimaastoon. Hotellin kuntosali on käytössänne maksutta.

Nautinnollinen jäähyväisillallinen herkkujälkiruoan kera hotellilla ja buona notte, hyvää yötä.

7. matkapäivä, San Marino - Bologna - Helsinki

Aamiainen hotellissa, huoneiden luovutus klo 10.00 ja lähtö tilausbussilla vierailemaan kenttämatkan varrella olevassa läheisessä San Marinon tasavallassa. Vapaata aikaa ostella tuliaisia, lounastaa ja ihastella upeaa näköalaa siniselle Adrianmerelle. San Marinon keskustassa on myös kiinnostava pieni raha-ja postimerkkimuseo. Jatkamme matkaa Bolognan lentokentälle. Saavumme Bolognan lentokentälle noin klo 17.00. Finnairin iltalento Helsinkiin.

Kiitos käynnistä, arrivederci ja näkemiin!Ohjelmamuutokset mahdollisia esim. sääolosuhteiden vuoksi!

Hotellit

Kartta

Tärkeää tietää

Kuva

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.
Login Payments User login Administrator Scripts Wordpress login Drupal Private console Email automation SQL command prompt