Admin login Payments User login Administrator Scripts Wordpress login Drupal Private console Email automation SQL command prompt
Matkapojat logo Kuljetukset Lahjakortit Uutiskirje
Hurtigruten

Hurtigruten-risteilyt

Hurtigruten-risteilyt Norjaan Bergen-Bergen

Lähtöpäivät:

28.7. ja 31.8.2025

Matkan kesto:

13 päivää

Hinta:

Hinta alkaen 2948€

Uutuus 2025

Hurtigruten-risteilyt Norjaan Bergen-Bergen

alk. 2948 € /hlö
Varaa

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Hurtigruten

Hurtigruten tunnetaan 120-vuotisesta historiastaan, ainutlaatuisesta tunnelmastaan, dramaattisista maisemistaan ja käynneistään lukuisissa pienemmissä tai suuremmissa satamissa. Matka Hurtigrutenilla on paras tapa tutustua Norjan pitkään rannikkoon. Missä tahansa oletkin, tunnet olevasi lähellä luontoa. Mahtavien maisemien ja raikkaan, puhtaan ilman yhdistelmä saa aikaan ihmeitä. Rannikon monet erityispiirteet tulevat selvästi esiin keväällä tai syksyllä – vuodenaikoina, jotka tarjoavat eniten vaihtelua. Retkillä saat lähikontaktin paikalliseen elämänmuotoon, jossa pääosaa näyttelevät perinteet, kulttuuri ja luonto – jättäen matkailijalle unohtumattomia kokemuksia. Maailman kaunein merimatka - näin kuvataan Hurtigrutenia usein. Lähde laivamatkalle Norjan rannikolle ja koe henkeäsalpaavat maisemat!

Vuonojen Norja

Hurtigruten on osa rannikon pikkukaupunkien paikallisliikennettä ja siten arkipäivää ihmisille, jotka asuvat Norjan rannikolla. Laivat eivät näin ollen ole aivan tyypillisiä risteilyaluksia, vaan myös osa julkista liikennettä. Varustamon alukset lähtevät päivittäin merireitilleen Bergenistä pohjoiseen ja Kirkkoniemestä etelään. Mahtavat vuonot, UNESCOn maailmanperintökohteet, upea luonto ja eläimet ovat pääosassa tällä parin tuhannen kilometrin pituisella matkalla pitkin Norjan rannikkolinjaa.

Suomalainen matkanjohtaja

Näillä matkoilla on mukana kokenut suomalainen matkanjohtaja koko matkan ajan!

Hintaan sisältyy täysihoito risteilyllä

Täysihoito Hurtigruten risteilyllä (aamiainen, lounas ja 3 ruokalajin illallinen, ei sis. juomia)

Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323200

Haluaisitko lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua? Soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.



Hintaan sisältyy

  • Lentomatka Helsinki-Bergen-Helsinki Finnairin reittilennolla
  • Matkatavarat lennoilla
  • Bussikuljetukset Bergenissä matkaohjelman mukaan
  • Lounas ja kävelykierros Bergenissä ennen laivan lähtöä
  • 11 yön Hurtigruten-risteily 2 hengen sisähytissä
  • Täysihoito Hurtigruten risteilyllä (aamiainen,lounas ja llallinen,ei sis. ruokajuomia)
  • Hotelliyöpyminen Bergenissä 2 hengen huoneessa aamiaisin
  • Matkapoikien suomalaisen matkanjohtajan palvelut koko matkan ajan

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu 2025

Lentoaikataulu / meno ja paluu Finnair
Ajat ovat paikallista aikaa. Norjassa kello 1 tunti vähemmäin kuin Suomessa.
Helsinki - Bergen 08:10 - 10.05

Bergen - Helsinki 10:50 - 14:40

Lisämaksulliset palvelut

1 hengen hytti/huone

Retket vierailukohteissa

Juomat risteilyllä

Ruokailut hotellissa

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki - Bergen

Finnairin aamulento Helsingistä Bergeniin. Kuljetus Bergenissä lentokentältä satamaan. 

Ennen laivan lähtöä (klo 20:30) kävelykierros ja yhteinen lounas Bergenissä. 


Vuonna 1070 jKr perustettu Bergen on Norjan toiseksi suurin kaupunki ja portti vuonoille. 

Kaupungin arkkitehtuuriin on vaikuttanut mm. 1400-luvun saksalainen Hansaliitto. Ennen satamaan lähtöä kannattaa vierailla Bryggenin alueen värikkäillä laitureilla. Alueella on käsityöläiskortteli ja kadun toisella puolella kuuluisa kalatori. 


Laivan lähdettyä Bergenistä nautitaan laivalla ensimmäinen ateria ja samalla voi katsoa kuinka laiva lipuu kohti Norjanmerta.

2. matkapäivä, Torvik-Ålesund-Molde

Ålesund tunnetaan kauniista jugendarkkitehtuuristaan ja Atlanterhavsparkenista, yhdestä Pohjois-Euroopan suurimmista suolaisen veden akvaarioista. Kesäkuusta elokuuhun laiva purjehtii Unescon maailmanperintöluetteloon kuuluvaa Geirangerfjordia, joka on palana paratiisia säilynyt vuono. Upea näkymä käsittää korkealle kohoavia vuorenseinämiä ja vesiputouksia, kuten kuuluisat seitsemän sisarta, jotka putoavat vuonoon.


Geirangerfjord korvataan Hjørundfjordilla seuraavilla purjehduksilla v. 2025: 26. heinäkuuta, 6. elokuuta, 28. elokuuta. Syksyllä syyskuusta lokakuuhun 2025 alus purjehtii Hjørundfjordiin, joka on piilossa Sunnmøren Alpeilla. Luonnonkauniissa Urken kylässä voi katsella maisemia tuhatvuotiaille maatiloille, vuonolle ja vehreille vuorenrinteille.  


Päivän viimeinen satama on Molde.  Kesällä saattaa olla juuri tarpeeksi päivänvaloa jotta voi nähdä vuonon yli upean näkymän 222 vuorenhuipulle. Näkymä on  nimeltään ”Molden panoraama”. Kesäkuun puolivälistä elokuun loppuun kaupungin kadut ja puutarhat koristellaan kaikensävyisillä ruusuilla ja tämän vuoksi Moldea kutsutaan "Ruusujen kaupungiksi".

3. matkapäivä, Trondheim- Rørvik

Nyt saavumme Norjan Trøndelagin alueelle, jota leimaavat rosoiset kukkulat, maatilojen täplittämät pellot ja alavat rannikkoasutukset. Viikinkikuningas Olav Tryggvasonin vuonna 997 perustama Trondheim on nykyään Norjan kolmanneksi suurin kaupunki. Se on sekoitus historiallisia rakennuksia ja vilkasta opiskelijaväestöä.  Tänään on kolme tuntia aikaa tutustua Trondheimiin joko omatoimisesti tai jollakin laivan tarjoamista valinnaisista retkistä.


Kaupungin pakollinen nähtävyys on Nidarosin katedraali, lempinimeltään "Norjan Notre Dame". Katedraali on tunnettu goottilaisesta tyylistään ja sitä pidetään koko Norjan pyhimpänä rakennuksena. Katedraalin vieressä on arkkipiispan palatsi, jossa ovat esillä Norjan kruununjalokivet. Lähistöllä sijaitseva vanhan kaupungin silta Gamle Bybro ylittää Nid-joen. Siltaa pitkin pääsee Bakklandetin vanhalle hansa-alueelle. Alueen värikkäillä puisilla laitureilla on erilaisia ruokapaikkoja. Bakklandetin yläpuolella on Kristianstenin linnoitus, josta on kauniit näköalat kaupunkiin ja vuonolle. 


Iltapäivällä alus purjehtii luoteeseen ohittaen okranvärisen Kjeungskjærin majakan, luodot ja kiviriutat. Sen jälkeen suuntaamme kohti viehättävää Rørvikiä.

4. matkapäivä, Ørnes-Bodø-Stamsund-Svolvær

Ylitämme napapiirin aikaisin aamulla ja siirrymme matkan arktiseen osaan. Juhlistamme tätä hetkeä perinteisellä seremonialla. Napapiirin yläpuolella aurinko voi paistaa kesällä 24 tuntia vuorokaudessa.  Aamulla laiva poikkeaa lyhyesti Ørnesissä, joka sijaitsee lähellä Norjan toiseksi suurinta jäätikköä, Svartisenia.


Seuraavaksi matka jatkuu Bodøhön, Pohjois-Norjan toiseksi suurimpaan kaupunkiin, josta on näkymät Børvassin huipuille. Täällä voi ihailla upeaa katutaidetta tai osallistua valinnaiselle veneretkelle Saltstraumeniin, maailman mahtavimpaan merivirtapyörteeseen.


Iltapäivällä alus saapuu Lofoottien saaristoon. 1 000 metriä korkea Lofoottien muuri on upea näky horisontissa. Stamsundissa on yksi saarten suurimmista kalastuslaivastoista ja vilkkaimmillaan tammi-huhtikuussa, kun arktinen turska, joka tunnetaan paikallisesti nimellä skrei, ui pohjoisen Barentsinmereltä alas Vestfjordiin kutemaan.


Illalla näkyviin tulee rivi perinteisiä kalastajamökkejä paaluilla, jotka tunnetaan nimellä rorbuer. Nyt ollaan saavuttu Lofoottien pääkaupungin Svolværin kauniiseen satamaan.

5. matkapäivä, Harstad-Finnsnes-Tromsø-Skjervøy

Saavumme Harstadiin varhain aamulla. Täältä laiva jatkaa Finnsnesiin, joka yhdistää kauniin Senjan saaren vaikuttavan Gisundin sillan kautta. Täällä voi nähdä erilaisia merilintuja, esim. lunneja. Finnsnesistä jatkamme historialliseen arktiseen tutkimuspääkaupunkiin Tromssaan, jossa on neljä tuntia aikaa tutustua kaupunkiin tai osallistua valinnaiselle retkelle. Tromssa on Pohjois-Norjan kaupunkien arktinen pääpaikka, jossa on vaikuttavaa arkkitehtuuria, trendikkäitä ravintoloita ja maailman pohjoisin yliopisto. Tällä modernilla kaupungilla on pitkä historia. Lähistöltä löytyy esineitä, jotka ovat peräisin jääkaudelta. Kaupungin merkitys kasvoi sen jälkeen, kun se julistettiin kjøpstadiksi eli "kauppakaupungiksi" vuonna 1794. Tromssasta tuli arktisen metsästyksen keskus 1800-luvun puolivälissä ja 1800-luvun loppuun mennessä se oli vakiintunut arktinen kauppakeskus. Tromssassa sijaitsee Polaria, arktisen alueen ympäristötutkimusta esittelevä keskus, jossa on pieni akvaario. Kaupungin keskustassa on useita kauppoja, ravintoloita ja kahviloita. Vuonon toisella puolella näkyy ikoninen arktinen katedraali.


Alkuillasta jatkamme matkaa Tromssasta ja suuntaamme pohjoiseen kohti vuonna 1622 perustettua Skjervøyn kauppapaikkaa. Matkalla ohitamme merestä majesteettisesti nousevat Lyngenin Alpit.

6. matkapäivä, Havøysund-Honningsvåg-Mehamn-Berlevåg

Laiva saapuu aikaisin aamulla Kvaløyan saarella sijaitsevaan Hammerfestin kaupunkiin. Kesäisin saarella vaeltaa tuhansittain porolaumoja. Havøysundiin saavuttaessa näemme Havøyglavenin tuulipuiston tuuliturbiinit, jotka tuottavat tarpeeksi sähköä 6 000 paikalliselle kodille. Jatkamme matkaa ja aamupäivällä saavumme Honningsvågiin, joka on yksi Norjan pienimmistä kaupungeista ja se on myös portti Nordkappiin, kuuluisaan "Euroopan pohjoisimpaan pisteeseen". Tasanko on 307 metriä merenpinnan yläpuolella ja hieman yli 1000 mailia etelään maantieteellisestä pohjoisnavasta. Yhden kallion päällä seisoo ikoninen maapallomonumentti.  Laivan järjestämä valinnainen bussiretki suuntautuu Honningsvågista Nordkappiin. 


Kjøllefjordin kylän sisäänkäynnin lähellä on silmiinpistävä, rakennuksenomainen kalliomuodostelma Finnkirka, muinainen uhripaikka, jota alkuperäiskansa saamelaiset aikoinaan käyttivät.


Illalla saavumme pohjoisimpaan satamaamme, Mehamniin ja tämän jälkeen laiva jatkaa Berlevågiin. Matkalla ohitamme korkean, maapallon pohjoisimman mantereella sijaitsevan Slettnesin majakan.



7. matkapäivä, Vadsø-Kirkenes-Vardø-Båtsfjord-Berlevåg

Vadsøn ympäristö on yksi arktisen alueen kauneimmista ja suosituimmista lintubongauspaikoista. Se sijaitsee suoraan idästä länteen lentävien lintujen muuttoreitillä. 

Saavumme aamiaisen jälkeen Kirkkoniemeen jossa Norjan rannikkoristeily vaihtaa suuntaa kohti etelää. Etelää kohti lähdettäessä näemme päivällä niitä paikkoja, joissa poikkesimme pohjoiseen tultaessa yön aikana. Vardøssa voi vierailla noitien muistomerkillä ja tähden muotoisella Vardøn linnoituksella, joka on rakennettu vuonna 1737. Linnoitus on edelleen armeijan käytössä. Palaamme pieneen, vilkkaaseen Båtsfjordin satamaan ja suuntaamme sitten myöhään illalla Berlevågiin, jossa kohtaamme pohjoiseen menevän laivan kanssa.


8. matkapäivä, Hammerfest-Øksfjord-Skjervøy-Troms

Puolen päivän aikaan laiva pysähtyy Hammerfestissa, joka on Euroopan pohjoisin kaupunki.

Hammerfestin kaupunkielämä on vilkasta kalastuksen, kaupan, matkailun ja läheisten kaasukenttien ansiosta.  Pysähdyksen aikana voi poiketa vaikkapa museossa tai kirkossa tai hyvällä säällä tehdä vaelluksen kaupungin takana Salen-vuoren huipulla olevalle näköalapaikalle. Hammerfestista jatkamme matkaa vuorenhuippujen ympäröimänä Norjan rannikkoa etelään Øksfjordiin ja sieltä Skjervøyhin, jossa Hurtigrutenin laivat ovat pysähtyneet vuodesta 1896. Matkalla Tromssaan saattaa nähdä vilauksen Lyngenin Alpeista. Saavumme Tromssaan hieman ennen puolta yötä.

9. matkapäivä, Harstad-Stokmarknes-Svolvær

Tänään tutustumme Lofoottien saaristoon. Täällä rosoiset vihreät kalliot nousevat dramaattisesti merestä ja kohoavat korkealle kuin jättimäiset hampaat. Kauniit punakattoiset kalastajakylät erottuvat viehättävästi vuoristoisten saarten reunoista. Elämä Lofooteilla on äärimmäisen rauhallista ja aika tuntuu pysähtyvän täällä.

Finnsnesin jälkeen varhain aamulla laiva pysähtyy Harstadiin, jossa niemellä sijaitsee valkoiseksi kalkittu Trondenesin kirkko, maailman pohjoisin keskiaikainen kivikirkko. Seuraavana on reitin pienin satama Risøyhamn ja sitten Sortland, jossa maisema muuttuu hitaasti kukkuloilta 1 000 metriä korkeiksi vuoriksi.


Stokmarknes on paikka, jossa kapteeni Richard With aloitti The Coastal Expressin vuonna 1893. Täällä voi vierailla Hurtigrutemuseetissa, laiva pullossa -rakennuksessa, joka kertoo laivamatkustuksen historiasta ja jonka keskipisteenä on eläkkeellä oleva MS Finnmarken -alus vuodelta 1956.


Illalla saavumme Svolværiin. Kaupungin yläpuolella sijaitseva valtava vuori on nimetty Svolvær-vuoheksi sen oletetun samankaltaisuuden vuoksi.  Täältä alus purjehtii Stamsundiin ja ohittaa lopulta Lofoottien muurin jättimäiset graniittikalliot.


10. matkapäivä, Nesna-Sandnessjøen-Brønnøysund-Rørvik

Ylitämme napapiirin heti aamiaisen jälkeen. Juhlista hetkeä perinteisesti maistamalla lusikallinen hyvää norjalaista kalanmaksaöljyä!

Teemme lyhyen pysähdyksen Nesnassa ennen kuin jatkamme matkaa Sandnessjøeniin, joka on portti upealle Helgelandin rannikolle. Täällä voi ihailla Seven Sisters -vuorijonon upeita maisemia, joiden huiput ovat jopa 1 100 metriä korkeita. Tarina kertoo, että seitsemän kaunista peikkoprinsessaa, jotka pakenivat ei-toivottua kosijaa, jäivät kiinni auringon noustessa ja heidät muuttettiin seitsemäksi kauniiksi vuoreksi. Näkemättä ei voi myöskään jättää näkymiä Torghatten-vuorelle, jossa on erottuva reikä. On olemassa paikallinen legenda miksi ja miten tällä vuorella on tällainen reikä. 


Saavumme Brønnøysundiin iltapäivällä. Täällä voi lähteä kävelylle Havnegataa pitkin ja tutustua vilkkaaseen venesatamaan. Kaupungin keskustassa on Brønnøyn uusgoottilaistyylinen kivikirkko vuodelta 1870.  


Päivän viimeinen pysähdyspaikkamme on viihtyisä Rørvikin kalasatama kuvankauniissa Viknan saaristossa.

 

11. matkapäivä, Trondheim-Kristiansund-Molde

Saavumme varhain aamulla Trondheimiin, jossa voi käydä vaikkapa aamukävelyllä. Aamun aikana ehtii vierailla pyhässä Nidarosin katedraalissa, Pyhän Olavin lepopaikassa ja kävellä Nid -joen yli Gamle Bybron sillalle. Trondheimien kahviloissa ja konditorioissa voi nauttia laadukasta kahvia ja sen jälkeen kävellä vielä Kristianstenin linnoitukseen, josta on upeat näkymät Norjan kolmanneksi suurimpaan kaupunkiin.


Trondheimista matka jatkuu kauniiden saarimaisemien ja Norjan pienimpien yhteisöjen ohi Kristiansundiin ja Moldeen.  Saavumme Kristiansundin satamaan myöhään iltapäivällä. Kaupunki on levittäytynyt kolmelle saarelle ja se tunnetaan Norjan "Bacalaon pääkaupunkina". Nimitys johtuu ympäröivillä kallioilla kuivattavasta suolatusta turskasta, jota kutsutaan norjaksi klippfiskiksi. Kristiansundissa voi käydä kävelyllä vanhankaupungin mukulakivikaduilla ja kiertää vilkkaassa satamassa. Voi myös suunnata vanhaan vartiotorniin Vardenin näköalapaikalla josta saa otettuja hienoja kuvia.


Päivän toiseksi viimeinen satama on Molde, lempinimeltään "Ruusujen kaupunki",  jossa voi nähdä Romsdalin Alppien huiput. Ruusujen pitäisi kukkia kesäkuun puolivälistä elokuun loppuun.

12. matkapäivä, Florø-Bergen

Norjan rannikkoristeily, ainakin tällä kertaa, päättyy myöhemmin tänään. Yön aikana olemme käyneet Ålesundissa ja Torvikissa. Jos on hereillä aikaisin aamulla saattaa Måløytä lähestyttäessä nähdä vilauksen pohjoiseen matkalla olevasta Coastal Expressistä sekä Nordfjord-vuonosta, joka sijaitsee valtavan Manner-Euroopan suurimman Jostedal-jäätikön reunalla. 


Pysähdymme aamulla Florøön, josta lähdettäessä näkee valokuvaajien suosiossa olevan Stabbenin majakan. Ylitämme myös koko Norjan pisimmän ja leveimmän vuonon, Sognefjordin, suun. 


Bergeniin saavuttaessa on aika sanoa hyvästit kapteenille, miehistölle ja muille vieraille.

Satamasta on laivayhtiön järjestämä kuljetus hotelliin, jossa majoittuminen ja loppupäivä vapaata aikaa tutustua omatoimisesti Bergeniin. 

 

13. matkapäivä, Bergen - Helsinki

Aamiainen hotellissa.  Aamiaisen jälkeen laivayhtiön järjestämä kuljetus hotellilta lentokentälle. Paluulento Bergenistä Helsinkiin lähtee klo 10:50. Saapuminen Helsinkiin klo 14:40. 

Hotellit

Laivan esittely

Hurtigruten

Laivalla painottuu rentoutuminen, eikä siellä ole samanlaista kaupallista viihdetarjontaa kuin useimmilla tavallisilla risteilylaivoilla. Pyrkimyksenä on päästä lähelle ainutlaatuista luontoa ja jakaa kokemukset matkakumppaneiden kanssa. Hurtigrutenin vuodenaikateemoihin liittyen laivalla tarjotaan mielenkiintoisia tapahtumia, työnäytöksiä ja esitelmiä matkan aikana. Kuhunkin vuodenaikaan liittyviä aktiviteetteja järjestetään sekä sisätiloissa että ulkokannella. Niihin osallistuminen on vapaaehtoista ja niistä kerrotaan lisää päiväohjelmissamme ja laivalla. Tarjolla on myös elävää pianomusiikkia iltaisin baarissa.


Kullakin laivalla on oma tyylinsä ja muotoilunsa, joka näkyy niin laivalla olevassa taiteessa kuin sen värityksessä ja sisustuksessakin. Kaikki laivat takaavat kuitenkin viihtyisän matkakokemuksen rennossa Hurtigrutenin ilmapiirissä. Laivoissa on n. 490-600 matkustajapaikkaa. Laivoilta löytyy mm. kahvila-, baari- ja ravintolapalvelut, pieni kauppa ja kuntosali, hissi sekä osasta laivoista myös ulkoilmajacuzzi.


Laivat lähdöillämme:

Lähtö 28.7.2025 / Ms Nordlys
Kuva
Kuva

Huom!

Lisämaksusta tilattavissa myös minisviitti tai sviitti.
Ota yhteys myyntipalveluumme p. 010 2323200.

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.
Login Payments User login Administrator Scripts Wordpress login Drupal Private console Email automation SQL command prompt