Admin login Payments User login Administrator Scripts Wordpress login Drupal Private console Email automation SQL command prompt
Matkapojat logo Kuljetukset Lahjakortit Uutiskirje
Joulutorien tunnelmaa

Budapestin joulutorit

Budapestin joulutorit

Lähtöpäivät:

28.11. ja 5.12.2024

Matkan kesto:

4 päivää

Hinta:

Hinta alkaen 688€

Budapestin joulutorit

alk. 688 € /hlö
Varaa

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Budapest

Upeiden rakennusten, runsaan kulttuuritarjonnan, sydämellisten ihmisten, ylellisten kylpylöiden ja virtaavan viinin Budapestia ei suotta ylistetä Tonavan helmeksi. Joki siltoineen hallitsee kaupunkikuvaa ja niistä ensimmäinen, Ketjusilta, on edelleen kaupungin komein. Budapest on oikeastaan kaksi joen toisistaan erottavaa kaupunkia yhdessä. Historiallinen Budan puoli tarjoaa mielenkiintoisia nähtävyyksiä ja modernimpi Pest on ostosten, ravintoloiden ja iltaelämän aluetta. Matkalla tutustumme myös Tonavan rannalla sijaitsevaan pieneen ja pittoreskiin Szentendren kaupunkiin, joka huumaa vanhoilla barokkitaloillaan, kirkontorneillaan ja pienillä putiikeillaan.


Budapestin joulutorit

Budapestin suurimmat joulumarkkinat järjestetään aivan Budapestin keskustassa Vörösmarty-aukiolla, Váci utca -kadun päässä. Aukio täyttyy sadoista kojuista, perinneherkuista, lämpimistä juomista ja iloisista tanssiesityksistä. Arvovaltainen raati valvoo, että torilla myytävät tuotteet ovat perinteisesti käsintehtyjä, ja sen vuoksi kojuista puuttuvat tyypillisimmät joulurihkamat. Todennäköisesti juuri tästä syystä Budapest on kiilannut joulutorikaupunkien kärkeen, ja toreilta on varsin helppo tehdä löytöjä omaan kotiin tai lahjaksi. Tutustumme myös Pyhän Tapanin tuomiokirkon ympärillä sijaitsevaan tunnelmalliseen joulutoriin sekä vierailemme taiteilijoiden suosimassa pittoreskissa Szentendren kaupungissa, joka pukeutuu myös joulun tunnelmaan.

Szentendre

Szentendren kaupunki sai nykyiset muotonsa, kun keskiaikaiset asuinalueet rakennettiin ympäröimään kirkkokukkulaa. Historiallinen kaupunki hurmaa vanhoilla barokkitaloillaan, kirkontorneillaan ja pienillä putiikeillaan. Sitä kutsutaan myös taiteiden kaupungiksi, sillä monet nykytaiteilijatkin ovat asettuneet tähän inspiroivan ilmapiirin pikkukaupunkiin.

Lennämme Finnairilla

Tämäkin matka lennetään Finnairin suorilla reittilennoilla, joten saat matkastasi Finnair Plus -pisteitä.
Muista ilmoittaa Finnair Plus -korttinumerosi matkavarauksesi yhteydessä.


Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323 200

Haluaisitko lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua? Soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Ammattitaitoinen henkilökuntamme auttaa sinua löytämään nopeasti sopivan laivamatkan ja hoitamaan matkaan liittyvät varaukset kuntoon.

Oman ryhmän kanssa matkaan

Onko sinulla oma ryhmä, jonka kanssa haluaisit lähteä matkaan? Tiesithän, että Matkapojat palvelee kaiken kokoisia ryhmiä ja räätälöi sinulle ja ryhmällesi sopivat matkapaketit. Ammattitaitoiset myyntivirkailijamme tavoitat numerosta 010 2323 440 tai ryhmat@matkapojat.fi. Voit halutessasi pyytää myös suoraan tarjouksen tai jättää soittopyynnön.PYYDÄ RYHMÄTARJOUS >


JÄTÄ SOITTOPYYNTÖ >
KATSO KAIKKI JOULUMATKAT >

Hintaan sisältyy

  • Lentomatka Helsinki-Budapest-Helsinki Finnairin reittilennoilla
  • Matkatavarat lennoilla
  • Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa aamiaisin
  • Budapestin kaupunkikierros
  • Retki Szentendreen, taiteiden kaupunkiin
  • Vierailut joulutoreilla
  • Lentokenttäkuljetukset
  • Suomenkielisen oppaan palvelut matkaohjelman mukaisesti

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Lennot Finnairilla.
Ajat ovat paikallista aikaa. Unkarissa kello on 1 h vähemmän kuin Suomessa.
Helsinki - Budapest 09:30 - 10:55

Budapest - Helsinki 19:15 - 22:35

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone alk. 125€

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki – Budapest

Finnairin aamuleto Helsingistä Budapestiin. Paikallinen suomenkielinen opas ja bussi ovat vastassa lentokentällä, josta jatkamme suoraan kiertoajelulle. Kiertoajelun aikana näemme kaupungin tärkeimmät nähtävyydet, joita Pestin puolella ovat mm. Sankarten Aukio, parlamenttitalo ja oopperatalo. Ajamme myös ylös Budan puolelle Linnavuorelle, jossa sijaitsee mahtava Kuninkaanlinna, Matiaskirkko sekä satumainen Kalastajalinnake. Kaupunkikierroksen lopulla virittäydymme jouluiseen tunnelmaan ja vierailemme Pyhän Tapanin Tuomiokirkon ympärillä sijaitsevalla joulutorilla. Majoittuminen hotelliin iltapäivällä, jonka jälkeen on vapaata aikaa tutustua Budapestiin omatoimisesti.

2. matkapäivä, Budapest -retki Szentendreen

Aamiainen hotellissa. Lähdemme suomenkielisen oppaan johdolla retkelle läheiseen Szentendren kaupunkiin, jota kutsutaan myös taiteiden kaupungiksi, sillä monet nykytaiteilijatkin ovat asettuneet tähän historialliseen pikkukaupunkiin. Se sai nykyisen muotonsa, kun keskiaikaiset asuinalueet rakennettiin ympäröimään kirkkokukkulaa. Teemme kaupungissa kävelykierroksen ja aikaa jää myös omatoimiseen tutustumiseen. Palaamme päivällä takaisin Budapestiin ja vierailemme Vörötsmartyn Joulutorilla, joka on yksi Euroopan suurimmista.  Lukemattomissa kojuissa myydään mm. joulukoristeita, käsitöitä, paikallisia herkkuja, joulumakeisia ja suolaista syötävää, hehkuviiniä ja joulun tunnelmaa luovia pikkutavaroita. Loppupäivän ohjelma on vapaa ja paluu hotelliin omatoimisesti. Päivän ajomatka noin 60 km.

3. matkapäivä, Budapest

Aamiainen hotellissa. Koko päivä aikaa omalle ohjelmalle. Tutustumisen arvoinen kohde on vaikkapa Eruoopan vanhin kauppahalli. Se on yksi kaupungin suosituimmista nähtävyyksistä ja suorastaan pursuaa perinteisiä unkarilaisia herkkuja ja käsitöitä. Budapestin ostosmahdollisuudet ovat hyvin runsaat ja Vaci utca kävelykadulta löytyvät tunnetuimmat muotiliikkeet. Hyviä ostoskatuja ovat myös Pieni ja Suuri Kaarikatu sekä niiden väliset pikkukadut. Valtavasta West End ostokeskuksesta löytyy yli kolmesataa liikettä ja lähes neljäkymmentä ravintolaa ja kahvilaa. Unkari tunnetaan hyvästä ruoasta sekä viinistä, ja kaupungin ravintolatarjonta onkin monipuolinen.

4. matkapäivä, Budapest – Helsinki

Aamiainen hotellissa. Päivällä on vielä hyvin aikaa tutustua kaupunkiin omatoimisesti ja tehdä vaikkapa edullisia ostoksia pukinkonttiin. Kuljetus iltapäivällä Budapestin lentokentälle, mistä Finnairin iltaento Helsinkiin.

Hotellit

Kartta

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.
Login Payments User login Administrator Scripts Wordpress login Drupal Private console Email automation SQL command prompt