Admin login Payments User login Administrator Scripts Wordpress login Drupal Private console Email automation SQL command prompt
Matkapojat logo Kuljetukset Lahjakortit Uutiskirje
Kreikan kätketty jalokivi

Peloponnesos ja Ateena

Kreikan sydän ja sielu, Peloponnesos ja Ateena

Lähtöpäivät:

13.9. ja 15.10.2024

Matkan kesto:

8 päivää

Hinta:

Hinta alkaen 1548€

UUTUUS 2024

Kreikan sydän Peloponnesos ja Ateena

alk. 1548 € /hlö
Varaa

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Kreikan sydän Peloponnesos ja antiikin Ateena

Lähde tutustumaan Kreikan sydämeen Peloponnesokseen ja Kreikan pääkaupunki Ateenaan. Matkan kohokohtiin lukeutuu mm. Korintin kanava, antiikin Korintin arkeologiselle alueeseen tutustuminen sekä Korintin historiaan tutustumien -  täältä on lähtöisin myös Raamatun Korinttolaiskirjeet. Vierailemme myös Aegninan saarella, tutustumme idylliseen viinitilaan Nemeassa, tutustumme Epidauruksen antiikin aikaiseen teatteriin, teemme kokopäiväretken pääkaupunkiin Ateenaan jossa tutustumme kaupungin maamerkkinä tunnetun Akropoliin.  Mahdollisuus lähteä myös lisämaksulliselle retkelle kiehtovaan Antiikin Olympian lehtoon, olympialaisten syntysijoille. Lähde mukaan matkaan ja näe Kreikan parhaat palat suomenkielisin oppaan johdolla. majoitumme koko matkan ajan Kreikan vanhin kylpyläkaupunki Loutrakissa.


Peloponnesoksen niemimaa

Peloponnesos (eng. Peloponnese) on niemimaa Manner-Kreikassa. Tämä halkaisijaltaan noin 300 kilometriä oleva pyöreähkö saari on yhteydessä Manner-Eurooppaan vain muutaman kilometrin levyisellä Korintin kannaksella. Asukkaita niemimaalla on noin 650 000 ja alueen pääkaupunki on Tripoli.

Peloponnesoksen historia on varsin sotaisa, sijaitsihan taisteluistaan tunnettu Spartan kaupunki juuri tällä niemimaalla. Muita tällä niemimaalla sijainneita muinaisen Kreikan kaupunkivaltiota ovat olleet Pylos, Korintti, Argos ja Olympia. Niemimaalla sijaitseekin paljon Antiikin ajalta peräisin olevia nähtävyyksiä. Korintin kanavan historia ulottuu 5000 vuoden taakse. Nykyinen kanava on tosin vain noin 100 vuotta vanha. Korintin alueelta löytyy myös muinaisen Korintin rauniot ja Apollon temppelin jäännökset.


Loutraki

Loutraki on pieni ja tunnelmallinen, erityisesti paikallisten suosima lomakaupunki Korintin lahden rannalla. Matkaa Ateenasta on noin 100 km. Loutrakin lomatunnelmaan on helppo ihastua. Kaupungin upea ranta on tunnettu puhtaudesta ja aidot kreikkalaiset ruokapaikat houkuttelevat herkuttelemaan. Loutrakissa myös ostosmahdollisuudet ovat hyvät. Täällä voi nauttia ihastuttavista maisemista ja mieleenpainuvista auringonlaskuista.


Egina ja Agistri - Saroninlahden saaret

Aegina (Egina) on sievä pikkukaupunki, jonka vilkas satama on täynnä ravintoloita, kahviloita ja baareja. Usein syy vierailla Aeginalla liittyy rantoihin ja se onkin erityisesti kreikkalaisten suosima kohde viikonlopun viettoon. Saarella sijaitsevat Afaian temppelin rauniot toimivat myös hyvänä näköalapaikkana. Tämä temppeli rakennettiin lähes 500 vuotta e.a.a. ja sitä pidetään yhtenä antiikin Kreikan arkkitehtonisista taidonnäytteistä. Alkuperäiset pylväät seisovat edelleen paikoillaan. Aeginan saaren näyttävin rakennus on lähes keskellä saarta sijaitseva Agios Nektarioksen eli Pyhän Nektarioksen luostari ja kirkko. Alueelta löytyy kirkko, nunnaluostari sekä rakennus, jossa Nektarios aikoinaan asui.


Agistri on viehättävä Ateenan lähellä sijaitseva Saronin saariryhmään kuuluva pikkuruinen saari, jossa aito kreikkalainen ilmapiiri tuntuu vahvana. Vakituisia asukkaita on vain noin 900 henkeä. Saarella on useita pienehköjä kyliä, joilla on omanlaista viehätysvoimaansa. Niistä suurin on Skala. Se on suosittu matkakohde matalan hiekkarantansa ja viihtyisien tavernoidensa vuoksi. Saarella löytyy kaikki tarpeellinen kuten tavernoita, baareja ja diskoteekkeja joissa hittimusiikki soi. Agistri ei kuitenkaan ole mikään bilepaikka, useimmat tulevat saarelle rentoutumaan ja hakemaan rauhaa tuoksuvien pinjojen katveesta.


Ateena

Ateena on Kreikan politiikan, talouden, yritysmaailman, teollisuuden ja kulttuurin keskus. Länsimaisen sivistyksen, kulttuurin, demokratian ja eurooppalaisen kaupungin syntymäpaikkana kaupungin historiallinen merkitys tekee siitä yhden Euroopan tärkeimmistä matkailukohteista. Antiikin aikaan Ateena hallitsi muuta Attikaa ja oli yksi Kreikan johtavista kaupunkivaltioista. Ateenan nimi pohjautuu kreikkalaisen jumaltaruston Pallas Athene-nimiseen viisauden jumalattareen. Ateenan tunnetuin nähtävyys on Akropolis-kukkula, jossa voi nähdä Parthenonin ja Athene Niken temppelin. Muita merkittäviä kohteita ovat antiikin ajan keskustori Agora, kiinnostava Plakan vanhakaupunki, monista uutiskuvista tuttu Syntagma-aukio sekä Kreikan kansallispuutarha ovat suosittuja paikkoja.


Epidaurus ja Nafplio

Epidauros oli antiikin aikainen kaupunki ja kaupunkivaltio Argoliin maakunnassa Peloponnesoksen niemimaan itäosassa. Epidauroksen Asklepieion oli lääkintätaidon ja parantamisen jumala Asklepioksen pyhäkkö. Se oli antiikin aikana yksi Välimeren alueen tärkeimmistä pyhiinvaelluskohteista. Nykyään tämä arkeologinen alue on Unescon maailmanperintökohde.  Asklepieionin alueella sijaitseva Epidauroksen teatteri on yksi parhaiten säilyneistä antiikin kreikkalaisista teattereista.


Kreikan ensimmäinen pääkaupunki, hurmaava Nafplio on ihastuttava pikkukaupunki, jonka Vanhan-kaupungin ylle kohoavat Palamidi-linnoituksen rauniot. Kreikkalaisen mytologian mukaan kaupungin perusti Poseidon-jumalan poika Nafplios, ja monet kutsuvat sitä tänä päivänä Peloponnesoksen romanttisimmaksi kaupungiksi. Nafplion kuvatuin paikka ei sijaitse vanhassakaupungissa vaan kaupungin edessä. Kyseinen paikka on Bourtzi, pieni linnoitussaari. Venetsialaiset rakensivat linnan 1400-luvulla ja se oli aikoinaan osa Nafplion suojamuureja. 1860-luvun alussa Bourtzissa asui Palamidin linnakkeen teloittaja.

Lennot Aegean Airlinesilla

Tämän matkan lennot lennetään Aegean Airlinesilla Helsingistä.

Pidätämme oikeudet muutoksiin.KATSO KAIKKI KIERTOMATKAT >>

Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323200

Haluaisitko lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua? Soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.

Oman ryhmän kanssa matkaan

Onko sinulla oma ryhmä, jonka kanssa haluaisit lähteä matkaan? Tiesithän, että Matkapojat palvelee kaiken kokoisia ryhmiä ja räätälöi sinulle ja ryhmällesi sopivat matkapaketit. Ammattitaitoiset myyntivirkailijamme tavoitat numerosta 010 2323 200 tai ryhmat@matkapojat.fi. Voit halutessasi pyytää myös suoraan tarjouksen tai jättää soittopyynnön.


PYYDÄ RYHMÄTARJOUS >


JÄTÄ SOITTOPYYNTÖ >

Hintaan sisältyy

  • Lennot Helsinki-Ateena-Helsinki Aegean Airlinesin reittilennoilla
  • Matkatavarat lennoilla
  • Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa aamiaisin
  • Ohjelman mukaiset lentokenttä- ja bussikuljetukset ilmastoiduilla busseilla
  • Ateriat: 1 illallinen ja 3 lounasta (sis. veden , muut ruokajuomat lisämaksusta)
  • Päiväretket: Antiikin Korintti, Saroninlahden saaret Egina ja Agistri, Ateena, Nafplion kaupunki
  • Sisäänpääsymaksut Akropolis museoon ja Epidauruksen teatteriin
  • Vierailut: Nemea viinitila ja viininmaistajaiset, oliivitila maistiaisineen
  • Paikallisen suomenkielisen oppaan palvelut (paikallisopas tietyissä arkeologisissa kohteissa)

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Ajat ovat paikallista aikaa. Kreikassa on sama aika kuin Suomessa. Lennot Aegean Airlinesilla.
Helsinki - Ateena 14:00 - 17:45

Ateena - Helsinki 09:20 - 13:10

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone

Antiikin Olympian kokopäiväretki

Lisämaksulliset retket

Hinta 115 €/hlö

Kuva retkestä

Antiikin Olympian kokopäiväretki

Aamiaisen jälkeen lähtö kokopäivän kestävälle retkelle Antiikin Olympian lehtoon, olympialaisten syntysijoille. Ajamme Korintista Peloponnesoksen lounaisosaan, Ilian maakuntaan. Perillä meitä odottaa vaikuttava muinaisen Olympian alue, Antiikin Kreikan tunnetuin pyhä paikka, jossa Antiikin maailman merkittävimmät urheilukisat järjestettiin alkaen vuodesta 775 ennen ajanlaskua. Vehreässä Olympian lehdossa näemme Zeuksen ja Heran temppelit, olympiatulen alttarin, Hippodromin ja stadionin. Vierailemme myös arkeologisessa museossa jonka mestariteoksiin kuuluvat mm.Praxitelesin Hermes. Nautimme lounaan paikallisessa tavernassa ennen paluumatkaa takaisin Korintinlahdelle ja hotelliin. Retken kokonaiskesto noin 13h. Päivän ajomatka noin 400 km.

Retken toteutuminen edellyttää min. 15 osallistujaa

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki - Ateena - Loutraki

Aegean Airlinesin lento lähtee Helsingistä klo 14:00 kohti Ateenaa, jonne saavumme klo 17:45 paikallista aikaa. Suomenkielinen paikallisopas on vastassa Ateenan lentokentällä. Lentokentältä suuntaamme n.100 km etelään kohti Peloponnesoksen niemimaata, jossa ylitämme Korintin kanavan. Korintinlahden kainalossa sijaitseva Loutraki on reilun 10.000 asukkaan viehättävä merenrantakaupunki, joka on saanut nimensä kaupunkia reunustavan Gerania vuoren terapeuttisista lähteistä. Loutraki on Kreikan vanhin kylpyläkaupunki jo antiikin ajoilta, ja mytologian tarinoiden mukaan myös jumalten suosikkikohde. Majoitumme koko lomaviikoksi Loutrakiin, jonka sijainti on erinomainen perusta kiehtovan Peloponnesoksen kulttuuriantiin. Loutrakista teemme myöhemmin matkan aikana päiväretken pääkaupunkiin Ateenaan, joka sijaitsee vain reilun tunnin ajomatkan päässä. Majoittuminen hotelliin ja yhteinen illallinen hotellissa. Päivän ajomatka noin 115 km

2. matkapäivä, Loutraki-Antiikin Korintti–Nemean viinilaakso

Hotelliaamiaisen jälkeen lähdemme oppaan johdolla Antiikin Korintin arkeologiselle alueelle.  Korintti oli klassisella kaudella yksi Kreikan merkittävimpiä ja suurimpia kaupunkivaltioita ja kauppakaupunkeja keskeisen sijaintinsa vuoksi. Raamatun teksteistäkin tuttu Korintti toimi Apostoli Paavalin asuinpaikkana. Täällä Paavali saarnasi aikoinaan lähes kahden vuoden ajan ja kirjoitti myöhemmin Raamatun Korinttolaiskirjeet. Tutustumme myös alueen museoon.  Korintista jatkamme matkaa kohti vehreää Nemean maakuntaa. Tämä viljava, vehreänä kumpuileva maakunta on eittämättä Kreikan kuuluisimpia viinialueita. Täällä tuotetaan kansainvälisestikin tunnettuja puna- ja valkoviinejä. Vierailemme idyllisellä perheen omistamalla viinitilalla Nemeassa ja tutustumme viinikellareihin, viininvalmistukseen sekä maistelemme tietenkin tilan viinejä. Nautimme lounaan viinitilalla tai tavernalounaan Nemean kylässä. Takaisin Loutrakiin palaamme iltapäivällä. Loppupäivä vapaata aikaa tutustua omatoimisesti Loutrakiin. Päivän ajomatka n. 110 km

3. matkapäivä, Loutraki-Saroninlahden saaret Egina & Agistri

Aamiainen hotellissa. Tänään lähdemme lähdemme oppan johdolla viettämään aurinkoista päivää merellä  Saroninlahden kristallin kirkkaille vesille. Ensiksi suuntaamme Isthmian satamaan Korintin kanavan kupeessa. Isthmiasta alus lähtee kohti Aegninan saarta jonne  merimatka kestää n. kaksi tuntia. Egina oli Kreikan valtion ensimmäisnen pääkaupunki vuoden 1821 vallankumouksen jälkeen. Pääkaupungin rantapromenadia hallitsevat kauniit vanhat uusklassiset rakennukset, pienet kujat ja sataman hevoskärryt odottaen saarelle saapuvia vieraita. Nyt on mahdollisuus tutustua kahden tunnin ajan saareen omatoimisesti ja vierailla myös Agios Nektarioksen vaikuttavassa luostarissa tai Afean temppelialueella, jota pidetään yhtenä Kreikan parhaiten säilyneenä temppelinä. Saaren tunnetuimpia tuliaisia ovat kuuluisat Eginan pistaasipähkinät sekä pistaasilikööri. Näitä kannattaa ostaa kotiin viemisiksi.
Eginalta matka jatkuu kuvankauniille pienelle Agistrin paratiisisaarelle, jonka vehreys ja syvän turkoosi kirkas meri hyväilevät silmää.  Agistrin rauhallisessa idyllissä viivymme noin kaksi tuntia. Voit nauttia omatoimisen lounaan tai perinteisiä mezejä ouzon kera joissakin lukuisista kalatavernoista meren rannalla. Palaamme takaisin Loutrakiin Isthmian kautta myöhään iltapäivällä. Päivän ajomatka n. 20 km

4. matkapäivä, Loutraki - Ateena

Aamiainen hotellissa, jonka jälkeen lähdemme koko päivän kestävälle retkelle pääkaupunkiin Ateenaan. Ajomatka Ateenan kestää n 1.5 tuntia. Aluksi on opastettu panoraamakiertoajelu, jonka aikana näemme tämän moni-ilmeisen ja kiehtovan miljoonakaupungin monet kasvot ja tärkeimmät nähtävyydet kuten Perustuslain aukion, parlamenttirakennuksen, Akatemian, Yliopiston, Hadrianuksen kaaren ja Panathinaikon marmoristadionin. Bussi jättää meidät tarunhohtoisen Akropoliin alapuolelle ja teemme oppaamme johdolla kävelykierroksen tämän kaupungin maamerkkinä tunnetun monumentin ulkopuolella. Täällä kuulet antiikin ajan sekä nykypäivän elämästä historiankirjoistakin tutuilla tapahtumapaikoilla (opastus ulkopuolella). Jatkamme kävellen noin 200 m päässä kukkulan alapuolella sijaitsevaan upeaan maailmankuuluun Akropolis -museoon, jossa on opastettu kierros. Museossa on yli 4200 esineen laaja kokoelma klassisen kauden ja Antiikin ajan aarteita mm. alkueräinen Parthenonin päätykolmio ja kiehtovat Karyatides-naispatsaat. Jatkamme jalkaisin hurmaavaan Plakan vanhaan kaupunkiin, jossa teemme pienen kävelykierroksen. Kierroksen jälkeen nautimme yhteisen tavernalounaan. Lounaan jälkeen meille jää hiukan vapaata aikaa tehdä ostoksia tai tutustua omatoimisesti tai oppaan johdolla Ateenan toreihin, kauppakujiin tai kirpputorialueeseen. Palaamme Loutrakiin myöhään iltapäivällä. Päivän ajomatka n. 230 km

5. matkapäivä, Loutraki

Aamiainen hotellissa ja koko päivä vapaata aikaa Loutrakissa.

Vaihtoehtoisesti voi lisämaksusta lähteä kiehtovalle kokopäivän kestävälle retkelle Antiikin Olympian lehtoon, olympialaisten syntysijoille. Ajamme Korintista Peloponnesoksen lounaisosaan, Ilian maakuntaan. Perillä meitä odottaa vaikuttava muinaisen Olympian alue, Antiikin Kreikan tunnetuin pyhä paikka, jossa Antiikin maailman merkittävimmät urheilukisat järjestettiin alkaen vuodesta 775 ennen ajanlaskua. Vehreässä Olympian lehdossa näemme Zeuksen ja Heran temppelit, olympiatulen alttarin, Hippodromin, stadionin sekä vierailemme arkeologisessa museossa jonka mestariteoksiin kuuluvat mm.Praxitelesin Hermes. Nautimme lounaan paikallisessa tavernassa ennen paluumatkaa takaisin Korintinlahdelle ja hotelliin. Retken kokonaiskesto noin 13h ja päivän ajomatka n. 400 km

6. matkapäivä, Loutraki

Aamiainen hotellissa ja koko päivä vapaata aikaa Loutrakissa.

7. matkapäivä, Loutraki - Oliivitila - Epidaurus - Nafplio

Hotellissa nautitun aamiaisen jälkeen lähdemme kauniiden merimaisemien saattelemana kohti Epidauruksen antiikin aikaista teatteria, jonka hämmästyttävä akustiikka on vertaansa vailla. Vielä nykyisinkin pinjametsän keskellä sijaitseva teatteri täyttyy kesäisin katsojista, sillä täällä esitetään antiikin ajan näytelmiä. Retken seuraava vierailukohde on paikallinen oliivitila, joka valmistaa orgaanista oliiviöljyä. Tutustumme tämän perhetilan oliivilehtoon, jossa tutustumme  oliivipuiden viljelyyn ja sadonkorjuuseen. Vierailemme oliivipuristamossa ja pullottamossa. Tilan oliivituotteita on mahdollista ostaa myös kotiin viemisiksi. Oliivitilalta jatkamme matkaa Kreikan ensimmäiseen pääkaupunkiin, hurmaavaan Nafplioon. Nafplio on ihastuttava pikkukaupunki, jonka Vanhankaupungin ylle kohoavat Palamidi-linnoituksen rauniot. Kreikkalaisen mytologian mukaan kaupungin perusti Poseidon-jumalan poika Nafplios, ja monet kutsuvat sitä tänä päivänä Peloponnesoksen romanttisimmaksi kaupungiksi. Yhteisen lounaan jälkeen hieman vapaata aikaa kierrellä viehättävillä kujilla ja tehdä ostoksia. Paluu myöhään iltapäivällä hotelliin. Päivän ajomatka n. 200 km

8. matkapäivä, Loutraki - Ateena - Helsinki

Varhainen aamiainen hotellissa, jonka jälkeen huoneiden luovutus ja pakkaamme matkatavarat bussiin. Loutrakista ajamme oppaan kanssa Ateenan lentokentälle, josta Aegean Airlinesin lento kohti Helsinkiä lähtee klo 09:20. Helsinkiin saavutaan klo 13:10.  Päivän ajomatka n. 115 km

Hotellit

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.
Login Payments User login Administrator Scripts Wordpress login Drupal Private console Email automation SQL command prompt