Admin login Payments User login Administrator Scripts Wordpress login Drupal Private console Email automation SQL command prompt
Matkapojat logo Kuljetukset Lahjakortit Uutiskirje
VIVA Cruises täysihoidolla

Jokiristeily Tonavalla

Jokiristeily Tonavalla

Lähtöpäivät:

30.10.2024.

Matkan kesto:

8 päivää

Hinta:

Hinta alkaen 2350€

UUTUUS 2024

Jokiristeily Tonavalla

alk. 2350 € /hlö
Varaa

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Tonavan jokiristeily täysihoidolla. Aterioiden lisäksi risteilyn hintaan sisältyvät myös juomat.

Syksyn uutuusristeilyllämme pääset risteilemään Tonavalle. Matkalle lähdetään Helsingistä, mistä lennämme Finnairin suoralla lennolla Müncheniin. Risteilymme kulkee pitkin Tonavan lumoavia maisemia ja matkan aikana pääset tutustumaan useampaan kohteeseen. Matkalla on mukana suomenkielinen matkanjohtaja. Lähde Matkapoikien matkapaketin turvin luotettavasti Tonavan risteilylle!


Suomenkielinen matkanjohtaja

Suomenkielinen matkanjohtaja on teitä vastassa Münchenissä ja on mukana koko risteilyn ajan. Suomenkielinen matkanjohtaja huolehtii laivalla kaikista järjestelyistä ja tarvittaessa avustaa asiakkaitamme suomeksi myös mahdollisissa kieliongelmissa. Matkanjohtajalta saat tietoa ja vinkkejä myös risteilyn satamakohteisiin ja nähtävyyksiin. Laivalla palvelukielenä on englanti ja saksa.  


Tyylikkäästi Tonavan maisemiin

Rentoudu viikko mukavalla jokilaivalla, ympärilläsi syksyyn pukeutunut, kaunis Tonava. Nauti upeista pääkaupungeista, hienoista historiallisista nähtävyyksistä ja joenvarren levollisista maisemista. Katsele suurellista arkkitehtuuria ja aisti klassikkokahviloiden tunnelmaa Wienissä. Tutustu ihastuttavaan kylpyläkaupunki Budapestiin. Kulje kävelykadun kaupoissa ja kahviloissa, poikkea kauppahalliin ja linnakukkulan vanhoille kujille. Bratislavasta kohtaat pastellinsävyisen vanhankaupungin, joka on oikea herkkupala komeine rakennuksineen. Dürnsteinissä ja Melkissä huomion vievät jokea reunustavat jyrkät rinteet, viinitarhat ja rauniolinnat. Linzistä voit lähteä retkelle Alppien juurella olevaan Salzburgin satukaupunkiin. 


Vierailukohteet

Passau • Melk • Esztergom • Budapest • Bratislava • Wien • Linz •  Regensburg


Passau

Passaun sijainti kolmen joen risteyksessä tarjoaa hyvän mahdollisuuden erilaisille jokiristeilyille.


Melk

Wachaun laakson sydämessä sijaitseva luostaristaan tunnettu kaupunki.


Esztergom

Esztergom yksi Unkarin vanhimmista kaupungeista ja sillä on merkittävä rooli maan historiassa ja kulttuurissa.


Budapest

Unkarin pääkaupunki Budapest on yksi Euroopan suurista kulttuurikaupungeista eikä sitä suotta ylistetä Tonavan helmeksi.

Bratislava

Slovakian pääkaupunki Bratislava on Euroopan nuorimpia pääkaupunkeja ja kohonnut itäisen Euroopan trendikkäimpien kaupunkien joukkoon viime vuosina.

Wien

Itävallan pääkaupunki Wien tunnetaan etenkin oopperasta, kuuluisista säveltäjistä ja sacherkakusta.

Linz

Linz, Itävallan kolmanneksi suurin kaupunki, yhdistää upean historiallisen arkkitehtuurin ja modernin kaupunkikulttuurin ainutlaatuisella tavalla.

Regensburg

Regensburg on parhaiten säilynyt keskiaikainen kaupunki Saksassa.

Täysihoito laivalla

Kaikilla VIVA Cruisesin risteilyillä hintaan sisältyy täysihoito (aamiainen, lounas, päivällinen ja välipalat) kaikkine juomineen.   
 

Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323200

Haluaisitko lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua? Soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.

Retket

Laivalla on myynnissä monipuolinen valikoima lisämaksullisia retkiä.

Risteilyreitti

Katso isompi kuva risteilyn reittikartasta tästä >>

Lennämme Finnairilla 

Tämäkin matka lennetään Finnairin suorilla reittilennoilla, joten saat matkastasi Finnair Plus -pisteitä. Muista ilmoittaa Finnair Plus -korttinumerosi matkavarauksesi yhteydessä.
Pidätämme oikeudet muutoksiin.

Hintaan sisältyy

  • Finnairin lennot Helsinki-München-Helsinki
  • Kuljetukset Münchenissä tulo- ja lähtöpäivänä (lentokenttä-satama-lentokenttä)
  • 7 yön jokiristeily valitussa hyttikategoriassa kahden hengen hytissä
  • Täysihoito (aamiaiset, lounaat, illalliset) laivalla
  • Juomat laivalla: virvoitusjuomat, mehut, kahvit/tee, kaakao, viinit, oluet, cocktailit ja liköörit
  • Lentokenttäverot ja satamamaksut
  • Suomenkielisen matkanjohtajan palvelut
  • Lähtöpäivänä kuljetus Regensburgiin missä omatoimista aikaa
  • Internet yhteys laivalla

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Ajat ovat paikallista aikaa. Saksassa kello on 1h vähemmän kuin Suomessa. Lennot Finnairilla.

Helsinki - München 7:50 - 9:30

München - Helsinki 18:40 - 22:10

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen hytti

Varustamon retket

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki – München - Passau

Finnairin suora aamulento Müncheniin, missä suomenkielinen matkanjohtaja on sinua vastassa. Lentokentältä bussikuljetus Passaun jokiristeilysatamaan, mistä VIVA Two lähtee risteilylle klo 16:00.

2. matkapäivä, Melk

Aikaisin aamulla klo 06:00 saavutaan lyhyelle pysähdykselle Melkiin. Kaupungin ehdottomasti tunnetuin nähtävyys on 1700-luvun alussa rakennettu Melkin luostari, joka on Itävallan barokkitaiteen symboli. Etenkin luostarin maailmankuulu kirjasto on vierailemisen arvoinen. Luostarin ympärillä oleva vanha kaupunki tarjoaa viehättävän ympäristön kävelyretkille kapeilla kujilla ja aukioilla. Jatkamme risteilyä klo 12:00 kohti Unkaria.


3. matkapäivä, Esztergom - Budapest

Varhain aamulla klo 06:00 saapuminen Esztergomiin, mikä on viehättävä kaupunki Unkarissa, Tonava-joen varrella. Se tunnetaan mahtavasta Esztergomin basilikastaan, yhdestä Euroopan suurimmista kirkoista. Kaupungissa on myös historiallinen linna sekä viehättävä vanhakaupunki kapeine kujineen ja värikkäine rakennuksineen. Risteily jatkuu kohti Budapestiä klo 12:00.


Klo 15:30 saapuminen Budapestiin, missä vietämme seuraavan vuorokauden. Kaupunki tunnetaan varsinkin kauniista arkkitehtuuristaan ja kylpylöistään. Kaupungin läpi virtaava Tonava jakaa kaupungin kahteen osaan: vehreään Budaan ja modernimpaan Pestiin. Joen ylle kaartuvat sillat yhdessä rantojen historiallisten rakennusten kanssa muodostavat upean kehyksen Euroopan suurimmalle joelle.

4. matkapäivä, Budapest

Budapest perustettiin 1873, kun kolme aluetta: Buda, Obuda ja Pest yhdistettiin. Budan puolella sijaitseva linnavuori kohoaa ylväänä. Ylös pääsee mm. köysiradalla, joka lähtee Clark Ádám tériltä kuuluisan Ketjusillan päästä. Vanhankaupungin lisäksi linnavuoren alta löytyy luonnonluolasto, josta osa on avoinna yleisölle. Linnavuorella sijaitsee myös entinen kuninkaanlinna, Budan linna, joka koostuu museoista, kauniista kirkoista ja pienistä keskiaikaisista kujista. Linnavuori kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Kalastajanlinnake on vanhan kaupunginmuurin päälle tehty rakennelma ja tunnettu näköalapaikka, josta on kaunis näköala Tonavan  rantaan ja Pestin puolelle. Kannattaa vierailla myös Gellért-kukkulalla, josta on upeat näkymät yli kaupungin. Kukkulalla sijaitsee myös kuuluisa Gellértin kylpylä.


Pestin puolella sijaitseva Andrássy út on Budapestin vehreä ja arkkitehtuuriltaan huikea katu, joka halkoo keskustaa Bajscsy-Zsilinszkyltä Hösök teren Sankarien aukiolle. Andrássyn varrella kohoaa muun muassa  Budapestin oopperatalo, jota kannattaa käydä katsomassa, vaikkei oopperasta olisikaan kiinnostunut. Andrássyn varrella kannattaa katsella myös ylöspäin, sillä useat arkkitehtuurin taidonnäytteet sijaitsevat katsekorkeuden yläpuolella. 
Klo 13:00 matka jatkuu kohti Slovakiaa.

5. matkapäivä, Bratislava - Wien

Klo 07:00 saavutaan Slovakian pääkaupunkiin Bratislavaan, joka tunnettiin pitkään saksankielisellä nimellä Pressburg. Kaupungin historiaan ovat vaikuttaneet  saksalaiset, tšekit, unkarilaiset sekä juutalaiset ja tämä näkyy tänä päivänäkin kaupunkikuvassa. Idyllisen vanhankaupungin sydän on keskusaukio, jota reunustavat upeasti entisöidyt rakennukset. Aukiolta lähteviä pieniä kapeita kujia reunustavat kahvilat, ravintolat, terassit ja pienet putiikit. 


Kaupungin tunnetuimpia nähtävyyksiä ovat 1200-luvulta peräisin oleva kolmilaivainen Pyhän Martinuksen katedraali ja korkealla kukkulalla sijaitseva komea Bratislavan linna. Klo 13:00 matka jatkuu kohti Itävaltaa.


Saavumme Wieniin illalla klo 21:00 ja jatkamme matkaa vasta seuraavana iltana. Suurten säveltäjien, wienervalssin ja suklaisen Sacherkakun Wien huokuu keisarillista loistoa, jota on vaikea uskoa todeksi. Historia näkyy kauniisti katukuvassa vehreinä bulevardeina, upeina puutarhoina ja palatseina. Musiikin suurista nimistä mm. Mozart, Beethoven ja Strauss ovat asuneet kaupungissa. Habsburgien suvun keisarilliset palatsit Belvedere, Hofburg ja Schönbrunn sekä Stephansdomin katedraali ovat maailmankuuluja nähtävyyksiä. 


6. matkapäivä, Wien

Wienin viehätys johtuu suurelta osin myös sen elävistä perinteistä, jotka ovat osa asukkaiden elämää. Osa Euroopan vanhimmista museoista ja myöskin maailman vanhin toimiva eläintarha löytyy täältä. Kaupunki tunnetaan tietenkin myös perinteisitä kahviloistaan. Café Sacher on monen sacherkakun ystävien pyhiinvaelluspaikka, ja Café Centralia sanotaan Wienin kauneimmaksi kahvilaksi. Tunnettuja ostoskatuja ovat vanhassa kaupungissa sijaitsevat Kärtner Strasse, Graben sekä Kohmarkt ja kaupungin pisin ostoskatu Mariahilfer Strasse.


Klo 18:00 matka jatkuu Linzin suuntaan.

7. matkapäivä, Linz

Laiva saapuu Tonavan varrella sijaitsevaan Linziin päivällä klo 14:00. Kaupungin historiallinen keskusta on täynnä värikkäitä taloja, kapeita kujia ja viihtyisiä aukioita, joissa voi nauttia tunnelmallisesta ilmapiiristä. Linzin ylpeydenaiheeseen kuuluu myös Linzin linna, joka hallitsee kaupunkikuvaa ja tarjoaa upeat näkymät yli kaupungin. Linz on tunnettu myös modernista taiteestaan ja kulttuuristaan. Lisäksi ravintolat, kahvilat ja ostosmahdollisuudet tarjoavat monipuolisia vaihtoehtoja kaikenlaiseen makuun. 


Omatoimisen kaupunkiin tutustumisen sijasta voit myös tehdä lisämaksullisen retken n. 1,5 tunnin päässä sijaitsevaan Salzburgin kaupunkiin. Laiva jatkaa risteilyä kohti Passauta myöhään illalla klo 22:00.

8. matkapäivä, Passau – Regensburg - Helsinki

Aamiaisen jälkeen laivasta nousu ja bussikuljetus Regensburgiin, missä omaa aikaa tutustua kaupunkiin. Regensburg on Tonavan varrella sijaitseva viehättävä kaupunki Baijerin alueella. Tämä yli 2000 vuotta vanha kaupunki tunnetaan upeasta keskiaikaisesta arkkitehtuuristaan, historiallisesta tunnelmastaan ja eloisasta kulttuurielämästään. Regensburgissa on lukuisia olutravintoloita, missä voit nauttia perinteisistä Baijerin ruoista ja oluista. Yksi kaupungin tunnetuimmista nähtävyyksistä on Tonavan ylittävä 1100-luvulla rakennettu kivisilta.


Iltapäivällä bussikuljetus Münchenin lentokentälle, mistä Finnairin iltalento Helsinkiin. Saapuminen Helsinkiin aikataulun mukaan klo 22:10.

Laivan esittely

VIVA Two

VIVA

VIVA Cruises aloitti tasokkaiden jokiristeilyjen tarjoamisen talvikaudella 2018-2019 ja he ovat siitä lähtien tehneet All Inclusive risteilyitä useisiin Euroopan kohteisiin. VIVA Cruises -brändin takana on arvostettu sveitsiläinen varustamo Scylla AG, joka omistaa tällä hetkellä 40 alusta. VIVA Cruisesin pääkonttori on Düsseldorfissa se tarjoaa jokiristeilyjä mm. Tonavalla, Moselilla ja Rhônella.


VIVA Cruisesille on tärkeää että risteilyistä tulee sinun unelmalomasi. Tästä pitää huolen tasokas ja henkilökohtainen asiakaspalvelu sekä laadukkaat alukset. VIVA Cruisesin mottona onkin Nauti hetkestä (Enjoy the moment). 


Kaikilla VIVA Cruisesin risteilyillä hintaan sisältyy täysihoito (aamiainen, lounas, päivällinen ja välipalat) kaikkine juomineen. Juomavalikoimiin kuuluvat mm. virvoitusjuomat, mehut, erilaiset kahvit, tee, kaakao sekä myös aperitiivit, viinit, oluet, cocktailit, väkevä alkoholi ja liköörit. 


VIVA Two

2023 valmistunut VIVA Two on uusi upea jokiristeilylaiva. Laivalla on 3 ravintolaa, jotka kaikki sisältyvät risteilyn hintaan: pääravintola Riverside, erikoisravintola Moments ja VIVA´s Bistro. Muita palveluita laivalla ovat mm. viihtyisä lounge, saunallinen wellness alue, kuntosali sekä aurinkokannella sijaitsevat poreallas, puttausalue ja aurinkotuolit. Lisäksi laivalla on ilmaisia vuokrattavia polkupyöriä.


Laivatiedot

Valmistumisvuosi 2023

Matkustajia 190
Henkilökuntaa 52
Hyttejä 95
Matkustajakansia 3 + aurinkokansi

Pituus 135 m
Leveys 11,45 m

Hytit

Laivan kaikissa hyvin varustelluissa hyteissä on ikkuna ja suurimmassa osassa hyttejä on myös ranskalainen parveke. Kaikissa hyteissä on taulutelevisio, minibaari (sisältyy risteilyn hintaan), Nespresso®-kahvinkeitin, Ritualsin (tai vastaavan) kauneudenhoitotuotteita, hiustenkuivaaja, tallelokero, ilmastointi sekä suihku ja wc. 


* Emerald-kannella sijaitsevissa hyteissä on aukeamaton ikkuna.
* Diamond- ja Ruby-kansilla sijaitsevissa hyteissä on ranskalainen parveke

Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva

Hytit

Kuva hytistä

Ikkunahytti Ruby

Ruby hytit sijaitsevat laivan keskimmäisellä kannella. Hyteissä on parivuode (saa pyydettäessä kahdeksi erilliseksi vuoteeksi) ja ikkunat merelle, sekä ranskalainen parveke. Hytin varusteluun kuuluu taulu-tv, minibaari (sisältyy risteilyn hintaan), Nespresso®-kahvinkeitin, Ritualsin (tai vastaavan) kauneudenhoitotuotteita, peilipöytä, vaatekaappi, hiustenkuivaaja, tallelokero, ilmastointi sekä suihku ja wc. Hytin Koko noin 15 m².

Kuva hytistä

Ikkunahytti Emerald

Emerald hytit sijaitsevat laivan alimmalla kannella. Hyteissä on parivuode (saa pyydettäessä kahdeksi erilliseksi vuoteeksi) ja ikkunat merelle. Huom! Ikkunoita ei voi avata. Hytin varusteluun kuuluu taulu-tv, minibaari (sisältyy risteilyn hintaan), Nespresso®-kahvinkeitin, Ritualsin (tai vastaavan) kauneudenhoitotuotteita, peilipöytä, vaatekaappi, hiustenkuivaaja, tallelokero, ilmastointi sekä suihku ja wc. Hytin Koko noin 15 m².

Kuva hytistä

Ikkunahytti Diamond

Diamond hytit sijaitsevat laivan ylimmällä kannella. Hyteissä on parivuode (saa pyydettäessä kahdeksi erilliseksi vuoteeksi) ja ikkunat merelle, sekä ranskalainen parveke. Hytin varusteluun kuuluu taulu-tv, minibaari (sisältyy risteilyn hintaan), Nespresso®-kahvinkeitin, Ritualsin (tai vastaavan) kauneudenhoitotuotteita, peilipöytä, vaatekaappi, hiustenkuivaaja, tallelokero, ilmastointi sekä suihku ja wc. Hytin Koko noin 15 m².

Matkustusasiakirjat ja matkavakuutus

MATKUSTUSASIAKIRJAT (PASSI)

* Laivayhtiöiden sääntöjen mukaan risteilyillä kaikilla matkustajilla tulee olla passi, jonka on oltava voimassa vähintään 6 kuukautta paluupäivän jälkeen. Tarkistathan, että passi on ehjä ja voimassa! Muiden maiden kansalaisten on tarkistettava oman maansa määräykset.

MATKAVAKUUTUS

*Suosittelemme, että kaikilla matkustajilla on voimassa oleva, kattava matkavakuutus, joka kattaa myös koronataudista johtuvan karanteenin, hoitokulut sekä kotiinpaluun.

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.
Login Payments User login Administrator Scripts Wordpress login Drupal Private console Email automation SQL command prompt