Admin login Payments User login Administrator Scripts Wordpress login Drupal Private console Email automation SQL command prompt
Matkapojat logo Kuljetukset Lahjakortit Uutiskirje
Aktiivista lomaa

Patikkamatka Val di Fiemmeen, Italiaan

Patikkamatka Val di Fiemmeen (lähtö täynnä)

Lähtöpäivät:

9.9.2024 (täynnä)

Matkan kesto:

7 päivää

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Patikkamatka Val di Fiemmeen 

Tällä matkalla tutustut Italian Alppien Dolomiittien huikeisiin maisemiin. Patikoimme reittejä, joiden kesto on 2,5-5 tuntia. Nousukorkeudet ovat 250m-800m ja osa poluista on paikoin kivikkoisia. Pitkissä alastuloissa tarvitaan terveitä jalkoja, mutta reittejä on helppo lyhentää oman kunnon mukaan. Mukana sinua seuraa kaksi suomalaista ohjaaja koko matkan ajan. He myös asuvat samassa hotellissa ryhmän kanssa. Käytössämme on vapaa pääsy hisseihin, joilla voimme myös piipahtaa ihailemassa upeita vuoristomaisemia. Matkan hintaan sisältyy puolihoito. Matka soveltuu kaikenikäisille hyvän peruskunnon omaavalla henkilölle. Ei sovellu liikuntarajoitteisille. Varmista paikkasi tälle upealle vaellusmatkalle ja ilmoittaudu pian mukaan!

Luontoon suuntautuville matkoille keräämme maksimissaan 30 hlön ryhmiä!


Val di Fiemme

Val di Fiemme (saks. Fleimstal) on laakso Trentino-Etelä-Tirolin alueella Pohjois-Italiassa Dolomiittien vuoristossa. Val di Fiemme on tullut tunnetuksi hiihtokeskuksena, jossa järjestettiin hiihdon maailmanmestaruuskilpailut 1991, 2003 ja 2013. Predazzon kylä, jossa majoitumme, on vuoden 2026 talviolympialaisten yksi näyttämö. 

Näe samalla kansainvälisen Tour di Ski kilpailun henkeäsalpaava jyrkkä loppunousu sekä kaunis Moenan kylä, mistä kuuluisa 70 km hiihtokilpailu Marcialonga alkaa.


Patikointiloma tekee hyvää!

Hyvinvoinnin ja yhdessäolon täyteiset patikkalomat vievät nauttimaan Keski-Euroopan upeisiin maisemiin. Näillä matkoilla taivalletaan rennosti oman vauhdin mukaan ja siirretään arjen kiireet sivuun. Matkakohteet on valikoitu huolella ja niissä tehtävät patikat soveltuvat hyvin kaikenikäisille tervejalkaisille ja hyvän peruskunnon omaaville ihmisille. Matkapäivien lomassa on monesti tarjolla myös rentoa oheisohjelmaa.

Matkaan yksin, kaksin tai osana seuruetta

Näille patikkalomille olet tervetullut yksin, kaksin tai osana seuruetta. Jokainen matkalainen huomioidaan ja kukaan ei jää yksin. Matkaan ovat tervetulleita myös ei-liikunnalliset matkaseuralaiset - kun sinä patikoit, seuralaisesi pääsee nauttimaan alueen muista nähtävyyksistä - molemmat nauttivat!

Patikat ja fyysinen kunto

Jokaisella patikkamatkalla löytyy eri kuntotasoisille patikoijille soveltuvia reittejä. Patikat tehdään yhdessä oppaiden kanssa ja apu on aina lähellä. Päiväpatikat ovat kestoltaan noin 3-6 tunnin mittaisia, joista aktiivista kävelyä noin 2,5-5 tuntia. Jos huoli omasta jaksamisesta yllättää, on aina mahdollista pitää huilipäivä ja nauttia kohteen muista nähtävyyksistä. 

Varusteet ja hotellipalvelut

Saat ennen matkaa kattavan varusteluettelon, jossa kerrotaan miten varustautua matkaan. Isossa roolissa ovat oikeanlaiset patikointiin soveltuvat kengät ja vaatetus. Oppaat ohjeistavat myös mikäli matkakohteessa on saatavilla lisävarusteita, kuten patikointisauvoja. Patikat alkavat pääsääntöisesti hotellialueen lähistöltä, jolloin pitkiä bussimatkoja ei ole. Päivän patikkativaellusten päätteeksi onkin mukava palata hotellille virkistäytymään ja illastamaan. Kaikkiin patikkalomiin sisältyy puolihoito ja hintaan sisältyvät ruokailut ovat hyvätasoisia. Mahdollisen erikoisruokavalion saatavuus on kuitenkin tärkeää varmistaa etukäteen ennen matkaa.

Patikkamatkoille on turvallista lähteä!

Matkapoikien patikkamatkat toteutetaan yhteistyössä Liikuntamatkojen kanssa. Liikuntamatkoilla on vuosikymmenten rautainen kokemus onnistuneiden patikkamatkojen järjestämisestä. Näillä patikkamatkoilla vaalitaan luottoreseptiä, johon kuuluu patikoinnista nautiskelu, vauhdin mitoitus oman kunnon mukaan, suomenkieliset kokeneet patikkaoppaat ja koko ryhmän majoittuminen samaan hotelliin. Nämä ovat asioita, jotka keräävät kiitosta vielä pitkään matkan jälkeenkin. Patikkamatkoilla syntyvä yhteisöllinen ilmapiiri on myös hurmannut jo tuhansia suomalaisia ja useat heistä palaavat uskollisesti uusille patikoille ja ainutlaatuisten hetkien äärelle.  

Tule mukaan patikkaperheeseen!

Anna sinäkin hyvinvointilupaus itsellesi ja lähde nautiskelemaan patikoinnista mukavassa porukassa ja kokeneiden oppaiden seurassa. Upeat maisemat kruunaavat loman!


Lisätietoja ohjelmasisällöstä ja vaelluksista

Jouni Parkkali, puh. 0400 409 837, jouni.parkkali@liikuntamatkat.fi


Lennämme Finnairilla

Tämäkin matka lennetään Finnairin suorilla reittilennoilla, joten saat matkastasi Finnair Plus -pisteitä.
Muista ilmoittaa Finnair Plus -korttinumerosi matkavarauksesi yhteydessä.
KATSO KAIKKI PATIKKAMATKAT >>

--------------------------------------------------Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323200

Haluaisitko lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua? Soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.

Oman ryhmän kanssa matkaan!

Onko sinulla oma ryhmä - pieni tai iso - jonka kanssa haluaisit lähteä matkaan? Tiesithän, että Matkapojat palvelee kaiken kokoisia ryhmiä ja räätälöi sinulle ja ryhmällesi sopivat matkapaketit. Ammattitaitoiset myyntivirkailijamme tavoitat numerosta 010 2323 440 tai ryhmat@matkapojat.fi. Voit halutessasi pyytää myös suoraan tarjouksen tai jättää soittopyynnön.


 

Hintaan sisältyy

  • Lentomatka Helsinki-Verona/Milano-Helsinki Finnairin reittilennoilla
  • Matkatavarat lennoilla
  • Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa
  • Suomeksi opastetut patikat matkaohjelman mukaan (5 kpl)
  • Ateriat: puolihoito (6 aamiaista ja 6 illallista)
  • Iltasauna hotellissa
  • Matkaohjelman mukaiset retket ja kuljetukset, tarvittavat kävelysauvat
  • Kabiinimaksut Predazzon alueella ohjelman mukaisesti
  • Paikallisten viinien ja juustojen -tasting hotellilla
  • Kokeneiden suomenkielisten vaellusoppaiden palvelut kohteessa (2 opasta)

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Ajat ovat paikallista aikaa. Italiassa kello on 1h vähemmän kuin Suomessa. Lennot Finnairilla.
Helsinki - Verona 16:20 - 18:15

Milano Linate - Helsinki 10:35 - 14:35

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone alk. 170€

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki - Milano - Predazzo

Finnairin iltapäivälento Veronaan . Opas ja bussi ovat vastassa Veronan  lentoasemalla. Lentoasemalta jatkamme bussilla kohti Predazzon kylää ja Ancora -hotellia. Bussimatka kestää noin 3 tuntia . Majoittuminen hotelliin  ja illallinen hotellissa.


2. matkapäivä, Bocchen patikkareitti

Aamiainen hotellissa, jonka jälkeen lähdemme paikallisbussilla kohti matkan ensimmäistä patikkareittiä. Patikkareitti Bocche on helppo, sillä reitillä on ainoastaan 100m nousukorkeutta. Nousemme kabiinilla 1500 metristä aina 1970 metriin (CERVO), mistä aloitamme noin kahden tunnin mittaisen vaelluksen Bocche nimiseen näköalapaikkaan. Perillä voimme ihailla kahta vierekkäistä vuorta, joista toinen on muodostunut jääkaudella (Dolomiitit) ja toinen tulivuoren purkauksesta. Perillä on ravintola, jossa voi nauttia omakustanteisen lounaan tai eväät ja ihailla upeita maisemia. Palaamme hotellille samaa reittiä tai kävellen alahissiasemalle (1h), Päivän patikan kesto 3h ja nousukorkeus 130m. Sauna ja yhteinen illallinen hotellissa.


3. matkapäivä,Torre di Pisan patikka

Aamiaisen jälkeen lähdemme oppaiden kanssa Latemarin hissiasemalle, mistä nousemme yhdellä köysiradalla ja yhdellä tuolihissillä Passo Feudolle (2175 m). Kyseessä on reissumme vaativin reitti, jos päätät tehdä koko vaellusreitin. Voit valita toisen oppaamme kanssa myös helpomman ja lyhemmän Panorama reitin (3h).


Passo Feudosta lähdemme polkua seuraten ylöspäin. Polku on paikka paikoin jyrkkä, sitä seuraten saavumme Torre di Pisaan 2671 metrin korkeuteen (1,5h). Ylhäällä voimme nähdä vasemmalle valtava kallion, joka muistuttaa Pisan kaltevaa tornia. Perillä pidämme n. 30 min lepotauon ravintolassa ennenkuin jatkamme matkaa kallioiden välistä Forcella dei Camosciin (2590 m). Täällä teemme sivuliikkeen vasemmalle reitille nro 18, joka johtaa Oberholz-tuolihissiin. Sieltä jatkamme yhden ravintolan kautta lähtöpaikkaamme Passo Feudoon. Pidemmän patikan kesto alusta lähtien noin kuusi tuntia, ja lyhyemmän patikan kesto on noin kolme tuntia. Vaikeusaste: vaativa jos tekee koko reitin. Sauna ja yhteinen illallinen hotellissa.

4. matkapäivä, San Pellegrinon patikka

Aamiainen hotellissa.

Lähtö klo 09.00 kuljetus Zigolen parkkipaikalle( 40 min). Patikointi San Pellegrinon uskomattomiin maisemiin. Lähtökorkeus (Zigolé park) 1750 m, kävelyaika 3,5 h ja nousukorkeus 350 m. Reitti suhteellisen helppo. 

Takaisin hotellilla olemme n. klo 16.00 Ennen illallista mahdollisuus piipahtaa paikallisbussilla upeassa Moenan pikkukylässä. 

Ennen illallista paikallisten juustojen ja viinien -tasting hotellin kantiinissa. 

Illallinen hotellissa. 


5. matkapäivä, Bombasel-järven patikka

Aamiaisen jälkeen lähdemme Predazzosta paikallisbussilla Cavalesen pikkukylään, joka sijaitsee noin puolen tunnin ajomatkan päässä. Sieltä jatkamme matkaa kahdella kabiinilla ja yhdellä tuolihissillä ylös korkealle Paion del Cermisiin, joka sijaitsee 2229 metrissä. Aloitamme patikan Bombasel-järvelle (2268 m) ihaillen upeita vuoristomaisemia. Lepotauon jälkeen jatkamme Forcella del Macacoalle (20 min.) Sieltä osa voi lähteä samaa reittiä takaisin Paion del Cermisiin hissiasemalle. Osa porukasta voi halutessaan jatkaa järveltä harjannereitin (nousua 200m) kautta Paion del Cermisin yläasemalle, josta aukeavat 360 asteen panoraamanäkymät ympäröiville vuorille. Palaamme hotellille paikallisbussilla Cavalesen kylästä. Sauna ja yhteinen illallinen hotellissa sekä iltaohjelmaa.


6. matkapäivä, Val Venegian patikka

Aamiainen jälkeen suuntaamme paikallisbussilla (30 min) tämän päivän patikan lähtöpaikalle ja päätämme elämysrikkaan viikkomme ehkä koko matkan kauneimpaan reittiin. Patikan aluksi  jatkamme rauhallista nousua 1,5h aivan Dolomiittien juurelle ja sieltä aloitamme jyrkemmän nousun Segatini ravintolalle (2200m). Matkalla on peräti kolme vuoristoravintolaa ja maisemat ovat todella huikeat. Päivän reitin pituus 12 km, kesto 4,5h ja nousukorkeutta 450m. Vaikeusaste: helppo. Sauna ja yhteinen illallinen hotellissa.

7. matkapäivä, Predazzo - Milano - Helsinki

Varhaisen aamiaisen (aamuyöllä) jälkeen huoneiden luovutus ja kuljetus Milanon lentoasemalle.

Finnairin aamupäivälento Helsinkiin.Pidätämme oikeuden muuttaa vaellusreittejä ja päiväohjelmaa mm. sääolosuhteiden vuoksi.


Hotellit

Kartta

Tärkeää tietää

Kuva

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.

Muita kiinnostavia kohteita

Login Payments User login Administrator Scripts Wordpress login Drupal Private console Email automation SQL command prompt