Admin login Payments User login Administrator Scripts Wordpress login Drupal Private console Email automation SQL command prompt
Matkapojat logo Kuljetukset Lahjakortit Uutiskirje
Joulutorien tunnelmaa

Krakovan joulutorit

Krakovan joulutorit

Lähtöpäivät:

5.12. ja 12.12.2024

Matkan kesto:

4 päivää

Hinta:

Hinta alkaen 798€

Uutuus 2024

Krakovan joulutorit

alk. 798 € /hlö
Varaa

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Krakova

Koe joulun ihmemaa Krakova lukuisten jouluvalojen loisteessa! Joulunaikaan Krakova pukeutuu lukemattomiin joulukoristeisiin ja satumaisiin valoihin. Puolan suurimmilla joulumarkkinoilla on tarjolla paikallisia herkkuja, käsitöitä, leluja, joulukoristeita, joululauluja sekä tietenkin lämmintä glögiä. Tunnelmallisten joulutorien kojuissa voit tehdä edullisia ostoksia, mutta ennen kaikkea viihtyä aidoissa puitteissa. Lähde nauttimaan suomenkielisen oppaan johdolla jouluisesta tunnelmasta Krakovaan!

Krakova on kulttuurin ja arkkitehtuurin aarreaitta, jonka vanhankaupungin kujilla ja kellareissa sykkii iloinen iltaelämä. Keskustori Rynek Głównyn verkahallissa käytiin kauppaa jo 1200-luvulla ja Krakova oli Puolan pääkaupunki 1500-luvun lopulle. Tuon ajan rakennukset loistavat edelleen kaupungin maamerkkeinä, eikä olekaan ihme, että kaupungissa on enemmän historiallisia rakennuksia, monumentteja ja taideaarteita kuin missään muualla Puolassa. Krakovassa on useita joulutoreja, joista tunnetuin ja suurin pidetään vanhankaupungin aukiolla Rynek Glownylla. Paikallisten ehdoton jouluherkku on krakovanmakkara ja valtavissa puutynnyreissä myytävä glögi, joita voi löytää joka puolelta markkinoita. Lisäksi markkinoilla voi tutustua puolalaiseen käsityöhön ja ostaa uniikit lahjat pukin konttiin. Toinen vierailemisen arvoinen joulutori Verkahallin aukion tori.


Vanhastakaupungista noin vartin kävelymatkan päässä sijaitseva Kazimierz tuli tunnetuksi juutalaisten asuinalueena, jonka asukkaat karkotettiin toisen maailmansodan aikana. Sodan jälkeen autioituneet talot jäivät pääosin huono-osaisille ja toisinaan myös elantonsa rikollisilla aktiviteeteilla hankkiville. Viimeisen parin vuosikymmenen aikana Kazimierz on käynyt läpi totaalisen muodonmuutoksen. Nyt kaupunginosa on yksi Krakovan trendikkäimmistä ja suosituimmista asuinalueista, jolla etenkin opiskelijat ja taiteilijat viihtyvät. Nuorekas ja eläväinen ilmapiiri on läsnä vahvasti. Viihtyisiä ravintoloita ja tunnelmallisia kahviloita on alueella paljon. Vuosisataisten synagogien vastapainona ovat uudet aasialaista ja etelä-eurooppalaista ruokaa tarjoavat ravintolat, jotka rikastuttavat paitsi Kazimierzin kaupunkikuvaa myös krakovalaista ruokakulttuuria.


Lennämme Finnairilla

Tämäkin matka lennetään Finnairin suorilla reittilennoilla, joten saat matkastasi Finnair Plus -pisteitä.
Muista ilmoittaa Finnair Plus -korttinumerosi matkavarauksesi yhteydessä.


Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323200

Haluaisitko lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua? Soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.


Hintaan sisältyy

  • Lentomatka Helsinki-Krakova-Helsinki Finnairin reittilennoilla
  • Matkatavarat lennoilla
  • Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa aamiaisin
  • Krakovan vanhankaupungin kävelykierros
  • Kazimierzin kierros suomenkielisen oppaan johdolla
  • Vierailu ja sisäänpääsymaksu Wawelin linnaan
  • Lounas saapumispäivänä
  • Suomenkielisen oppaan palvelut matkaohjelman mukaisesti
  • Tilausajokuljetukset matkaohjelman mukaisesti

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Ajat ovat paikallista aikaa. Puolassa kello on 1h vähemmän kuin Suomessa. Lennot Finnairilla.
Helsinki - Krakova 07:05 - 08:10

Krakova - Helsinki 20:35 - 23:35

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone alk. 150€/hlö

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki - Krakova

Finnairin aamulento Helsingistä Krakovaan. Suomenkielinen opas ja bussi ovat vastassa lentokentällä. Aamupäivällä tutustumme vanhankaupungin tärkeimpiin nähtävyyksiin kiertokävelyn aikana, joka on myös Unescon maailmanperintökohde. Krakova oli Puolan pääkaupunki 1500-luvun lopulle ja tuon ajan upeat rakennukset loistavat edelleen kaupungin maamerkkeinä. Vanhankaupungin sydän on keskiaikainen Rynek Glowny –tori, jota hallitsee kaariholvinen verkahalli ja sitä reunustavat kymmenien kahviloiden ja ravintoloiden terassit. Tunnettuja nähtävyyksiä ovat mm. Kaupungintalon torni 1200-luvulta ja vuonna 1387 valmistunut punatiilinen Mariankirkko, jonka kaksi tornia ovat täysin eri paria. Nautimme päivän aikana myös yhteisen lounaan, Majoittuminen hotelliin iltapäivällä, jonka jälkeen ohjelma on vapaa. Vanhankaupungin joulutori upeassa iltavalaistuksessa on ehdottomasti kokemisen arvoinen.

2. matkapäivä, Krakova ja Kazimierz

Aamiainen hotellissa. Aamupäivällä tutustumme sekä bussilla että kävellen historialliseen Kazimierzin alueeseen. Se oli alunperin vuonna 1335 perustettu erillinen kaupunki ja pitkään  Puolan juutalaisyhteisön keskus, joka tunnettiin rikkaasta kulttuurista, synagogista ja pienistä kujista. Asukkaat karkotettiin toisen maailmansodan aikana ja autioituneet talot jäivät pääosin huono-osaisille. Uuden nousun jälkeen Kazimierz on täynnä elämää, ja siellä on lukuisia gallerioita, ravintoloita, baareja, kahviloita ja käsityöläisputiikkeja. Tutustumme myös Euroopan vanhimpaan säilyneeseen synagogaan. Kierroksen jälkeen on hyvin aikaa omalle ohjelmalle. Iltaa voi viettää vanhankaupungin tunnelmallisissa ravintoloissa, joiden joukosta löytyy niin perinteisiä puolalaisia kuin kansainvälisiäkin ravintoloita.


3. matkapäivä, Krakova ja Wawelin linna

Aamiainen hotellissa. Aamupäivällä suuntamme kävellen Wawelin kukkulalla sijaitsevaan Wawelin linnaan, joka on yksi Puolan tärkeimmistä nähtävyyksistä. Linna rakennettiin ensimmäisen kerran 900-luvulla, ja siitä tuli myöhemmin Puolan kuninkaiden virallinen asuinpaikka aina 1500-luvulle saakka. Sen sisätilat ovat koristeltuja upeilla freskoilla, veistoksilla ja kuninkaallisilla kruunuilla, jotka heijastavat Puolan kuningaskunnan loistoa ja valtaa. Tutustumme myös linnan alueella sijaitsevaan Sigismundin kappeliin, joka on yksi merkittävimmistä renessanssin ajan arkkitehtonisista helmistä Euroopassa. Yksi kappelin tunnetuimmista piirteistä on Veit Stossin veistämä alttari, joka on yksi maailman suurimmista puuveistoksista. Päivällä on hyvin aikaa omalle ohjelmalle ja vierailun arvoinen kohde on vaikkapa Verkahallin aukion joulutori.

4. matkapäivä, Krakova – Helsinki

Aamiainen hotellissa ja huoneiden luovutus. Koko päivä aikaa omalle ohjelmalle ja vaikkapa edullisille tuliaistoksille. Jouluiseen tunnelmaan pääsee vielä virittäytymään vaikkapa vanhankaupungin torilla, josta löytyy täytettä pukinkonttiin sekä paikallisia herkkuja. Kaupungista löytyy myös shoppaajan unelma, suuri Galeria Krakowska -ostoskeskus, jossa on noin kaksi sataa liikettä sekä kymmenittäin kahviloita ja ravintoloita. Illansuussa kuljetus Krakovan lentokentälle, mistä Finnairin iltalento Helsinkiin.

Hotellit

Kartta

Tärkeää tietää

Krakovan joulutorit

Kuva

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.
Login Payments User login Administrator Scripts Wordpress login Drupal Private console Email automation SQL command prompt