Admin login Payments User login Administrator Scripts Wordpress login Drupal Private console Email automation SQL command prompt
Matkapojat logo Kuljetukset Lahjakortit Uutiskirje
Kiertomatka Slovakiaan ja Puolaan

Upea Tatra-vuoristo

Kiertomatka Slovakiaan ja Puolaan - Upea Tatra vuoristo

Lähtöpäivät:

15.9.2024

Matkan kesto:

5 päivää

Uutuus 2024

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Matkapoikien kiertomatka Slovakiaan ja Puolaan vie Tatra vuoriston upeisiin maisemiin, jotka ovat kuin luonnon oma taideteos. Korkeat vuorenhuiput, vehreät laaksot, keskiaikaiset kaupungit, jylhät linnat ja jopa neljä Unescon maailmanperintökohdetta tarjoavat unohtumia elämyksiä. Majoitumme koko matkan ajan mukavasti Slovakiassa Tatran portilla, viehättävässä Popradin kaupungissa. 

Krakova

Historiaa, kulttuuria ja lukemattomia nähtävyyksiä. Krakovan sympaattinen kaupunki hurmaa kävijänsä kauneudellaan ja monipuolisuudellaan. Keskustori Rynek Głównyn verkahallissa käytiin kauppaa jo 1200-luvulla ja Krakova oli Puolan pääkaupunki 1500-luvun lopulle. Keskiajalta peräisin oleva vanhakaupunki kuuluukin Unescon maailmanperintökohteisiin ja on yksi Euroopan parhaiten säilyneistä.

 

Poprad

Poprad on portti Tatralle aivan vuoriston kainalossa, ja Slovakian tunnettu matkailukeskus noin 700 metrin korkeudessa. Kaupunki on perustettu jo 1200-luvulla ja aikojen saatossa se on kuulunut myös saksalaille ja unkarilaisille. Vanhan kaupungin aukiota reunustavat barokkityyliset ja klassistiset porvaritalot 1700- ja 1800-luvulta.

Vlkolinec

Vlkolinecin vuoristokylä on kuin ihmeen kaupalla säilynyt todiste menneiltä vuosisadoilta ja osa Unescon maailmanperintöluetteloa. Täällä on kymmenittäin hyvin säilyneitä hirsirakennuksia ja vaikka aika näyttää pysähtyneen, eletään kylässä edelleen normaalia elämää.

Oravan linna

Vaikuttavan Oravan linnan tornit kohoavat yli sadan metrin korkeudessa joesta pystysuoraan nousevan kalkkikivikallion huipulla. Slovakian tunnetuin keskiaikainen linna on kuin satukirjan sivuilta, ja sieltä  aukeaa upeat näkymät Oravanjoen laaksoon

Levoca

Unescon maailmanperintökohde Levocan kaupunki kapeine kujineen on säilyttänyt monia keskiaikaisia piirteitään, ja sen historiallinen keskusta on kuin aikamatka menneisyyteen. Kaupungin tunnetuin nähtävyys on Pyhän Jakobin goottilainen kirkko 1300-luvulta. 

Kezmarok ja Pribylina

Kezmarokin Pyhän Kolminaisuuden kirkko on osa Unescon maailmanperintöluetteloa ja edustaa perinteistä Karpaattien puukirkkojen arkkitehtuuria. Pribylinan ulkoilmamuseo koostuu useista perinteisistä puutaloista ja rakennuksista, jotka on koottu yhteen kuin aito slovakialainen kylä.

Skalnate Pleso

Skalnate Pleson vuoristoasema sijaitsee noin 1750 metrin korkeudella Ylä-Tatran vuoristosta, joka erottaa Slovakian ja Puolan. Matka Slovakian katolle köysihissillä tarjoaa unohtumattomia maisemia ja elämyksiä.

Zakopane

Zakopane on Puolan vastine Alpeille ja sen idyllisille pienille kaupungeille hirsitaloineen. Kaupunkia ympäröivä vuoristo tarjoaa sykädyttävät maisemat ja korkein huippu kohoaa noin kahteen kilometriin. 

Talvikuukausina kaupunki on tunnettu kansainvälisistä urheilutapahtumista kuten mäkihypyn maailmancup.


Matka ei sovellu liikuntaesteisille


Lennämme Finnairilla

Tämäkin matka lennetään Finnairin suorilla reittilennoilla, joten saat matkastasi Finnair Plus -pisteitä.
Muista ilmoittaa Finnair Plus -korttinumerosi matkavarauksesi yhteydessä.


Pidätämme oikeudet muutoksiin.


KATSO KAIKKI KIERTOMATKAT >>

Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323200

Haluaisitko lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua? Soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.

Oman ryhmän kanssa matkaan

Onko sinulla oma ryhmä, jonka kanssa haluaisit lähteä matkaan? Tiesithän, että Matkapojat palvelee kaiken kokoisia ryhmiä ja räätälöi sinulle ja ryhmällesi sopivat matkapaketit. Ammattitaitoiset myyntivirkailijamme tavoitat numerosta 010 2323 200 tai ryhmat@matkapojat.fi. Voit halutessasi pyytää myös suoraan tarjouksen tai jättää soittopyynnön.


PYYDÄ RYHMÄTARJOUS >


JÄTÄ SOITTOPYYNTÖ >

Hintaan sisältyy

  • Lentomatkat Helsinki-Krakova-Helsinki Finnairin reittilennoilla
  • Matkatavarat lennoilla
  • Hotelliyöpymiset kahden hengen huoneessa aamiaisin
  • Suomenkielisen oppaan palvelut kohteessa
  • Ateriat matkaohjelman mukaisesti (viisi lounasta)
  • Bussikuljetukset matkaohjelman mukaisesti
  • Retket, kiertoajelut ja sisäänpääsymaksut matkaohjelman mukaisesti
  • Köysihissi Skalnate Pleso vuorelle
  • Kiskoköysirata (funikulaari) Zakopanessa

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Lennot Finnairilla.
Ajat ovat paikallista aikaa. Puolassa kello on 1 tunnin vähemmän kuin Suomessa.
Helsinki - Krakova 07:15 - 08:15

Krakova - Helsinki 18:55 - 21:50

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone 200 €

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki – Krakova - Poprad

Finnairin iltapäivälento Helsingistä Krakovaan. Suomenkielinen opas ja bussi ovat vastassa lentokentällä. Tutustumme vanhankaupungin tärkeimpiin nähtävyyksiin kiertokävelyn aikana, joka on myös Unescon maailmanperintökohde. Krakova oli Puolan pääkaupunki 1500-luvun lopulle ja tuon ajan upeat rakennukset loistavat edelleen kaupungin maamerkkeinä. Vanhankaupungin sydän on keskiaikainen Rynek Glowny –tori, jota hallitsee kaariholvinen verkahalli ja sitä reunustavat kymmenien kahviloiden ja ravintoloiden terassit. Tunnettuja nähtävyyksiä ovat mm. Wawelin kukkulan renessanssityylinen kuninkaanlinna, Kaupungintalon torni 1200-luvulta ja vuonna 1387 valmistunut punatiilinen Mariankirkko, jonka kaksi tornia ovat täysin eri paria. Nautimme päivällä yhteisen lounaan ja aikaa jää myös hieman omalle ohjelmalle. Iltapäivällä ajamme Tatra-vuoriston läpi Slovakiaan Popradin kaupunkiin, jonne majoitumme matkamme ajaksi. Päivän ajomatka noin 170 km.

2. matkapäivä, Vlkolinec ja Oravan linna

Aamiainen hotellissa. Päivän ensimmäinen kohteemme on Vlkolinecin vuoristokylä, joka on kuin ihmeen kaupalla säilynyt todiste menneiltä vuosisadoilta, ja osa Unescon maailmanperintöluetteloa. Täällä on kymmenittäin hyvin säilyneitä koristeltuja hirsirakennuksia ja vaikka aika näyttää pysähtyneen, eletään kylässä edelleen normaalia elämää. Kylässä saa hyvä käsityksen siitä, kuinka maaseudulla elettiin 1700-1800 luvulla ja suojelukohteena on kaikkiaan 73 rakennusta. Seuraava kohteemme on vaikuttava Oravan linna, jonka tornit kohoavat yli sadan metrin korkeudessa joesta pystysuoraan nousevan kalkkikivikallion huipulla. Ensimmäiset maininnat linnasta löytyvät heti Mongolien Euroopan hyökkäyksen jälkeen vuodelta 1267, jolloin linna kuului Unkarin Kuningaskuntaan. Tämä Slovakian tunnetuin keskiaikainen linna on kuin satukirjan sivuilta, ja sieltä aukeaa upeat näkymät Oravanjoen laaksoon. Nautimme päivän aikana yhteisen lounaan. Paluu hotelliin myöhään iltapäivällä, jonka jälkeen ohjelma on vapaa. Päivän ajomatka noin 220 km.3. matkapäivä, Levoca ja Kezmarok

Aamiaisen jälkeen ajamme Levocan kaupunkiin, joka on säilyttänyt monia keskiaikaisia piirteitään. Kaupungin historiallinen keskusta on osa Unescon maailmanperintöluetteloa ja kuin aikamatka menneisyyteen. Kaupungin kaunis Pyhän Jaakobin kirkko edustaa puhdasta goottilaista arkkitehtuuria ja rakennettiin pääasiassa 1300-luvulla. Kirkon alttari on yksi maailman suurimmista puusta veistetyistä alttareista. Jatkamme matkaa Kezmarokin kapunkiin, jonka Pyhän Kolminaisuuden kirkko on osa Unescon maailmanperintöluetteloa, ja edustaa perinteistä Karpaattien puukirkkojen arkkitehtuuria. Tätä barokkityylistä kirkkoa pidetään symbolina slovakialaisesta puurakennustaiteesta ja perinteestä. Vierailemme myös Pribylinan ulkoilmamuseossa, joka koostuu useista perinteisistä  rakennuksista. Asuintalot, navetat ja muut maatalousrakennukset ovat tarkkaan kunnostettuja ja kalustettuja, jotta vierailijat voivat kokea autenttisen kyläelämän satojen vuosien takaa. Nautimme päivän aikana yhteisen lounaan. Paluu hotelliin myöhään iltapäivällä, jonka jälkeen ohjelma on vapaa. Päivän ajomatka noin 80 km.

4. matkapäivä, Skalnate Pleso -vuori

Aamiainen hotellissa. Tämä päivä on huikeiden vuoristomaisemien juhlaa, jotka eivät kalpene Keski-Euroopan Alpeille. Matka köysihissillä Slovakian katolle Skalnate Pleson huipulle 1750 metrin korkeuteen on ikimuistoinen elämys ja tarjoaa kirkkaalla säällä henkeäsalpaavat näköalat. Parhaan käsityksen upeista maisemista saa yhteisellä muutaman kilometrin pituisella kävelylenkillä. Mikäli et halua osallistua sille, voit viettää aikaa ravintolassa tai tutustua omatoimisesti hissiaseman lähimaastoon. Paluu yhteisen keittolounaan jälkeen hotelliin iltapäivällä, jonka jälkeen on aikaa omalle ohjelmalle. Poprad on portti Tatralle aivan vuoriston kainalossa, ja Slovakian tunnettu matkailukeskus noin 700 metrin korkeudessa. Kaupunki on perustettu jo 1200-luvulla ja on aikojen saatossa se on kuulunut myös saksalaille ja unkarilaisille. Vanhan kaupungin aukiota reunustavat barokkityyliset ja klassistiset porvaritalot 1700- ja 1800-luvulta. Kaupungista löytyy monia ravintoloita, joissa voit nauttia niin slovakialaisen kuin kansainvälisen kettiön antimista. Ruokajuomaksi voi valita vaikkapa laaadukkaan paikallisen viinin. Päivän ajomatka noin 40 km.


5. matkapäivä, Poprad - Zakopane - Krakova - Helsinki

Aamiaisen ja huoneiden luovutuksen jälkeen ajamme Puolan puolelle maineikkaaseen Zakopanen kaupunkiin. Talvikuukausina kaupunki on tunnettu varsinkin kansainvälisistä urheilutapahtumista, kuten mäkihypyn maailmancup. Zakopane on Puolan vastine Alpeille ja sen idyllisille pienille kaupungeille hirsitaloineen. Kaupunkia ympäröivä vuoristo tarjoaa sykädyttävät maisemat ja korkein huippu kohoaa noin kahteen kilometriin. Nousemme ylös kiskoköysiradalla (funikulaari) Gubalowka Hill -kukkalalle, josta aukeaa upet näkymät Tatra-vuoristoon. Nautimme päivällä yhteisen lounaan, jonka jälkeen jää hieman aikaa myös omalle ohjelmalle. Krupówki on Zakopanen ja ehkä koko Puolan suosituin kävelykatu, jonka varrelle levittäytyvät lukuisat kaupat, kahvilat ja ravintolat. Iltapäivällä kuljetus Krakovan lentokentälle, mistä Finnairin iltalento Helsinkiin. Päivän ajomatka noin 190 km.

Hotellit

Kartta

Tärkeää tietää

Kuva

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.
Login Payments User login Administrator Scripts Wordpress login Drupal Private console Email automation SQL command prompt