Admin login Payments User login Administrator Scripts Wordpress login Drupal Private console Email automation SQL command prompt
Matkapojat logo Kuljetukset Lahjakortit Uutiskirje
Aktiivista lomaa

Patikkamatka Portugalin Algarveen

Patikkamatka Portugalin Algarveen

Lähtöpäivät:

20.10.2024

Matkan kesto:

8 päivää

Hinta:

Hinta alkaen 1698€

Uutuus 2024

Patikkamatka Portugalin Algarveen

alk. 1698 € /hlö
Varaa

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Patikka- ja virkistysmatka Portugalin Algarveen


Lähde kanssamme patikoimaan ja virkistäytymään Algarven upeisiin maisemiin. Olemme varanneet paikanpäältä upean 4 tähden hotellin ja koska kohde on meille uusi, olemme antaneet paikallisille oppaille vapaat kädet mielenkiintoisen paikkaohjelman suunnitteluun. Täällä voit halutessasi myös viettää aikaa kaikessa rauhassa rannalla tai hotellin uima-altaalla, aina ei ole pakko lähteä patikoimaan. Matkalla mukana on myös kaksi suomalaista patikkaopasta, jotka ovat kanssamme koko matkan ajan.
Luontoon suuntautuville matkoille keräämme maksimissaan noin 30 hlön ryhmiä.

Patikointiloma tekee hyvää!

Hyvinvoinnin ja yhdessäolon täyteiset patikkalomat vievät nauttimaan Keski-Euroopan upeisiin maisemiin. Näillä matkoilla taivalletaan rennosti oman vauhdin mukaan ja siirretään arjen kiireet sivuun. Matkakohteet on valikoitu huolella ja niissä tehtävät patikat soveltuvat hyvin kaikenikäisille tervejalkaisille ja hyvän peruskunnon omaaville matkalaisille. Matkapäivien lomassa on monesti tarjolla myös rentoa oheisohjelmaa.

Matkaan yksin, kaksin tai osana seuruetta

Näille patikkalomille olet tervetullut yksin, kaksin tai osana seuruetta. Jokainen matkalainen huomioidaan ja kukaan ei jää yksin. Matkaan ovat tervetulleita myös ei-liikunnalliset matkaseuralaiset - kun sinä patikoit, seuralaisesi pääsee nauttimaan alueen muista nähtävyyksistä - molemmat nauttivat!

Patikat ja fyysinen kunto

Jokaisella patikkamatkalla löytyy eri kuntotasoisille patikoijille soveltuvia reittejä. Patikat tehdään yhdessä oppaiden kanssa ja apu on aina lähellä. Päiväpatikat ovat kestoltaan noin 3-6 tunnin mittaisia, joista aktiivista kävelyä noin 2,5-5 tuntia. Jos huoli omasta jaksamisesta yllättää, on aina mahdollista pitää huilipäivä ja nauttia kohteen muista aktiviteeteista. 

Varusteet ja hotellipalvelut

Saat ennen matkaa varusteluettelon, jossa kerrotaan mitä pakata mukaan matkaan. Isossa roolissa ovat oikeanlaiset patikointiin soveltuvat kengät ja vaatetus. Oppaat ohjeistavat myös mikäli matkakohteessa on saatavilla lisävarusteita, kuten kävelysauvoja. Patikat alkavat pääsääntöisesti hotellialueen lähistöltä, jolloin pitkiä bussimatkoja ei ole. Päivän patikoinnin päätteeksi onkin mukava palata hotellille virkistäytymään ja illastamaan. Kaikkiin patikkalomiin sisältyy puolihoito ja hintaan sisältyvät ruokailut ovat hyvätasoisia. Mahdollisen erikoisruokavalion saatavuus on kuitenkin tärkeää varmistaa etukäteen ennen matkaa.

Patikkamatkoille on turvallista lähteä!

Matkapoikien patikkamatkat toteutetaan yhteistyössä Liikuntamatkojen kanssa. Liikuntamatkoilla on vuosikymmenten rautainen kokemus onnistuneiden patikkamatkojen järjestämisestä. Näillä patikkamatkoilla vaalitaan luottoreseptiä, johon kuuluu patikoinnista nautiskelu, vauhdin mitoitus oman kunnon mukaan, suomenkieliset kokeneet patikkaoppaat ja koko ryhmän majoittuminen samaan hotelliin. Nämä ovat asioita, jotka keräävät kiitosta vielä pitkään matkan jälkeenkin. Patikkamatkoilla syntyvä yhteisöllinen ilmapiiri on myös hurmannut jo tuhansia suomalaisia ja useat heistä palaavat uskollisesti uusille patikoille ja ainutlaatuisten hetkien äärelle.


Tule mukaan patikkaperheeseen!

Anna sinäkin hyvinvointilupaus itsellesi ja lähde nautiskelemaan patikoinnista mukavassa porukassa ja kokeneiden oppaiden seurassa. Upeat maisemat kruunaavat loman!


Lisätietoja ohjelmasisällöstä ja vaelluksista

Jouni Parkkali, puh. 0400 409 837, jouni.parkkali@liikuntamatkat.fi


Lennämme Finnairilla

Tämäkin matka lennetään Finnairin suorilla reittilennoilla, joten saat matkastasi Finnair Plus -pisteitä.
Muista ilmoittaa Finnair Plus -korttinumerosi matkavarauksesi yhteydessä.


Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323200

Haluaisitko lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua? Soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.


Hintaan sisältyy

  • Lentomatka Helsinki - Lissabon- Helsinki Finnairin reittilennoilla
  • Matkatavarat lennoilla
  • Hotelliyöpymiset 2-hengen huoneessa
  • Neljä suomeksi opastettua patikkaa
  • Ateriat: puolihoito hotellissa ( 7 x aamiainen , 7 x illallinen )
  • Kokeneiden suomenkielisten patikkaoppaiden ja paikallisoppaan palvelut kohteessa

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Ajat ovat paikallista aikaa. Portugalissa kello on 2 h vähemmän kuin suomessa. Lennot Finnairilla.
Helsinki - Lissabon 12:50 - 15:40

Lissabon - Helsinki 16:10 - 22:45

Lisämaksulliset palvelut

1-hengen huone alk. 180 €

Matkaohjelma

1. matkapäivä Helsinki - Lissabon - Portimão

Finnairin päivälento Lissaboniin. Lentoaika n. 5 tuntia

Saapuminen Lissabonin lentokentälle iltapäivällä tapaamme paikallisen oppaan lentokentällä, joka ohjaa meidät hotelliin lähtevään bussiin ja matka kohti määränpäätä alkaa.

Bussimatkan kesto on 3,5 tuntia

Illallinen hotellissa

2. matkapäivä , Alvor joki ja rantapäivä

Aamiainen hotellissa

Bussikuljetus Alvor-joen varrelle. Otamme tämän päivän rennosti pyyhkien matkapölyt pois. Rannalla tutustumme oppaamme kanssa hiukan toisiimme ja käymme viikon ohjelmaa läpi. Sen jälkeen jokainen saa viettää aikaa parhaaksi katsomallaan tavalla joko rannalla tai shoppaillen.

Bussikuljetus hotellille.

Halukkaat voivat myös palata kävellen takaisin hotelliin aikaisemmin (matkaa n.3 km) ja viettää aikaa hotellin allasalueella. 


Illallinen hotellissa.

3. matkapäivä, Vila do Bispo - Cabo de São Vicente|

Aamiainen hotellissa

Nouto hotellilta päivän patikalle:

Vila do Bispo Cabo de São Vicente| (Etäisyys 14km , nousukorkeus n 100 m , kesto: 4t30min)


Tämä vaellus alkaa Vila do Bisposta ja vie meidät pitkin kuuluisaa Rota Vicentinan kalastajien polkua, kunnes saavumme Euroopan lounaisimpaan kohtaan missä on merkkinä majakka.

Kuulemme myös alueen mielenkiitoisesta historiasta.  Vapaata aikaa nauttia lounasta (omakustanteinen) ja vierailla Sagresin kaupungissa.

Paluu hotellille.

Illallinen hotellissa

4. matkapäivä , Senhora da Rocha to Carvoeiro

Aamiainen hotellissa

Nouto hotellilta patikoimaan paikallisen oppaan kanssa.

Reitti: Senhora da Rochasta Carvoeiroon (matka 13 km, 500 m nousukorkeutta ja keston n. 5t)

Vaellus alkaa  Senhora da Rochan kiviseltä niemekkeeltä, jossa sijaitsee kaunis historiallinen kappeli. Reitti kulkee pitkin kallioita, majakoita, linnoitusten raunioita ja polkuja seuraten meren rantaa. Matkan aikana pääsemme näkemään Praia de Marinha- ja Benagil- luolat.

Huom! Päivän vaellusta voi myös lyhentää, jolloin voimme aloittaa patikoinnin Praia da Marinhasta – tässä tapauksessa patikan kesto olisi noin 3t 30min.

Paluu hotellille

Illallinen hotellissa

5. matkapäivä, vapaapäivä

Aamiainen hotellissa

Vapaa päivä, jonka voit viettää ottamalla aurinkoa tai shoppailla Portimãon ostoskeskuksessa tai

viettää omatoimisesti aikaa meren rannalla.

Illallinen hotellissa


6. matkapäivä, Caldas de Monchique - Monchique-Foia

Aamiainen hotellissa

Nouto hotellilta ja lähtö patikoimaan.

Caldas de Monchique - Monchique  ( matka 10 km, nousukorkeus n. 520 m ja kesto  4-5t) Monchique - Foia | Distance (matka 4 km, nousukorkeus n. 400 m, kesto n. 1t 30min )


Patikointi alkaa Caldas de Monchiquen kylpylä kylästä.

Sieltä polut kulkevat Algarven toiseksi korkeimpaan kohtaan  Picotaan ja sieltä edelleen Monchique kylään. Meillä on mahdollista jatkaa kävelyä Foiaan, Algarven korkeimpaan kohtaan tai ryhmä voi käydä siellä myös myöhemmin bussilla. Monchiquessa on mahdollisuus maistella alueen tyypillistä perinnejuomaa ”medronhoa” ja aikaa on myös omakustanteiselle lounaalle. 

Paluu hotellille.

Illallinen hotellissa


7. matkapäivä, Loulé - Querença - Salir

Aamiainen hotellissa

Nouto hotellilta opastetulle kävelylle.

Vierailu Louléssa + vaellus Querençasta Saliriin (Etäisyys 16 km, nousukorkeus n. 500 m, | kesto: 5t 30min)

Algarven keskustassa sijaitseva Loulé tunnetaan markkinoista ja erilaisista käsityöliikkeistä.

Aloitamme ensin vierailulla Louléssa ja maalaismarkkinoilla.Sen jälkeen jatkamme bussilla Loulén maaseudulle jossa vaellamme pitkin Via Algarvianaa;  Querençan ja Salirin kylän välimaastossa. 

Huom! Voimme myös vaihtoehtoisesti viettää enemmän aikaa Louléssa ja tutustua sen tarjoamiin ostosmahdollisuuksiin ja ottaa lyhyemmän kävelyreitin Loulésta Querencaan.

Paluu hotellille

Illallinen hotellissa

8. matkapäivä, Lissabon - Helsinki

Aamiainen hotellissa.
Noin klo 10.30 lähdemme hotellista kohti Lissabonin lentokenttää.
Finnairin iltapäivälento Helsinkiin, jonne saavumme myöhään illalla. 

Huom! Pidätämme oikeuden muuttaa  patikointireittejä esim. sääolosuhteiden vuoksi. 

Hotellit

Kartta

Tärkeää tietää

Kuva

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.
Login Payments User login Administrator Scripts Wordpress login Drupal Private console Email automation SQL command prompt