Admin login Payments User login Administrator Scripts Wordpress login Drupal Private console Email automation SQL command prompt
Matkapojat logo Kuljetukset Lahjakortit Uutiskirje
Helsinki-Ahvenanmaa risteily Viking Gabriella

Patina/Senioriliitto Sadonkorjuuristeily

Patinan / Senioriliiton Sadonkorjuuristeily Ahvenanmaalle

Lähtöpäivät:

20.9.2024

Matkan kesto:

3 päivää

Hinta:

Hinta alkaen 333€

Patinan / Senioriliiton Sadonkorjuuristeily A

alk. 333 € /hlö
Varaa

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

KOE AHVENANMAAN SYKSYN KOHOKOHTA


Lähde Patinan ja Senioriliiton mukana sadonkorjuuristeilylle Ahvenanmaalle 20.-22.9.2024.


Sadonkorjuuristeilyllä koet tunnelmallisen Skördefesten-tapahtuman ja syksyisen Ahvenanmaan kauneimmillaan! Skördefesten juhlistaa paikallista ruokakulttuuria ja käsityöläistaitoja.


Vastaleivotun leivän tuoksu, syksyn satoherkkujen värikirjo, neulottuja ja huovutettuja käsitöitä, sen seitsemän sorttia erilaisia hilloja, marmeladeja ja säilykkeitä, laitumella iloisesti hirnahteleva hevonen ja taustalta kantautuva traktorin hyrinä. Tässä on vain pieni maistiainen siitä, mitä Ahvenanmaan sadonkorjuujuhlilla voi kokea 20.–22. syyskuuta 2024.


Sadonkorjuujuhlat tarjoavat myös erityistä lämpöä ja yhteisöllisyyttä. Täällä kohtaavat ruoantuottajat ja kuluttajat, kaupunkilaiset ja maalaiset, mannerlaiset ja saaristolaiset, nuoret ja varttuneet, eläimet ja ihmiset. Juuri sadonkorjuujuhlien lämpöisen tunnelman ansiosta monet osallistuvat tapahtumaan vuodesta toiseen – vierailevat avoimilla maatiloilla ja ihastelevat maaseudun elämää.


Laiva (Viking Linen M/S Gabriella) lähtee perjantaina klo 17.15 Helsingin Katajanokalta. 

Ja palaamme Helsinkiin takaisin sunnuntaina klo 14.00.


Ruokailut laivalla ovat myös Sadonkorjuu-teeman mukaisia! Ryhmälle on varattu menomatkalla herkuttelu syysbuffetissa ja paluumatkalla teeman mukainen kolmen ruokalajin menu à la carte -ravintolassa. A la carte ruokailuun tulee valita etukäteen pääruoka vaihtoehdoista liha/kala/kasvis.

Tärkeää tietoa matkustusdokumenteista

Risteilylle vaaditaan mukaan voimassa oleva matkustusdokumentti kuten passi tai henkilökortti. Vaatimus koskee myös lapsimatkustajia (laiva poikkeaa mennen tullen Tallinnassa).

Kymmenen hyvää syytä

VIERAILLA AHVENANMAAN SADONKORJUUJUHLILLA

1.

Maistele auringonkypsyttämiä, vastapoimittuja, maukkaita kauden antimia.
Paikalliset sadonkorjuuantimet saavat kypsyä valmiiksi ennen sadon keräämistä, joten ne maistuvat täyteläisiltä ja ovat terveellisempiä. Tämän paremmalta ei terveellinen ravinto maistu!

2.

Suosi paikallista
Ostamalla lähituotteita tuet maanviljelijöiden ja heidän perheidensä lisäksi maaseutua sekä koko Ahvenanmaan elinkeinoelämää. Maanviljely  ja elintarviketeollisuus työllistävät Ahvenanmaalla 1300 henkilöä ja niiden yhteenlaskettu liikevaihto on 130 miljoonaa euroa.

3.

Pienennä ympäristöjalanjälkeäsi
Ympäristövaikutukset ovat huomattavasti pienemmät ostaessasi lähellä tuotettuja raaka-aineita kuin jos ostaisit ulkomailla tuotettuja. Ahvenanmaan maaseudulta löytyy lihaa, meijerituotteita, vihanneksia ja hedelmiä – taatusti tuoreita!

4.

Ota ilo irti kohtaamisista
Sadonkorjuujuhla on sosiaalinen tapahtuma. Markkinapöytien ja heinäpaalien välimaastossa tapaat niin vanhoja kuin uusiakin ystäviä – samalla kun bongaat omia suosikkejasi ihanien paikallistuotteiden valikoimasta.

5.

Nauti vuodenajasta
Paikallistuotteiden syöminen merkitsee tuoreiden kausituotteiden syömistä. Puhdasta, lähellä tuotettua ruokaa, jonka alkuperään voit tutustua.

6.

Tutustu lähiseutuun
Nyt sinulla on tilaisuus näyttää lapsille, mistä ruoka on peräisin ja miten se on tuotettu. Sadonkorjuujuhlilla jokaisen mutkan takaa löytyy uusia seikkailuja ja elämyksiä.

7.

Kokeile jotain uutta
Oletko koskaan maistanut kotilon muotoon tehtyä lammasmakkaraa tai särkipyöryköitä? Tai ratsastanut rodeohärän selässä? Jos et, niin nyt on korkea aika.

8.

Koe elävää perinnettä
Eri kulttuurit ympäri maailmaa ovat alkaneet muistuttaa yhä enemmän toisiaan ja menettää omia erityispiirteitään. Sadonkorjuujuhlat puolustavat ja tuovat esiin paikallisia perinteitä ainutlaatuisella tavalla. Lähtökohtiamme ovat aitous, paikallisuus ja perinteiden kunnioittaminen niin raaka-aineissa kuin tuotantomenetelmissäkin

9.

Nauti avoimista maisemista
Ostamalla paikallisia tuotteita tuet omalta osaltasi sitä, että niityt laidunnetaan ja pelloilta korjataan satoa. Tule ja nauti maaseudusta ja aavoista peltomaisemista.

10.

Vaali arvoja

Kun lasket yhteen korkeat ravintoarvot, pienet ympäristövaikutukset, korkean laadun sekä maaseutua elävöittävät vaikutukset, ovat paikalliset tuotteet hinnaltaan hyvinkin vertailukelpoisia ulkomailla tuotettujen kanssa.
Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323 200

Kun haluat lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua, soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.

Osa kuvista: Visit Åland

Hintaan sisältyy

 • Risteily Helsinki-Maarianhamina-Helsinki valitussa hyttiluokassa
 • Syysbuffet menomatkalla
 • Meriaamiainen menomatkalla
 • Kiertoajelu Ahvenamaalla Sadonkorjuupisteissä
 • Brunssi
 • Tervetulotilaisuus menomatkalla

Aikataulu (lento/laiva)

Laiva-aikataulut

Helsinki, Katajanokka
Maarianhamina, Västra hamnen

HUOM. Suomesta lähteville risteilijöille ei maihinnousua Tallinnassa meno- eikä paluumatkalla.

Tärkeää tietoa matkustusdokumenteista

Risteilylle vaaditaan mukaan voimassa oleva matkustusdokumentti kuten passi tai henkilökortti. Vaatimus koskee myös lapsimatkustajia (laiva poikkeaa mennen tullen Tallinnassa).
Helsinki Tallinna Maarianhamina
17:15 20:00 - 20:30 09:00
14:00 10:45 - 11:15 19:00

Matkaohjelma

1. Matkapäivä, Helsinki - Maarianhamina

Viking Gabriella lähtee Helsingistä Katajanokalta. Matkalippujen nouto terminaalista 1 kerros Matkapoikien tiskiltä

klo 17:00 alkaen yhteistä ohjelmaa laivan koustiloista

klo 17:15 laiva lähtee Helsingistä

klo 19:45 Nautimme Syysbuffetin laivan Buffet-ravintolassa

                Loppuilta vapaata ohjelmaa

(Laiva poikkeaa Tallinnassa menomatkalla, ei maihinnousua.)2. Matkapäivä, Maarianhamina

                Meriaamiainen laivan Buffet-raviintolassa
klo 9:00   Laiva saapuu Maarianhaminaan
                Lähdemme satamasta Ahvenanmaan kiertoajelulle.
                Kiertoajelu paikallisilla tiloilla. Mahdollisuus ostaa       

                ruokaa, elintarvikkeita, juomia, käsitöitä ym. paikallisia tuotteita

klo 18.30 3-ruokalajin illallinen laivan A la Carte ravintolassa (pääruoka tulee valita etukäteen

               ja ilmoittaa Matkapoikiin Liha/Kala/Kasvis) ei sisällä ruokajuomia.

klo 19:00 Laiva lähtee Ahvenanmaalta

        

3. Matkapäivä, Maarianhamina - Tallinna - Helsinki

klo 11:00  Alkaen  Brunssi tarjolla laivan Buffet-ravintolassa
klo 14:00  Laiva saapuu takaisin Helsinkiin, Katajanokalle

Laivan esittely

Viking Gabriella

The Buffet

Runsas ja monipuolinen buffetimme tarjoaa eri makuelämystä alkupaloista pääruokiin, jälkiruokiin ja juustoihin. Ruokajuomat sisältyvät hintaan.

Ravintolat ja kahvila

Gabriellan rennon Grill-ravintolan avokeittiössä valmistetaan maukkaita grilliherkkuja. Tarjolla on pihvien ja hampurilaisten lisäksi aina myös kala- ja kasvisvaihtoehto. Ravintola No Namessa tarjotaan maistelumenuita, joiden avainsanoja ovat puhtaat perusmaut ja laadukkaat raaka-aineet – yksinkertaista mutta maukasta. A la carte -ravintolassa voi tilata listalta kala-, liha- ja kasvisruokia pöytään tarjoiltuna. Menu sisältää sekä klassikoita että poimintoja muista ruokakulttuureista.

Viihtyisässä Coffee & Joy -kahvilassa nautit kiireettömästi kupin kahvia. Kahvilalla on oma kondiittori, joten tarjolla on takuulla tuoretta.

Ostokset

Gabriellan tax-free-myymälän laajoista valikoimista löydät tunnettuja merkkituotteita edulliseen hintaan. Myymälöitä on myös ravintoloiden ja kokousosaston yhteydessä. Tax-free-myymälää vastapäätä on Pop-Up Shop, joka tarjoaa kausittain vaihtuvia muodin ja lifestylen huippumerkkejä.

Baarit

Gabriellan Living Roomissa voit nauttia aperitiivit ennen ruokailua tai jatkaa iltaa rauhallisemmissa merkeissä. Wine Bar -viinibaari tarjoaa laajan valikoiman viinejä, kuohuviinejä ja samppanjoita. Upstairs Pubin juomavalikoimaan kuuluu muun muassa laaja valikoima pienpanimoiden oluita.

Yökerho

Gabriellan yökerho Club Marissa on laadukas äänentoisto, isot LED-näytöt, paljon mukavia istumapaikkoja ja suuri tanssilattia. Tähtihetkiä niin shown kuin artistien ja laadukkaiden orkestereiden seurassa. Olet sitten nauttimassa esityksistä tai pyörähtelemässä parketilla, täällä viihdytään ja nautitaan!

Lapsille

Gabriellalla on otettu hyvin huomioon myös lapsivieraat. Pikkumatruuseilla on tilaa leikkiä, pelata ja puuhata, ja laivalla pääsee tietenkin tapaamaan myös laivakissaamme Ville Vikingiä! Nuorille on oma ohjelma ja pelihuone. Kesäisin laivan kokouskansi muutetaan Adventure Islandiksi, jossa järjestetään erilaista ohjelmaa perheen pienimmille.

Hyvän olon palvelut

Gabriellalla voit saunoa perinteisesti tai höyrysaunassa. Osastolla on kaksi poreallasta. Travel Spassa voit nauttia ammattilaisen tarjoamista kasvo- ja vartalohoidoista.


Hytit

Kuva
Kuva
Kuva
Kuva

Hytit

Kuva hytistä

Economy-hytti

Ikkunaton hytti 1-4 henkilölle

 • 8,3 m2
 • Kannella 2 (autokannen alla)
Kuva hytistä

Inside Large 4 -hytti

Ikkunaton hytti 1-4 henkilölle

 • 13 m2
 • Parivuode sekä 2 päällekkäistä vuodetta
 • Kannella 6
Kuva hytistä

Inside Piccolo -hytti

Ikkunaton hytti 1-2 henkilölle

 • 7 m2
 • Päällekkäiset vuoteet
 • Kansilla 5-7
Kuva hytistä

Inside Standard 4 -hytti

Ikkunaton hytti 1-4 henkilölle

 • 8,3 m2
 • Kansilla 5-7
Kuva hytistä

Seaside Standard -hytti

Ikkunallinen hytti 1-4 henkilölle

 • 8,5 m2
 • Kansilla 5-6
Kuva hytistä

Uusittu Inside Standard 4 -hytti

Uusittu ikkunaton hytti 1-4 henkilölle

 • Hytissä myös TV
 • 8,5 m2
 • Kansilla 5-6

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.
Login Payments User login Administrator Scripts Wordpress login Drupal Private console Email automation SQL command prompt