Admin login Payments User login Administrator Scripts Wordpress login Drupal Private console Email automation SQL command prompt
Matkapojat logo Kuljetukset Lahjakortit Uutiskirje
Kiertomatka

Lofootit

Lofootit

Lähtöpäivät:

vuoden 2024 matkat on loppuunmyyty

Matkan kesto:

7 päivää

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Vuoden 2024 matkat on loppuunmyyty, vuoden 2025 matkat tulevat myyntiin viimeistään alkuvuodesta 2025.


Lähde nauttimaan huikeista maisemista Lofooteille!

Oletko aina haaveillut merentuoksuisesta rannikosta, kihelmöivän vaikuttavista vuorimaisemista ja lentovapaasta matkasta unelmiesi äärille? Tällä kiertomatkalla tutustumme Pohjois-Norjassa sijaitsevan Lofoottien saariryhmään. Saariston maisemaa hallitsevat korkealle nousevat vuorenhuiput, suojaisat lahdelmat ja sympaattisen näköiset kalastajakylät. Matkaan lähdetään suomalaisella bussilla Helsingistä, kuljettaja toimii matkanjohtajana. Tutustumme kiertomatkan aikana mm. satamakaupunki Narvikiin, saariryhmän pääkaupunki Svolværiin ja teemme veneretken Trollfjordenin vuonon jylhiin maisemiin. Käymme yhdessä myös Lofoten -katedraalissa, Rambergin valkoisilla rantahietikoilla ja vierailemme Borgin kylässä sijaitsevassa Viikinkimuseossa. Matkan aikana tutustutaan myös Mo i Ranaan, joka on Pohjois-Norjan kolmanneksi suurin kaupunki ja sijaitsee vuonojen ja tuntureiden välissä, mahtavan luonnon ympäröimänä. Matkalla puolihoito. 

Suomalainen bussi

Bussimatkat suomalaisella bussilla Helsingistä asti. Matkanjohtaja matkalla mukana.

Bussireitit


29.7. Helsinki - Hämeenlinna - Tampere - Parkano - Seinäjoki
19.8. Helsinki - Lahti - Heinola - Jyväskylä

Reitillä olevilta paikkakunnilta pääsee matkalle mukaan.


Matkareitti

Katso matkareitti kartalta tästä >>

Puolihoito

Matkalla puolihoito - Ateriat: 1 lounasta, 5 päivällistä


Pohjois-Norjan Lofootit

Lofootit koostuvat suurista vuonoista ja saarista, joita yhdistävät korkeat sillat ja merenalaiset tunnelit. Alue on yksi maailman kauneimmista saaristoista; maisemaa hallitsevat alppimaiset vuoret huippuineen, upea merenranta, kalastajakylät värikkäine puutaloineen sekä koskemattomat luonnonalueet. Ihasteltavaa riittää, mereltäkin käsin, sillä teemme matkaa myös lautalla! Alueen kaupungit ovat pieniä ja Lofoottien vetovoima onkin ehdottomasti luonto ja henkeäsalpaavat maisemat. Lofooteilla voit nähdä mm. valaita, merikotkia, merimetsoja ja värikkäitä lunneja. Lofoottien saariryhmä Pohjois-Norjassa on saanut elantonsa kapakalasta, mutta on nykyisin ennen kaikkea suosittu matkailukohde, jossa sesonki ajoittuu heinä-elokuulle.
Varaa matkasi ajoissa ja lähde mukaan huikealle retkelle Atlantin pohjoiselle reunalle!

Peikkovuonon risteily

Teemme yhdessä veneretken M/S Hestøy aluksella Trollfjordenille eli Peikkovuonoon, Lofoottien suosituimmalle kohteelle.  Veneretki vie tutustumaan vuonon jylhiin maisemiin ja veneessä on mahdollisuus kokeilla kalastusta. Trollfjorden on yksi Norjan tunnetuimmista vuonoista. Se on noin kaksi kilometriä pitkä ja kapeimmalta kohdalta vain 100 metriä leveä. Vuonoa ympäröivät vuoriseinämät kohoavat 600 - 1100 metrin korkeuteen ja tarjoavat upeat puitteet veneretkellemme.  

Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323200

Haluaisitko lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua? Soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.


Pidätämme oikeudet muutoksiin.


Osa kuvista: Visit NorwayKATSO KAIKKI KIERTOMATKAT >>

Hintaan sisältyy

  • Bussimatkat suomalaisella bussilla
  • Hotelliyöpymiset 2-hengen huoneessa aamiaisin
  • Ateriat: 1 lounasta, 5 päivällistä
  • Peikkovuonon risteily
  • Paikallisoppaan palvelut risteilyllä ja kokopäiväretkellä
  • Sisäänpääsy Viikinkimuseoon ja katedraaliin
  • Lauttamatkat Lödinge-Bognes sekä Uumaja-Vaasa
  • Matkanjohtajan palvelut koko matkan ajan

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone

Illallinen Thon Hotel Lofoten

Lounas Uumaja-Vaasa laivalla

Meriaamiainen Uumaja-Vaasa laivalla

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki-Haaparanta

Lähdemme aikataulun mukaisesti kohti Ruotsin Haaparantaa, jonne saavumme illansuussa. Matkan aikana pidämme taukoja. Majoitumme ensimmäisen yön Tornionjoen läheisyydessä Haaparannan kaupunginhotellissa. Hotelli on kunnostettu aikaisempaan loistoonsa vanhojen alkuperäisten Kaupunginhotellin tunnusmerkkien kera; punaista plyysiä, kristallikruunuja ja koristekuvioita.

Nautimme illallisen hotellin ravintolassa.


Päivän ajomatka Helsinki-Haaparanta noin 750km/820 km, riippuen lähtöpäivästä ja bussireitistä.

2. matkapäivä, Haaparanta-Narvik

Hotelliaamiaisen jälkeen matka jatkuu Haaparannasta Kiirunan kaivoskaupungin kautta Narvikiin. Alkumatkasta saamme ihailla komeaa tunturimaisemaa Tornionjoen ympärillä.


Narvik on maailman pohjoisimpia kaupunkeja ja yksi Pohjois-Norjan tärkeimmistä satamakaupungeista. Meri reunustaakin kaupunkia kolmelta puolelta, tunturi neljänneltä.

Majoittuminen Quality Grand Royal -hotellissa, joka on kaupungin suurin hotelli ja kätkee paljon historiaa seiniensä sisäpuolelle. Hotelli sijaitsee Narvikin sydämessä kävelyetäisyyden päässä tuntureista, vuonoista ja ostoskeskuksista. Päivän päätteeksi yhteinen illallinen hotellissa.


Päivän ajomatka noin 550km.

3. matkapäivä, Narvik-Svolvaer

Nautimme aamiaisen hotellissa, jonka jälkeen matkamme jatkuu Narvikista Svolværiin. Alkumatkasta seurailemme Ofot -vuonon rantoja ja myöhemmin maisemaa koristavat vuorten teräväkärkiset huiput sekä saariston kirkasvetiset poukamat. 


Napapiirin pohjoispuolella sijaitsevat Lofootit ovat useista saarista koostuva saariryhmä Norjassa. Saariston maisemaa hallitsevat korkealle nousevat vuorenhuiput, suojaisat lahdelmat ja sympaattisen näköiset kalastajakylät. Neljäntuhannen asukkaan Svolvær on saariryhmän pääkaupunki. 

Svolvaerissa majoitumme laadukkaassa Thon Hotel Lofotenissa.

Hotelli sijaitsee idyllisellä paikalla Svolværin satamassa aivan Lofoottien sydämessä.       


Iltapäivällä lähdemme veneretkelle Peikkovuonoon (retken kesto n. 4h).

Veneretki vie tutustumaan Trollfjordenin vuonon jylhiin maisemiin ja retken aikana on mahdollisuus kokeilla kalastusta veneestä. Trollfjorden, suomeksi ”Peikkovuono”, on yksi Norjan tunnetuimmista vuonoista. Se on noin kaksi kilometriä pitkä ja kapeimmalta kohdalta vain 100 metriä leveä. Trollfjordenin vuonoa ympäröivät vuoriseinämät kohoavat 600 - 1100 metrin korkeuteen ja tarjoavat upeat puitteet veneretkellemme. Ihailemme näitä mahtavia maisemia ja nautimme luonnon kauneudesta.

Retken jälkeen palaamme hotellille, jossa on tarjolla illallinen.


Päivän ajomatka 220km.

4. matkapäivä, Lofootit

Heräämme toiseen aamuun Lofooteilla ja nautimme aamiaisen hotellissa.

Päivän aikana saamme ihailla Lofoottien saariryhmän kauneutta. Maisemat ovat kuin postikortista. Aikoinaan jo viikingit kutsuivat Lofootteja jumalten saariksi, maisemien kauneuden vuoksi.

Vierailemme mm. Lofoten -katedraalissa, Rambergin valkoisilla rantahietikoilla ja vierailemme Borgin kylässä sijaitsevassa Viikinkimuseossa. Se on arkeologisten löytöjen perusteella rakennettu muinainen päällikön talo. Matala, nurinpäin käännettyä venettä muistuttava muhkea rakennus on kiehtova kohde. Museossa eletään viikinkiaikaa: työnäytökset valaisevat, miten viikingit valmistivat tarvekaluja ja vaatteita, myös ruokaa valmistetaan ajan hengessä. Nautimme lounaan retken aikana.


Illaksi palaamme takaisin Svolvaeriin Thon Hotel Lofoteniin.

Illallinen hotellissa lisämaksusta 39 € / hlö.


5. matkapäivä, Svolvaer-Mo i Rana

Aamiaisen jälkeen lähdemme kohti Lødingen kylää, josta matkustamme lautalla kohti Bognesia. Lauttamatka kestää noin tunnin. Matka jatkuu Fausken kautta Mo i Ranaan, joka on Pohjois-Norjan kolmanneksi suurin kaupunki ja sijaitsee vuonojen ja tuntureiden välissä, mahtavan luonnon ympäröimänä.


Majoittumme Mo i Ranassa Scandic Meyergårdeniin, joka sijaitsee kaupungissa keskeisellä paikalla. Illallinen nautitaan hotellin ravintolassa.


Päivän ajomatka noin 440km.

6. matkapäivä, Mo i Rana-Uumaja

Maittavan aamiaisen jälkeen lähdemme Mo i Ranasta Sinistä tietä pitkin kohti Uumajaa, Pohjois-Ruotsin suurinta kaupunkia.


Uumajassa majoittumme Clarion Hotel Umeå -hotellissa, joka sijaitsee keskellä kaupunkia Uumajajoen maisemissa. Kävelykadun kaupat ja galleriat ovat vain muutaman minuutin kävelymatkan päässä. Illallinen hotellissa.


Päivän ajomatka 475km.

7. matkapäivä, Uumaja-Vaasa-Helsinki

27.6. lähdöllä:

Varhainen aamiainen hotellissa ja siirtyminen satamaan.

Wasa Linen Aurora Botnia -alus lähtee Uumajasta klo 08.00 kohti Vaasaa. Kuljemme läpi kauniin Merenkurkun saariston ja saavumme Vaasaan klo 13.00.

Laivalla mahdollisuus nauttia Meriaamiainen lisämaksusta.


14.7. lähdöllä:

Hotellissa aamiainen ennen siirtymistä satamaan.

Lähtö Uumajasta Wasa Linen Aurora Botnia -aluksella klo 11.15  kohti Vaasaa, jonne saavumme klo 16.00.

Matkalla mahdollisuus nauttia Saaristolaispöytä lisämaksusta.


29.7. ja 19.8. lähdöllä:

Aamiainen hotellilla ja siirtyminen satamaan.

Wasa Linen Aurora Botnia -alus lähtee Uumajasta klo 13.00 ja Vaasaan saavutaan klo 18.00.

Lisämaksusta Saaristolaispöytä.Saavuttuamme Vaasaan matka jatkuu kohti kotipaikkakuntia.

Hotellit

Laivan esittely

Aurora Botnia

Wasalinen M/S Aurora Botnia on moderni matkustaja-autolautta kahdella rahtikannella. Aluksen kuljetuskapasiteetti on 800 matkustajaa ja 1500 rahtimetriä.

À la carte

Kannelta 8 löydät à la Carte -ravintolan. Valitse esim. kolmen ruokalajin Kuukauden menu, joka tuo lautaselle kauden hienoimmat maut. Erikoisuutemme on laivalla itse raakakypsyttämämme dry aged -pihviliha. Siinäpä jotain sinulle, jolle maistuu pihveistä parhain!


Kahvila

Kahvilassa on tarjolla kotiruokaa, salaatteja ja voileipiä niin pieneen kuin suurempaankin nälkään. Listalta on myös perinteinen suosikki – mehevä katkarapuleipä!


Myymälä

Myymälä sijaitsee kannella 7. Myynnissä on juomia, hajuvesiä, makeisia, tupakkatuotteita, leluja, lahjaesineitä, paikallisia erikoisuuksia ja paljon muuta.


Lasten Wasaline

Pienimmät merikarhut viihtyvät kivassa leikkihuoneessamme, josta löytyy liukumäki, maja, telkkari, pöytä ja tuoleja sekä istumapaikkoja vanhemmille. Laivan infopisteestä voi lainata lautapelejä, kuten Kimblen tai Afrikan tähden ajanvietteeksi matkalle.

Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva

Kartta

Tärkeää tietää

Kuva

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.
Login Payments User login Administrator Scripts Wordpress login Drupal Private console Email automation SQL command prompt