Admin login Payments User login Administrator Scripts Wordpress login Drupal Private console Email automation SQL command prompt
Matkapojat logo Kuljetukset Lahjakortit Uutiskirje
Senioriliitto

Tartto kaupunkiloma

Senioriliiton matka Tarttoon

Lähtöpäivät:

28.9.2024

Matkan kesto:

3 päivää

Hinta:

Hinta alkaen 403€

PUOLI- HOITO

Senioriliiton matka Tarttoon

alk. 403 € /hlö
Varaa

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Tervetuloa mukaan Kansallisen Senioriliiton ikimuistoiselle matkalle Tarttoon!

Lähde Senioriliiton mukana tutustumaan Euroopan kulttuuripääkaupunkiin Tarttoon.

Tartto on Etelä-Viron Emajoen varrella sijaitseva eloisa ja kaunis yliopistokaupunki ja siellä sijaitseekin maan vanhin ja suurin yliopisto. Viehättävän kaupungin sydän on idyllinen Raatihuoneen tori kahviloineen. Romanttisella Toomemäellä sijaitsevat Tarton tähtitorni ja Tarton yliopiston historiallisen museon näkötornit. Kaupungissa on yli 20 museota täynnä historiaa ja kulttuuria. Tartto onkin Viron kulttuurin ja sivistyksen kehto ja yksi Baltian vanhimpia kaupunkeja. Hintaan sisältyy puolihoito. Matkalla mukana Senioriliiton edustaja!

Tartto    

Tartto sijaitsee noin kahden ja puolen tunnin ajomatkan päässä Viron pääkaupungista Tallinnasta. Se on Viron kulttuurin ja sivistyksen kehto ja yksi Baltian vanhimpia kaupunkeja. Tartto on myös valittu vuoden 2024 Euroopan kulttuuripääkaupungiksi!Kansallinen senioriliitto ry

Kansallinen senioriliitto ry on valtakunnallinen eläkeläisjärjestö, joka edistää ikääntyvien ja eläkeläisten sosiaalista turvallisuutta ja hyvinvointia sekä valvoo heidän oikeuksiaan liiton arvoja noudattaen. Liitto on puolueisiin kuulumaton.Lisämaksusta Baletti Vaaralliset suhteet

Baletti Vaaralliset suhteet (Dangerous Liaisons), jonka lavastaja Tartossa on italialainen Giorgio Madia.

Kyseisen balletin ensi-ilta maailmalla oli 2019 Kroatian kansallisteatterissa. Baletti esitetään Tarton Teatteri Vanemuinessa tuloiltana la 28.9. illalla klo 19:00. Vanemuine-teatteri Tartossa on Baltian maiden ainoa teatteri, joka esittää kaikkia teatteritaiteen muotoja: näytelmiä, oopperoita, baletteja, operetteja sekä musikaaleja. Samalla se on Viron vanhin ammattilaisteatteri: syksyllä 2024 käynnistyy jo 155. kausi, joka on täynnä mielenkiintoista katsottavaa. Hinta 45 €/hlö.


Tartossa on tapahtumia ja nähtävää

Tutustu Tarton vinkkeihin täältä >>


Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323 200

Jos haluat lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua, soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.

 

Hintaan sisältyy

 • Laivamatkat kansipaikoin Viking XPRS
 • Meno- paluukuljetukset suomalaisella bussilla Tallinna – Tartto – Tallinna
 • Matkaohjelman mukaiset kuljetukset kohteessa
 • Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa aamiaisin
 • Brunssi menolaivamatkalla
 • Tarton opastettu kiertoajelu bussilla ja kävellen
 • 2 x lounas
 • Senioriliiton edustaja matkalla mukana

Aikataulu (lento/laiva)

Laiva-aikataulut

Helsinki, Katajanokka
Tallinna, A-terminaali

Helsinki Tallinna Laiva to-su-matkat
10:30 13:00 Viking XPRS to
19:30 17:00 Viking XPRS su

Lisämaksulliset palvelut

Kotimaan liityntäkuljetus

Yhden hengen huone

Ateriat laivalla

Hytit laivalla

Baletti lippu 28.9.24

Lisämaksulliset retket

Hinta 45 €/hlö

Kuva retkestä

Baletti: Dangerous Liaisons

Baletti Vaaralliset suhteet (Dangerous Liaisons), jonka lavastaja Tartossa on italialainen Giorgio Madia.

Kyseisen balletin ensi-ilta maailmalla oli 2019 Kroatian kansallisteatterissa. Baletti esitetään Tarton Teatteri Vanemuinessa tuloiltana la 28.9. illalla klo 19:00. Vanemuine-teatteri Tartossa on Baltian maiden ainoa teatteri, joka esittää kaikkia teatteritaiteen muotoja: näytelmiä, oopperoita, baletteja, operetteja sekä musikaaleja. Samalla se on Viron vanhin ammattilaisteatteri: syksyllä 2024 käynnistyy jo 155. kausi, joka on täynnä mielenkiintoista katsottavaa.

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki – Tallinna - Tartto

Matkalippujen nouto Katajanokan terminaalista 1. kerros klo 09:00 – 10:00. Viking XPRS lähtee Helsingistä klo 10:30 kohti Tallinnaa. klo 10:45  Brunssi laivan Buffet-ravintolassa. Tallinnaan saavutaan klo 13:00. Terminaalin edessä on bussi odottamassa ryhmää jolla matkaan Tallinnasta kohti Tarttoa. Ajomatka Tallinnasta on noin 180 km, Tarttoon saavutaan iltapäivällä. Hotellihuoneisiin majoittautuminen. Loppupäivä omatoimisesti Tarttoon tutustumista tai lisämaksusta klo 19:00 nauttimaan Baletti esityksestä Teater Vanemuinessa.

2. matkapäivä, Tartto

Aamiainen hotellissa. klo 10:00 lähdetään hotellista suomenkielisen oppaan johdolla tutustumaan Tarttoon. Viron toiseksi suurin ja koko Baltian vanhin kaupunki Tartto on kuuluisa yliopistostaan, museoistaan, kirkoistaan ja rikkaasta kulttuurielämästä. Retken aikana tutustutaan Tarton menneisyyteen, nähtävyyksiin ja nykypäivään. Alussa tutustumisretki bussilla, sen jälkeen jatkuu kävelykierros historiallisella linnoitusvuorella Toomemäella ja vanhassa kaupungissa. Käymme myös Tarton Kansallismuseolla jossa voi hetken aikaa tutustua aulan sisätiloihin ja käsityökauppaan tai kävellä vähän matkan päässä olevaan ylös-alaisin talolle (sisäänpääsy lisämaksusta). Kierroksen jälkeen nautimme keittolounaan Dorpat hotellisa. Loppupäivä aikaa tutustua Tarttoon omatoimisesti.3. matkapäivä, Tartto - Tallinna - Helsinki

Aamiainen hotellissa. Aamupäivästä lähdemme ajamaan kohti Tallinnaa. Matkalla pysähdymme Pôltsamaalla ja nautimme lounaan ennen Tallinnaan saapumista Tarttoon. Saapuminen Tallinnaan iltapäivällä. Viking XPRES lähtee Tallinnasta klo 17:00 ja saapuu Helsinkiin klo 19:30. Terminaalissa tulee olla viimeistään 45 min ennen ja laivassa 30 min ennen laivan lähtöä. Laivalla on mahdollisuus nauttia Viking Buffet -päivällinen (lisämaksu, suosittelemme varaamaan etukäteen) ja viimeistellä tuliaisostokset laivan myymälässä.

Hotellit

Laivan esittely

Viking XPRS

The Buffet

Runsas ja monipuolinen buffetimme tarjoaa eri makuelämystä alkupaloista pääruokiin, jälkiruokiin ja juustoihin. Menun kantava ajatus on skandinaavinen keittiö – Pohjolan puhtaat raaka-aineet ja raikkaan konstailemattomat maut. Ruokajuomat sisältyvät hintaan.

Ravintolat ja kahvilat

Wine & Dine on rento ravintola, jossa on tarjolla herkullisia liha-, kala-, ja kasvisannoksia, esimerkiksi grillipihviä tai paistettua kalaa maukkailla lisukkeilla – jälkiruokaa unohtamatta! Tarjolla on myös viinejä ja olutta.

Ravintola Blue Deli tarjoilee makeita ja suolaisia herkkuja, jotka maistuvat kahvin, teen tai virvokkeiden kanssa. Valikoimaan kuuluu myös raikkaita salaatteja sekä herkullinen kotiruokabuffet. Lisäksi Blue Delin yhteydessä on hampurilaisiin erikoistunut The Burgers -ravintola.

Red Rose Bar Caféssa voit aloittaa päivän nauttimalla merelle avautuvasta panoraamanäköalasta. Lapsille leikkihuone pallomerineen sekä pelihuone. Red Rosessa järjestetään myös lastenohjelmaa kuten kasvomaalausta ja yhteisleikkejä.

Robert’s Coffee -kahvilassa tarjoillaan erilaisia kahveja aivan kuin Italiassa: espressoa, caffè lattea ja cappucinoa. Myös muita kahvijuomia on tarjolla ja kahvin seuraksi sopivia konditoriatuotteita sekä herkullisia leivonnaisia.

Ostokset

Merkkituotteiden merelliset hinnat ovat aina houkuttelevia ja Viking XPRS:llä ostosten tekeminen on keskeisellä sijalla. Shopping World -myymälässä on tarjolla kaikkea mahdollista, niin ranskalaisia viinejä, hajuvesiä kuin naisten ja miesten kosmetiikkaakin.

Tuliaisjuomat voit tilata jo kotisatamasta käsin. Tilaa juhlajuomat ennakkoon niin ostoksesi toimitetaan suoraan autollesi. Suosittu Pre-order eli Ennakkotilaus on kaikilla laivoillamme. Nyt voit tehdä ennakkotilauksen myös netissä kaikilla reiteillä. Helppoa ja mukavaa!

Baarit

Viking’s Inn on perinteinen ja lämpimän viihtyisä pubi – loistava paikka iloiseen seuranpitoon. Suuri valikoima oluita sekä perinteisiä pubiruokia

Yökerho

Laivan päivä- ja yöelämän keskus on Club X. Ohjelmasta ja elävästä musiikista nautitaan aamupäivästä yön pikkutunneille saakka. Lisäksi valikoimassa on paljon erilaisia teemalähtöjä.

Lapsille

XPRS:llä on otettu hyvin huomioon myös lapsivieraat. Pikkumatruuseilla on tilaa leikkiä, pelata ja puuhata, ja laivalla pääsee tietenkin tapaamaan myös laivakissaamme Ville Vikingiä!
Kuva
Kuva
Kuva

Hytit

Kuva hytistä

A4-hytti

ikkunallinen hytti

 • 2 ala- ja 2 ylävuodetta
 • pinta-ala: 9,5 m2
 • kannella 6
Kuva hytistä

A2P-hytti

ikkunallinen hytti 1-2 henkilölle

 • 1 alavuode ja 1 ylävuode
 • pinta-ala: 8,6 m2
 • kannella 6
Kuva hytistä

A4R-hytti

ikkunallinen hytti 1-4 henkilölle

 • 2 ala- ja 2 ylävuodetta, laminaattilattia
 • pinta-ala: 9,5 m2
 • kannella 6
Kuva hytistä

B2R-hytti

ikkunaton hytti 1-2 henkilölle

 • 1 alavuode ja 1 ylävuode, laminaattilattia
 • pinta-ala: 6,8 m2
 • kannella 6
Kuva hytistä

B2P-hytti

ikkunaton hytti 1-2 henkilölle

 • 1 alavuode ja 1 ylävuode
 • pinta-ala: 6,8 m2
 • kannella 6
Kuva hytistä

B2S-hytti

ikkunaton hytti 1-2 henkilölle

 • 1 alavuode ja 1 ylävuode
 • pinta-ala: 5,9 m2
 • kannella 6
Kuva hytistä

B4-hytti

ikkunaton hytti 1-4 henkilölle

 • 2 ala- ja 2 ylävuodetta
 • pinta-ala: 9,3 m2
 • kannella 6
Kuva hytistä

B4R-hytti

ikkunaton hytti 1-4 henkilölle

 • 2 ala- ja 2 ylävuodetta, laminaattilattia
 • pinta-ala: 9,3 m2
 • kannella 6

M/S Gabriella

The Buffet

Runsas ja monipuolinen buffetimme tarjoaa eri makuelämystä alkupaloista pääruokiin, jälkiruokiin ja juustoihin. Ruokajuomat sisältyvät hintaan.


Ravintolat ja kahvila

Gabriellan rennon Grill-ravintolan avokeittiössä valmistetaan maukkaita grilliherkkuja. Tarjolla on pihvien ja hampurilaisten lisäksi aina myös kala- ja kasvisvaihtoehto. Ravintola No Namessa tarjotaan maistelumenuita, joiden avainsanoja ovat puhtaat perusmaut ja laadukkaat raaka-aineet – yksinkertaista mutta maukasta. A la carte -ravintolassa voi tilata listalta kala-, liha- ja kasvisruokia pöytään tarjoiltuna. Menu sisältää sekä klassikoita että poimintoja muista ruokakulttuureista.

Viihtyisässä Coffee & Joy -kahvilassa nautit kiireettömästi kupin kahvia. Kahvilalla on oma kondiittori, joten tarjolla on takuulla tuoretta.

Ostokset

Gabriellan tax-free-myymälän laajoista valikoimista löydät tunnettuja merkkituotteita edulliseen hintaan. Myymälöitä on myös ravintoloiden ja kokousosaston yhteydessä. Tax-free-myymälää vastapäätä on Pop-Up Shop, joka tarjoaa kausittain vaihtuvia muodin ja lifestylen huippumerkkejä.

Baarit

Gabriellan Living Roomissa voit nauttia aperitiivit ennen ruokailua tai jatkaa iltaa rauhallisemmissa merkeissä. Wine Bar -viinibaari tarjoaa laajan valikoiman viinejä, kuohuviinejä ja samppanjoita. Upstairs Pubin juomavalikoimaan kuuluu muun muassa laaja valikoima pienpanimoiden oluita.

Yökerho

Gabriellan yökerho Club Marissa on laadukas äänentoisto, isot LED-näytöt, paljon mukavia istumapaikkoja ja suuri tanssilattia. Tähtihetkiä niin shown kuin artistien ja laadukkaiden orkestereiden seurassa. Olet sitten nauttimassa esityksistä tai pyörähtelemässä parketilla, täällä viihdytään ja nautitaan!

Lapsille

Gabriellalla on otettu hyvin huomioon myös lapsivieraat. Pikkumatruuseilla on tilaa leikkiä, pelata ja puuhata, ja laivalla pääsee tietenkin tapaamaan myös laivakissaamme Ville Vikingiä! Nuorille on oma ohjelma ja pelihuone. Kesäisin laivan kokouskansi muutetaan Adventure Islandiksi, jossa järjestetään erilaista ohjelmaa perheen pienimmille.

Hyvän olon palvelut

Gabriellalla voit saunoa perinteisesti tai höyrysaunassa. Osastolla on kaksi poreallasta. Travel Spassa voit nauttia ammattilaisen tarjoamista kasvo- ja vartalohoidoista.
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva

Hytit

Kuva hytistä

B2X-hytti

Ikkunaton hytti

 • 15 - 16,5 m2
 • 160 cm parivuode
 • Puhelin, TV, hiustenkuivain ja jääkaappi jonka juomat sisältyvät hintaan
Kuva hytistä

A4R-hytti

Ikkunallinen hytti 1-4 henkilölle

 • 8,5 m2
 • 2 ala- ja 2 ylävuodetta
 • Allergiaystävällinen
Kuva hytistä

B4-hytti

Ikkunaton sisähytti 1-4 henkilölle

 • 8,5 m2
 • Kaksi ala- ja ylävuodetta

Hytit

Kuva hytistä

Economy-hytti

Ikkunaton hytti 1-4 henkilölle

 • 8,3 m2
 • Kannella 2 (autokannen alla)
Kuva hytistä

Inside Large 4 -hytti

Ikkunaton hytti 1-4 henkilölle

 • 13 m2
 • Parivuode sekä 2 päällekkäistä vuodetta
 • Kannella 6
Kuva hytistä

Inside Piccolo -hytti

Ikkunaton hytti 1-2 henkilölle

 • 7 m2
 • Päällekkäiset vuoteet
 • Kansilla 5-7
Kuva hytistä

Inside Standard 4 -hytti

Ikkunaton hytti 1-4 henkilölle

 • 8,3 m2
 • Kansilla 5-7
Kuva hytistä

Seaside Standard -hytti

Ikkunallinen hytti 1-4 henkilölle

 • 8,5 m2
 • Kansilla 5-6
Kuva hytistä

Uusittu Inside Standard 4 -hytti

Uusittu ikkunaton hytti 1-4 henkilölle

 • Hytissä myös TV
 • 8,5 m2
 • Kansilla 5-6

m/s Cinderella

Ravintolat ja kahvilat

Hyvä ruoka ja juoma ovat onnistuneen risteilyn peruselementit. Cinderellalla onkin laaja valikoima ravintoloita, jotka tekevät matkastasi makuelämyksen.

Melody

Kahvila Melodyssa on rento tunnelma ja viihdettä viikon jokaisena päivänä. Täällä voit nauttia kupillisen hyvää kahvia, virkistävän juoman tai vain rentoutua ja nauttia upeasta merimaisemasta uudessa loungessa.


The Buffet

Valitse omat suosikkisi seisovan pöydän laajasta valikoimasta. Viini, olut, ruokajuomat ja kahvi sisältyvät hintaan.


Ocean Grill

Grilliruokien ystävän suosikkiravintolassa kokit valmistavat ruoan avokeittiössä. Ruokalista vaihtuu vuodenaikojen mukaan.


Baarit


Bottega Prosecco Bar 

Italialaisia erikoisuuksia ja herkkuja lounaaksi, illalliseksi tai yöpalaksi. Nimensä mukaisesti baarin pääteemana on Prosecco-kuohuviini. Tarjolla myös aitoa italialaista espressoa.


Admiral Hornblower´s Pub

Brittiläistä pubitunnelmaa Itämerellä: trubaduuri, pubivisoja ja urheilua TV:stä.  Uppoa pehmeään nahkasohvaan virittäytymään tunnelmaan ennen illan rientoja. 


Cinderellan yökerho Étage

Cinderellan yökerho Étagessa on Itämeren kuumin tanssilattia. Hyvät artistit, tanssiorkesteri ja esitykset pitävät tunnelman katossa viikon kaikkina päivinä. Kesäisin voit tanssia, ottaa aurinkoa ja rentoutua myös terassilla. 


Cinderellan Spa-osasto

Cinderellalla kelpaa saunoa ja heittää kunnon löylyt. Travel Spa tarjoaa kauneutta ja hyvinvointia merellä. Rentoudu risteilyn lomassa, nauti kasvo- ja vartalohoidoista tai tule kysymään ihonhoitovinkkejä osaavilta kosmetologeiltamme. Cinderellan Spa-osasto sijaitsee kannella 6. Aukioloajat: Klo 09.00–15.00 ja klo 18.00–22.00

Kuva
Kuva
Kuva
Kuva

Hytit

Kuva hytistä

Seaside Standard -hytti

Ikkunallinen hytti 1-4 henkilölle

 • 9,0 m2
 • Kansi 6
Kuva hytistä

Seaside standard - allergiahytti

Ikkunallinen hytti 1-4 henkilölle

 • 9,0 m2
 • Kansi 5
 • Allergiaystävällinen
Kuva hytistä

Inside Standard 4 -hytti

Ikkunaton hytti 1-4 henkilölle

 • 8,4 m2
 • Kansilla 5-7
Kuva hytistä

Economy-hytti

Ikkunaton hytti 1-4 henkilölle

 • 8,4 m2
 • Kannella 2 (autokannen alla)
Kuva hytistä

Inside standard - allergiahytti

ikkunaton hytti 1-4 henkilölle

 • 2 ala- ja 2 ylävuodetta
 • soveltuu allergikoille
 • pinta-ala:8,4 m2
 • kannella 5

Kartta

Tärkeää tietää

Kuva

Yhdesä kohti vastuullisempaa matkailua

Matkapojat Oy on sitoutunut kehittämään toimintaansa entistäkin vastuullisemmaksi. Vastuullisen toiminnan kehittämisessä otamme mahdollisuuksien mukaan huomioon sekä ilmaston, ihmisten ja eläinten hyvinvoinnin, luonnon monimuotoisuuden vaalimisen, ihmisoikeudet sekä matkakohteiden kulttuuritekijät. Matkapojat Oy:llä on matkanjärjestäjille myönnettävä globaali Travelife vastuullisuussertifikaatti sekä Business Finlandin myöntämä Sustainable Travel Finland (STF) merkin käyttöoikeus. Teemme nyt työtä askel askeleelta yhteistyökumppaniemme kanssa, jotta asiakkaamme saavat nauttia matkoistaan mahdollisimman vastuullisesti.

Kaikista päästöjen vähennystoimista huolimatta liikkuminen ja matkustaminen aiheuttaa aina jonkun verran kasvihuonekaasupäästöjä ympäristöön. Asiakkaillamme on nyt mahdollisuus hyvittää omasta matkastaan koituvat päästöt vapaaehtoisella päästöhyvitysmaksulla, jonka voi valita osaksi matkan lisäpalveluita. Matkapojat Oy tilittää lunastetut päästöhyvitysmaksut lyhentämättöminä nuorisojärjestö 4H:n Taimitekoon, jonka avulla mahdollistetaan nuorille kesätyötä ja lisätään Suomen metsien hiilinieluja sekä tuetaan Suomen kansallisen hiilineutraaliustavoitteen saavuttamista.

Lisätietoa Matkapojat Oy:n vastuullisuustyöstä saat: www.matkapojat.fi/vastuullisuus

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.
Login Payments User login Administrator Scripts Wordpress login Drupal Private console Email automation SQL command prompt