Admin login Payments User login Administrator Scripts Wordpress login Drupal Private console Email automation SQL command prompt
Matkapojat logo Kuljetukset Lahjakortit Uutiskirje
Senioriliitto

Patikkamatka Kitzbühelin maisemiin

Senioriliiton Patikkamatka Kitzbühelin maisemiin

Lähtöpäivät:

8.9.2024

Matkan kesto:

6 päivää

Hinta:

Hinta alkaen 1575€

PUOLI- HOITO

Senioriliiton Patikkamatka Kitzbühelin maisem

alk. 1575 € /hlö
Varaa

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely


Senioriliiton Patikkamatka Kitzbühelin maisemiin 8.-13.9.2024


Matkamme suuntautuu Itävaltaan, kuuluisan laskettelukeskuksen Kitzbühelin läheisyyteen. Tervetuloa mukaan katsomaan missä se Palanderin Kalle voitti ne kaksi Maaliman Cupin pujottelua. Käytössämme on hotellissa joka ilta sauna ja uima-allas. Patikat ovat suunniteltu pituudeltaan joustavaksi ja niitä mahdollista muokata ryhmän kunnon ja motivaation mukaan. Ryhmä voidaan tarvittaessa myös puolittaa ja osa voi patikoida pitempään ja osa ottaa lyhemmät reitit.


Tietenkin tutustumme kuuluisaan Kitzbühelin kaupunkiin ja meidän oman St Johannin kylän kauppoihin ja ravintoloihin. St Johannissa sijaitsee myös kuuluisa olutpanimo Huber. Panimon yläkerrassa voi nauttia paikallista olutta pienen naposteltavan kera. https://www.kitzbueheler-alpen.com/en/stjo/infra/a-z/huber-braeu-brewery.html 


Puolihoito

Matkan hintaan sisältyy puolihoito. Matka soveltuu kaikenikäisille hyvän peruskunnon omaaville. Ei sovellu liikuntarajoitteisille. Varmista paikkasi tälle upealle vaellusmatkalle ja ilmoittaudu pian mukaan!


HUOM !

Alueen hissimaksut max. 35€/hlö sekä alueen turistivero 3€/vrk/hlö eivät sisälly matkan hintaan ja ne maksetaan kohteessa paikan päällä.


Patikointiloma tekee hyvää!

Hyvinvoinnin ja yhdessäolon täyteiset patikkalomat vievät nauttimaan Keski-Euroopan upeisiin maisemiin. Näillä matkoilla taivalletaan rennosti oman vauhdin mukaan ja siirretään arjen kiireet sivuun. Matkakohteet on valikoitu huolella ja niissä tehtävät patikat soveltuvat hyvin kaikenikäisille tervejalkaisille ja hyvän peruskunnon omaaville ihmisille. Matkapäivien lomassa on monesti tarjolla myös rentoa oheisohjelmaa.

Matkaan yksin, kaksin tai osana seuruetta

Näille patikkalomille olet tervetullut yksin, kaksin tai osana seuruetta. Jokainen matkalainen huomioidaan ja kukaan ei jää yksin. Matkaan ovat tervetulleita myös ei-liikunnalliset matkaseuralaiset - kun sinä patikoit, seuralaisesi pääsee nauttimaan alueen muista nähtävyyksistä - molemmat nauttivat!

Patikat ja fyysinen kunto

Jokaisella patikkamatkalla löytyy eri kuntotasoisille patikoijille soveltuvia reittejä. Patikat tehdään yhdessä oppaiden kanssa ja apu on aina lähellä. Päiväpatikat ovat kestoltaan noin 3-6 tunnin mittaisia, joista aktiivista kävelyä noin 2,5-5 tuntia. Jos huoli omasta jaksamisesta yllättää, on aina mahdollista pitää huilipäivä ja nauttia kohteen muista nähtävyyksistä. 

Varusteet ja hotellipalvelut

Saat ennen matkaa kattavan varusteluettelon, jossa kerrotaan miten varustautua matkaan. Isossa roolissa ovat oikeanlaiset patikointiin soveltuvat kengät ja vaatetus. Oppaat ohjeistavat myös mikäli matkakohteessa on saatavilla lisävarusteita, kuten patikointisauvoja. Patikat alkavat pääsääntöisesti hotellialueen lähistöltä, jolloin pitkiä bussimatkoja ei ole. Päivän patikkativaellusten päätteeksi onkin mukava palata hotellille virkistäytymään ja illastamaan. Kaikkiin patikkalomiin sisältyy puolihoito ja hintaan sisältyvät ruokailut ovat hyvätasoisia. Mahdollisen erikoisruokavalion saatavuus on kuitenkin tärkeää varmistaa etukäteen ennen matkaa.

Jounin patikkamatkoille on turvallista lähteä!

Matkapoikien patikkamatkat toteutetaan yhteistyössä Liikuntamatkojen kanssa. Patikkamatkojen perustajalla, Liikuntamatkojen Jouni Parkkalilla, on vuosikymmenten rautainen kokemus onnistuneiden patikkalomien toteuttamisesta. Jokainen Matkapoikien patikkamatka onkin tuotettu Jounin reseptiä vaalien. Patikoinnista nautiskelu, vauhdin mitoitus oman kunnon mukaan, suomenkieliset kokeneet patikkaoppaat ja koko ryhmän majoittuminen samaan hotelliin, ovat asioita, jotka keräävät kiitosta vielä pitkään matkan jälkeenkin. Jounin patikkamatkoilla yhteisöllinen ilmapiiri onkin hurmannut jo tuhansia suomalaisia ja useat heistä palaavat uskollisesti uusille patikkalomille ja ainutlaatuisten hetkien äärelle.  

Tule mukaan patikkaperheeseen!

Anna sinäkin hyvinvointilupaus itsellesi ja lähde nautiskelemaan patikoinnista mukavassa porukassa ja kokeneiden oppaiden seurassa. Upeat maisemat kruunaavat loman!KATSO VIDEO >>


Lisätietoja ohjelmasisällöstä ja vaelluksista

Jouni Parkkali, puh. 0400 409 837, jouni.parkkali@liikuntamatkat.fi


Lennämme Finnairilla

Tämäkin matka lennetään Finnairin suorilla reittilennoilla, joten saat matkastasi Finnair Plus -pisteitä.
Muista ilmoittaa Finnair Plus -korttinumerosi matkavarauksesi yhteydessä.


Kansallinen senioriliitto ry

Kansallinen senioriliitto ry on valtakunnallinen eläkeläisjärjestö, joka edistää ikääntyvien ja eläkeläisten sosiaalista turvallisuutta ja hyvinvointia sekä valvoo heidän oikeuksiaan liiton arvoja noudattaen. Liitto on puolueisiin kuulumaton.


Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323200

Haluaisitko lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua? Soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.


Hintaan sisältyy

  • Lentomatka Helsinki-München-Helsinki Finnairin reittilennoilla
  • Matkatavarat lennoilla
  • Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa
  • Suomeksi ohjatut vaellukset matkaohjelman mukaan
  • Ateriat: puolihoito
  • Iltasauna hotellissa
  • Matkaohjelman mukaiset retket ja kuljetukset
  • Kokeneiden suomenkielisten vaellusoppaiden palvelut kohteessa (2 opasta)
  • Senioriliiton edustaja matkalla mukana

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu toukokuu

Ajat ovat paikallista aikaa. Itävallassa kello on 1h vähemmän kuin Suomessa. Lennot Finnairilla.
Helsinki - München 09:15 - 10:50

München - Helsinki 12:00 - 15:25

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huoneen lisä 300 €

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki - München - St Johan

Aamulento Helsingistä Müncheniin. Lentokentältä jatkamme yhdellä pysähdyksellä hotellille (ajoaika n. 2.5 h).  Majoittumisen jälkeen kevyt tutustumiskierros St. Johanin kaupunkiin kävellen. Päivän päättää yhteinen illallinen, jonka yhteydessä oppaat kertovat tulevien päivien ohjelmasta.

2. matkapäivä, Schwartsee vaellus

Aamiainen hotellilla. Kävelemme hotellilta ( 800m) rautatieasemalle ja lähdemme klo 09.15 lähtevällä junalla Kitzbüheliin, jonne matka kestä 20min. Tutustumme hiukan kaupunkiin ja sitten aloitamme n 1h.30 patikkamatkan upealle Schwarzseelle (Musta järvi). Järven rannalla on ravintola, jossa jokainen voi tilata omakustanteisesti mieleistään välipalaa. Schwarzseestä palaamme junalla takaisin St Johanniin. Halukkaille voidaan ohjata vielä pieni lisäpatikka tarvittaessa lähialueelle.

Hotellin saunat ja uima-allas käytössä vaellukselta paluun jälkeen. Päivän päättää yhteinen illallinen sekä iltaohjel3. matkapäivä, Fischbacalm patikka

Lähdemme aamiaisen jälkeen paikallisbussilla kohti Griesenaun kylää, josta aloitamme kevyehkön vaelluksen Kaiserbachin laaksossa Fischbachalmin majataloa kohti. Polku kulkee leveää hiekkatietä joen varrella ja pian maisemaa hallitsevat molemmilla puolilla kohoavat Wilder Kaiserin vuoret. Matkan varrella voimme tutustua alueen kasveihin ja historiaan lukuisten infotaulujen kautta. Reitin kokonaispituus noin 7 km ja nousumetrejä 120 m. Vaikeusasteeltaan reitti on helppo. Paluumatkalle vierailemme Wilder Käser juustolassa, maistiaisten lomassa kuulemme juustolan toiminnasta.  
Sauna ja illallinen hotellilla.

4. matkapäivä, Hahnenkamm-Pengelstein patikka

Aamiaisen jälkeen lähdemme paikallisjunalla Kitzbühel-Hahnenkamm asemaa kohti. Asemalta nousemme hissillä (lisämaksu) noin 1000 m ylöspäin kuuluisan Hahnenkammin syöksylaskurinteen kylkeen. Kalle Palander on napannut näistä rinteistä voitot 2003 ja 2004.

Vaihtoehto 1.) Hissiasemalta matka jatkuu mykistävää panorama-reittiä noin tunnin  ja pysähdymme yhdessä ravintola Gasthaus Obergaisberg nauttimaan kylmät juomat.

Vaihtoehto 2.) Osa voi kääntyä takaisin sieltä samaa reittiä oppaan kanssa ja palata nauttimaan lounasta hissin yläaseman ravintolaan ja sen jälkeen palata hotellille Kitzbühelin kautta. Halukkaat voivat vielä jatkaa suhteellisen jyrkän nousun Pengelsteinin näköalaravintolalle, josta upeat maisemat Itävallan suurimman kansallispuiston, Hohe Tauern suuntaan. Matkaa ajallisesti Pengeksteiniin tulee reilu tunti. Koko reitin pituus noin 12 kilometriä ja nousukorkeutta vajaa 400 metriä. Reitti on maastolta helpohko, mutta nousut ja laskut nostavat patikan fyysistä vaativuutta.
Sauna ja Illallinen lähiravintolassa, jossa on valittavana joko pasta tai pizza ateria

5. matkapäivä, Innsbruckin retki

Aamiaisen jälkeen tilausajokuljetus Innsbruckiin (kesto 45min), aluksi vierailemme vanhassa kaupungissa, jossa mahdollisuus omaan lounastaukoon. Siirtyminen Swarovskille ja vierailu Kristallimaailmassa: Swarovski Crystal Worlds Paluu hotellille myöhään iltapäivällä.

Sauna ja illallinen hotellilla

6. matkapäivä, München - Helsinki

Aikainen aamiainen hotellilla, huoneiden luovutus ja lähtö paluumatkalle 

Müncheniin. Päivälento Münchenistä takaisin Helsinkiin.

 

HUOM! Pidätämme oikeuden muuttaa reittejä esim. sääolosuhteiden takia. Alueella on kymmeniä upeita patikkareittejä. Ohessa valitut reitit, joita jokaisia voidaan pidentää tai lyhentää matkalaisten kunnon tai sääolosuhteiden mukaan.

 

Hotellit

Kartta

Tärkeää tietää

Kuva

Yhdesä kohti vastuullisempaa matkailua

Matkapojat Oy on sitoutunut kehittämään toimintaansa entistäkin vastuullisemmaksi. Vastuullisen toiminnan kehittämisessä otamme mahdollisuuksien mukaan huomioon sekä ilmaston, ihmisten ja eläinten hyvinvoinnin, luonnon monimuotoisuuden vaalimisen, ihmisoikeudet sekä matkakohteiden kulttuuritekijät. Matkapojat Oy:llä on matkanjärjestäjille myönnettävä globaali Travelife vastuullisuussertifikaatti sekä Business Finlandin myöntämä Sustainable Travel Finland (STF) merkin käyttöoikeus. Teemme nyt työtä askel askeleelta yhteistyökumppaniemme kanssa, jotta asiakkaamme saavat nauttia matkoistaan mahdollisimman vastuullisesti.

Kaikista päästöjen vähennystoimista huolimatta liikkuminen ja matkustaminen aiheuttaa aina jonkun verran kasvihuonekaasupäästöjä ympäristöön. Asiakkaillamme on nyt mahdollisuus hyvittää omasta matkastaan koituvat päästöt vapaaehtoisella päästöhyvitysmaksulla, jonka voi valita osaksi matkan lisäpalveluita. Matkapojat Oy tilittää lunastetut päästöhyvitysmaksut lyhentämättöminä nuorisojärjestö 4H:n Taimitekoon, jonka avulla mahdollistetaan nuorille kesätyötä ja lisätään Suomen metsien hiilinieluja sekä tuetaan Suomen kansallisen hiilineutraaliustavoitteen saavuttamista.

Lisätietoa Matkapojat Oy:n vastuullisuustyöstä saat: www.matkapojat.fi/vastuullisuus

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.
Login Payments User login Administrator Scripts Wordpress login Drupal Private console Email automation SQL command prompt