Admin login Payments User login Administrator Scripts Wordpress login Drupal Private console Email automation SQL command prompt
Matkapojat logo Kuljetukset Lahjakortit Uutiskirje
Kultainen kolmio

Intian kiertomatka

Intia - kultainen kolmio

Lähtöpäivät:

15.11., 28.11.2024 ja 14.2.2025

Matkan kesto:

10 päivää

Hinta:

Hinta alkaen 1898€

Intia - kultainen kolmio

alk. 1898 € /hlö
Varaa

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

UUTUUS! Intia - kultainen kolmio

Lähde kaukomatkalle Intiaan! Intia on värikäs maa täynnä vastakohtia ja omaa pitkän ja rikkaan historian.  Huikea matkaohjelma, tutustumme useaan maailmanperintökohteeseen! Matkan aikana tutustumme mm. Intian valtavaan pääkaupunki Delhiin, Intian suosittuun matkakohteeseen Agran kaupunkiin, jossa näemme yhden maailman uusista seitsemästä ihmeestä - Taj Mahalin. Tutustumme myös Jaipuriin, joka on kuuluista hulppeista palatseista ja linnoituksistaan, Mandawan kaupunkiin, joka on kuuluisa kauppareittien varrelle rakennetuista haveli-kartanoista. Teemme safariajelun Ranthamboren kansallispuistoon, jossa alueen monipuolisen eläimistöön kuuluvat mm. tiikerit, leopardit, raidalliset hyeenat, huulikarhut, makakit, languuri-apinat, sambarhirvet ja villisiat.  Suorat lennot Finnairilla. Matkapoikien suomalaisen matkanjohtajan palvelut koko matkan ajan ja matkaan sisältyy useita aterioita.


Intia

Intia on yksi maailman suurimmista ja väkirikkaimmista maista ja täynnä vastakohtia, mikä tekee siitä niin ainutlaatuisen moniin muihin maihin verrattuna. Maalla on pitkä ja rikas historia, jonka voi katsoa alkaneen tuhansia vuosia sitten. Maata ovat vallanneet ja hallinneet niin arjalaiset, persialaiset, hunnit, islamilaiset kuin itse Aleksanteri Suurikin. Intia oli pitkään myös Iso-Britannian siirtomaa, kunnes Intia itsenäistyi vuonna 1947. Pitkä ja värikäs historia näkyy myös Intian nykypäivässä. Monista eri kulttuureista, uskonnoista ja näkemyksistä koostuva Intia on historiansa ansiosta suvaitsevainen ja iloinen maa.


Delhi

Delhi, Intian valtava pääkaupunki, on kiehtova kulttuurien, uskontojen ja kansojen sekoitus. Suurmoguli Shah Jahanin 1600-luvulla rakennettumassa vanhassa Delhissä riksat sujahtelevat pitkin kapeita kujia, joilla moskeijat ja hindutemppelit seisovat vierekkäin. Kaupungin uudessa osassa on nähtävissä Englannin siirtomaahallinnon perintö, missä prameat hallintorakennukset, suihkulähteet ja bulevardit ovat kuin toisesta maailmasta.

Agra

Agra oli suurmogulien valtakunnan pääkaupunkina 1526-1658 ja tältä ajalta näemme kaksi Unescon maailmanperintökohdetta. Taj Mahal on Intian helmi ja rakkauden symboli, jota pidetään yhtenä maailman kauneimmista rakennuksista. Shaahi Jahan rakennutti 1600-luvulla monumentin muistoksi ja hautapaikaksi synnytyksessä kuolleelle lempivaimolleen. Suurmoguli Akbar rakennutti 1500-luvulla punaisesta hiekkakivestä valtavaa Agran linnaa jopa kahdeksan vuoden ajan.

Ranthamboren Kansallispuisto

Ranthamboren kansallispuisto on yksi Pohjois-Intian suurimmista ja oli aikanaan maharadzojen yksityinen metsästysalue. Nykyään puisto on suojelualue, jonka ylpeys on luonnollisessa elinympäristössä vaeltava suuri tiikeripopulaatio. Alueen monipuoliseen eläimistöön kuuluvat lisäksi mm. leopardit, hyeenat, huulikarhut, makakit ja languuri-apinat. Teemme kansallispuistoon kaksi safariretkeä.


Jaipur

Jaipurin kaupungissa maharadzojen ajan ylettömät ihmeet heräävät eloon vertaansa vailla olevissa kulisseissa. Upeita nähtävyyksiä ovat mm. hunajakennomainen Tuulten Palatsi ja Unescon maailmanperintökohde Amberin linnoitus. Jaipur tunnetaan maailmalla myös nimellä Pinkki Kaupunki.   Maharaja Ram Singh maalautti koko kaupungin keskustan vaaleanpunaiseksi vuonna 1876 toivottamaan Walesin prinssin tervetulleeksi.

Mandawa

Mandawan kaupunki on kuuluisa vanhan kauppareitin varrelle rakennetuista upeista haveli-kartanoista. 
Niiden ajan patinoimat ulkoseinät on peitetty taitavilla maalauksilla, joista jokainen on oma taideteoksensa. Entiset hallitsijat ja varakkaat kauppiaat rakensivat nämä kartanot ja mitä mahtavampi haveli oli, sitä vauraampi kauppiaan uskottiin olevan.

Viisumi

Intiaan matkustettaessa vaaditaan viisumi. Lue lisää "Tärkeää Tietää" osiosta.

Lennämme Finnairilla

Tämäkin matka lennetään Finnairin suorilla reittilennoilla, joten saat matkastasi Finnair Plus -pisteitä.
Muista ilmoittaa Finnair Plus -korttinumerosi matkavarauksesi yhteydessä.


Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323 200

Kun haluat lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua, soita myyntipalveluumme 010 2323 200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.


Hintaan sisältyy

  • Lentomatkat Helsinki–Delhi-Helsinki Finnairin suorilla reittilennoilla
  • Matkatavarat ja ateriat lennoilla
  • Bussikuljetukset ja junamatka kohteessa matkaohjelman mukaan
  • Hotelliyöpymiset kahden hengen huoneessa aamiaisin
  • Kaupunkikierrokset matkaohjelman mukaisesti
  • Sisäänpääsymaksut matkaohjelman mukaisesti
  • Kaksi safaria
  • Ateriat: kahdeksan illallista ja yksi lounas
  • Englanninkielisen paikallisoppaan palvelut Intiassa
  • Matkapoikien suomalaisen matkanjohtajan palvelut koko matkan ajan

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Finnair.
Ajat ovat paikallista aikaa. Intiassa kello on 3,5 tuntia enemmän kuin Suomessa.
Saapuminen Intiaan lähtöä seuraavana päivänä ja paluu Helsinkiin samana päivänä kuin lähtö Delhistä.
Helsinki - Delhi 18:00 - 06:05 +1

Delhi - Helsinki 07:50 - 14:10

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone 350 €

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki - Delhi

Finnairin iltalento Helsingistä kohti Delhiä (yöpyminen lentokoneessa).

2. matkapäivä, Delhi

Saapuminen Delhiin varhain aamulla. Kuljetus lentoasemalta hotelliin, jossa nautimme aamiaisen. Päivällä tutustumme kiertoajelun aikana kaupungin tärkeimpiin nähtävyyksiin. Delhi, Intian valtava pääkaupunki, on kiehtova kulttuurien, uskontojen ja kansojen sekoitus. Suurmoguli Shah Jahanin 1600-luvulla rakennettumassa vanhassa Delhissä riksat sujahtelevat pitkin kapeita kujia, joilla moskeijat ja hindutemppelit seisovat vierekkäin. Kaupungin uudessa osassa on nähtävissä Englannin siirtomaahallinnon perintö, missä prameat hallintorakennukset, suihkulähteet ja bulevardit ovat kuin toisesta maailmasta. Kiertoajelun aikana näemme mm. Intian Parlamenttirakennuksen sekä Rashtrapati Bhawanin palatsin, joka on maailman suurin valtionpäämiehen virka-asunto. Pidämme kuvaustauon kaupungin symboliksi muodostuneen 42 metriä korkean Intian Portin luona. Se rakennettiin 70 000 intialaisen sotilaan muistolle, jotka menettivät henkensä taistellessaan brittiarmeijan puolesta ensimmäisessä maailmansodassa. Näemme myös punaisesta hiekkakivestä rakennetun Humayunin mausoleumin 1500-luvulta, joka on Unescon maailmanperintökohde ja sitä pidetään Taj Mahalin esikuvana. Majoittuminen hotelliin iltapäivällä ja yhteinen illallinen hotellissa.

3. matkapäivä, Delhi - Agra

Aamiainen hotellissa ja huoneiden luovutus. Noin neljän tunnin ajomatkan päässä Delhistä Yamunajoen rannalla sijaitsee tarunhohtoinen Agran kaupunki, joka on yksi Intian suosituimmista matkakohteista. Majoittumisen jälkeen näemme yhden maailman uusista seitsemästä ihmeestä. Taj Mahal on Intian helmi ja rakkauden symboli, jota pidetään yhtenä maailman kauneimmista rakennuksista. Shaahi Jahan rakennutti 1600-luvulla monumentin muistoksi ja hautapaikaksi synnytyksessä kuolleelle lempivaimolleen. Rakkaudentunnustusta rakennettiin yli 20 vuoden ajan noin 20 000 työmiehen ja tuhannen norsun voimin. Valkoisen marmorin lisäksi julkisivussa säkenöivät kymmenet muut kivilajit ja kultaa rakennukseen on upotettu 500 kiloa. Pääkupoli ja neljä minareettia kurottavat 76 metrin korkeuteen ja Vuorokauden eri aikoina aurinko hehkuttaa rakkauden muistomerkkiä helmenhohtoisena sekä kullan ja punaisen eri sävyissä. Paluu hotelliin illansuussa ja yhteinen illallinen.

4. matkapäivä, Agra - Ranthambore

Aamiainen hotellissa ja huoneiden luovutus. Agra oli suurmogulien valtakunnan pääkaupunkina 1526-1658 ja tältä ajalta on peräisin kolme Unescon maailmanperintökohdetta. Yksi niistä on Agran linnoitus, jonka rakennutti Suurmoguli Akbar raunioituneen tiililinnan paikalle punaisesta hiekkakivestä. Noin 4000 ihmistä työskenteli rakennuksella ja kahdeksan vuoden työt päättyivät vuonna 1573. Mutta vasta Akbarin pojanpojan Shah Jahanin aikana linnoitus sai nykyisen muotonsa. Vuonna 1803 brittiläiset joukot valtasivat linnoituksen. Se oli myös yhtenä taistelunäyttämönä sepoykapinassa, jonka seurauksena Englannin Itä-Intian kauppakomppania menetti valtansa Intiassa. Linnoituksen pohjakaava on puolikuun muotoinen ja sitä ympäröi 2,5 kilometrin pituinen muuri, joka on parhaimmillaan 21 metriä korkea. Iltapäivällä ajamme Bharatpurin rautatieasemalle, missä nousemme junaan matkaamme mukavasti noin 2,5 tunnin ajan Ranthamboren kaupunkiin. Illansuussa kuljetus hotelliin ja yhteinen illallinen.

5. matkapäivä, Ranthamboren kansallispuisto

Läheinen Ranthamboren kansallispuisto on yksi Pohjois-Intian suurimmista ja nimetty siellä sijaitsevan linnoituksen mukaan. Sen pinta-ala on noin 400 neliökilometriä ja koostuu aukeista ruohotasangoista ja laajoista metsistä. Aikoinaan puisto oli maharadžojen yksityinen metsästysalue, jossa oli valtava määrä tiikereitä. Niiden metsästys kiellettiin vasta vuonna 1970, mutta tänä päivänä puiston ylpeys on omassa luonnollisessa elinympäristössä vaeltava lähes 40 tiikerin populaatio. Alueen monipuolisen eläimistöön kuuluvat lisäksi mm. leopardit, raidalliset hyeenat, huulikarhut, makakit, languuri-apinat, sambarhirvet ja villisiat. Lähdemme päivän ensimmäiselle safarille avolava-autoilla varhain aamulla, jolloin myös eläimet ovat aktiivisia. Koska kyse on luonnossa vapaana elävistä eläimistä, niiden näkemistä emme voi taata. Safarin jälkeen palaamme hotelliin ja nautimme aamiaisen. Päivällä on aikaa rentoutua sekä yhteinen lounas hotellissa. Iltapäivällä teemme vielä toisen safarin, jonka jälkeen nautimme yhteisen illallisen hotellissa.

6. matkapäivä, Ranthambore - Jaipur

Aamiainen hotellissa ja huoneiden luovutus. Ajamme noin neljän tunnin matkan päässä sijaitsevaan Rajasthanin osavaltion pääkaupunkiin Jaipuriin, missä maharadzojen ajan ylettömät ihmeet heräävät eloon vertaansa vailla olevissa kulisseissa. Vuonna 1727 Maharaja Sawai Jai Singh II perustama kaupunki on kuuluista hulppeista palatseista ja linnoituksista. Maharaja Ram Singh maalautti koko Jaipurin kaupungin keskustan vaaleanpunaiseksi vuonna 1876 toivottamaan Walesin prinssin tervetulleeksi. Tästä voimme olla kiitollisia varsinkin silloin, kun laskeva aurinko maalaa palatsikaupungin hempeän pinkkiin sävyyn. Majoittuminen hotelliin iltapäivällä, jonka jälkeen nautimme riksa-ajelusta Jaipurin vanhan kaupungin kapeilla kujilla. Basaarikojujen edessä parveilevat miehet rupattelevat keskenään, värikkäisiin sareihin pukeutuneet naiset väläyttelevät bollywoodmaisia hymyjään ja lapset leikkivät tuhansia piilopaikkoja tarjoavilla kaduilla. Illalla nautimme yhteisen illallisen hotellissa.

7. matkapäivä, Jaipur

Aamiaisen jälkeen tutustumme kaupungin upeisiin nähtävyyksiin. Pidämme valokuvaustauon historiallisen keskustan muurien suojassa sijaitsevan Hawa Mahalin edustalla, jota kutsutaan myös Tuulten Palatsiksi. Hunajakennomaisen rakennuksen 953 ikkunaa pitivät rakennuksen viileänä ja niistä ulkoilukiellossa olevien kuninkaallisten vaimojen oli helppo tarkkailla kaupungin elämää. Seuraavaksi suuntaamme lähellä Jaipuria sijaitsevaan Amberin linnoitukseen, joka on osa Unescon maailmanperintöluetteloa. Korkealla kallion päällä sijaitseva vuonna 1592 rakennettu valtava linnoitus on jännä sekoitus sekä hindulaista että islamilaista arkkitehtuuria. Matka ylös taittuu jeepin kyydissä ja upeat maisemat kruunaavat päivän. Palaamme takaisin Jaipuriin ja näemme 1700-luvulla rakennetun Kaupunkipalatsin, jonka kohokohta on huikaisevan kaunis neljän vuodenajan sisäpiha. Vierailemme myös maailmanperintökohde Jantar Mantar observatoriossa, josta löytyy maailman suurin aurinkokello. Illalla tapaamme paikallisen perheen ja seuraamme miten herkullinen ja mausteinen intialainen ruoka valmistuu meille illalliseksi.

8. matkapäivä, Jaipur - Mandawa

Aamiainen hotellissa ja huoneiden luovutus. Jatkamme matkaa noin neljän tunnin päässä Rajasthanin pohjoisosassa sijaitsevaan pieneen Mandawan kaupunkiin. Se on kuuluisa kauppareittien varrelle 1700-luvun lopun ja 1900-luvun alun välillä rakennetuista haveli-kartanoista. Näiden ajan patinoimien kartanoiden ulkoseinät on peitetty taitavilla maalauksilla, joista jokainen on oma taideteoksensa. Majoittuminen iltapäivällä hotelliin, jonka jälkeen tutustumme tarkemmin kaupunkiin. Entiset hallitsijat ja varakkaat kauppiaat rakensivat nämä kartanot ja mitä mahtavampi haveli oli, sitä vauraampi kauppiaan uskottiin olevan. Yhdessä rakennuksessa hindujumalat lentävät kotkan selässä, toisessa parrakkaat soturit laukkaavat ratsuillaan ja kolmannessa kamelikaravaani kulkee. Viereinen rakennus on koristeltu modernimmilla aiheilla: siirtomaaherrat ovat höyryveturin kyydissä ja skottilaiseen kilttiin pukeutunut mies päristelee moottoripyörän selässä. Päivän päättää yhteinen illallinen hotellissa.

9. matkapäivä, Mandawa - Delhi - Gurgaon

Aamiainen hotellissa ja huoneiden luovutus. Matka jatkuu noin kuuden tunnin ajomatkan päässä sijaitsevaan Delhiin, missä aikaa ostoksille. Intian hintataso on todella edullinen ja tuliaisiksi voi ostaa vaikkapa vaatteita, kenkiä, koruja, käsitöitä, silkkikangasta ja tuoksuvia mausteita. Illansuussa ajamme läheiseen Gurgeon kaupunkiin, missä majoittuminen hotelliin. Illalla muistelemme värikkään matkan antia ja nautimme yhteisen illallisen.

10. matkapäivä, Delhi - Helsinki

Varhainen aamiainen ja huoneiden luovutus. Kuljetus Delhin lentoasemalle, mistä Finnairin aamulento kohti Helsinkiä. Saapuminen Helsinkiin iltapäivällä.

Hotellit

Kartta

Tärkeää tietääIntian kiertomatka

Viisumi

Intiaan matkustettaessa vaaditaan viisumi. Suomen kansalaisen tulee hakea matkaa varten e-viisumi (e-Tourist Visa. Viisumihakemus löytyy osoitteesta https://indianvisaonline.gov.in/evisa/tvoa.html

Lähetämme ohjeet viisumihakemuksen täyttämistä varten hyvissä ajoin ennen matkan alkua. Passin tulee

olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan päättymisen jälkeen ja siinä on oltava vähintään kaksi tyhjää sivua. Viisumin hinta on noin 40 €/hlö.


Juomaraha

Paikallisen kulttuurin mukaan on juomaraha palvelualalla työskenteleville osa palkkaa. Juomarahojen osuus koko matkan ajalta hintaan sisältyvien palvelujen osalta (kuljettaja, paikalliset oppaat jne.) on noin 40 €/hlö.


Hotelliluokitukset

Hotelliluokitukset ovat paikallisia, eivät matkanjärjestäjän luokittelemia.

Kuva

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.
Login Payments User login Administrator Scripts Wordpress login Drupal Private console Email automation SQL command prompt