Admin login Payments User login Administrator Scripts Wordpress login Drupal Private console Email automation SQL command prompt
Matkapojat logo Kuljetukset Lahjakortit Uutiskirje
Tampereen OP Elohopeakerho

Historiallinen Porkkalan Paranteesi

Historiallinen Porkkalan Paranteesi

Lähtöpäivät:

To 8.8.2024

Matkan kesto:

Päivämatka

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Nettivaraamo sulkeutunut. Jos mielit vielä matkalle mukaan, ota yhteyttä myyntipalveluumme puh. 010-2323 200.


Moskovan välirauhassa 1944 joutui Suomi vuokraamaan alueen Neuvostoliitolle sotilastukikohdaksi. Vuokra-aikaa kutsutaan Porkkalan Parenteesiksi. Suomalaiset saivat yhdeksän päivää aikaa poistua alueelta. Vuonna 1947 Suomi sai oikeuden käyttää alueen läpi kulkevaa rautatietä. Tätä rataosuutta kutsuttiin ”Porkkalan tunneliksi”, sillä läpikulun ajaksi oli junien ikkunat peitettävä teräsluukuilla ja veturi vaihdettava neuvostoliittolaiseen veturiin. Vuokra-aika oli 50 vuotta mutta alue palautettiin Suomelle jo vuonna 1956.Tutustumme matkalla Sjundbyn linnaan joka toimi Porkkala paranteesin aikana neuvosto-alueen pääesikuntana. Lisäksi käymme Siuntion harmaakivikirkkossa joka on omistettu Pyhälle Pietarille, jonka voi nähdä taivaan valtakunnan avaimineen kolmessa kohtaa. Kansalliskirjailijamme Aleksis Kivi asui Siuntiossa, Fanjunkarsin torpassa johon tutustumme matkallamme. Juomme iltapäiväkahvit ja teemme ostoksia Fräsarin tilalla.Yhteistyössä Tampereen Seudun Osuuspankin kanssa

Tämä matka tehdään yhteistyössä Tampereen Seudun Osuuspankin kanssa. Mukana matkalla on Osuuspankin kerhoisäntä Markku Eklöf. Huom! Olet lämpimästi tervetullut matkalle mukaan vaikka et olisi OP Elohopeakerhon jäsen!

OP Elohopeakerhon jäsenyydellä 10€ alennusta

Tiesithän, että OP Tampereen Seudun Elohopeakerhon jäsenenä, saat tästä matkasta 10€:n alennuksen. Alennus huomioidaan matkan loppuhinnasta, kun valitset varaamopolun vaiheessa 4 ’Palvelut’ kohdan ”Olen Tampereen Seudun Osuuspankin omistaja-asiakas”. Hyödynnä etusi ja nauti elämyksistä edullisemmin!Katso kaikki OP Elohopeakerho Tampereen matkat >>Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323 200

Kun haluat lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua, soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.

Oman ryhmän kanssa matkaan

Onko sinulla oma ryhmä, jonka kanssa haluaisit lähteä matkaan? Tiesithän, että Matkapojat palvelee kaiken kokoisia ryhmiä ja räätälöi sinulle ja ryhmällesi sopivat matkapaketit. Ammattitaitoiset myyntivirkailijamme tavoitat numerosta 010 2323 200 (ma-pe 8-16) tai ryhmat@matkapojat.fi. Voit halutessasi pyytää myös suoraan tarjouksen tai jättää soittopyynnön.


Osa kuvista: Riihimäen teatteri

 

PYYDÄ RYHMÄTARJOUS >


JÄTÄ SOITTOPYYNTÖ >


KATSO KAIKKI KOTIMAAN MATKAT >Hintaan sisältyy

  • Bussikuljetukset matkaohjelman mukaisilta paikkakunnilta
  • opastettu kierros Kirkkonummella
  • kahvit x 2
  • lounas

Matkaohjelma

1. matkapäivä

Bussiaikataulu:

Klo 07.00 TSOP/Ylöjärven konttori

Klo 07.25 Nokia, Pirkkalaistien pikavuoropysäkki

Klo 07.40 Pirkkala/K-market Pirkanpojan pysäkki

Klo 08.10 Vanha Kirkko

Klo 08.30 Lempäälä, kirkon pysäkki -tarvittaessa Viialan SEO


Matkaamme aamusta kahvien saattelemina Kirkkonummelle jossa seuraamme liittyy opas. Tutustumme ensin Sjundbyn linnaan joka toimi Porkkala paranteesin aikana neuvosto-alueen pääesikuntana.

 Sjundbyn linna toimi Porkkala parenteesin aikana neuvosto-alueen pääesikuntana. Keskiaikaista linnaa ei parenteesin aikana kohdeltu hyvin eivätkä uudet isännät kunnioittaneet vuosisatoja vanhaa sisustusta. Opastus käsittelee niin parenteesi-aikaa kuin linnan muuta vaiherikasta historiaa, johon liittyy niin kuninkaallisia kuin taiteilijoita. Tämä 1560-luvulla rakennettu linna on tiettävästä Suomen vanhin asuttu rakennus. Jatkamme matkaa Siuntion harmaakivikirkkoon joka on valmistunut vuonna 1480.

 Siuntion keskiaikainen harmaakivikirkko on valmistunut noin vuonna 1480. Tähtiholvinsa ja kattomaalauksensa kirkko on saanut aivan 1500-luvun alussa. Kirkko on omistettu Pyhälle Pietarille, jonka voi nähdä taivaan valtakunnan avaimineen kolmessa kohtaa. Avainsymboli on otettu sittemmin Siuntion kunnan vaakunaan. Tutustumisen jälkeen syömme lounaan. Retkipäivämme jatkuu Fanjunkarsin uudelleenrakennettuun torppaan. Kansalliskirjailijamme Aleksis Kivi asui Siuntiossa, Fanjunkarsin torpassa mamselli Charlotta Lönnqvistin luona vuosina 1864-1871. Fanjunkarsissa vietetty aika oli Kivelle tuottoisa, mm. Seitsemän veljestä on kirjoitettu täällä, mutta toisaalta miehen mielenterveydelliset ongelmat myös kärjistyivät tähän aikaan. Käymme myös neuvostosotilaiden rakentamalla, myöhemmin entisöidyllä riemukaarella. Kun suomalaiset saivat alueensa takaisin, porkkalalaiset suorastaan vihasivat Riemukaaria ja ne purettiin pois, tätä yhtä lukuun ottamatta. Riemukaarelle johtaa alueelle tuotujen sotavankien rakentama mukulakivi-tie. Juomme iltapäiväkahvit Fräsarin tilalla, maatilapuodissa. Fräsasin isäntä toivottaa ryhmän tervetulleeksi ja kertoo tilan vaiheista keskittyen parenteesin aikaisiin ja sen jälkeisiin vaiheisiin. Aivan tilan läheisyyteen rakennettiin neuvosto-sotilaille kasarmit ja tämän tilan päärakennus toimi ruokalana, jossa 1000 sotilasta ruokaili kolmasti päivässä. Maatilapuodin hyllyt notkuvat paikallisia tuotteita, kuten hilloja, mehuja, hunajaa, vihanneksia, perunaa, makkaraa, ternimaitoa sekä paikallisia käsitöitä.


Paluu Tampereelle, Vanhalle Kirkolle noin klo 20:00.

Tärkeää tietää

Lataa (pdf -esite)

Hyvä tietää

Kuva

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.
Login Payments User login Administrator Scripts Wordpress login Drupal Private console Email automation SQL command prompt