Admin login Payments User login Administrator Scripts Wordpress login Drupal Private console Email automation SQL command prompt
Matkapojat logo Kuljetukset Lahjakortit Uutiskirje
Markun matkassa

Vinhan kirjakauppa ja Mäntän Serlachius

Markun matkassa: Vinhan kirjakauppa ja Mäntän Serlachius

Lähtöpäivät:

Ke 16.10.2024

Matkan kesto:

1 pv

Hinta:

Hinta alkaen 119€

Markun matkassa: Mänttä

alk. 119 € /hlö
Varaa

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Vinhan kirjakauppa

Vinhan kirjakauppa ei ole vain talo Ruoveden keskustassa. Se on instituutio, matkailunähtävyys ja maamerkki. Kirjakauppa on omalla tavallaan edustanut paikkakunnalla vakautta ja jatkuvuutta, ja se seisoo yhä edelleen tukevasti paikallaan. Kirjansitoja Kustaa Wilenius perusti kirjakaupan vuonna 1903 ja rakennus valmistui vuonna 1931. Perheyritys piti kirjakauppaa neljän sukupolven ajan, ja noihin vuosiin mahtui lukematon määrä elämänmakuisia päiviä.

Serlachiuksen kartano

Gösta Serlachiuksen edustuskodikseen rakennuttamassa Joenniemen kartanossa on esitelty taidesäätiön omia kokoelmia vuodesta 1945 lähtien. Vuonna 2014 sen yhteyteen valmistui puurakenteinen laajennusosa ja kesällä 2022 Taidesauna. Serlachius Kartano tunnettiin aiemmin nimellä Serlachius-museo Gösta. Kartanolla on esillä Traaginen tarina kadonneesta rakkaudesta, Nastja Säde Rönkön (s. 1985) videoinstallaatiota vie eteenpäin runollinen teksti: intiimit, monitulkintaiset säkeet kertovat paitsi rakkaudesta, myös kadonneesta ja löydetystä identiteetistä, arpeutuneesta planeetasta ja alati muuttuvasta maailmastamme.  Lisäksi näyttely nimeltä ROR ABC. Vuonna 2000 ROR tuli, näki ja valloitti maailmaa, kunnes eksyi omaan tähtipölyynsä. Serlachiuksen tilauksesta se on palannut tulevaisuudesta mukanaan ihmeelliset aakkoset, joista syntyy uusi ROR-maailma.

Serlachiuksen pääkonttori

Serlachius Pääkonttorin näyttelyt liittyvät taiteeseen sekä Serlachiuksen ja Mäntän paperiteollisuusyhteisön historiaan. Jo metsäyhtiön entinen pääkonttori on nähtävyys sinänsä. Klassismia edustava rakennus valmistui vuonna 1934 G.A. Serlachius Osakeyhtiön käyntikortiksi. Pääkonttori on remontoitu ja avattu uudelleen yleisölle kesällä.


Markun matkassa

Markku Eklöf on valloittanut persoonallaan jo yli 30 vuoden ajan toimiessaan matkanjohtajana niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Sana on kiirinyt myös Pirkanmaan rajojen ulkopuolelle sillä asiakkaita on jo ympäri Suomen jotka haluavat lähteä juuri Markun mukana reissuun. Matkapaketit on rakenneltu laadukkaasti ja kattavasti, huomioiden jo etukäteen matkan hintaan sisältyväksi ateriat, sisäänpääsymaksut, opastukset ym. Pidemmätkin ajomatkat menevät mukavasti tauottaen ja matkanjohtajan tarinoita kuunnellen. Lähde sinäkin mukaan kokemaan millaista matkanteko voi hauskimmillaan olla!


Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323 200

Kun haluat lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua, soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.

Oman ryhmän kanssa matkaan

Onko sinulla oma ryhmä, jonka kanssa haluaisit lähteä matkaan? Tiesithän, että Matkapojat palvelee kaiken kokoisia ryhmiä ja räätälöi sinulle ja ryhmällesi sopivat matkapaketit. Ammattitaitoiset myyntivirkailijamme tavoitat numerosta 010 2323 200 tai ryhmat@matkapojat.fi. Voit halutessasi pyytää myös suoraan tarjouksen tai jättää soittopyynnön.


 

PYYDÄ RYHMÄTARJOUS >


JÄTÄ SOITTOPYYNTÖ >


Katso kaikki Markun matkassa matkat >


Katso kaikki kotimaan matkat >
Hintaan sisältyy

  • bussikuljetus
  • opastukset kohteissa
  • kahvit
  • lounas

Matkaohjelma

16.10.2024 keskiviikko

Klo 07.25 Ylöjärvi, Matkatien pysäkki

Klo 07.45 Nokia, Pirkkalaistien pikavuoropysäkki.

Klo 08.00 Pirkkala/K-market Pirkanpojan pysäkki

Klo 08.30 Vanha Kirkko

 

Matkaamme aamusta Teiskon maisemien kautta Ruovedelle, jossa sijaitsee Vinhan kirjakauppa. Vinhan kirjakauppa ei ole vain talo Ruoveden keskustassa. Se on instituutio, matkailunähtävyys ja maamerkki. Kirjakauppa on omalla tavallaan edustanut paikkakunnalla vakautta ja jatkuvuutta, ja se seisoo yhä edelleen tukevasti paikallaan. Kirjansitoja Kustaa Wilenius perusti kirjakaupan vuonna 1903 ja rakennus valmistui vuonna 1931. Perheyritys piti kirjakauppaa neljän sukupolven ajan, ja noihin vuosiin mahtui lukematon määrä elämänmakuisia päiviä. Kuulemma pienen historiikin kirjakaupasta, juomme sen lomassa kahvit sekä teemme ostoksia. Ruovedeltä jatkamme matkaa Mänttään jossa ensimmäisenä tutustumiskohteena on Serlachiuksen kartano.  Gösta Serlachiuksen edustuskodikseen rakennuttamassa Joenniemen kartanossa on esitelty taidesäätiön omia kokoelmia vuodesta 1945 lähtien. Vuonna 2014 sen yhteyteen valmistui puurakenteinen laajennusosa ja kesällä 2022 Taidesauna. Serlachius Kartano tunnettiin aiemmin nimellä Serlachius-museo Gösta. Kartanolla on esillä Traaginen tarina kadonneesta rakkaudesta, Nastja Säde Rönkön (s. 1985) videoinstallaatiota vie eteenpäin runollinen teksti: intiimit, monitulkintaiset säkeet kertovat paitsi rakkaudesta, myös kadonneesta ja löydetystä identiteetistä, arpeutuneesta planeetasta ja alati muuttuvasta maailmastamme.  Lisäksi näyttely nimeltä ROR ABC. Vuonna 2000 ROR tuli, näki ja valloitti maailmaa, kunnes eksyi omaan tähtipölyynsä. Serlachiuksen tilauksesta se on palannut tulevaisuudesta mukanaan ihmeelliset aakkoset, joista syntyy uusi ROR-maailma. Syömme lounaan ravintola Göstassa. Lounaan jälkeen siirrymme bussilla Serlachiuksen pääkonttoriin.  Serlachius Pääkonttorin näyttelyt liittyvät taiteeseen sekä Serlachiuksen ja Mäntän paperiteollisuusyhteisön historiaan. Jo metsäyhtiön entinen pääkonttori on nähtävyys sinänsä. Klassismia edustava rakennus valmistui vuonna 1934 G.A. Serlachius Osakeyhtiön käyntikortiksi. Pääkonttori on remontoitu ja avattu uudelleen yleisölle kesällä. Oppaamme johdattelee meidät entisajan työelämän saloihin hauskalla opastuksellaan sekä kertoo samalla Pääkonttorin historiasta, elämästä ja näyttelystä.


Paluu Vanhalle Kirkolle noin klo 17.30.


Tärkeää tietää

Kuva

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.
Login Payments User login Administrator Scripts Wordpress login Drupal Private console Email automation SQL command prompt