Admin login Payments User login Administrator Scripts Wordpress login Drupal Private console Email automation SQL command prompt
Matkapojat logo Kuljetukset Lahjakortit Uutiskirje
Aasian kätketyt helmet

Kambodža ja Laos 10 pv

Kambodža ja Laos

Lähtöpäivät:

23.1.2024

Matkan kesto:

10 päivää

Uutuus

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Kambodža ja Laos -Aasiaa aidoimmillaan

Lähde kokemaan Aasia aidoimmillaan Matkapoikien matkassa! Opastettu Kambodžan ja Laosin kiertomatka tarjoaa sinulle monipuolisen sekoituksen rentoa paikallista elämänmenoa, historiaa, makuelämyksiä ja upeita maisemia. Koe viidakon kätköissä piilotteleva Angkor Wat, Tonle Sap järven kelluva kylä, Pak Ou:n upea luolasto sekä Luang Prabangissa lumoava sekoitus itää ja länttä.Vielä upeita nähtävyyksiäkin paremmin mieleen jäävät silti iloiset ja aina hymyilevät paikalliset asukkaat!


Siem Reap

Ihastuttava Siem Reap on nykypäivän Kambodzaa ja muinaista loistoa parhaimmillaan. Siem Reap on tunnettu porttina maailmankuululle Angkorin temppelialueelle, mutta kaupunki on myös itsessään mielenkiintoinen kohde. Kaupungissa voi edelleen aistia vanhaa kambožalaista kulttuuria tuoksuineen, herkullisine ruokineen ja äänineen. Tämän kaiken rinnalle on noussut kambožalaisten nykyinen moderni elämäntyyli. Siem Reapista löydät paljon hyviä museoita, historiaa, käsitöitä ja paljon ostosmahdollisuuksia. Kaupungin läheisyydessä sijaitsee myös Tonle Sap järven kelluva kylä, jossa pääset tutustumaan asukkaiden ainutlaatuiseen elämäntyyliin.

Angkor

Unescon perintölistalla olevat mystiset Angkorin temppelit tulisi jokaisen kokea kerran elämässään. Angkor oli mahtavan khmerimperiumin pääkaupunki 800-luvulta 1400-luvulle, jonne silloiset kuninkaat rakensivat temppeleitään ja palatsejaan. Myöhemmin alue hylättiin ja unohdettiin vuosisatojen ajaksi. Nykyisin alue on maailmankuulu yli tuhannen temppelin raunioista sekä suurimmasta ja merkittävimmästä Angkor Watin temppelistä. Viisitorninen Angkor Wat hämmästyttää suuruudellaan ja on alueen parhaiten säilynyt temppeli, joka on pysynyt merkittävänä uskonnollisena keskuksena tähän päivään asti. Tällä matkalla tutustumme myös Angkor Thomin kompleksiin, jonka suosituin nähtävyys on Bayon-temppeli. Temppelin erikoisuus on sen torneissa jokaiseen ilmansuuntaan näkevät kivikasvot.

Luang Prabang

Laosin Luang Prabang on kuin pieni pala Eurooppaa. Katuja kulkiessa saattaa hetkeksi kuvitella palanneensa Eurooppaan, sillä historia Ranskan siirtomaana näkyy edelleen vahvasti niin arkkitehtuurissa kuin ruokakulttuurissakin. Itä ja länsi sekoittuvat Luang Prabangissa vastustamattomalla tavalla, mikä tekeekin kaupungista Pohjois-Laosin ehdottoman helmen. Luang Prabang on Unescon maailmanperintökaupunki ja yksi Aasian parhaiten säilyneistä vanhoista kaupungiesta. Pienen keskustan katuja reunustavat ranskalaiset rakennukset. Kadut ovat täynnä pieniä paikallisia putiikkeja, taidekauppoja ja toinen toistaan upeampia temppeleitä. Kaupungin kuuluisin nähtävyys on oranssipukeisten munkkien aamuinen kierros, jolla he keräävät rukouskulhoihinsa lahjoituksia. Muita tärkeitä nähtävyyksiä ovat Kuninkaallinen palatsi, Wat Xiang Thong -temppeli ja Luang Prabagin yömarkkinat. Tällä matkalla vierailemme myös lähettyvillä sijaitsevissa Pak Ou luolilla Mekong-joen varrella.


Passi

Passin tulee olla voimassa vähintään kuusi kuukautta matkan päättymisen jälkeen. Kambodzan ja Laosin viisumit sisältyvät matkan hintaan.


Lennämme Finnairilla

Tämäkin matka lennetään Finnairin suorilla reittilennoilla, joten saat matkastasi Finnair Plus -pisteitä.
Muista ilmoittaa Finnair Plus -korttinumerosi matkavarauksesi yhteydessä.


Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323200

Haluaisitko lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua? Soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.

Hintaan sisältyy

  • Lentomatkat Helsinki – Bangkok – Helsinki Finnairin reittilennolla
  • Matkaohjelman mukaiset lennot (Bangkok-Siem Riep, Siem Riep-Luang Prabang ja Luang Prabang-Bangkok)
  • Matkatavarat lennoilla
  • Retket ja bussikuljetukset ohjelman mukaan
  • Sisäänpääsyt kohteisiin matkaohjelman mukaan
  • Hotelliyöpymiset kahden huoneessa aamiaisella
  • Ateriat: viisi lounasta ja yksi illallinen
  • Suomenkielisen paikallisoppaan palvelut koko matkan ajan alkaen Bangkokin lentokentältä
  • Juomarahat paikallisoppaille ja kuljettajille
  • Kambodzan ja Laosin viisumi

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Ajat ovat paikallista aikaa. Kambodzassa ja Laosissa kello on 5 tuntia enemmän kuin Suomessa. Lennot Finnairilla.
Helsinki - Bangkok 13:55 - 06:25

Bangkok - Helsinki 08:00 - 15:30

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone 360€

Laosin maaseudun elämää 75€

Lisämaksulliset retket

Hinta 75 € /hlö

Kuva retkestä

Laosin maaseudun elämää

Matkaamme maaseudun läpi paikalliselle maatilalle, missä pääsemme tutustumaan laosilaiseen maaseudun arkeen. Tutustumme mm. riisinviljelykseen bambukäsitöiden tekoon ja metallisepän töihin. Halukkaat pääsevät myös itse kokeilemaan maaseudun töitä, kuten riisin istutuksen eri vaiheita. Riisi istutetaan ilman kenkiä jalat mudassa! Jos et halua itse osallistua maaseudun töihin, päivä kuluu mukavasti maatilalla ja voit käyskennellä vaikkapa vihannesistutuksien keskellä. Iltapäivällä kuljetus takaisin hotelliin. Retken hinta 75 €/hlö (retken toteutumiseen tarvitaan vähintään 5 osallistujaa).

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki – Bangkok

Finnairin lento lähtee Helsingistä klo 13:55 kohti Thaimaata ja Bangkokia (yöpyminen koneessa).

2. matkapäivä, Bangkok – Siem Reap

Finnairin lento saapuu Bangkokiin klo 06:25 paikallista aikaa. Suomenkielinen paikallisopas on vastassa Bangkokin kentällä. Aamupäivällä noin tunnin jatkolento Bagkokista kohti Kambodzaa. Saapuminen Siem Reapin lentokentälle päivällä, mistä kuljetus hotelliin. Majoittumisen jälkeen päiväm ohjelma on vapaa vaikkapa lepoa varten. 

3. matkapäivä, Siem Reap – Angkor Wat ja Angkor Thom

Aamiainen hotellissa. Aamupäivällä tutustumme  Unescon perintölistalla oleviin Angkorin temppeleihin. Ensimmäisenä tutustumme maailmankuuluun Angkor Wat temppeliin, josta onkin tullut Kambožan tunnusmerkki. Angkor Wat vierailun jälkeen hyppäämme tuk-tuk menopelin kyytiin ja suuntaamme kohti Angkor Thom:ia, joka oli aikoinaan Khmerien valtakunnan pääkaupunki. Vierailemme tuhansien kasvojen temppelinä tunnetussa Bayon:ssa ja pääsemme ihailemaan Elefanttien terassia, jossa aikoinaan seurattiin paraateja ja urheilukisoja. Nautimme yhteisen lounaan paikallisessa ravintolassa. Lounaan jälkeen vierailemme Ta Phrom temppelissä, joka on tunnettu temppeleiden päällä kasvavista puistaan. Paluu iltapäivällä hotelliin, jonka jälkeen ohjelma on vapaa.

4. matkapäivä, Siem Reap

Aamiainen hotellissa. Päivän ohjelmana on tutustuminen Phnom Kulen pyhään vuoreen, jonka kiviä on käytetty Angkorin temppeleiden rakentamiseen. Aloitamme ihastelemalla hämmästyttävää Kulen jokea, jonka pohja on veistetty pyhillä symboleilla. Jatkamme kävellen pientä metsäpolkua pyhälle lähteelle, mistä jatkamme autolla Phnom Kulen vuoren huipulle. Siellä sijaitsee suuri Buddhan patsas ja maisemat lähialueen kukkoloille ovat upeat. Matka jatkuu edelleen viidakon ympäröiville Kulen vesiputouksille, missä on mahdollisuus vaikkapa pulahtaa uimaan. Nautimme myös yhteisen pic-nic lounaan. Paluu hotelliin, jonka jälkeen päivän ohjelma on vapaa. Päivästä voi nauttia hotellin uima-altaalla tai tutustua mielenkiintoiseen Siem Reapiin. Kaupunki on kiehtova sekoitus vanhaa ja uutta, joten ihan päämäärättömästi kaupungilla kävelemälläkin löytää paljon mielenkiintoisia kohteita. Siem Reapissa on myös hyviä museoita maan värikkäästä historiasta, paljon ostosmahdollisuuksia, käsitöitä ja hyviä ravintoloita.

5. matkapäivä, Siem Reap – Luang Prabang

Aamiainen hotellissa ja huoneden luovutus. Aamulla lähdemme bussilla kohti Kâmpóng Khleangin kylää, mistä alkaa unohtumaton veneretki kelluvaan kylään Tonle Sap järvellä. Vierailemme noin 6000 asukkaan kylässä, joka elää kirjaimellisesti veden päällä. Asunnot, koulut, ravintolat ja kaupat ovat rakennettu veneisiin tai seisomaan paalujen päällä. Tutustumme kylän asukkaiden omaperäiseen elämäntyyliin ja nautimme yhteisen lounaan paikallisessa ravintolassa. Iltapäivällä hyvästelemme Kambodzan Siem Riepin lentokentällä, mistä noin 1t 30min lento kohti Laosia. Saavumme illansuussa Luang Prabangin lentokentälle, mistä kuljetus hotelliin ja majoittuminen. Illan ohjelma on vapaa. 


6. matkapäivä, Luang Prabang

Aamiainen hotellissa. Aamiaisen jälkeen vierailemme Kuninkaallisessa palatsissa, joka toimii nykyisin kansallisena museona. Palatsivierailun jälkeen matkaamme Mekong joen rantaan ja hyppäämme veneeseen, jolla seilaamme noin 30 km kohti Pak Ou luolia. Matkalla pysähdymme pienessä kylässä, joka on erikoistunut whiskyn tuotantoon. Saavuttuamme Pak Ou luolille tutustumme ihmeelliseen luolastoon ja ihastelemme yli tuhatta Buddha patsasta. Nautimme yhteisen lounaan paikallisessa ravintolassa ihastellen jokimaisemaa. Palaamme takaisin Luang Prabangiin ja vierailemme Wat Xienthong temppelillä, joka on rakennettu jo 1600-luvulla ja on kaupungin loistokkain temppeli. Illan ohjelma on vapaa.

7. matkapäivä, Luang Prabang

Heräämme aikaisin ennen auringon nousua ja lähdemme kaupungin keskustaan todistamaan tunnettua munkkien kulkuetta, jolla he keräävät rukouskulhoihinsa lahjoituksia. Lahjoittajat saavat vastineeksi hyvää karmaa. Aamuhämäräisiä katuja kulkevat oranssikaapuiset munkit ovat vaikuttava näky. Muistathan kuitenkin kunnioittaa munkkeja pysyttelemällä sivussa ja antamalla heidän liikkua rauhassa. Seremonian jälkeen vierailemme läheisellä paikallisella torilla, jossa voimme seurata paikallisten aamuostoksia. Kuljetus hotellille ja aamiainen. Aamiaisen ja pienen levon jälkeen vierailemme suosituilla Phousin markkinoilla, jossa voimme ihastella eksoottisia tuoksuja ja värejä. Vierailemme kolmessa mielenkiintoisissa ja tärkeissä Wat Mai, Wat Visoun ja Wat Ahamin temppeleissä. Nautimme yhteisen lounaan paikallisessa ravintolassa. Lounaan jälkeen matkaamme hienojen maaseutumaisemien halki kohti Kuang Si vesiputouksia. Pysähdymme Mekong joen varrella sijaitsevassa pienessä kylässä. Putouksilla on aikaa uimista ja putouksien ihastelua varten. Iltapäivällä paluu Luang Prabangiin, jonka jälkeen ohjelma on vapaa.

8. matkapäivä, Luang Prabang

Aamiainen hotellilla. Koko päivä aikaa omalle ohjelmalle. Voit nauttia Luang Prabangin ihanasta kaupungista tai viettää vaikkapa leppoisan päivän hotellin uima-altaalla.


Vaihtoehtoisesti voit myös osallistua lisämaksulliselle Laosin maaseudun elämää -retkelle:

Matkaamme maaseudun läpi paikalliselle maatilalle, missä pääsemme tutustumaan laosilaiseen maaseudun arkeen. Tutustumme mm. riisinviljelykseen bambukäsitöiden tekoon ja metallisepän töihin. Halukkaat pääsevät myös itse kokeilemaan maaseudun töitä, kuten riisin istutuksen eri vaiheita. Riisi istutetaan ilman kenkiä jalat mudassa! Jos et halua itse osallistua maaseudun töihin, päivä kuluu mukavasti maatilalla ja voit käyskennellä vaikkapa vihannesistutuksien keskellä. Iltapäivällä kuljetus takaisin hotelliin. Retken hinta 75 €/hlö (retken toteutumiseen tarvitaan vähintään 5 osallistujaa).


9. matkapäivä, Luang Prabang - Bangkok – Helsinki

Aamiainen hotellissa ja huoneiden luovutus. Kuljetus Luang Prabengin lentokentälle, mistä noin kahden tunnin päivälento kohti Thaimaata. Saapuminen Bangkokiin iltapäivällä ja kuljetus lähellä lentoasemaa sijaitsevaan hotelliin. Illalla nautimme yhteisen jäähyväisillallisen hotellissa.10. matkapäivä

Varhainen aamiainen hotellissa ja kuljetus lentokentälle. Finnairin lento lähtee Bangkokista klo 08:05 ja saapuu Helsinkiin klo 15:35.

Hotellit

Kartta

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.
Login Payments User login Administrator Scripts Wordpress login Drupal Private console Email automation SQL command prompt