Admin login Payments User login Administrator Scripts Wordpress login Drupal Private console Email automation SQL command prompt
Matkapojat logo Kuljetukset Lahjakortit Uutiskirje

Kiertomatka Israeliin

Kiertomatka Israeliin

Matkan kesto:

10 päivää

Tulossa

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Ensi vuonna Jerusalemissa 

Matka on peruttu maaliskuulta 2024, pidämme yllä toivoa tulevasta matkasta. 

Kiertomatka Israeliin 

Matkamme osuus erinomaiseen ajankohtaan, Israelin heräävään kevääseen - vehreään luontoon ja kukkaloistoon. Monelle Israelin matka on avannut uusia näköaloja elämään. Nyky Israel - ihmeistä suurin. 


Vierailemme sekä kulttuurin ja modernin liike-elämän keskuksissa että pienissä maalais-kylissä. Kohtaamme israelilaisia ystäviämme, yhteistyökumppaneitamme, eri alojen asiantuntijoita ja taval-lisia kansalaisia. Aikaa on varattu myös kokemusten jakamiseen, lepoon ja omiin ohjelmiin sekä pieniin juhlahetkiin. 


Israel on ennen muuta Raamatun synnyinmaa sekä länsimaisen sivistyksen tiennäyttäjä. Jumala on ilmestynyt siellä poikkeuksellisella tavalla ihmisille vuosituhannesta toiseen. Se on koko maailmaa koskettavien pelastustekojen paikka.


Monelle Israelin matka on avannut uusia näköaloja elämään. Muuan arvostettu Raamatun opettaja on todennut Israelin ja juutalaisten historian olevan niitä alueita, joissa uskon ja näkemisen raja on ohuimmillaan. 


Tule ja katso!Jerusalem

Jerusalemin sanotaan olevan maailman vanhimpia kaupunkeja ja siellä voikin aistia vaihderikkaan historian. Kaupunki vetää puoleensa etenkin uskonnosta ja historiasta kiinnostuneita matkailijoita, mutta tarjoaa myös hyviä ostosmahdollisuuksia, tasokkaita ravintoloita ja nykyajan vilskettä.  Tämä kerroksittain rakentunut kaupunki on ainutlaatuisuudessaan ihastuttava. Jokainen kaupunkia hallinnut uskontokunta on jättänyt oman leimansa kaupungin rakennuksiin ja kulttuuriin. 

Länsimuuri (Itkumuuri)

Länsimuuri, joka tunnetaan paremmin ehkä nimellä Itkumuuri, sijaitsee Jerusalemissa, Temppelivuoren länsilaidalla. Muuri on rakennettu Herodes Suuren toimesta ja oli osana Jerusalemin toisen temppelin laajennustöitä. Itkumuuri on ollut juutalaisten rukous- ja pyhiinvaelluspaikkana jo vuosisatojen ajan. Nimensä muuri on todennäköisesti saanut siitä, että hurskaat juutalaiset surivat muurin luona Jerusalemin temppelin hävitystä valittaen ääneen. Nykyisin tämä juutalaisten pyhittämä muistomerkki on yksi Israelin suosituimmista turistikohteista.

Kuollutmeri

Israelin ja Jordanian rajalla sijaitseva Kuollutmeri on nimestään huolimatta suolajärvi. Suolapitoisuus on 33%. Tällä matkalla on mahdollisuus kokeilla millaista on uida näin suolaisessa vedessä. Korkean suolapitoisuuden vuoksi ihminen kelluu vedessä. Veden suola- ja mineraalikoostumus on ainutlaatuinen. Se tekee hyvää iholla ja sitä hyödynnetäänkin kosmetiikassa.

Tiberias

Genesaretinjärven länsirannalla sijaitseva kaupunki Galileassa. Kaupunki on yksi juutalaisuuden neljästä pyhästä kaupungista ja nykyisin suosittu matkailukohde. 


Tel Aviv 

Tel Aviv-Jaffa on kaupunki Keski-Israelissa Välimeren rannalla. Tel Aviv on perustettu vuonna 1909 ja nykyisin siihen kuuluu myös vanhempi Jaffan kaupunki. Tel Aviv oli Israelin pääkaupunki vuosina 1948–1950, jolloin pääkaupunki siirrettiin Jerusalemiin.


Lennämme Finnairilla

Tämäkin matka lennetään Finnairin suorilla reittilennoilla, joten saat matkastasi Finnair Plus -pisteitä.

Muista ilmoittaa Finnair Plus -korttinumerosi matkavarauksesi yhteydessä.


Lisätietoja ohjelmasisällöstä:

KARMEL yhdistyksen matka Israeliin. Matkanjohtajat: Riitta Keskimäki puh. 040 554 1517 ja Risto Auvinen puh. 045-1257402. Matkaoppaana Dave Hasenson.

Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323200

Haluaisitko lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua? Soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.Hintaan sisältyy

  • Lentomatkat Helsinki -Tel Aviv - Helsinki
  • Matkatavarat lennoilla
  • Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa aamiaisin
  • Ateriat: puolihoito
  • Retkikohteet: Juudean vuorimaa, Ein Kerem, Israel museo, Jad Vashem, Paimenten keto
  • Retkikohteet: Öljymäki, Getsemane, Itkumuuri, Via Dolorosa, Kuollutmeri, Galilea
  • Retkikohteet: Autuuksien vuori, Hulanlaakso, Nasaret, Karmel vuori, Kesarea
  • Suomenkielisen oppaan ja matkanjohtajien palvelut kohteessa

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Ajat ovat paikallista aikaa. Israelissa on sama kellonaika kuin Suomessa. Lennot Finnairilla.
Helsinki - Tel Aviv 18:25 - 23:05

Tel Aviv - Helsinki 23:55 - 04:55

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki - Tel Aviv - Jerusalem

Iltalento Helsingistä Tel Aviviin, jonne saavumme puolen yön tietämissä. Kentältä on vajaan tunnin bussimatka Juudean vuorille Jerusalemiin.  Yöpala ja majoittuminen. 

2. matkapäivä,Jerusalem-Tammilaakso-Jad Hashmona- Ein Kerem

Asettaudumme Jerusalemiin. Aamiainen hotellissa. Aamupäivällä käyskentelemme hotellin ympäristössä ja tutustumme lähialueen palveluihin. Kierrosta jatketaan bussilla Haas-promenaadille, ihailemme Talpiotista, eteläisiltä vuorilta avautuvaa näköalaa Jerusalemiin. Jatkamme matkaa Ramat Rachelin sivuitse runsaat 40 vuotta sitten perustettuun Efratiin. Sieltä laskeudumme Tammilaaksoon, Daavidin ja Goljatin taistelutantereelle. Samoille seuduille sijoittuvat myös Simsonin värikkäät vaiheet Bet Shemeshin ja Soreqin puron luona. Vierailemme paluumatkalla Jad Hashmonassa. Illallinen hotellissa.

3. matkapäivä, Vanhakaupunki, Länsimuuri, Getsemane

Aamiainen hotellissa. Suuntaamme Vanhaankaupunkiin ja kuljemme Jaffaportilta Siioninportille, valinnaisesti muurilla kävellen (lisämaksu) tai katutasossa muuria seuraillen. Juutalaiskorttelissa pidetään kahvitauko. Hiskian rakennuttaman Paksunmuurin jälkeen suunnataan Länsimuurille, josta jatketaan matkaa tunnelia pitkin Via Dolorosan alkupäähän. Lopuksi katsastetaan Betesdan lammikko ja poistutaan Vanhastakaupungista Leijonaportin kautta. Palataan hotellille Getsemanen puutarhan ja Öljymäen näköalapaikan kautta. Illallinen hotellilla.

4. matkapäivä, Knesset, Kirjan pyhäkkö, Skopusvuori

Aamiainen hotellissa. Päivän aluksi vierailemme Israelin parlamenttitalossa, Knessetissä. Vieraillaan Israel- museon Kirjan pyhäkössä ja tutkimme Jerusalemin Vanhankaupungin pienoismallia. Illallinen hotellissa. Myöhemmin Jerusalem by night- kiertoajelu iltavalaistussa kaupungissa upeine näköaloineen mm. Skopusvuorelta katsottuna.


5. matkapäivä, Kuollutmeri - Galilea - Tiberias

Aamiainen hotellissa ja huoneiden luovutus. Jerusalemista ajamme Jerikon tietä, ihastelemme En Gedin jylhiä kalliomaisemia ja virkistäviä vuoripuroja. Pidämme uinti- ja lounastauon rannalla. Sieltä jatkamme Jerikon ja Jordaninlaakson tietä Galileaan, tähyämme Jabbok-jokea ja Sukkotin laaksoa Jordanian puolella, sekä paikkaa, josta Abraham saapui Luvattuun maahan. Pysähdymme Jeesuksen kastepaikalla. Illalla saavumme Tiberiakseen, jossa majoittumisen jälkeen sapatti-illallinen ja ehtoollisen vietto.


6. matkapäivä, Golan - Hermon - Kapernaum

Aamiainen hotellissa. Aloitamme retkipäivän nousemalla Golanin ylätasangolle, lukuisten sotien taistelutantereelle. Tähystelemme kotkien pesäluolia Gamlassa, vierailemme Syyrian armeijan vanhassa tukikohdassa ja Golanin sankarivainajien muistomerkillä. Jatkamme matkaa Syyrian rajalle kerraten itsenäisyystaistelujen, Kuuden päivän- ja Jom Kippur -sodan tapahtumia. Pohjoisessa Hermonvuoren juurella pidämme lounastauon. Kirjat Shmonan kohdalla nousemme Libanonin rajaa myötäilevälle upealle maisemareitille. Hulan laakson kautta matka jatkuu Kapernaumiin. Illallinen hotellissa.


7. matkapäivä, Gilboa - Sahne

Aamiainen hotellissa. Retki Gilboan vuoren ja Sahnen uimapaikan kautta Jisreelin laaksoon ja Nasaretin Alassyöksemisvuoren näköalapaikalle. Kinneretin herkku- ja maustekaupan kautta paluu hotellille, jossa illallinen.


8. matkapäivä, Mediggo - Tel Aviv

Aamiainen hotellissa ja huoneiden luovutus. Matkaamme Megiddon raunioiden ohitse Karmel- vuorelle, Muhrakalle, jossa Elia otti mittaa Baalin papeista.  Sieltä avautuvat huimat näköalat Jisreelin laaksoon ja Välimeren rantatasangoille. Nautimme Falafel-lounaan druusien luona. Kesarean Akveduktin ja arkeologisten löydösten jälkeen suuntaamme Tel Aviviin, jossa majoittuminen ja illallinen hotellissa.


9. matkapäivä, Tel Aviv - Bat Jam - Jamnia

Aamiainen hotellissa. Retkemme suuntautuu Bat Jamiin Eli Cohenin synnyinsijoille. Bat Jamista jatkamme Jamniaan, joka oli Temppelin hävityksen jälkeen tapahtuneen juutalaisuuden uudelleen muotoutumisen keskus. Illallinen hotellissa.


10. matkapäivä Vanha Jaffa - Tel Aviv - Helsinki

Aamiainen hotellissa. Aamupäivä vapaata ja huoneiden luovutus. Vanhan Jaffan kierros ja itämainen läksiäisillallinen. Illalla siirrymme Ben Gurionin lentokentälle, Lyddaan. Lento lähtee Tel Avivista puoliltaöin ja Helsinkiin saavumme aamun varhaisina tunteina 14.3.2024.

 

Tervetuloa mukaan - Bruchim habaim!

Hotellit

Kartta

Tärkeää tietää

Kuva

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.
Login Payments User login Administrator Scripts Wordpress login Drupal Private console Email automation SQL command prompt