Admin login Payments User login Administrator Scripts Wordpress login Drupal Private console Email automation SQL command prompt
Matkapojat logo Kuljetukset Lahjakortit Uutiskirje
Aurinkoinen Pohjois-Italia

Alueviestin lukijamatka Pohjois-Italiaan

Alueviestin lukijamatka Pohjois-Italiaan

Lähtöpäivät:

11.10.2024

Matkan kesto:

6 päivää

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

 Alueviestin mukana aurinkoinen syysmatka Italian Como-järvelle ja Garda-järvelle 11.-16.10.2024

Lämmintä syysaurinkoa, järvimaisemia ja viiniä

Lähde Alueviestin lukijoiden kanssa jatkamaan syksyä aurinkoiseen ja vielä lämpimään Pohjois-Italiaan. Como, tuo monen kuuluisuuden sydämen vienyt viehättävä kaupunki, jonka pikkukatujen liikkeet myyvät suosittuja silkkituotteita ja kaupunkia koristaa keskiaikainen tuomiokirkko Duomo sekä Alessandro Voltan temppeli


Päiväretkellä Lago Maggioren järvi ja sen luonto ja kukat sekä taustalla siintävät Alppien huiput ihastuttavat kauneudellaan.  Näemme Borromeon upean palatsin ja sen ympäröivän puutarhan sekä valkoiset riikinkukot Bellan saarella.


Siirryttyämme Gardajärven puolelle, nautimme kuohuviinistä Franciacortan alueella ja näemme Rivan ja Malcesinen.


Matkalla jää myös vapaata aikaa nauttia vain auringon lämmöstä ja Rivan alueesta ja sen italialaisherkuista.


Lähtöpäivänä 16.10. on mahdollisuus osallistua lisämaksulliselle retkelle läheiseen myymälään, jonne siirtyminen oppaan kanssa kävellen ( matkaa noin 600m). Pääsemme maistelemaan 3 paikallista viiniä ja öljyä, salamia, juustoa, graavilihaa, marinoituja kasviksia.  Paikkavaraus tehtävä etukäteen varauksen yhteydessä.


Matkalla mukana lehden edustaja sekä oppaana toimii Maarit Kerojärvi (sitoumuksetta)


Lennot

Lennot lennetään Finnairin suorilla reittilennoilla, joten saat matkastasi Finnair Plus -pisteitä. 

Muista ilmoittaa Finnair Plus -korttinumerosi matkavarauksesi yhteydessä.

Ruokavalio matkalla

Ilmoitathan varauksen yhteydessä, jos sinulla on erikoisruokavalio. Emme voi taata kaikkia pyyntöjä, mutta välitämme tiedot eteenpäin. 
puh 010 2323 200 tai myyntipalvelu@matkapojat.fi 

Emme suosittele matkaa liikuntaesteisille.


Ota yhteyttä!

Myyntipalvelumme auttaa sinua arkisin klo 10-16 (arkipyhät saattavat vaikuttaa aukioloaikoihin) puh 010 2323 200 tai myyntipalvelu@matkapojat.fi

 


Hintaan sisältyy

  • Finnairin suorat lennot Helsinki - Milano - Helsinki
  • Matkatavarat lennolla ( 1 laukku ruumaan max 23 kg ja 1 käsimatkatavara max 8 kg)
  • 5 yötä jaetussa 2-hengen huoneessa aamiaisella
  • Ohjelman mukaiset retket, kuljetukset sekä suomenkielisen paikallisoppaan palvelut
  • 3 x lounas ja 5 x illallinen
  • Tilausajokuljetus Huittinen-Sastamala-Nokia-Tampere-Helsinki mp

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Helsinki - Milano 08:00 - 10:05

Milano - Helsinki 19:05 - 23:05

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone 210€

Maistiaiset Agrariassa 35€

Matkaohjelma

Pe 11.10.2024 Helsinki-Milano-Como

Bussikuljetus Pirkanmaalta Helsinki-Vantaalle, jossa lähtöselvitys ja siirtyminen lähtöportille. Finnairin lento Helsingistä Milanoon. Suomalainen opas vastassa ryhmäänne ja suuntaamme kohti Comoa.
Ajamme keskustaan ja nautimme kevyen lounaan kauniissa maisemissa. Lounaan jälkeen Teemme rennon kävelykierroksen Comon keskustassa. Comon kaupunki on tunnettu mm. silkintuotannostaan, vielä nykyäänkin on muutama silkkikutomo toiminnassa kaupungin ulkopuolella ja keskustan liikkeet myyvät kauniita silkkituotteita. Tunnelmallisten  pikkukatujen varrella on myös paljon muita liikkeitä. Kierroksen aikana näemme ulkoapäin mm. keskiaikaisen tuomiokirkko Duomon sekä Alessandro Voltan temppelin. Kaupunkikierroksen jälkeen nousemme bussiin ja ajamme Ibis-hotelliin Grandateen.
Illallinen hotellilla

La 12.10.2024 Stresa, Maggiorejärvi

Aamiaisen jälkeen lähtö Comojärveltä kohti Lago Maggiore-järveä ja viehättävää Stresan kylää, jonne saavumme reilun tunnin ajomatkan jälkeen. Maisemat Maggiorella ovat ihastuttavat: luonto ja kukat ovat edelleen vehreinä, sinisenä kimaltelevan järven taustalla siintävät Alppien huiput. Kävelemme lyhyen matkan venesatamaan, josta kuljetus yksityisveneellä Isola Bella-Saarelle. Tutustuminen Stresan tunnetuimpaan nähtävyyteen Bellan saareen ja saaren upeaan Borromeon palatsiin ja sitä ympäröivään puutarhaan. Bellan saari on vain 10 min venematkan päässä Stresasta. Palatsin rakennutti 1600-luvulla barokkityyliin Borromeo-suku. Teemme opastetun kierroksen palatsissa, näemme sen juhlavat salit ja upeat koristeet ja maalaukset. Käymme myös ns. grottassa, simpukoin ja järvikivin koristetussa luolassa, jossa Borromeot vilvoittelivat kesähelteellä. Palatsivierailun jälkeen siirrymme omatoimisesti ihailemaan palatsin puutarhaa , jossa mm. kymmenelle terassille portaittain rakennettu pyramidi ja sen koristeena patsaita ja koristepensaita. Puutarhassa on runsaasti eri puulajikkeita, pensaita, kukkia ja kaiken lisänä ylväänä käyskenteleviä valkoisia riikinkukkoja! 

Siirrymme laivalla kalastajasaarelle eli Isola dei Pescatorille ja nautimme kauniissa ympäristössä kevyen paikallisen lounaan. Tämän jälkeen palaamme veneellä Stresaan ja takaisin bussilla hotellille.

Illallinen hotellilla.

 

Su 13.10.2024 Garda

Aamiaisen jälkeen kirjaudumme ulos hotellista. Lähdemme kohti Italian suurinta järveä Gardaa, siirrymme Lombardian maakunnasta ensin Veneton puolelle ja edelleen Trentinon provinsiin koska hotellimme sijaitsee järven pohjoiskärjessä Riva del Gardan kaupungissa. 
Matkan varrelle jää yksi Italian tunnetuimmista kuohuviinialueista, Franciacorta. Pysähdymme esim. Al Rocol -viinitilalle, jossa vierailemme ja tutustumme tilan toimintaan. Nautimme kevyen lounaan tilan omia kuohuviinejä maistellen. Lounaan jälkeen matkamme jatkuu kohti hotellia.
Majoittautuminen hotelli Campagnolaan.
Illallinen hotellilla.

Ma 14.10.2024 Riva del Garda, Malcesine

Aamiaisen jälkeen bussikuljetus hotellista Rivan keskustaan. Teemme pienen kierroksen kaupungin sydämessä: Venetsialaisten rakentamat palatsit, Rocca-linnoitus ja kaunis pääaukio tulevat tutuiksi. Sovittuna ajankohtana nousemme Navigardan linjalaivaan. Ihailemme kauniita järvimaisemia matkalla ihastuttavaan Malcesinen pikkukaupunkiin, jonne Goethekin aikanaan Italian matkallaan ”eksyi”. Malcesinessa pieni kierros viehättävässä keskustassa, täällä on mukava viettää aikaa ja nauttia kahvit tai lounas keskustassa omatoimisesti. Malcesine tarjoaa myös hyvät mahdollisuudet tuliaisostosten tekoon, pikkukaduilla ja kujilla löytyy erilaisia putiikkeja ja kauppoja. Iltapäivällä sovittuna ajankohtana paluu bussilla takaisin Rivaan. Päivän tarkka aikataulutus, kun laivan aikataulut selviävät.
Illallinen hotellilla.

Ti 15.10.2024 vapaapäivä

Aamiainen. 
Vapaapäivä.
Omatoimista oleskelua Rivan kaupungissa, jokainen voi omaan tahtiin nauttia kauniista ilmapiiristä ja tehdä ostoksia. Tai nauttia syysauringosta uima-altaalla.
Päätösillallinen hotellilla

Ke 16.10.2024 Milano-Helsinki

Aamiaisen jälkeen kirjautuminen ulos hotellista, matkalaukut voidaan jättää hotellin vastaanottoon.
Halukkailla mahdollisuus osallistua läheisen Agrarian kylässä olevaan myymälän maistiaisiin.
Kävelyä noin 600m. Maistelemme paikallisia viinejä, öljyä, salamia, juustoa, graavilihaa sekä marinoituja kasviksia. (paikkavaraus tehtävä etukäteen)
Noin klo 13.00 bussi hakee ryhmän ja kuljetus Malpensan kentälle. 
Finnairin lento lähtee Milanosta klo 19:05 ja saapuu Helsinkiin klo 23:05
Bussikuljetus takaisin kotiin samaa reittiä kuin tullessa

Hotellit

Kartta

Tärkeää tietää

Tärkeää tietoa matkasta saat tästä

Kuva

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.
Login Payments User login Administrator Scripts Wordpress login Drupal Private console Email automation SQL command prompt